Som tehotná a priateľ sa so mnou rozchádza
Ahojte Maminy a budúce Maminy!
Neviem ani kde začať. Som pravdepodobne budúca mamina. Nebola som este u lekára, pretože som dlhodobo v zahraničí a plánujem ist k lekárovi po novom roku po príchode na SK. Ale robila som si 3 testy (všetky pozitívne), cely december som strávila prakticky v kúpeľni, menstruacia mi mešká vyše mesiaca, prsia naliate... A priateľ sa teraz so mnou rozchádza po 6 rokoch.
Sama nechápem... Cítim sa úplne na nic.
Ja si zase myslím, ze cesta spät je možná, aj ked láska bola ,,zneuctená,, samozrejme nie štýlom, ze ten kto sklamal pride lebo ,,nemá nič iné,, verím, ze sa to ťažko popisuje - akou vnútornou zmenou, uvedomením si vecí a svojho zlého jednania musí prejsť dotyčný aby ten vztah opäť dokazal ožiť.
@katesko emocionalnu podporu si dostala, pises, ze si clovek racionalny, tak rozum do hrste, po navrate na Slovensko pozistovat na co vsetko mas narok a vymahat! Chladne, premyslene, pragmaticky! Mas napr. narok na vyzivne zo strany pana otecka po dobu celeho tehotenstva, t.j. pan je povinny cvakat zene vsetky vydavky, ktore so sebou tehotenstvo prinasa! Nasledne je to vyzivne uz aj na dieta momentom jeho narodenia. Over, prever, zariad sa! City a plytvanie nimi si ten chrapun nezasluzi, tu by som si teda setrila energiu. Jeho kolegynke len mozes v duchu popriat skodoradostne "vela stastia"....bude ho potrebovat, pretoze s takym partnerom je to ako s ruskou ruletou. Mozno sa docka podobneho zazitku az si niekedy spravi tehotensky test... Viac niet co dodat.
Mam kamaratku, ktora bola na druhom konci barikady, a sice v pozicii milenky. Jej partner bol v tom obdobi zenaty a mali trojrocnu dcerku. Tiez bola v pozicii tej druhej, lebo Vianoce a vsetky sviatky travil s rodinou, prispieval dvojnasobkom alimentov, aby vykompenzoval svoje zle svedomie, kazde leto stravil s dcerou 3 tyzdnovu dovolenku, az kym mala 14 rokov a uz si to ona nepriala. S touto mojou kamaratkou nebol na jedinej dovolenke pocas tych 17 rokov, az teraz sa jej venuje. Ako to dopadlo? Trpezlivost asi fakt ruze prinasa, "vyhrala" boj s manzelkou a po 17 rokoch sa s nou rozviedol.
Keby nebola taka trpezliva, uz davno by bol spat.
Tymto nechcem povedat, ze je to pribeh toho paru, o ktorom sa tu pisalo, ale ze trpezlivost je silna zbran a muzi uprednostnia kludnu, submisivnejsiu manzelku/milenku pred tou druhou a nie vzdy je v hre laska, ale tuzba po vlastnom pokoji a pohodlí.
a mozno to zo strany tvojej kamosky nebolo az tak nezistne.. mala zabezpeceny takto slusny prijem, ziadne starostli manzelky, zadara sex a rozhovory... 😉
myslim si, ze nie su manzelia a ani nebudu, pretoze je jej jasny jeho charakter... chlap ktory to taha s dvoma zenami sucasne... cize ja tam vidim z jej strany vychcanost
@jeannna Ja sa iba divim, ze o takeho sa zeny "biju" (17! rokov) ale tak zrejme mal svoje kvality, lebo inak sa mi mozog zastavi.....
@zlevysavam Aj mne sa rozum zastavoval, aj zastavil, je aj pricinou rozpadu nasho intenzivneho priatelstva. Uz sa 4 roky nekontaktujeme, ale viem, ze su stale spolu.
