icon

Rozdiel medzi PMS a príznakmi tehotenstva

millky
11. jún 2020

Ahojte žienky, dúfam, že sa tu medzi vami ešte nájde niekto na pokec.
Prečítala som si rôzne články tu na MK ale všetky sú staré aj 6rokov.
Tento cyklus sme to s mužom opäť skúšali a cca 5-6 dní po ovulácii ma začali bolieť prsia (tie ma nikdy nebolia, ani počas MS ani pred ňou, proste nikdy) a 6ty deň po ma začalo bolieť v podbrušku ako keby mám dostať MS, avšak do nej mi zostávalo ešte 11 dní. Štandardne tak deň dva pred MS začnem špiniť bez bolestí a viem, že MS príde. Veľmi som sa najprv prelakla, či nemám nejaký zápal alebo čo, lebo gyn.problémy som tiež nikdy nemala. Ale za 7mi deň som si všimla, že mi z krčku malá kvapka červenej krvy vytiekla. Potom som už ani nešpinila len už mali nastať "suché" dni a tie vôbec nie sú. Bolesti v podbrušku sú stále rovnako intenzívne ako pred MS, už teda trvajú 7 dní a v nedeľu alebo pondelok by som mala dostať MS ak nie som tehu. Prsia bolia, nie sú väčšie, len bolia, svrbia, občas ma v nich pichne... Robila som si aj testy ale sú negativne. Viem, že je na ne skoro, lebo niektorým ženám až po meškaní ukáže //. Včera som začala špiniť ružovo znovu, aj tak je to skoro lebo do MS mám 4-5dní. Neviem, čo si mám o tom myslieť. Som extrémne unavená, na wc utekám skoro vkuse aj keď nič nevypijem, a krčok mám celkom dosť nízko, na pol prsta, a inokedy ho až nájsť neviem hlavne pred MS. Áno, mám sa odsledovanú. Bazálnu si nesledujem.
Viete mi povedať či sa môže jednať o tehotenstvo? Lebo môj zdravý rozum už prestáva byť zdravý :D stále si hovorím, netestuj sa, nechaj to tak, buď ti prídu alebo nie.... Čo vy na to?

s_a
11. jún 2020

môže to byť aj tehotenstvo, ale musíš len počkať či ti príde ms

millky
autor
11. jún 2020

@s_a veď toto, veď toto. Už len rozmýšľam kedy skúsiť test, či to má zmysel alebo nie. Deň pred MS mám plán, len neviem čo znamená to špinenie.

joja101
11. jún 2020

Jasné, môžeš byť tehotná, príznaky máš a tak ty najlepšie vieš čo je u teba pred ms normálne a čo nie 🙂 Držím palce

s_a
11. jún 2020

mne vyšiel celkom viditeľný pozitívny test asi 3 dni pred ms (mávala som nepravidelný cyklus, od 28 - 32 dní, tak som rátala 3 dni do 28. dňa)

millky
autor
11. jún 2020

@joja101 len sa obávam, či to psychyka nespôsobuje. S mužom sme sa bavili, že "neriešime" ak bude mimi bude, ak nebude tak sa nič nedeje. Jasné že som pritakala, ale v sebe som vravela, musiiii byť, chcem to 😄!!!! Ale ďakujem za povzbudenie ☺️

denden77
11. jún 2020

@millky ja som si napr. myslela, ze mam zapal mocovych ciest a MS za rohom.. a tudle nudle.. bejby na ceste 😊 drzim palec 😉🍀

daganov
11. jún 2020

@millky nepozoruj sa tolko, nechci to silou mocou uz tento mesiac, ublizujes sama sebe. Nechaj tomu volny priebeh, aj ked viem, ze je to lahko pisat a tazsie zrealizovat

