Som tehotná, ale neviem ako dlho
Ahojte dámy. Som tehotna a neviem jako dlho, ano viem mam si počkať na lékařku jako sa vyjadri, ale ta ma objednala až celkom neskoro a stále mi v hlave beži otázka jako dlho to cca može byť? Tak sa zaujimam či ma niekto podobnu skusenosť. Posledny menzes som mala 18.12. a potom som už nedostala, tak som šla 1.2. k gynekol.ktory mi robila sono a tehot vylučila, aj test som mala negativny. Vraj sa mi zblaznil cyklus zo stresu, ano je pravda v january toho bolo vela, smrt v rodine, autonehoda, čiže s pochopenim som odišla domov. Dala mi Duphaston na cyklus, no do 10 dni žiadny MS. 16.2. som si spravila testiky a kraasne silne dve čiarky 🙂 digitalny Clearblue mi ukazal 2-3 tyždne, neskor t.j. 22.2.som šla k dr. a povedala že vidno tehotenstvo, gratuluje, ma cca 1 mm a objednala ma na 22.3. Mam nevolnosti prsia ma bolia, o tejotnestve nepochybujem, ale neda sa mi určiť z MS kedže to bolo cele pofiderne, a stále to mam v hlave že cca jako dlho vlastne može trvať tehot., či mam ratať s tym čo ukazal test alebo sa k tomu pripočitava niečo.
Vyčerpavajuce, ale ak sa najde dobra žienka s podobnou skusenosťou alebo možno s niečim zaujimavym, rada si vypočujem 🙂 mudrlantky ktore iba osočuju možno pre nich nezaujimave věci, radšej nereagujte ako osočovať prosim 🙂
Dakujem.
@misscelaneous dakujem ja som si to tak aj myslela ale som rada že si mi moje dojmy potvrdila 🙂
ano 2-3 na teste znamenaju 4-5 realne. samozrejme gynekolog ti povie najpresnejšie podla velkosti plodu.
@matkakes počkaj si na prvý screening koncom prvého trimestra a ten určí veľkosť a teda aj "vek" plodu najpresnejšie....Ak potom budeš chcieť približnú dobu počatia, tak od dĺžky tehotenstva (napr.12+4tt) odpočítaj 14 dní a máš to
Dakujem vam všetkym za odpovede 🙂
ak si 16. 02 robila test clearblue a ukazalo ti 2-3 tyzdne, tak realne k oplodneniu mohlo dojst od cca 27.01 - 02.02, takze si spomen, ze kedy by to mohlo byt ;), tehotenstvo sa rata cca 2 tyzdne pred oplodnenim, cize niekedy od polovice januara, cize napr od tej menstruacie co nebola. Cize mozes byt v nejakom 8 tyzdni teraz ;)
sla by som ku gynekologovi mozno skor, na potvrdenie srdiecka
Dakujem zienky. Katriona1 presne jak pises 😊 mne je v podstate jedno kedy doslo k oplodneniu skor premyslam ako dlho to moze byt ze ked sa ma biekto spyta tak vlastne ani neviem cca v kolkatom som tyzni a zo zaujimavosti k faktu ci mozem najbližšie ocakavat tehotensku knizku lebo v praci robim strasne blaznivo a nevladzem uz tahat take smeny. A kedze vacsina mamiciek pisu ze knizku dostali cca v desiatom tyzdni tak som si chcela cca vyratat ci uz mi to tak vyjde lebo dalsi mesiac makat trinasthodinove smeny styri dni za sebou si uz neviem predstavit. Dakujem teda este raz za pomoc a pochopenie 😊
@matkakes ten údaj o 10tt ber s rezervou, myslím, že pokiaľ bude tehotenstvo prosperovať, nemá lekár dôvod nedať ti tehuknizku na najbližšej návšteve, hlavne ak ju potrebuješ kvôli práci
ahojte baby ...potrebujem poradit...som uz s toho vsetkeho na nervy :(...ja uz vôbec nwm v ktorom tt som...poslednu ms som mala 25.7.2016...v auguste som cakala na ms a ona nehodila mala som aj tehotenske priznky tak 29.