Škodí fajčenie v tehotenstve?
Ahojte, chcem v prvom rade poprosiť aby sa tejto diskusie zúčastnili ženy ktoré si prešli fajčením v tehotenstve. Ci už v prvých týždňoch kedy o tom nevedeli, alebo už keď to zistili a bolo im ťažké prestat. Koľko cigariet ste fajčili? Po akom čase ste dokázali prestat alebo ste neprestali vôbec? Ako ste sa motivovali k tomu fajčiť menej poprípade vôbec? A samotný priebeh tehotenstva, či bolo všetko v poriadku. Poprípade ci nastali nejaké komplikácie s bábätkom , skôr či neskôr.
Očakávam ze aj napriek tomu ze som nato upozornila tu bude x komentárov od žien ktoré nevedia co je to abstak , čo je to závislosť na nikotine. Ak máte dovod nato kritizovať fajn, nikomu to zakazovať nebudem. Ale myslím si ze sa da tomu vyhnúť keďže ma zaujímajú reálne skúsenosti. Ženám ktoré sa podelia so skúsenosťou budem veľmi vďačná.
@matkahelka ďakujem za skúsenosť a hlavná slová vyjadrujúce podporu! Je to ťažké a nikdy som si nemyslela ze toto budem riešiť v tehotenstve. Stále som si hovorila ze to predsa musí ísť ľahko. Žiaľ závislosť je nepríjemná ale som rozhodnutá nad ňou zvíťaziť. Verím že sa mi to podarí.👍
@dzulli1980 prijme názor a skúsenosti od ludi ako je ona. Každý kto nevedie super život (podľa mňa ho nevedie ani ona ale tak radšej o sebe napísať v dobrom ako si priznať zle) ja na to odvahu mam preto som to sem aj napísala. A ťažko sa mi to písalo o to ťažšie čítalo. Ale viem ze toto bol dôležitý krok, prečítať si tieto názory a skúsenosti a hlavne od žien ako si ty a je tu Vás viac takých. ❤️
@dzulli1980 argumenty? Tých tu máš až až, ale očividne nie sú z kategórie, ktorá Ti ako žene fajciacej v tehotenstve vyhovuje. To je ale Tvoj problém. Osobná si tu začala byť Ty, zrazu sa Ti to nepáči? No mne sa zas nepáči diskusia v ktorej sa zľahčuje vplyv fajčenia na plod.
Nikto normálny v tejto diskusii nezľahčil vplyv fajčenia na plod, určite nie je OK fajčiť v tehotenstve, tak ako nie je OK dať to v sekunde z 30 na nulu ... ženy, ktoré majú reálne skúsenosti s fajčením v tehotenstve jej tu napísali svoj príbeh ... to skôr takéto "bu, bu, bu" teórie robia z fajčenia to najhoršie ... budeš mať choré dieťa atď. ... môže/nemusí ... rovnako ako žena, ktorá zje počas tehotenstva mrte čokolády môže/nemusí mať choré dieťa ... rovnako ako žena, ktorá sa stravuje zdravo môže/nemusí mať zdravé dieťa ... v každom jednom príspevku si autorku dávala dole ... lebo cigarety ... žiadnu reálnu skúsenosť nemáš, no budeš súdiť, budeš moralizovať.
@michaela329
Ono niekedy stačí sa iba zamyslieť ze to co premna je jednoduché pre iného nemusí byť. Tak ako sa tu už nie raz písalo, ani jeden doktor mi nepovedal to čo tu pani Michaela písala x krát. Povedali mi ze je vhodné fajcenie obmedziť a ideálne prestat úplne. Dovolím si povedať ze mam lekárov na úrovni. Ako rizika mi hovorili najmä abstinenčné príznaky po pôrode u novorodencov. Nižšia pôrodná hmotnosť. Ohľadom vývojových chýb a nejakých defektov sa vyjadrili ze to sa nestáva a ak sa to stane , nič nepotvrdi to ze to bolo práve z cigariet. Pre niektoré ženy sú toto možno veci kedy si povedia aha tak to nieje také zlé. No premna to zle je a prestat chcem 🙂 a som odhodlaná to zvládnuť. V mojej hlave sa odohráva iba jediný scenár. To ako je premna ťažké zvládať byť bez cigy viem ze je to hrozný pocit nechcem aby toto zazivalo moje dieťa keď sa narodí.
