Som tehotná, ale neviem s kým
Už niekoľko článkov som si prečítala na tému tehotná no nevedela s kým. Nikdy som to nevedela pochopiť. Až do teraz. Som vydatá mamá dve deti .... prišli problémy (tzv. manželská kríza), ktoré si každý z nás riešil posvojom. No naďalej sme ostali spolu. Máme predsa deti, ktoré potrebujú obidvoch a ktoré nezaujímajú problémy dospelých. My sme sa s tým vysporiadali ... vykonzultovali a naďalej všetko išlo ako predtým. Na oko. Pri prvej príležitosti som vrátila požičané. No žiaľ nie s velkým úspechom (alebo s velkým úspechom...?). Som tehotná. A moja otázka je v úvode diskusie. Na interupciu som nedokazala takze toto riesenie neprichádzalo do úvahy. Dotyčnému ani nechcem povedať čo je vo veci. Manžel sa teší. Najviac sa bojim KS dieťaťa. To sa dozviem po porode. No myslíte si, že sa dá toto tajomstvo udržať keď viem o probléme len ja??? Nikto nič netuší. Dnes som v 6. mesiaci a ja mám stále pochybnosti či to dokážem.
mozno blbost, ale nedalo by sa to nechat tak a ak by to vyslo na povrch, tak sa tvarit, ze si sa aj ty myslela, ze je manzelove a ze si nepredpokladala, ze to je toho druheho...co ja viem, moj muz by asi krvnu skupinu ani nevedel, aku moze a nemoze dieta mat. Casom sa moze prevalit vsetko, tak to budes riesit potom. Mozno pisem hlupost, neviem si to predstavit, ani som sa s tym nestretla.
najprv by som si zistila kto je otcom a ak by otcom nebol mm tak by som mu to povedala. naco ho stresovat ak otcom je? moze to dopredu vytvorit negativny vztah medzi nim a dietatom ☹
@bigproblem nic nehovor ved otcom moze byt aj manzel to by si vsetko pokaslala ved ako si písala ani on nebol svaty pockaj kym sa dieta narodí potom cas ukaze co dalej
@bigproblem boze, drzim ti palce, neboj sa, zvladnes to. Ja osobne by som asi tiez nepovedala nikomu nic, nechala by som si to pre seba... kazdopadne by som chcela vediet na 100% pravdu a tie testy otcovstva by som dala spravit - ale aby sa o nich nedozvedel ani byvaly milenec, ani manzel...co samozrejme neviem ci je realne mozne. Napadlo ma, ze by si sa mohla dohodnut s gynekologickou, vysvetlit jej situaciu, ona musi udrzat tajomstvo ako lekar, a pod nejakou zamienkou - nove testy - muzi nikdy nevedia, ake su metody, napr. akoze pri tretej gravidite musia vziat krv aj muzovi aj zene aby sa predislo komplikaciam...no, nieco spolu vymyslite... Hlavne aby si nebola v neistote cely zivot, bolo by dobre, aby si aspon ty poznala pravdu. A stale je 50% pravdepodobnost ze bude babo muzove...🙂
dievčatá mna ešte tak napadlo,že krvná skupina je jedna vec ,ale čo ked bude dietatko vernou kopiou jedného z nich. U nás je to tak .....ešte dobre,že matka je istá,lebo obidve naše dcéry sú ,ako keby ockovi z oka vypadli.....
paci sa mi ze si na tu interupciu nesla- 🙂 ja by som pockala do porodu-vsak tu KS sa dozvies len ty v porodnici-a co ak otcom je tvoj mazel-naco to teraz riesit-ten stres z toho neprospieva ani tebe ani malemu -a neboj vsetko bude tak ako ma byt- 🙂 drzim ti moc palce aby ti vsetko dobre dopadlo 🙂 🙂
fuha to je sila, ale moja mala MA uvedenu KS aj v prepustacej sprave a aj v zdravotnom preukaze co sme dostali v porodnici.
ja by som asi pockala kym sa male narodi, dala spravit test DNA a ak by sa potvrdilo, ze je milencove, potom riesila. Ale v co najkratsej dobe po porode 😨
Urcite nie je fer vodit muza za nos v tak vaznej situacii.
@bigproblem mozem vediet ake mate krvne skupiny, lebo ak mas napr ty a amuz b tak moze mat babatko skoro vsetky krvne skupiny ci a ci b ci ab takze ak mal aj ten druhy taku tak by som to neriesila.
Krvna skupina sa moze do roka zmenit...ale len v prípade AB.
