Škodí fajčenie v tehotenstve?
Ahojte, chcem v prvom rade poprosiť aby sa tejto diskusie zúčastnili ženy ktoré si prešli fajčením v tehotenstve. Ci už v prvých týždňoch kedy o tom nevedeli, alebo už keď to zistili a bolo im ťažké prestat. Koľko cigariet ste fajčili? Po akom čase ste dokázali prestat alebo ste neprestali vôbec? Ako ste sa motivovali k tomu fajčiť menej poprípade vôbec? A samotný priebeh tehotenstva, či bolo všetko v poriadku. Poprípade ci nastali nejaké komplikácie s bábätkom , skôr či neskôr.
Očakávam ze aj napriek tomu ze som nato upozornila tu bude x komentárov od žien ktoré nevedia co je to abstak , čo je to závislosť na nikotine. Ak máte dovod nato kritizovať fajn, nikomu to zakazovať nebudem. Ale myslím si ze sa da tomu vyhnúť keďže ma zaujímajú reálne skúsenosti. Ženám ktoré sa podelia so skúsenosťou budem veľmi vďačná.
@michaela329 A Ty čo jej furt nakladáš? Z fajčenia určite nezačala krvácať ... skôr zo stresu a z takýchto moralistických kecov ... robí, čo môže, snaží sa ... tak ju prestaň ešte viac dávať dole ... radšej ju podpor v jej snahe.
Nič si z toho nerob ona vo veľa foroch komentuje a zabieda do žien.. 🙂očividne ma komplexy zo seba 🙂!
@dzulli1980 nepodporí ma lebo si tým neprešla. Žiadna matka nechce dobrovoľne ubližovať svojmu bábätku... ani ja nechcem a ani jednu cigaretu som si nedala bez výčitky. Mam rozhadzane hormóny ako každá tehotna žena, strach obavy. Prešla si tým každá. Ja ľutujem to ze fajčím. A chcem prestat. Niektoré sem napisu a ani nechceli prestat. Čítala som ze v 19tt, 24tt. Ja mam od začiatku výčitky. Ale keď mi to povie lekár , ktorý je roky mojim lekárom tak proste som dala aj na neho. :(
@dzulli1980 nakladám? Moralisticke kecy? Určite lepšie ako ju podporovať v ohrozovaní tehotenstva. Určite lepšie ako ju podporovať v hľadaní hlúpych výhovoriek, lebo ja sama som bola príliš sebecká prestať. Tvoje dieťa malo šťastie, že sebeckosť jeho matky ho nepoškodilo, jej dieťa ho mať nemusí.
@lev26 ja viem ze nerobím nič obdivuhodné a ja to rešpektujem keď si niekto o mne pomyslí ze som hrozna. Ale napísala som sem preto aby som tu našla aspoň malinku motiváciu, aspoň nejaké ukludnenie. Nikto vám nezaručí aj keď žijete zdravo ze sa bábätko narodí na 100% v poriadku. O to horšie sa cítim keď viem ze proste fajčím.. skúšam každé ráno byt bez cigy každý večer si odopriem toľko cig, inokedy som fajčila 30.
@autork ja skúsenosť nemám ale naša suseda v tehotenstve fajčila a jej dieťa má doteraz zdravotné problemy. Chalan v pozadí s vývojom, úplne mimo reality. Doktorka jej sama povedala,že keby nefajčili, dieťa by bolo úplne zdravé. Pri dcére prestala a tá je úplne ok
Napíš mi správu ak chceš 🙂
Ja čo poznám jednu ženu, čo fajčila, tak jej dcéra (už školáčka) musí chodiť do Dolného Smokovca, čo je ten Šrobárov ústav.
Mám kamarátku, ktorá prestala fajčiť počas tehotenstva, vychutnala si rituálne poslednú cigaretu.
Tak skús aj ty niečo také, že si vychutnáš poslednú cigaretu.