@charity A zase, chlap je svaty... nebyt jednej "rozbijacky", nasiel by si druhu. Uvedomte si uz, ze chlapi maju svoj rozum, mozno nie najlepsi, ale sami sa rozhoduju co a ako urobia, ked to nechce, ziadna ho do toho nenamota. Niektore zeny si nechcu pripustit, ze ten chlap sa tak rozhodol sam.
@charity Suhlasim 🙂 Len som chcela napisat, ze nie vzdy laska rozhoduje. A tato moja kamoska rozbijacka vztahu rozhodne nebola .... v case, ked ho spoznala, bola cerstvo vydata a kedze som bola pri tom od zaciatku a viem, ako to prebiehalo, si dovolim tvrdit, ze 90% bola jeho zasluha.
@sasa1310 tiež som na to myslela, ale skor tipujem ze ziadne deti s nim nema....
@jani_uk Tak k tomu mam pribeh zo zivota:
Baba randila s chalanom, nastastie k intimnostiam este nedoslo, ked zistila, ze je dotycny zenaty. Stretla sa s nim a urobila mu prednasku na temu manzelskej vernosti. Ostal zene verny a s babenkou ostali kamaratmi. O par rokov neskor, mesiac po uspesnom umelom oplodneni jeho manzelky, sa tejto kamaratke zveril, ze sa ide dat dokopy s jednou kolegynou. Kamaratka s nim sla na obed a urobila mu hutnu prednasku na temu, ci sa chce naozaj zachovat ako hajzel a ze voci jeho manzelke je to svinstvo. K nevere nedoslo. Babatko je uz skolkar a rodinka je spokojna spolu. Takze obcas strasne zalezi na tom ako sa zachova "ta druha".
@sissmiss čo je láska? Láska je, keď sú dvaja spolu aj v zlom. A miluje ten, ktorý chce, aby ten druhý bol pri ňom šťastný. A tak sa aj chová. A nehovor mi, že ona netrpela, keď odišiel. Toto sa milovanej osobe nerobí. Po čase si spomenie, že vlastne on niekoho miluje? Hm, ktovie prečo. Možno chcel svoj kľud, možno mal výčitky, a možno zistil, že tam má istotu domova aj keď si bude poza dom robiť čo chce.
Nesúdim, neriešim, držím im palce, ale je mi smutno z toho, že takýto chlapi existujú.
@charity Fajn baba, mat takych kamaratov je dar!
@katesko Ked si chce nech si ide, ako baby pisu nie si prva ani poslena, ked v tychto chvilach po takom case nie je pri tebe, bude to vyzerat ako v niektorych pripadoch co spominali baby, ze nikdy ani neodide, ale ani neostane...podla mna caka na chlapa x rokov, kym on sa vyburi a uraci si prist a spamata sa to je pre mna sebaucta na nule a potom necudo, za co nas chlapi povazuju a ako sa k nam spravaju....lebo ked niekomu dovolis, aby ti nieco spravil raz, tak s velkou pravebodobnostou to spravi znova... radsej zobrat zivot do ruk...ako prezivat stale nejake neistoty a potom prist na to, ze si sa cely zivot starala o niekoho, kto si ta ani z tretiny nevazil tak ako ty jeho, ze si mu davala nejake sance....
@sasa1310 Presne tak, oni dvaja najlepsie vedia, aky mali motiv k navratu. Ak je za tym skutocna laska, a uvedomenie si priorit v zivote, tak gratulujem, ich vztah moze byt lepsi ako bol predtym.
Nechcela som do nikoho rypat, ze to nebude fungovat a ze sa vratil len z vypocitavosti, len na margo tej trpezlivosti som chcela uviest, ze sice ruze prinasa, ale nie vzdy to stoji za to.
drzim palce🙂

@sasa1310 bez ironie. Ak odpustit je zneuctenie slova laska, co je podla teba laska? 🙂 .