No ja som sa krvnu skupinu mojich deti dodnes nedozvedela 😕 a moju mi zistili az ked som zostala tehotna s prvym synom, v karte som to totiz nemala a nemaju to ani moje deti, vzdy som sa cudovala a cudujem , ak by sa tak stalo v tvojom pripade, tak by si sa o dozvedela az bohvie kedy 🤐
@bigproblem ked ste sa si ten uder vratili nic ti nebrani mu o tom povedat 😢 ked si sama myslis ze ti to neprejde 🙄
@bigproblem uz som to pisala do podobnej temy, dieta ak sa narodi v manzelstve je dietatom manzelov a nie manzelky a milenca... a skus to brat aj z lepsej stranky, tvoj manzel sa tesi a mozno sa aj vasa situacia zlepsi. Neviem asi by som na tvojom mieste zatial nic nehovorila, aj ked manelstvo by malo byt o vernosti a manzelia by si mali hovorit vsetko...
v žiadnom prípade nič neprezraď, nikdy nikom a ani v slabej chvíle nie ani kamarátke...... zamkni v sebe vytesni....... niekde to tam bude ale iba pre teba........ak by sa to aj po rokoch prevalilo tvár sa, že si o tom nevedela, že nevera bola len raz, nič extra a s ochranou takže ťa ani nenapadlo že by..............nejde iba o teba a tvoj vzťah s manželom, ale aj o tvoje deti a ich štastie a rodinné vazby a harmonické detstvo......toto všetko podľa mna stojí nad tým.........
Ak by sa to aj po rokoch prevalilo náhodou tak tvoj muž bude vyzretejší skúsenenjší a mimčo - dieťa ktoré vychováva bude zbožňovať......
Ak by si urobila rozhodnutie ako ti radím, biolog otcovi niež neprezrad - mohol by robiť problémy a tiež má asi svoj život a svojich blízkych ktorým by to otočilo svet.......
mimochodom ani ja neviem synovu krvnú skupinu doteraz - viackrát som sa domáhala že to chcem vedieť . keby niečo a bolo mi povedané vraj to nie je povinné zisťovať v porodnici takže...............
Krvnú skupinu zisťujú v pôrodnici len vtedy, pokiaľ je matka RH negatívna. Ak by bolo totiž dieťa Rh pozitívne, musia jej do 24 hodín pichnúť injekciu s protilátkami, inak by pri ďalšom tehotenstve hrozilo že matka potratí, telo matky by začalo vytvárať protilátky proti telu dieťaťa. Napr. ja mám B Rh negatív a syn má chválabohu AB Rh negatív, takže mi nič nepichali, ale sestra má B Rh negatív a jej syn A Rh pozitív a jej pichali injekciu. Ak by sme mali krvnú skupinu s Rh pozitívo, tak by našim deťom nezisťovali krvnú skupinu. Takto ju museli zisťovať a máme to napísané v prepúšťacej správe.
pekne nevediet koho je dieta
vratim sa ku krvnym skupinam. Zial ja som negativna a muz pozitivny. U nas prichadzaju len dve skupiny do uvahy. Obe moje deti maju 0. Jeden pozit. Druhy negat. no ani jeden nema totoznu so mnou ani s muzom. kS mam uvedene v prepustacej sprave. Nic ine mi neostava len pockat kym sa narodi. A potom budem situaciu riesit. No moj postoj doteraz je taky, ze ak ks budu sediet tak dieta bude jednoznacne manzelove. (ine aj ked je to mozne ma uz asi zaujimat nebude). Situaciu mam komplikovanejsiu lebo pri druhom dietati mi boli pichnute protilatky. Obavy o zdravie dietata budu pretrvavat este min. Rok. Nie vsetko vyde na povrch hned pri porode. Myslim choroby. dakujem vsetkym za nazor. Niektore mi naozaj pomohli. No psyhcyka zeny je v tomto asi nevyliecitelna.
@emmushka davam Ti za pravdu, kazdej sa to moze stat a vela zien je v tomto mudrych! V prvom rade je v 6.mesiaci a ak muz od nej odide, co potom? ma predsa este 2 deti...mozno to naozaj neprekusne, lebo vieme, ze muzske ego je zlozite a nie vsetky mame doma chapajucich manzelov.....vsetko je len na jej rozhodnuti... v kazdom pripade drzim palce, nech to dopadne akokolvek! 🙂)))
@bigproblem s KS si nerob problem, ja mam B+ a priatel tiez, tak sme cakali ze aj mala bude mat tu istu, ale ma napodiv AB+...cize keby aj prislo k zbytocnym otazkam z manzelovej strany, tak kazda krvna skupina sa sklada z viacerých, teda B sa sklada z AB, cize preto to ostalo aj malej, aspon mne to tak bolo vysvetlene v porodnici...ale urcite nic menzelovi nehovor, mozno je to jeho, a keby si mu nacrrtla, ze mozno ze dietatko nemusi byt jeho,uz by ti neveril , aj keby bol opak pravdou, uplne by ste sa odcudzili. Pockaj ked sa male narodi, pri starostiach o 3 deti nebudes mat ani kedy premyslat nad tým,cije vlastne je a manzel sa do toho maleho tak zalubi,ze nebudes mat to srdce mu povedat ze nieje jeho...teraz tak funguje hadam polovica populacie manzelstiev. Stalo sa, uz sa neodstane, ale neublizuj si sama sebe, ani babatku,ani manzelovi a ani vasim detom. Myslim, ze by tazko niesli rozvod a este dovod pre ktorý by ste sa rozviedli. Drzim ti palce, hlavu hore, bude dobre 😉
@bigproblem ahoj. ak to chces strasne vediet,sprav testy...ale nikomu by som to nehovorila. ak s te s tvojim muzom za dobre,tak by som to asi zamkla v sebe a neak vnutorne presvedcila samu seba,ze je skratka manzelove. nie kazdy muz unesie pravdu...tak drzim palce,nech sa spravne rozhodnes.a nech ste s babatkom zdravucki! 😉
a inak stal sa taky pripad, ze dieta malo ks totoznu s matkinou-to bolo na prepustacej....ale krv sa berie z pupocnika...a krv bola matkina a dieta malo uplne inu ks.tak bacha na to.neradno tomu verit.treba priamo dietatu krv odobrat...