Nie som, lebo by som úmyselne nikdy svoje dieťa neohrozila. To sa snažíš tu ospravedlniť Ty. Hľadáš tu podporu od žien, ktorých deti mali šťastie. Tie, čo šťastie nemali sa Ti pravdepodobne neozvu. A hlavne - prestala som fajčiť zo dňa na deň, nie je to nič, čo dobre motivovaný človek nezvládne. Len Ty si tú svoju motiváciu musíš začať hľadať tak úpenlivo ako výhovorky.
@lev26 ďakujem, že ma tak sleduješ. Dúfam, že takto pekne podporuješ aj feťáčky a alkoholicky.
@michaela329 prepáč ale nemôžem to čítať čo píšeš. Za to že to vnimaš inak preto že si dieťa nemohla mať nemusiš preto tu niekomu nakladať ! Ty to vnímaš inak ale nemusiš jej pridávať . Pekný deň🙂
Nikto v tejto diskusii ju vo fajčení nepodporuje ... Ty máš očividne problém sama so sebou, preto potrebuješ iným ubližovať ... keď tu už píšeš, že ženy fajčiarky mali šťastie, že mali zdravé deti, vysvetli mi prečo majú ženy, ktoré boli celé tehotenstvo na zdravej strave, viedli zdravý životný štýl, postihnuté deti? ... toto takéto kecy od teoretikov sú najlepšie ... žiadna empatia, žiadna snaha pomôcť, len kamarátka povedala, tam som čítala atď.
@michaela329
@michaela329 nepodporujem nikoho ale je zle keď je človek bezmocný a niekto mu naklada a ide stále doň prišla si po radu nie o výčitky a nakladanie !
@lev26 ja to vnímam presne tak, ako to vníma každý príčetny človek. Že som dieťa nemohla mať, o to viac si ho vážim. A práve preto tu autorku nebudem upokojovať, že však fajči si, možno sa nič nestane.
@dzulli1980 myslim, ze porovnavat sa to naozaj neda, zena co cele tehotenstvo zdravo zila a dieta ma nejake poskodenie, je zial velmi smutna vec, ktoru ale nemala ako ovplyvnit, vedome vsak ohrozovat svoje nenarodene dieta a vedome zvysovat riziko nejakeho poskodenia, to je nieco uplne ine
Ja nechcem autorku sudit, zelam jej aj dietatu vsetko dobre a drzim jej paste, aby sa jej podarilo prestat cim skor.
Ja som fajciarka,v oboch tehotenstvach som prestala hned ako som zistila,ze som tehotna...chut bola,nepopieram,ale som si nezapalila,ale hlavne,ked uz som citila pohyby,tak mi to prislo uz uplne absurdne si zapalit,ked sa mi v bruchu mrvil ten maly cloviecik,predstava,ze by som ho tym dusila a ohrozila ma od tejto myslienky definitivne odradila...a ano,fajcim stale,ale obdobie tehotenstva bolo pre mna a fajcenie uplne no go.Skus si najst nejaku aktivitu,ked mas chut-citaj,kukni film,daco dobre navar,chod von,sexuj,cokolvek...a sorry,pises o abstakoch akoby si si odvykala od heroinu,nie od cigariet a v neposlednom rade,kazdy abstak raz odznie,len to by si sa musela zatat a vydrzat...mozno bude vsetko v poriadku,ale ak nie,budes do konca zivota zit s vedomim,ze mozno tvoje fajcenie negativne ovplyvnilo tvoje dieta?
@dzulli1980 nikto ju nepodporuje, len jej tu píšete ako je ok fajčiť v tehotenstve aspoň trochu. No nie, nie je. A aký máte problém potom vy, keď tu vypisujete bludy?
@michaela329 preto vravim ty maš na to iný pohľad po snahach a tom všetko si za to rada a vďačna a nevieš toto pochopiť..musíme prave my dve hlavne kočku podporiť aby prestala fajčiť lebo vieme že dieťa je zázrak !
@lev26 aký bezmocný? Začala snáď fajčiť dobrovoľne, predpokladám. To tu teraz budeme niekoho ľutovať,že fajčí 30 cigariet denne a teraz chudák nie je ľahké prestať?
@michaela329 Aké bludy? Napísala som len svoju osobnú skúsenosť ... žiaľ tie Tvoje sú len v čisto teoretickej rovine.