luciador
11. jún 2020

K tomu ešte hustý biely výtok a tehotenstvo ako vyšité 🙂 Držííím palceee 👍 👍 👍

millky
autor
11. jún 2020

@daganov ja viem ☺️ ďakujem

millky
autor
11. jún 2020

@luciador no ja som mala skor taky vodickovejsi, svetlý, teraz mám to blbé špinenie... Neviem čo od toho čakať. Moja bývalá svokra je sestra na gynde a tá mi povedala, že to môže byť aj implantačné alebo sa mi krčok plní krvou. Je príšerné, že pms a príznaky sú skoro na 100% identické

majamat
11. jún 2020

medzi prejavmi PMS a tehu nie je ziadny orzdiel. rozdiel mpoze byt len v intenzite prejavou, pripadne v tom,a ky konkretny prejav sa prejavi. tym myslim, ze niektore zeny v zivote neboleli prsia pocas PMS a zrazu bolia. ale vseobecne bolest prs do PMS aj do prejavou tehu patri, cize zaidny rozdiel.

ja mam uz dost rokov, cize som presla dlhsim obdobim a hlavne roznym vekovym obdobim a preto viem, ze ani ms a ani PMS nemusi prebiehat uplne rovnako. a teda ani cyklus nemusi byt vzdy rovnaky. preto nie je dobre sa fixovat na to, ze by sa mohlo jednat o tehu. ak to nakoniec vyjde, tak to potesi o to viac.
ja mavam vcelkyu pravidelny cyklus,a le ked som bola mlada, mavala som tak 3c za rok cyklus o 2t dlhsi a dokonca aj sovulkou, ktora bola posunuta o 2t neskor. cyklsu som mavala tak 32dnovy, predtym, nez sa mi narodila dcera, sa cyklus skratil na 28dnovy. pred par rokmi sa mi zacal skracovat tak v priemere na 25dnovy,a le obcas, tak 3x za rok sa stalo, ze bol aj 18dnovy. teraz uz asi rok je opat tak 27-28dnovy. &PMS som mavala asi vzdy, ale niekedy fakt mierny, len gtrosku pobolievanie. niekedy som mala obdobia, ze pomaly 2t pred ms a inokedy, ze len 3 dni pred ma bolelo brucho. pripadne sa objavilo akne. teraz ked som starsia ovela viac PMS vnimam a halvne pocitujem rozne prejavy a mozno su aj intenzvnejsie - zadrziavanie vody, neskutocna unava, aj trochu viac nerovzity. no vsetky tieto priznaky nenastupuju uplne naraz. a zaujimave, ze sa mi akne najskor robi v obdobi ovulky, pripadne tesne po, potom sa plet skludni a potom zas pred ms, alebo dokonca sa mi prejavy, co mavam trsne pred mas ( ta vyrazna unava ) objavia az na zaciatku ms a k tomu aj to akne.teraz naposledy som dokonca zas akne vobec nemala, co vacsinou mavam.
je to fakt rozdielne niekedy aj kazdymesiac, pripadne su dlhsie obdobia, ked je to rovnake, potom sa to zmeni. to je dovod, preco sa neda spolahlivo vycitit tehu z takychto prejavou.

millky
autor
11. jún 2020

@majamat nooo, čo k tomu povedať... Mám 28 len, ale od 20tky ako som prestala užívať HAK mám cyklus rovnaký. Vždy 28-29 dní a symptomatologia u mňa sa od 20 vôbec nezmenila až na akné. Akné sa mi zvyklo robiť asi do 22rokov aj to len jedna bodka na nose. Odvtedy ho už nemám. Moje telo ma čo sa týchto vecí týka nikdy neprekvapilo.