´8. som si robila 2 testy na ktorých boli krasne dve ciarky...velmi som sa tesila pretoze som nemohla otehotniet snazili sme sa asi 3 roky a nic...mavam nepravidelnu ms ciklus + - 34dni...pri prvej prehliadke ma lekar poslal domov povedal ze mam zvačšenu maternicu ale mam prist az ked budem v 10 11 tt ze vtedy sa spravi sono a uvidi sa ze mi da aj knizku ak vsetko bude ok....tak som isla 10.10. na prve sono podla uzv som bola v 11tt...doktor mi dal knizku a napisal termin porodu 1.5.2017....poslednu ms vôbec nebral do uvahy ani mi ju tam nezapisal...kazdy mesiac som chodila samozrejme do poradne a on stale mrmlal ze mam male babo ale nejak to neriesil ked som sa ho pytala ci je to v poriadku tak hoviril ze ano len mam trosku mensie babo...cele tehotenstvo sa mi posuvaju tyzdne...16.2.2017 ma poslal na porodnicu na velky uzv tam mi zistili ze mam nieco s prietokmy a nechali si ma v nemocnici lezala som tam tyzden na infúziách a tabletkach podla uzv môjho lekara a uzv co mi robili na porodnici je to stale posunute o 2 tyzdne nikto mi to nechce vysvetlit a vsetci hovoria ze je to ok....hlavne ze mi zase posunuly termin....mna zaujima ci uzv s toho 11tt urcuje skutocny vek plodu alebo je to este - 2 týždne s tou menstruaciu pretoze ja vie kedy sa asi udialo oplodnenie a ked si to ratam tak ptm mi to sedi ale ked odratam tie dva tyždne tak nedesi a stale lietame medzi dvoma tyzdnami...dufam ze som to nenapisala nejako komplikovane 🙂 budem rada ak mi niekto poradi je to moje prve tehu a som zo vsetkeho vystresovana
@kajka213 v tom 11.tyzdni to vedia veeelmi presne urcit vek plodu. Mozno babo skutocne zaostava a ma to uplne iny dovod, placenta nepracuje poriadne ci mate uzol v pupocniku alebo len dvojcievny... davaj pozor na vas a termin je vzdy len orientacny, deti sa rodia aj mesiac pred a aj dva tyzdne po uplne bezne...
dakujem pekne za odpoved...ked si to ratam od toho 11tt tak to sedi ale posledne uzv vysetrenia ukazuju 1 až dva týždne pozadu nechapem uz nicomu a tvrdia ze vsetko je ok...vraj aj tie prietoky sa upravili ale mam este brat tabletky oxifilin uz do konca tehu....ak si to ratam od toho 11tt tak dnes mi by som mala mat 33tt ale podla uzv som 32tt
@stratilikova dakujem
@kajka213 tak ale babatka uz rastu individualne moji boli vsetci krpce ale lekar prihliadal na to, ze pri mame "metr padesat" neocakava 4 kilove deti a aj mal pravdu a ani jeden nemal cez tri kila... paradoxne ten s uzlom v pupocniku mal 2.najlepsiu vahu zo vsetkych, aj ked s 2,6 kilami to tiez nebola ziadna slava...
@kajka213 ono je to tak, že veľkosť plodu ak lieta 2 týždne hore-dole, tak sa to nerieši... mne povedala lekárka, že malá je o niečo väčšia ale, že zmestíme sa do termínu... nechápavo som pozerala a nakoniec som v papieroch videla, že má podľa toho ich merania má o 2tt väčšiu hlavičku. Tiež ma to vydesilo, pýtala som sa kade tade, začala som si o tom čítať a presne som zistila, že 2tt hore dole sú úplne v norme a ten rozdiel 2tt na hlavičke sú 2mm... Ide aj o to, že tie merania nie sú veľmi presné a hlavne v tomto štádiu tehotenstva už sú tam oproti priemerom veľké odchýlky, pretože niektoré dieťa je prirodzene väčšie, iné menšie. Niektoré má dlhšie nôžky, iné kratšie.. proste je to veľmi individuálne. Ak sú prietoky v poriadku, tak proste ide o genetiku a dieťatko sa narodí o niečo málo menšie ako kážu tabuľky. Ale skutočne sa tam jedná o milimetre.
@matkakes čo sa týka tehotenstva a práce, tak vôbec nemusíš čakať na tehu knižku... vzhľadom na to akú máš prácu... normálne oboznám doktora akú máš prácu a popros ho o potvrdenie, že si tehu a cca v ktorom týždni.. a potom keby to v práci požadovali, tak by si im doniesla kopiu tehu knižky, kde budeš mať aj predpokladaný termín pôrodu...
ale to potvrdenie by bolo dobré, až ťa berú ako tehotnú a nedávajú ti robiť ťažké veci až je bábo ok 🙂 ja osobne som si ho vypýtala v 6tt a nebol problém na žiadnej strane...
