Som tretíkrát tehotná
Ahoj som tu nova , dnes som si nasla na teste druhu ciarku fialovu slabsiu ale je tam . Budeme mat 3 dietatko ako to zvladate vy ?? Neni vela 3 deti ?? 🙂 ,
@frau99 gratulujem. Ja mám tiež 3 deti, plánované. Pre mna je to v pohode, možno by som ešte jedno aj dala, ale manžel už nechce. Ja ti poviem takto, pri 3 deťoch stíham toho oveľa viac ako pri jednom, chce to len dobrú organizáciu práce a detí. Staršie deti zabavia malého, takže tým pádom ja viac stíham. Malého si užívam, je to úplné zlatíčko.
@bebeka28 Gratulujem. Ja má 3 slečny a 2 staršie sú za 3 chlapcov. Obliecť ich ako princezné je takmer nemožné.
@frau99 3 deti sú v poho. Ja som vždy hovorila, že pri 1. dcérenke som nič nestíhala. Nevedela sa sama zahrať 😝 Pri dvoch bol konečne kľud, lebo sa hrali spolu. A teraz sa "bijú" o to, ktorá sa bude hrať s najmenšou 😀 😀 😀
Mne ak by dovoľoval vek a zdravie tak možno nalomím drahého aj na štvrté 😉 /no finančne by to už bolo na hrane kvôli hypotéke 😝 /
@stvura Aj mne sa zdá, že narodenie sestričky babám prospelo. Staršia bola už o.k. predtým, no mladšia si dovtedy myslela, že je generál celého sveta 😀 . Aj teraz občas skúša, no kedže je ešte jedno mladšie dieťatko, tak nemôžem ustúpiť ak keby som chcela. A
@frau99 aj na druhom sa nieco crta..., bud zajdi rovno k lekarovi, alebo skus dva dni pockat a otestovat znova a kupit iny test (velmi spolahlive su lady max z drogerie Dr. Max) to 10 dni ms som nepochopila... o 10 dni mas dostat ms??? ak ano, tak to je este velmi skoro. ci pred 10 dnami si mala dostat ms?
ahojte, neviem či to mám brať ako nejaké znamenie, ale včera večer môj manžel mal takú poznámočku, že "už by bol čas aj na tretie bábo" máme dve baby 5 a 3,5. Len on stále že ešte toho chlapčeka, no ale neviem ako mu to mám ešte povedať, že nech sa moc neteší môže byť aj tretia baba... ja by som sa na to asi aj dala, ale som tak 50:50
Ja mám tri slečny,.. o treťom sme uvažovali, nejak sme sa mu nebránili, ale keď mi vyšiel pozitívny test, bol to pre mňa dosť šok. Hlavne som si začala uvedomovať, že už mám veľké samostatné slečny, s mužom sme si šli kedykoľvek kdekoľvek 🙂 , a zrazu sa všetko zmení.. Nebudem klamať - po narodení dcérky to bol krutý rok, mala som už po 30-ke, malá celé noci nespala /skoro do troch rokov sa budila aj 3-4 krát/.. Proste som mala pocit, že to nezvládam. Od roka som chodila do práce, lebo by sme to finančne nezvládli, malú som dala do jaslí.. Odznova - po tretí - krát sme zažívali kolotoč chorôb v kolektíve.. My sme dosť akčná rodinka, stále niekde chodíme, v lete aj 5-krát na stanovačku, chaty, ..tak prvý rok bez týchto akcií bol pre mňa dosť ťažký. Na stanovačku som síce šla, dokonca sme museli kúpiť väčšie auto, nabalili sme cestovnú postieľku, kočiar, termosky, plynové bomby.... ale keď som musela v noci robiť tri fľaše, od rána od šiestej buntošiť s malou, tak som ďalšie akcie ostala doma 😝 . Tak sme sa rozdelili na dva tímy - manžel s kočkami a ja s Ellkou. Ono to nie je problém s pohodovým bábom, o akom som snívala :- Ale naša Elly je teda dosť aktívne dieťa od narodenia 🙂 . Ani jedna prechádzka v kočiari neskončila ináč ako plačom a behom domov 🙂, žiadne klebetenie na lavičke so spiacim dieťaťom v kočíku - takú som mala totiž predstavu o tretej materskej 🙂 .. Ellka bola totiž dieťa ktoré potrebovalo 24-hodinovú pozornosť a s tým som nerátala. Všetci sme boli doma v pozore 😀 Ale zas má to aj pozitíva.. a veľa. Staršie sestry ju zbožňujú.. chodia pre ňu do škôlky, v izbe spolu počúvajú hudbu, tancujú..Keby som ju nemala, som väčšinu času sama doma, lebo veľké baby majú už iné záujmy ako sedieť doma pri mamke. Je to náš poklad, určite by som ju nedala ani za svet..A mať tri deti chce aj dobrý time management..Len u nás je to aj o veľkých vekových rozdieloch... Jedna na gympel, druhá ZŠ , tretia škôlka.. medzitým krúžky, najstaršia brigáda, manžel v zahraničí. Je to dosť časovo aj finančne náročné. Ale všetky tri ľúbim a život bez tretieho čertíka, ktorý pri mne každý večer zaspáva si neviem už teraz predstaviť.Ale klamala by som, keby som povedala to je vždy ľahké. Neraz som si poplakala a povedala, že už by som sa na to nedala.. Ale potom sa na mňa zaškerí moje kučeravé šidielko, tak som namäkko a nedala by som ju za svet. Takže - tri deti nie je veľa, závisí to od viacerých okolnosti rodiny, ale zvládnuť sa to dá 🙂
@katarina_04 aj my sme chceli tretieho chlapca 🙂 a nakoniec je tu naša Ellka. Ale tá je za 10 chlapcov 😀
@tinuska1112 Vstávanie 3-4x za noc je môj sen 😉 Moja prvorodená ma "vycvičila" - vstávala 14-15x za noc.