majamat
11. jún 2020

@millky raz moze. mozno v mladom veku to moze byt stabilnejsie, ale staci len nachladnutie a uz je to inak. no vsak odpoved ti da tehu test,a le teraz ej na test este skoro, fakt by ti nemusel nic ukazat, ja som mala asi 1-2dni pred ms ducha. no myslela som si, ze to nic nebude, ze vsak neikedy testy zlyhavaju, ale nakoniec o par dni uz boli riadne kolajnice.
ja som napr. mavala aj silne menstruacne bolesti a nevolnost, byvalo mi fakt dost zle. hovoria, ze sa to upravi po orode, ale mne sa zda, ze sa to upravilo neskor, ze hned po porode nie. a teda vzdy mi byvalo zle len 1 den a druhy to bolo znesitelne, lebo som mala len bolesti. no raz sa mi stalo, ze ruhy, ci dokonca treti den mi bolo tak zle. a stalo sa i to fakt len 1x a to mam po 40-tke.
ja som ten prispevok napisala len preto, ze sa mi zda, ze tu prevlada nazor, ze cyklus a preavy s nim spojene, je neico nemenne, ale to tak nie je. su zeny, ktore maju pravidelny cyklus, ale aj tak sa moze stat, ze sa neico udeje - stres, nachladnutie a neviem, je vela pricin, ktore cyklus mozu pozmenit, aj hormony stitnej zlazy ho vyrazne ovplynuju.
a zas naopak su zeny, co maju cyklus nepravidelny. dokonca maju problem s otehotnenim. mala som kolegynu, ktora &ľér neotehotnela. uz sa s mm zmierili s tym, ze deti nebudu. potom zacali nejake tazkosti, tak ju dr, poslala na sono brucha ake bolo prekavapenie pre vsetkych, ked zistili, ze je v 5m tehotenstva. ma uz dospelu dceru a uz aj vnuca. toto je tiez dobry priklad zmeny cyklu, nieco sa udialo, ze otehotnela. nieco sa zmenilo a vznikli po 20r vhodne pdomienky.

majamat
11. jún 2020

@millky no kazdopadne drzim palce, nech sa podari.

katka281
11. jún 2020

@millky isteze tehotna byt mozes, ale aj nemusis 😊 spravis si neskor test, niektore zeny maju naozaj druhu ciarku neskorsie (ja som mala pozitivny test 2dni pred ocakavanou ms a svagrina mala slabulinkeho ducha na teste ked jej viac ako tyzden ms meskala), je to veeelmi individualne. Prsia boleli aj mna a to od zaciatku, ked som este pozitivny test nemala 😊 vyzera to nadejne, ale pozor na to, ze vela priznakov si my zeny domyslame.

ckatka
11. jún 2020

Tak toto ti poviem úplne presne. Ja som sa hádam 15 rokov snažila otehotnieť. Nevieš si predstaviť tých príznakov....sĺz, negatívnych testov... a"určite som tehotná" myšlienok....
No a teraz konečne tehotná som. A zistila som ze VŠETKY moje dovtedajšie priznaky...bol PMS a vsugerovane niečo...

Tehotná sa cítim inak. Prsia ma paradoxne prvé dni nebolelo, až neskôr...A citeľne narástli...A bolia INAK ako pri PMS.
Pri PMS mi vždy bývalo teplo (lebo progesteron)...v cykle keď som otehotnela mi bola naopak v čase keď mala prísť menštruácia stále zima.
Pri PMS mam chuť na čokoládu. Vždy. Tentoraz som si žiadnu nekúpila a dodnes mi nechuti. Ani zmrzlina.
Pri PMS nemám chuť na sex. Teraz keď to vyšlo to bolo naopak. Až sa muž čudoval.
Pri PMS sú kŕče v bruchu...také...sťahovacie, vypudzovacie...pri tehotenstve sú kŕče tiež...ale akoby opačné, roztahovacie. Kým som nezažila...nepochopila som. Teraz to presne cítim...ze tie vtedy boli vypudzovacie..proste to cítiš.

Inak mňa prezradila tá čokoláda. Fakt. Dovtedy by mi v živote nenapadlo ze sa to konečne podarilo...lebo už tak dva roky sme sa na snaženie vyprdli a sexujeme kedy sa nám chce ani menštruáciu si nepíšem...😂 takže keď ma čokoláda nechala chladnou...vravím si, že tento stav nepoznám....A bežala som po test 😂😂😂

Držím ti palce aby to dopadlo tak ako si predstavuješ. Inak ja mávam 27-28 dňový cyklus...A na 29 deň som si robila test a mala som dve čiarky. Na 32 deň cyklu som bola na krv (HCG 617) a na Sone už bolo vidno fľak.

