Som tehotná, ale neviem s kým
Už niekoľko článkov som si prečítala na tému tehotná no nevedela s kým. Nikdy som to nevedela pochopiť. Až do teraz. Som vydatá mamá dve deti .... prišli problémy (tzv. manželská kríza), ktoré si každý z nás riešil posvojom. No naďalej sme ostali spolu. Máme predsa deti, ktoré potrebujú obidvoch a ktoré nezaujímajú problémy dospelých. My sme sa s tým vysporiadali ... vykonzultovali a naďalej všetko išlo ako predtým. Na oko. Pri prvej príležitosti som vrátila požičané. No žiaľ nie s velkým úspechom (alebo s velkým úspechom...?). Som tehotná. A moja otázka je v úvode diskusie. Na interupciu som nedokazala takze toto riesenie neprichádzalo do úvahy. Dotyčnému ani nechcem povedať čo je vo veci. Manžel sa teší. Najviac sa bojim KS dieťaťa. To sa dozviem po porode. No myslíte si, že sa dá toto tajomstvo udržať keď viem o probléme len ja??? Nikto nič netuší. Dnes som v 6. mesiaci a ja mám stále pochybnosti či to dokážem.
Ahoj, verim, ze situacia, ktoru prezivas je velmi tazke ale prajem ti, aby sa to vyriesilo co najskor....mozno testom alebo rozhovorom s manzelom - asi tazko je povedat pravdu na rovinu ale ak "nahodou" babatko nie je jeho, tak bude velmi tazke to potom nejako vysvetlovat a ak je "jeho" tak potom to bude o to krajsie...ja by som to riesila asi testom po porode a potom by som sa rozhodla...bud mu poviem pravdu alebo to necham plynut....babatko za nic nemoze.....
ahoj, možno sa môj príspevok ostatným nebude páčiť, ale ja si myslím, že tvoj manžel si zaslúži vedieť pravdu. Neviem ako teba, ale mňa by to tajomstvo zožieralo z vnútra čo ti neskôr môže spôsobiť aj nejaké psych. alebo aj fyz. problémy, No potrebujú tvoje deti chorú matku? manžel ťa môže opustiť aj teraz ale aj keď sa to dozvie o napr.16 rokov. Stále tu bude tá možnosť, a nakoniec to nemusí byť ani kvôli tomu 3. dieťatku. Ste v manželstve spolu v dobrom aj zlom.... vyrieš si tu situáciu čo najskôr, aj tebe bude lepšie
@bigproblem ahoj, necitala som prispevky pred... ale ja by som poradila, nic nehovorit manzelovi (tvoj manzel ta tiez podviedol, ak sa nemylim). ved sa tesi na babatko, a stale je moznost, ze dietatko je manzelove, tak naco zbytocne rozduchavat ohen... napr. mojho manzela ani nenapadlo pozriet sa na krvne skupiny jeho dcer... ved kolko otcov si mysli, ze deti su jeho (a nie je to pravda), je to tvoje male tajomsto... mozno ked sa babatko narodi, daj si po tajme spravit test pre klud tvojej duse, a mozno potom uz tato informacia nebude pre teba potrebna 😉 drzim palce 🙂
Ahoj, poznam zenu ktora bola na tom rovnako ako ty. Nic nepovedala a po rokov ani sama nevie aka je pravda a je s tym vyrovnana. Urcite nic neries pokial si tehotna pretoze by ti muz mohol zacat robit zo zivota cirkus a ty mas pred sebou najtazsiu cast tehotenstva. Nechaj nech sa dieta narodi a uvidis. Ak budes mat stale pochybnost a budes chciet vediet pravdu cez DNA tak to ries s milencom. V tvojom pripade nie je ziadne riesenie idealne a preto si myslim ze hladaj hlavne take ktore bude najmenej ohrozovat dieta pretoze ono je jedine ktore je od teba plne zavisle. A postaraj sa o to aby manzel tuto konverzaciu na pocitaci nenasiel 😉
nam nikto nepovedal aku ma mala krvnu skupinu ani to nepise v ziadnych papieroch...jedine co viem ze ma + faktor, na to ju testovali po porode, lebo ja som - . Ale ci ma A po mne alebo 0 po muzovi to netusim..
joj ťažká otázka..nedalo by sa nejako rozpamatať, kedy si s ktorým bola a kedy si mala plodné dni??? a prepáč za drzosť, ale nemohla si sa pri jednom z nich chrániť..resp. pri milencovi, veď si mohla predpokladať, že sa to môže stať a čo potom? 😒
ja by som asi tiež nič nepovedala...ja dodnes neviem ani svoju krvnú skupinu, ani manželovu...a myslím si, že krvná skupina by bolo to posledné, čo by môjho muža zaujímalo...s tou podobnosťou je to možné, ale sú aj prípady, keď sa dieťa nepodobá ani na jedného z rodičov...no neviem, je to ťažké, ale pokiaľ je možnosť, že je aj manželove, tak by som asi bola ticho a čakala čo bude po narodení...
@bigproblem Tak ako to dopadlo?
krvna skupina sa piše kazdemu do zdravotnej karty. najde si ju aj dieťa,ktore sa zacita na prve stranky pri neseni karty k inemu lekarovi,napr na vyšetrenie mandlí..a taktiež sa tam dočita kolke tehotenstvo a kolký plod to dieťa je..takze nič neschova..moze len dufať,že sa o to jej manžel nikdy zaujimať nebude.
Vrati sa sem mama, zakladatelka diskusie? Co ked sa babo cele ale uplne cele podoba na.......milenca? To vidi aj slepy ze dieta nie je ich, z mamy moze mat len pusinku, mama sa bude cely život potom pozerat na milenca..., pevne nervy prajem...
no hovori sa ze na kazdeho raz dojde........ cim neskor tym horsie...... skoda ze to takto skoncilo predsa dneska existuje vela moznosti ako sa tomu vyhnut obzvlast ked je zene uz viac rokov a ma rodinu.. ☹

Je to tazke rozhodovanie...ale ja osobne by som nedokazala pozerat napr. Na to,ako sa muz s malickym mojka a mat pochybnosti,ci je jeho