My sme plánovali 3 deti s tým, že budem na materskej 3 roky aj s poslednou. Ak nie, tak minimum je 2 roky. Dalo to dosť rátania a zrušili sme dovolenku pri mori na najbližšie 2 roky no neľutujeme. Aj tak sme chceli ísť k moru až s väčšími deťmi, lebo slečnám je pri cestovaní zle 😝
Ale máš pravdu - my to máme jednoduchšie. Prvý rok najmladšej prežili baby v škôlke 🙂
Od septembra /to bude mať 1 rok/ už ide najstaršia do školy, takže logistika trošku náročnejšia, ale stále v pohode, lebo u nás sú všetky krúžky priamo v areáli školy.
@katarina_04 ahoj 🙂 my mame uz dvoch chalanov tak nas laka dievcatko, tak zato sme sa dali na tretie ale teraz rozmyslam ze ked uz mam chalanov "odskusanych" tak by som brala aj tretieho 😀 by som nemusela nic nove kupovat a uz viem ako sa o pindurikov postarat 😀 ja som to nejak tak vnutorne citila ze este nie sme "komplet" tak sme sa na to dali, ale veru ked som teraz nasla pozitivny test nebolo mi vsetko jedno uplne som sa rozklepala, stale vo mne driemu pochybnosti ako to zvladneme... teraz uz iba dufam ze bude vsetko v poriadku a ze bude babatinko zdrave 🙂
ak sa rozhodnes ZA - drzim palce nech vyjde chlapcek 😉
@monilik my sme chceli tretie dievčatko, no a máme chalana, ale je to úplné zlatíčko dobručké a roztomilé a je to feši, kto nevie, typuje dievčatko, blond vlásky a modré očká, no ja som rada, že mám 3 chalanov, sú to moje nezbedy 🙂
@janickacrazy ved presne aj ja sa budem tesit nech je co chce len nech je zdrave a krasne ako tito moji dvaja loptoši 🙂
Je to uzasne. Nas tretorodeny ke nase stastie. Ked starsi dvaja vystrajaju,staci mi ho pomojkat a hnrd sa citim lepsie. Kazdopadne narocne to do iatej miery je-najstarsi je u skolak a navuse hokejovy brankar (cize treningy 4x dp tyzdna) + ma aj ine kruzky. Prostredny je skolkar. Ja navyse aj pracujem. Kazdopadne treba mat partnera,ktory bude pomahat,inak je to o hubu obcas..
Ale nemenila by som za nic na svete
@monhla my sme pri mori tiež neboli, naposledy pred desiatimi rokmi... No pre mňa to bola dosť fuška to vstávanie... možno aj tým, že som tak skoro šla do práce, neviem. Možno keby manžel robil v zahraničí už vtedy, ostala by som doma.. neviem. Netvrdím, že to majú takéto všetci, len to boli moje pocity. Pre mňa bol prvý rok fakt veľmi ťažký. Ale určite je to tým veľkým vekovým rozdielom, lebo som bola zvyknutá už na iný život pri odrastených deťoch.. Ale opakujem, som strašne šťastná že ju mám, len nebolo to od začiatku ľahké.
my sme zatial len cakatelia - v oktobri budeme mat dvojicky - chlapcekov. a kedze si obaja zelame aj dievcatko, tak o par rokov k nam dufam pribudne aj ocinkova princezna
@frau99 ahoj, blahozelam.... mat 3 deti je fajn, ja som planovala mat 2 a nakoniec to za nas poriesila priroda, mam totiz dvojicky, takze k prvej pribudli dalsie dve deti.
testik mas este slaby, ale ked vydrzis cakat, bude silniet, a ja som rpi dvojickach sla k dr az v ukoncenom 8tt, tam mi uz len potvrdil tehotenstvo, a oznamil, ze cakame dve babatka.
kebyze neme na druhy sup dvojicky, asi by som bola este chcela aj to 3. 😅

Gratulujem. Tri deti nie je veľa. My máme dvoch chlapcov a tretie máme dievčatko. Je to úplne niečo iné chlapci dali zabrať, boli veľmi aktívny ale malá je dobručka. A ja sa teším že mám princeznicku ktorú môžem paradit.