icon

Solumedrol a otehotnenie

july_pk
12. dec 2015

Ahojte, ak máte niektorá skúsenosť, povedzte prosím. Už dva roky sa snažíme o bábo a stále nič. V novembri som musela ísť do nemocnice na infuzky solumedrolu 4 x 1000mg. Potom som mala mať anovulačný cyklus, lebo mám len jeden vaječník. No a nejakým zázrakom mi dnes vyšiel pozitívny tehu test... Neviem čo mám robiť. Asi sa zbláznim do pondelka...

gita17
13. dec 2015

neblazni, solumedrol sa sice nesmie, ale v takomto skorom stadiu je to bud alebo. Takze kedze tehotenstvo trva, malo by to byt ok. Stresovanie ti aj tak nepomoze.

skaredekacatko
13. dec 2015

@july_pk po prve neviem.ci to spravne napisem ale na zaciatku tehu je to tak ze do tela babatka sa nedostavaju skodlivyni zena velakrat nevie ze je tehotna uziva lieky da si vino atd tak preto to tak vraj priroda vyriesila. A podruhe ak je solumedrol to ci medrol tak to je v poriadku ja som brala medrol kvoli reproimunoproblemom a aj v case vlozenia embria a aj po . on sa uziva do urciteho tt v tehu na udrzanie plodu ked mas problemi z imunitou .

july_pk
autor
13. dec 2015

@gita17 hej hej, tak som to potom aj zobrala... Dakujem za povzbudenie 🙂
@skaredekacatko hej uziva sa, ale v 25mg davkach denne .. A ja som mala 4x po 1000mg. Preto mam trochu strach, ale upokojilo ma to ze plod sa prve tyzdne vyzivuje "sam "

skaredekacatko
13. dec 2015

@july_pk no tie mg som si neprecitala ale neboj urcite to bude oka

july_pk
autor
13. dec 2015

@skaredekacatko verim v to... Lebo zadarilo sa tyzden po solumedrole a plus este ten cas kedy sa plod nevyzivuje zo mna... Verim ze bude OK

maminka1986
13. dec 2015

no baby neviem či mate až tak pravdu...ja ked som bola v 6tt mi nechceli pcihnut injekciu pri oko -kortikoid!!!!! a solumedrol je glukokortikoid! lebo do 3 mesiaca sa dieťa vyvija a tam je to velmi citlivé anni lieky s anesmu brať žiadne v tej dobe ked som bola chorá som mala zakaz !!!len paralen som mohla ale ani to som si nedala....tak neviem nie je to sranda.

july_pk
autor
13. dec 2015

@maminka1986 uvidim ako sa vyjadrí neurologicka...

lienka_1
13. dec 2015

@july_pk Ja som pri poslednom transfere dostala solumedrol injekciu a medrol som uzivala do 16.tt Urcite mi nepichli taku vysoku davku, ale mozno prave aj solumedrol pomohol, ze sa to nakoniec podarilo. Drzim palce na zajtra!

gita17
14. dec 2015

co povedali?je to v pohode?

july_pk
autor
14. dec 2015

@gita17 chcela som sem napísať zajtra keď budem mať názor aj neurologičky. Dnes mala dovolenku. Ale gynekologička povedala že to je OK... Vraj keď to bolo po solumedrole, tak je dobre...

gita17
14. dec 2015

ty mas SM ak sa smiem opytat?

july_pk
autor
14. dec 2015

Ano. Aj ty??

kuriatkomm
14. dec 2015

Baby,ja mám SM ,v prvý mesiac tehotenstva som brala solumedrol-nevedela som,že som tehu..nikto to neriešil,dcérka je zdravá 🙂 a smkárky držte sa 🙂

july_pk
autor
14. dec 2015

@kuriatkomm fakt???? Ani nevieš ako som ti vďačná že si to nepísala 🙂 a koľko si ho vtedy mala???

gita17
14. dec 2015

hahah, aj ja 🙂 preto ma tak trkol ten solumedrol v nazve temy 🙂

july_pk
autor
14. dec 2015

@gita17 preto som to tak napísala...

kuriatkomm
14. dec 2015

@july_pk musela by som pozrieť do karty,to neviem,ale predpokladám,že pri ataku sú to silné dávky. Chodila som tuším 5-7 dní na infúzku 🙂 ja som si v ten prvý mesiac aj Rebif pichala 🙂 neviem,akú liečbu máš ty.. Na neurológii mi len s úplným kľudom povedalu,nech si už nedávam injekcie,žiadne vyšetrenia,stresy alebo čo.. 🙂

july_pk
autor
14. dec 2015

@kuriatkomm ja som uz vyše dvoch rokov bez liečby keďže sa dlho snažíme... Tak dúfam že toto mi povie aj moja zajtra 🙂

zibi
14. dec 2015

@july_pk nestresuj - placenta este nie je vyvinuta a v prvych stadiach sa babo vyzivuje z vaku kde je chranene, tak sa neboj
medrol, sa bezne dava pri problemoch s prehnanou imunitou tak by som to neriesila
mozno vdaka nemu si otehotnela...a plod embryo sa ti udrzalo 😉

july_pk
autor
14. dec 2015

@zibi ďakujem

kuriatkomm
15. dec 2015

@july_pk môžem vedieť prečo si bez liečby?:-0

july_pk
autor
15. dec 2015

@kuriatkomm chcela som... kvoli planovanemu tehotenstvu... predtym som mala najprv avonex, potom copaxone, medzitym vela krat solumedrol a chcela som telo vycistit... je aj pri nasej dg tehotenstvo planovat a vopred vysadit liecbu

july_pk
autor
15. dec 2015

No tak asi pred pol hodku mi volala neurologicka... Ze mala od rána strasne veľa práce... 🙂 no a vraj je vsetko ok, že sa nemam ničoho báť. Som strašne šťastná 😉 a baby ďakujem vám

gita17
15. dec 2015

inak to je vazne pech, takto sa snazis vycistit telo pred tehotenstvom, 2 roky bez liecby a zrovna ty takto dopadnes, to je naozaj smola

july_pk
autor
15. dec 2015

No, čo už... Hlavne nech je všetko ok, lebo v septembri som o jedno prišla v 7tt. Tak dúfam že tentokrát sa to podarí úspešne do konca a bude zdravé bábo... Strašne po tom túžim