icon

Rýchle priberanie v tehotenstve

20. nov 2025

Ahojte dievčatá, chcela by som počuť váš názor alebo žien ktoré s tým majú skúsenosť. Som v 20 týždni tehotenstva a pribrala som už 7kg, za posledné 4 týždne som pribrala 3kg.Pred tehotenstvom som vazila 60kg a moje výška je 170cm. Bola som športovkyňa a aj stále som, chodím tri krát do týždňa do fitka a každý deň na hodinovú prechádzku.Stravujem sa normálne, dokonca ešte lepšie a zdravšie ako pred tehotenstvom. Prečo podľa vás tak rýchlo priberám?? Máte to niektorá podobne ?

anonym_84784d
20. nov 2025

@anonym_autor prosím vás nechajte telo robiť to čo musí. Ak sa neprejedate tak pracuje tak ako vie a musí. Je to úplne normálne tak ako je normálne nepribrat v 5 mesiaci ani deko. Hlavne keď sa vraca atď.
Takže klidek

anonym_166686
20. nov 2025

Ja som napriklad druhykrat po 6 rokoch tehotna, a myslela som si ze pri druhom viac vidno brucho a priberiem ale nic som v 18tt a pribrala som 2 kila, a ani nevidno brucho som chuda ale brucho take ze ani by nikto nepovedal ze som tehotna. Takze neviem podla coho to je.

zuzkaa1991
20. nov 2025

@anonym_autor ja som druhe tehu tento rok pribrala 23kg
Na začiatku som mala 50kg cca 20ttsom zacinala viac priberať ale v 3trimestri som zas nepribrala skoro nic

anonym_fc68b3
20. nov 2025

máš polovicu tehu za sebou a pribrala si 7 kg. to zas nie je tak veľa. skôr je znepokojivé tie 3 kg za mesiac. pretože poriadne priberanie je ešte pred tebou.
nepuchnú ti nohy?

dixitka
20. nov 2025

@anonym_autor ja som takto skokovo pribrala v druhom trimestri - asi do 18. tt iba 1 kilo a potom zrazu za 5 týždňov 5 kg. Potom sa to zasa spomalilo, dohromady som pribrala 15 kg, z ktorých väčšina išla po pôrode rýchlo dole. No v tom druhom trimestri som tiež stresovala, že do pôrodu budem mať 200 kíl, a našla som vtedy k tomu tento článok, kde vysvetľujú, prečo sa to deje a že je to ok. V druhom trimestri by práve mal byť váhový prírastok najvyšší (ak niekto rýchlo priberá v treťom trimestri, je to obvykle už len zadržaná voda).
https://expectingscience.com/2014/08/09/a-sudde...

V skratke - ak sa stravuješ zdravo a máš primeraný pohyb, tak sa vôbec netráp.

anonym_793330
20. nov 2025

Ja zacinam 25tt a mam +7kg.. Mam pocit, ze to neviem ovplyvnit, neprejedam sa, nejem ziadny junk food, hybem sa podobne ako ty. Predtym som sa venovala vytrvalostnej atletike, mala som malo tuku v tele. Telo si ide teraz proste svoje. Si stale hovorim, ze ak aj nieco naberiem navyse, aspon mi ostane "zasoba" do treningu po porode :D

kiki68
20. nov 2025

Kazde tehu 20kg hore, podobny typ ako Ty, islo hore a aj dole. Takze sa neboj.

sisska96
20. nov 2025

Kľudne môže byť aj voda v tele, a nie tuk

anonym_e4b534
20. nov 2025

Ja mam presne 170 a 60kg ked som otehnotela. Momentalne som v 31tt a mam + 14kg
Tak to bolo aj pri prvom.. co uz😃 nechame v porodnici

anonym_2ac0af
20. nov 2025

@anonym_autor ešte min 10 dáš hore, takže kľud Si športovkyňa telo si pamätá a schudnes.Aj tie prsia, maternica, voda niečo vážia.

cucoriedka97
20. nov 2025

Myslím si, že si úplne v norme 🙂 ja som za prvých 6 mesiacov pribrala 16 kg a po 6. mesiaci už len kilo mesačne, tiež má každý stresoval, že ten najväčší prírastok ešte len príde. Teraz odpočítavam dni do pôrodu a už sa neviem dočkať, je to riadna záťaž na kĺby a ani nehovorím, aká obrovská sa cítim 😀 Treba si len pripomínať, že je to len obdobie a všetko je to pre to naše bábätko, ako to išlo hore, tak to pôjde aj dole a stojí to za to 😊

zobaka
20. nov 2025

mozno zjes viac len to tak nevnimas, ale stale si v norme

kiki68
21. nov 2025
@sisska96

Kľudne môže byť aj voda v tele, a nie tuk

@sisska96 presne toto, to som mala ja, ako napuchnuty balon

wudz
21. nov 2025

Niekedy je to normálne, ja som pri prvom tehotenstve pribrala 20 kg, a to som 8 mesiacov denno-denne vracala niekoľkokrát. Akonáhle som porodila, mala som 4 kg navyše. Proste som bola naliata. Pri treťom tehotenstve som začala brutálne priberať až počas 3. trimestra a to bol výsledok preeklampsie, ktorú si môj gynekológ nevšimol. Takže moja rada - ak máš moč v poriadku (teda konkrétne bielkoviny), ak máš v poriadku tlak, ak funguješ ako normálny zdravý človek s primeraným dostatkom pohybu a primeranou zdravou stravou, tak tvoje telo vie, čo robí a prečo potrebuje toľko nabrať.

sisa9496
3. dec 2025

Nerieš to, ja som v 34tt, mam hore uz asi aj 13kg a mam vysku ani nie 160cm. Vsetky vysledky mam v norme a ked som sa pytala lekara, ze je to priberanie v poriadku, povedal ze ano. Neviem kde su tie kila, lebo ja stale obleciem veci spred tehotenstva 😃 zacinala som s vahou 55kg. Neriesim to, budem sa tym zaoberat po porode, ked bude treba. Teraz si uzivam brusko a som vdacna ze je vsetko v poriadku. 😀