@dzulli1980 hneď vo svojom prvom príspevku píšeš o "svojej zodpovednosti" - ak toto nie je zľahčovanie. Ja som už na začiatku upozornila, že sa vyjadrím ako niekto, kto prestal zo dňa na deň a to som nemala taký dobrý dôvod ako ona. Ty si neprestala vôbec, aj keď si bola tehotná a máš jedno šťastie - nemalo to následky. Môžete sa tu potlapkavat po pleciach ake ste chápave, ale každá jedna cigareta má v sebe nikotín, decht, olovo, xy karcinogénov - a ktorá z tých "postupne" posledných bude ešte ok? Že sa vám to zle číta, je váš problém. Že si to dookola musíte ospravedlňovať, je opäť váš problém. A že autorka si myslí, že ja jej chcem zle a niekto, kto jej napíše veci, čo sa jej páčia, ale realne škodia, je dobrý, je zase jej problém.
Neprestala som vôbec? ... tak to si kus zle čítala, si bola zrejme zaslepená tými svojimi teoretickými žvástami.
@michaela329
@dzulli1980 "nie moc, ale zapalila som si" je podľa Teba prestala?
@michaela329 Prečítaj si moje príspevky ešte raz ... Ty herečka ... a potom mudruj.
@dzulli1980 Fajčila som ... nie moc, ale zapálila som si ... Toto máš vo svojom prvom príspevku, toto vnímaš ako prestať fajčiť?
Pani Michaela , vy ste mi v každej správe nenapísala pozri vykašli sa na to, ja som prestala dáš to aj ty mysli na dobre veci. Vy ste ma v každej správe urazali, napísali ste pochybnosti o tom akou ja budem matkou, obuvali ste sa do každej ženy ktorá fajčila ci už na začiatku alebo počas tehotenstva. Žiadna žena na to nieje hrdá a ani šťastná zato. Sú ženy ktoré v tehotenstve mali neskutočnú chuť na cigu a aj keď predtým fajčili malo v tehotenstve by tie cigarety aj zjedli. Nieje dobrá ani strava typu fast food,pizza mekáč a podobne taktiež ani priveľa sladkého. Všetko nesie rizika , a koľkokrát žena ani neovplyvni prácu keď je napr čašníčka a fajčí sa pri nej nonstop 8 alebo 12 hodín. Koľko žien neovplyvní ze sa im v tehotenstve privodia nejaké ťažké situácie rôzne pohreby, rozvody. Aj stres vplýva na bábätko. Všetko vplýva na bábätko. Fajcenie je určite vec ktorá sa dá ovplyvniť a dá sa s tým prestat. Ja prestat prestanem, dúfam ze co najskôr sa mi to podarí bez nejakých komplikácií. Ale Vám naozaj želám trosku empatie do toho života, lebo takýmto prístupom ja som super oni sú mimo neviem kam to dotiahnete. Som možno slabý človek skrz cigarety ale viem žeby som žiadnej tehotnej žene nemala potrebu písať nejaké predsudky ze aká bude mama. To dokáže iba žena ktorá má nejaké problémy v živote inak si to neviem vysvetliť.
Pane bože ! Miška už prestaň to tu rozoberať ! Už sme čítali toho viac než dosť! Dostali sme prednášku o oxyde, podporovaní,karcinogény a neviem ake sračky už začínaš byť únavna😴 diriguj svoje detičky v škole a nie ženy ktoré hľadajú radu a oporu v niekom 🤫
Kde konkrétne píšem, že budeš zlou matkou?
K ostatným hlupostiam sa nejdem vyjadrovať. Len mi ukáž, kde konkrétne píšem, že budeš zlou matkou.