@michaela329 ja som si tiež všimla od Vás už pár reakcií, a všetky boli v podobnom duchu. Ja som možno slabá , a možno verím v dobro ľudí a viem ze par sa ich takých nájde (aj v tejto diskusii sa nachadzaju) ktoré nemajú potrebu sa po niekom voziť a dokážu pomôcť aj niekomu neznámemu. Z vás mám pocit mne nebolo dopriate zjazdim každú ženu ktorá nespĺňa ten štandard ktorý ma v tehotenstve mat. Ja vôbec neriešim prečo vy nemáte deti, tiež by som Vám tu mohla napísať ze ich možno nemáte preto lebo ste fajčila predtým. Ale v živote by to môj mozog nedokázal napísať niekomu a ešte ak to je neznámy človek. Ak môžem pomôžem ak si myslíte o mne ze som hlúpa, nezodpovedna fajn ak si podľa Vás zaslúžim toto pomenovanie spokojne do toho. Ale ak nemám ako pomôcť , tak preskočim ďalej. Oblubujete odpísať na väčšinu diskusii túto, tak určite si niečo ešte nájdete.
@lev26 otázka bola Škodi fajčenie v tehotenstve? Nie ako prestať.
@mateson2004 áno začala som fajčiť dobrovoľne. To mate úplnú pravdu. Poznám x žien ktoré fajčili a priznali sa až po tehotenstve keď malo dieťa 5 rokov, lebo sa báli moralizovania a asi ani výčitky nemali. Ja výčitky mam a práve preto som sem napísala , lebo neplánujem fajčiť celé tehotenstvo a chcem s tým čím skôr skoncovať.
@bella1988 mate pravdu. Ďakujem za rady. Ten abstak nieje taky silný, skôr ja som príliš slabá priznávam..
@mateson2004 nevieš prečo začala fajčiť … keď ma niekto trápenie fajči lebo sa odreaguje a odpadne to z neho aspoň v mojom prípade to tak bolo ale prišla mala a prestala som ..
@lev26 a ako jej pomôžu príbehy o tom, že však ja som trochu fajčila a mám v pohode dieťa? Ako? Ja som tvrdšia, napíšem rovno, že je to blbosť fajčiť, je to nezodpovedné. Nebudem tu ňuňu na autorku robiť, lebo fajčiť sa dá prestať. A ak jej toto príde teraz ťažké, čo bude robiť, keď bude matkou a bude musieť obetovať spánok? Pýtala, či škodí - NO ÁNO, ŠKODÍ.
@mateson2004 jasne ja som odpisovala na toto Ako ste sa motivovali k tomu fajčiť menej poprípade vôbec?
Autorka, poprosím Ťa, zmaž túto diskusiu ... robíš, čo môžeš, nestresuj sa ... tu je kopa žien, ktoré si riešia vlastné frustrácie na iných ... nikdy nezažili, no súdiť budú ... skús si nájsť nejakého psychológa, terapeuta, ktorý Ti pomôže ... v kľude, bez odsudzovania ... držím palce❤🍀 ... vypni to tu, odíď z tejto diskusie, nečítaj to ... ❤
@michaela329 jasne , teraz sem poďme písať o tom ze budem priserna matka. Lebo už od začiatku mam výčitky a robím maximum preto aby som prestala fajčiť. Ešte co mi poviete? Mam pocit ze mate vestecku guľu a hneď viete akou matkou ja budem. 🙂 potom tu zbytočne stracate čas možno by ste uplatnili niekde inde.

@michaela329 ste mamička ktorá fajčila v tehotenstve? Zažili ste tento pocit? Ak ho zažijete alebo ste zazili ospravedlnim sa Vám. Človek ktorý je na niečom závislý potrebuje podporu a reálne skúsenosti. Vy ma komentár co komentár zhadzujete. Pokiaľ viem aj stres robí zle , aj pasívne fajčenie robí zle a dokonca aj keď žena je zdravo nefajčí nepije môže prísť o bábätko a taktiež sa môže narodiť aj choré.... ja prestat CHCEM, nehľadám výhovorky nato ako fajčiť ďalej.