Solumedrol a otehotnenie
Ahojte, ak máte niektorá skúsenosť, povedzte prosím. Už dva roky sa snažíme o bábo a stále nič. V novembri som musela ísť do nemocnice na infuzky solumedrolu 4 x 1000mg. Potom som mala mať anovulačný cyklus, lebo mám len jeden vaječník. No a nejakým zázrakom mi dnes vyšiel pozitívny tehu test... Neviem čo mám robiť. Asi sa zbláznim do pondelka...
@july_pk po prve neviem.ci to spravne napisem ale na zaciatku tehu je to tak ze do tela babatka sa nedostavaju skodlivyni zena velakrat nevie ze je tehotna uziva lieky da si vino atd tak preto to tak vraj priroda vyriesila. A podruhe ak je solumedrol to ci medrol tak to je v poriadku ja som brala medrol kvoli reproimunoproblemom a aj v case vlozenia embria a aj po . on sa uziva do urciteho tt v tehu na udrzanie plodu ked mas problemi z imunitou .
@gita17 hej hej, tak som to potom aj zobrala... Dakujem za povzbudenie 🙂
@skaredekacatko hej uziva sa, ale v 25mg davkach denne .. A ja som mala 4x po 1000mg. Preto mam trochu strach, ale upokojilo ma to ze plod sa prve tyzdne vyzivuje "sam "
@july_pk no tie mg som si neprecitala ale neboj urcite to bude oka
@skaredekacatko verim v to... Lebo zadarilo sa tyzden po solumedrole a plus este ten cas kedy sa plod nevyzivuje zo mna... Verim ze bude OK
no baby neviem či mate až tak pravdu...ja ked som bola v 6tt mi nechceli pcihnut injekciu pri oko -kortikoid!!!!! a solumedrol je glukokortikoid! lebo do 3 mesiaca sa dieťa vyvija a tam je to velmi citlivé anni lieky s anesmu brať žiadne v tej dobe ked som bola chorá som mala zakaz !!!len paralen som mohla ale ani to som si nedala....tak neviem nie je to sranda.
@maminka1986 uvidim ako sa vyjadrí neurologicka...
co povedali?je to v pohode?
ty mas SM ak sa smiem opytat?
Ano. Aj ty??
Baby,ja mám SM ,v prvý mesiac tehotenstva som brala solumedrol-nevedela som,že som tehu..nikto to neriešil,dcérka je zdravá 🙂 a smkárky držte sa 🙂
@kuriatkomm fakt???? Ani nevieš ako som ti vďačná že si to nepísala 🙂 a koľko si ho vtedy mala???
hahah, aj ja 🙂 preto ma tak trkol ten solumedrol v nazve temy 🙂
@july_pk musela by som pozrieť do karty,to neviem,ale predpokladám,že pri ataku sú to silné dávky. Chodila som tuším 5-7 dní na infúzku 🙂 ja som si v ten prvý mesiac aj Rebif pichala 🙂 neviem,akú liečbu máš ty.. Na neurológii mi len s úplným kľudom povedalu,nech si už nedávam injekcie,žiadne vyšetrenia,stresy alebo čo.. 🙂
@kuriatkomm ja som uz vyše dvoch rokov bez liečby keďže sa dlho snažíme... Tak dúfam že toto mi povie aj moja zajtra 🙂
@july_pk môžem vedieť prečo si bez liečby?:-0
@kuriatkomm chcela som... kvoli planovanemu tehotenstvu... predtym som mala najprv avonex, potom copaxone, medzitym vela krat solumedrol a chcela som telo vycistit... je aj pri nasej dg tehotenstvo planovat a vopred vysadit liecbu
No tak asi pred pol hodku mi volala neurologicka... Ze mala od rána strasne veľa práce... 🙂 no a vraj je vsetko ok, že sa nemam ničoho báť. Som strašne šťastná 😉 a baby ďakujem vám
inak to je vazne pech, takto sa snazis vycistit telo pred tehotenstvom, 2 roky bez liecby a zrovna ty takto dopadnes, to je naozaj smola
No, čo už... Hlavne nech je všetko ok, lebo v septembri som o jedno prišla v 7tt. Tak dúfam že tentokrát sa to podarí úspešne do konca a bude zdravé bábo... Strašne po tom túžim

neblazni, solumedrol sa sice nesmie, ale v takomto skorom stadiu je to bud alebo. Takze kedze tehotenstvo trva, malo by to byt ok. Stresovanie ti aj tak nepomoze.