@michaela329 už píšeš toľko tých tvojich odbornosti ze už ani sama nevieš. Napísala si niečo v tom zmysle ze keď je premna ťažké prestat fajčiť co budem robiť keď budem mať nedostatok spánku pri bábätku. :D nebudem to rollovat, nestoja mi tvoje správy zato. K ostatným sa samozrejme nevyjadris lebo ak sa útočí na citlivé miesto tak zrazu už používaš menej pismenok. Ja som sa postavila tomu zlemu co robím ty to zrejme nedokážeš
@lev26 otvorené diskusné fórum, dirigovať nikoho nemusím. Vyjadriť sa ale môžem. Či dovolené sú len schvaľujúce príspevky? Ale jedno musím uznať, diskusia k ničomu nevedie. Keďže autorka očividne nerozumie pisanemu. Ale aspoň si niektoré prečítal moje starsie príspevky v iných diskusiách.
@michaela329 Zle čítaš ... ešte raz skús.
A to si si vyložila tak, že píšem o zlej matke? To som Ťa upozornila, že budu aj ťažšie veci ako fajčenie 🤦 Nechaj tak, nie je kapacita jednoducho.
Nie autorkina kapacita, Tvoja na toto jednoducho nemá.
@michaela329
@michaela329 ja písanému slovu rozumiem ale od ludi ktorí majú aspoň základy slušného správania a kúsok empatie. Prepáč, ako som písala co sa týka vplyvov na bábätku máš pravdu a to ti uznam. Ale ostatne reči sú premna úplne zbytočné. A obdivujem ta ze tu stracas čas pre teba s neschopnou matkou , hlupaňou a ešte píšeš ze nerozumiem pisanemu😂😂 to musíš mat super život keď si taka úžasná a máš potrebu sa tu venovať nejakým ženám ktoré prišli nájsť trochu podpory 🥲
@dzulli1980 tak mi to vysvetli.
@michaela329 To by bolo zbytočné, pretože Ty si len teoretička.
Vieš čo, nikd som Ti nenapísala, že si neschopná matka...k ostatným veciam, sa radšej nevyjadrim.
@dzulli1980 máš pravdu, za toho pána neviem ako sa dá v jednom príspevku písať ako som síce fajčila, ale zároveň to myslieť, tak že som prestala. Nejaká sucha voda. Ale vieš čo, nechaj tak.
O kapacite hovori, ale nevie prečítať prvú vetu diskusie. Žiadala som najmä zeny ktoré fajčili počas tehotenstva. Táto pani Michaela si proste nasla niečo kde môže svoje odborné teórie smelo ukázať tak tu píše ze si pomaly ruky doláme. Neriešim. Ja som spokojná ze som sa dostala k odpovediam od žien ktoré si prečítali diskusiu a napísali svoju vlastnu skúsenosť. 🙂
@michaela329 Nenechám tak, však napíš ... doteraz si bola hustá až, až.
@dzulli1980 nechaj tak to záhadne vysvetlenie, lebo nejako stále neprišlo. Ako môžeš napísať zapalila som si a zároveň tvrdiť, že prestala? To Ty píšeš, že to nepochopim, tak skus.
Keby pani Michaela prejavila tu svoju kapacitu , samozrejme vyššiu ako tu moju tak by zistila ze dzulli napísala ze fajčila a v momente keď ucitila kopančeky od svojej dcerky tak na to zmenila pohľad a prestala. Ale to je ťažké si prečítať keď tu je polovička správ od nej a to isté dookola , ona asi nečíta iné správy iba svoje alebo nechápem
Kopanceky citila v ...20tt - dovtedy fajčila. Ja som písala o jej prvom príspevku, kde to zľahčovala - jej zodpovednosť.
@michaela329 Choď si ľahnúť Ty herečka ... a žiť svoj dokonalý život ... len či taký naozaj je ... nič nezľahčujem, proste som fajčila (max 3 cigarety), kým ma dcéra prvýkrát nekopla, a? Je tu, má 9 rokov, je zdravá ... toľko k tým Tvojim teoretickým drístom ... už viac nereaguj, lebo si trápna.

@michaela329 Už aj do mňa začínaš pichať ... veľmi úbohé ... nemáš argumenty? Či zas len teoreticky? Švagriná povedala? Kamarátka povedala? Čítala si? ... mňa sa tým nijako nedotkneš, s takými ako si Ty, je zbytočné takéto veci riešiť ... lebo stále to bude len v teoretickej rovine, skúsenosť žiadna ... ale búchať do pŕs sa budeš na parádu.