bigproblem = nečítala som všetky názory, tak ak sa opakujem a píšem, čo už niekto iný...sorry...V prvom rade si musíš uvedomiť, že vzhľadom na to, že ste manželia, bude podľa zákona otcom dieťaťa tvoj manžel, bez ohľadu na to, či je alebo nie je biologickým otcom, to by po pôrode musel súdnou cestou zaprieť otcovstvo a určilo by sa, že otcom je niekto iný, teda tvoj milenec. To by asi znamenalo úplný rozpad rodiny, resp. pohromu pre to dieťatko, ktoré bude mať predsa súrodencov a bude sa cítiť v rodine "cudzie", ak by ste fungovali ako normálna rodina a ak by nasledoval rozvod, trpeli by aj spoločné deti a teda pohroma úplná. Vy ste sa predsa s manželom rozhodli ostať spolu, práve preto, aby ste zachránili rodinu. Tvoj manžel sa predsa teší a určite to bábätko už teraz ľúbi... Nepoznám tvojho manžela ani milenca a ani teba, neviem aké vládnu medzi tebou a nimi vzťahy, tak len ako nestranný pozorovateľ ti navrhujem nasledovné riešenia:
1/ nič nepovedať - veď dieťaťko môže byť aj manželove, v prípade, že nie ste doma samé 0, aj keby malo bábätko KS vytetované na čele, nespôsobí to rozruch. Ak ty dokážeš takéto tajomstvo udržať v sebe. Keby sa neskôr aj (nech sa nikdy nestane) stalo niečo zlé, úraz, choroba...že by to vyšlo na povrch, bude tvoj manžel milovať to dieťa už omnoho viac a ty mu v kľude vysvetlíš, že sa to stalo počas vašej krízy a že ťa teda ani nepadlo, že by to mohlo byť aj milencove. Môže sa nahnevať, zúriť...ale časom ho to určite aj vzhľadom na zvyšok rodiny prejde.
2/ ak je to možné - stretnúť sa s milencom, oznámiť mu, že by si potrebovala mať istotu a ísť na testy DNA už teraz. Ak vyjde, že otcom je tvoj manžel, predídeš zbytočnej hádkam s ním a budeš si ďalej tehotenstvo užívať s radosťou a bez trápenia. Ak by vyšlo, že je milencove a neprejavil by o bábo záujem, ukludníš milenca, že podľa zákona bude otcom tvoj manžel a že si toto tajomstvo necháte pre seba a mlčať až kým to nepraskne, čo mozno nikdy nepraskne ak bude zdravie vo vašej rodine slúžiť. V prípade, že si myslíš, že to tvoj manžel rozdýcha už počas tehotenstva, povedať mu to a dúfať, že ho poznáš dobre a neopustí vás všetkých.
3/ povedať to manželovi a ísť na testy s ním a zvážiť, či to oznámite milencovi v prípade, že by dieťa bolo jeho.
Ja mám dve deti, môj manžel nie je biologickým otcom prvej dcérky, osvojil si ju ako 5 ročnú a máme teraz spoločnú dcérku má rôčik a podobá sa celkom na manžela, ale mnoho ľudí povie, že má očká ako Lejka, že sa na seba podobajú ako vajce vajcu, dokonca už aj strašej dcérke povedali, že sa podobá na ocka 🙂 Pokiaľ milenec nie je inej rasy, či sa bude alebo nebude na neho podobať, nemá opodstatnenie riešiť podobu.
Nech sa rozhodneš akokoľvek držím päste aby to dopadlo dobre. Ak by si potrebovala rady ohľadne riešenia danej situácie podľa práva, k%ludne sa na mňa obráť.

dakujem vsetkym. No ja som doteraz v stave nikdy nikomu ako povedal(a) pancake. Viem,ze aj ked bude mat tu istu KS nie je iste ze je to jeho. No potom sa toto tajomstvo lahsie udrzi tajomstvom. Uz teraz ma trapi, ze vobec musim takuto situaciu riesit. Predstava ze budem s tym zit cely zivot je desna. Uz mi je jasne ze bez tabletiek sa nepohnem a v duchu som si slubila (nechcem povedat ze prisahala . . .) ze sa na cudzieho chlapa nikdy nepozriem. No ja som sa vzdy snazila postavit k problemom so vztycenou hlavou. A presne v pripade priznania sa nebojim, ze ostanem sama ale o zivot toho dietata. Takze asi budem mlcat tak dlho ako sa len bude dat. Verim, ze uz aj tak je to pre mna dostacujuci trest. . . . Hlavne nech je to zdrave.