@kajka213 ty měření nemusí být vůbec přesné, já měla mít 4,5kg. dítě a nakonec měla dcera jenom 3,7kg. a celé těhotenství byla pořád podle Dr. větší a větší, nakonec o víc jak 3 týdny a termín porodu mně nikdo neměnil, protože ty tabulky jsou dělané tak, že průměrný novorozenec má okolo 3,5kg. takže když je větší tak je popředu a když je menší tak je zase pozadu, ale neznamená, že není to dítě donošené a v pořádku 🙂 sestra byla ten opačný případ, dcera se jí narodila v 38tt. a měla jenom 2,7kg., ale byla úplně zdravá a donošená a stále je malinká, ted v 8-mi měsících má jenom něco málo přes 6kg. a je krátká, ale jinak moc šikovná a zdravá, takže se nestresuj, to že je dítě menší nic neznamená, podsttné je aby stále přiměřeně rostlo, aby se vývoj nezastavil, což asi nebude tvůj případ, když je Dr. spokojený 🙂
@matkakes na to abys mohla v práci oznámit těhotenství nepotřebuješ těhu knížku, normálně si od Dr. vyžádej potvrzení o těhotenství, které do práce doneseš, já si třeba napsala vlastní oznámení o těhotenství a Dr. mi dal potvrzení na výměnném lístku, které jsem k tomu svému přidala a až potom co to takto oznámíš v práci tě zaměstnavatel bude brát jako těhu a můžeš žádat přeložení na ranní směny nebo na PN se taky můžeš nechat vypsat kdykoliv, ani nemusíš čekat do té další poradny 🙂
Dakujem vam baby pekne za odpovede som uz kludnejsia 🙂...je to prve tehu a vsetko chcem vediet proste s kazdej malickosti robim hallo hih ale to som cela ja...este mam jednu otazocku...kedze v tehotenskej knizke nemam zapisany datum poslednej ms a lekar ide podla uzv z 11tt tak oplodnenie nastalo niekedy pred tymi 11tt? alebo nie? mam nepravidelnu ms a o dieta sme sa snazili skoro 3 roky uz sme to aj vzdavali a ja by som chcela vediet ci to sedi lebo vtedy sme vyskusali novu polohu ktoru sme predtým nikdy nemali a chcela by som vediet ci zabralo aj to 🙂 dakujem
@kajka213 koukám, že ty jsi v májovkách jako já a máš do termínu porodu 49 dní, no jestli ti to pomůže pro výpočet tak já mám do termínu 69 dní a termín mám 21.5.2017 a poslední MS jsem měla 14.8.2016 🙂 k početí u nás došlo okolo 29.8.2016, takže jelikož ty máš termín o 20 dní dřív, tak jsi mohla otěhotnět okolo 9.8.2016, ale ber to jenom orientačně 🙂
@kajka213 nie, tehotenstvo sa počíta od poslednej MS, aj sono tak ukazuje, teda ak si bola v určitom dní v 11tt, tak si otehotnela cca 9 týždňov pred týmto dňom...prístroje sú nastavene tak, akoby ovulacia a teda aj pocatie boli v 14DC
ja ked to ratam tak mi stale vide ze meranie s toho sona je presne na den pocatia a ked to takto ratam tak mi sedia aj tyzdne trz ...ak to ratam - tie dva tyzdne tak mi to nevychadza ani podla poslednej ms ani podla lekarov ktory robili naposledy uzv...mala som posunutu ms o 7 tyzdnov tak neviem ci toto tam neurobilo sarapatu
Dievčata žienky zajtra ideeem na to tak som plna očakavani, nech je všetko ok 🙂 držte palčeky 🙂

2-3 tyzdne na clearblue je realne o dva tyzdne viac. Clearblu meria hodnotu hcg, ktora zodpoveda tyzdnu tehotenstva od oplodnenia, pricom tehotenstvo sa vseobecne aj u lekara zacina pocitat prvym dnom poslednej menstruacie. Cize sa k tehotenstvu pocitaju aj tie prve priblizne dva tyzdne od prveho dna menstruacie po ovulaciu.