majamat
11. jún 2020

@ckatka 😀 to je celkom sranda s tou cokoladou 😀

elliie
11. jún 2020

My sa snažíme o bábätko už viac než rok a prísaha že som mala tehu príznaky každý mesiac také silné.. Závrate, chute, prsia, nevoľnosť, vône..... Vseeetky a ani raz som nebola tehotná... Už sama sebe neverím... Psychika je taka silná mrcha že proste samé seba presviedčame že teraz to je naozaj... A potom príde ten deň kedy všetko skončí

millky
autor
11. jún 2020

@elliie to ma veľmi mrzí.... Áno viem, čo to dokáže narobiť za šarapatu keď je silná túžba po miminku. Ale držím palce, nech je to teda čím skôr

millky
autor
15. jún 2020

No dievčatá, aby ste vedeli... Menzes mi prišiel namiesto nedele/pondelku v piatok. Takže... Ani nechcem vedieť či to bolo chemické tehu, alebo len dáky skrytý zápal.... Zamrzelo, poplakali sme si, ale život ide ďalej. Len jedno poviem možno žienkam, ktoré zažívajú podobné priznaky ako ja... Nenechajte sa uniesť symptonmi, je to fakt zradné, psychika robí veľa. Ja som si spravila za týchto pár dní asi 8testov a vecte, že každý ďalší negatívny test vo mne vyvolaval len väčšiu bolesť. Niekedy je naozaj lepsie nevedieť a prekvapiť sa ako čakať, dúfať a stresovať. Miminko bude, keď bude chcieť prísť ☺️ drzkajte sa

majamat
15. jún 2020

@millky urcite bude, drzim palce. 🙂

luciador
17. jún 2020

@millky Presne tak,poslednu vetu si napisala NAJLEPŠIE 😉 Lebo je to tak. Ja ked som prestala robit ovulacne testy,kontrolovat hlien, bolestivosť pŕs,proste celkovo sa kontrolovat,vtedy ani neviem ako som bola tehotna. Bola som uz v 2 mesiaci tehotenstva,ked som zistila,ze som tehotná,bol to nadherny šok a vtedy ked som nad tým rozmýšľala spätne,az potom som si uvedomila,ze naozaj tie priznaky znamenali tehotenstvo. Nemysliet na to neustale sa naozaj naozaj vyplati. Drzim kazdej jednej snazilke palce 😉

millky
autor
Autor odpoveď zmazal
luciador
18. jún 2020

@millky Gratulujem, paráááda,nie je nič krajšie ako najst si 2 čiarky na tehotenskom teste 😉 Supeeer!!!

majamat
18. jún 2020

@millky fuha, no tak aj ja drzim palce ❤ a daj potom vediet.

millky
autor
25. jún 2020

@majamat bolo to chemicke tehu. Zevraj sa oplodnilo vajíčko nakonci plodnych a vystelku v maternici som uz mala pripravenú na vylúčenie, takže sa nestihlo uhniezdit. Takže preto tie priznaky, lebo sa mi začalo hcg tvoriť. Takže škoda. Ale aspoň vieme, že sne plodní.

majamat
25. jún 2020

@millky ☹ nabuduce to vyjde. podla toho co citam a pocuvam, tak snad skoro kazda zena prejde potratom,a lebo chemickym tehu. a teda ked sa stane nieco podobne,a ko tebe, tak kolkokrat zeny ani nevedia, ze by mohli byt tehu. je to urcite vlemi caste.

millky
autor
25. jún 2020

@majamat ano to aj lekar hovoril, ze nejedna sa o potrat ale o vylucenie neuhniezdeneho vajicka. Ze to zeny maju bez toho, aby o tom vedeli. Ja som len preto vedela ze asi som "tehu" lebo ja mam cyklus bezproblemovy, nie som citliva na nic, ani prsia, ani pachy, ani chute ani bolest v podbrusku.... Preto som vedela, ze niečo mi tu nesedi. Bežná žena možno ani nevie ak napríklad pocituje niečo pocas ovulacie alebo ma PMS....