icon

Som v tom. Mám ísť na pohovor?

sp2213
16. sep 2014

ahojte maminy/buduce maminy. Potrebujem poradit. Mam 20rokov s priatelom sme sa pred par dnami rozisli kvoli viacerym,castym hadkam.. Moji rodicia su od zaciatku proti vtzahu,mama mi na zaciatku povedala ak snim nadalej zostanem tak nech na nich zabudnem lebo ze oni tento vztah nevedia akceptovat..,vraj poculi o nom vela zleho..ze svoju byvalu par krat udrel,nechce sa mu robit atd.. Po dvojmesacnom vztahu som sa ku nemu prestahovala a na svoju rodinu a znamych som sa vykaslala. Kazdy mi hovoril aby som snim nebola,ze ku mnenie je vhodny,ze si zasluzim lepsieho.. ja som vsak nepocuvala na nikoho. Zajtra som chcela ist na pohovor do Samsungu,chcela som vypadnut z tohto okolia a zabudnut na vsetko co sa za par mesiacov prihodilo (boli sme spolu iba7mesiacov). Dneska rano som si spravila tehu test,ms mi meska 6dni a pred par dnami som mala ruzovy vytok. Test vysiel pozitivne. Ziadny ,,duch,,. Ked som byvala u neho sme planovali babo,nepouzivali sme ziadnu ochranu. Potrebujem poradit,co dalej.. Na interupciu nechcem ist. Bojim sa ze by som v buducnosti nemohla mat dlsie,(mama viac krat po mne potratila), a ten maly cloviecik nemoze za nic. Aj tu pracu sme este pred par dnami tak planovali ze tam pojdeme spolu. Ale teraz neviem co dalej.Mam ist na ten pohovor a zacat pracovat? alebo ostat doma u rodicov? A doktor kedy vie potvrdit tehu?prosim napiste mi :/

Strana
z2
lauricka
16. sep 2014

@gabrielaslivkova moze povedat, ze bola tehotna a nemohla pokracovat v praci, lebo isla na rizikove. Boze, take veci sa v zivote stavaju. Kvoli takymto veciam nebude naveky odpisana zo vsetkych dalsich potencionalnych zamestnani. Je to ine, keby sa roky valala doma a nic nerobila len tak. Okrem toho, zena to nemusi zakonite hned zistit, ze je tehotna. Niektore maju aj menzes na zaciatku. Niektore maju rozhadzany cyklus tak, ze si to nemusia vsimnut. Zeny s PCO aj menzes nemaju hocikedy.

lauricka
16. sep 2014

@sp2213 operatorka vyroby nemusi byt vhodne pre Teba, ale na to potrebujes napln prace a pracovne podmienky poznat. To uz posudi Tvoj gynekolog.

gabrielaslivkova
16. sep 2014

@lauricka áno, a klamať a zatĺkať a klamať pri každom pohovore a nástupe do roboty. áno, pri pohovore tehotenstvo spomenúť nemusí, ale pri nástupe už to tehotenstvo snáď bude potvrdené lekárom. a na prípadnom ďalšom pohovore opäť klamať, že práca nebola dlhodobá, pretože bola na rizikovom. a v konečnom dôsledku, zamestnávateľovi asi nahlási dátum narodenia dieťaťa a ten si to dá rýchlo dokopy. fakt skvelé začiatky. takže hlavne len klamať. 😉

sjuzan77
16. sep 2014

@sp2213 v samsungu mam co to odmakane, nastastie som za pasom dlho neostala, tak ti viem poradit len jedine - pohovor teraz urcite neries. Ako tehotna tam nemas sancu vydrzat, stat 8/12 hodin na nohach, bez moznosti sa ist napit, sadnut si, o utekani na wc pri nevolnostiach mozes zabudnut. Taktiez si netreba robit idealy, ze ak vydrzis prve 3mesiace, das sa na pn, az kym pojdes na matersku, toto sa tu neakceptuje, nerobi im problem dat vypoved ludom, ktori su pn..
Radsej sa snaz teraz dat do poriadku svoj zivot, urovnaj svoje vztahy s rodicmi, zisti, ci budes mat u nich oporu a samozrejme treba s otcom dietata dohodnut financie. Drzim palce.

slivka1975
16. sep 2014

zamestnavatel tiez nie je vzdy fer, moze ta prepustit či si alebo nie si tehotná. ak potrebujes peniaze a najdes robotu co mozes robiť tak to skus.

bonaqa2013
16. sep 2014

ja by som na pohovor išla. Však ešte tam nepracuješ a či budeš,je zatiaľ otázne. tak isto aj tehotenstvo. Nevieš ako sa bude vyvíjať. nie každá tehotná aj porodí. Nechaj to na čas. o 2-3 mesiace to bude všetko jasnejšie. Možno sa aj s partnerom dáte dokopy. aj keď či to zato stojí...
K lekárovi Ti stačí ísť aj o 2 mesiace. Nič sa nestane.

lauricka
16. sep 2014

@gabrielaslivkova ale no, snad to nie je take tragicke. V zivote sa vselico stava. Firmam na ludoch tiez nezalezi. Ona sa v prvom rade musi zariadit tak, aby to bolo pre nu najlepsie. A to uz musi sama posudit, co to je. Okrem toho, nemusi sa o svojich detoch na pohovoroch vobec zienovat. To ich nema co zaujimat. Co sa tyka buducnosti. Myslim si, ze to vobec nebude pre nu do buducna take halo, ze niekde robila chvilu operatorku. To ani do zivotopisu nemusi davat, kedze aj tak bude onedlho doma s dietatom a ma len malo rokov. Alebo ak sa jej to hodi pri nejakom povolani inom, ze ma taku skusenost, tak povie, ze ma, chvilu, kym nezistila, ze robit dalej nemoze. Este sa tolko veci moze stat takymi roznymi sposobmi, ze fakt toto nereba nejako prezivat. Dolezite su ine veci teraz.

maznacik007
16. sep 2014

zeny ale co riesite ... kazda ktora robila v Samsungu alebo tam robil niekto z jej okolia ci rodiny / u nas jeden kamarat / tak napise ze je to uplne zbytocne tam ist ....
v prvom rade do Samsungu beru ta najprv ako agentureneho zamestnanca /operator vyroby/ cize ta vedia vyhodit zo dna na den neriesia PN skusobnu dobu nic .. tam neplati komplet zakonnik prace

za dalsie tehotna tam tu robotu nevydrzi ... proste nie ... tu bol aj clanok o podmienkach v Samsungu .. nejako extra sa to nezmenilo ..
http://androidportal.zoznam.sk/2013/08/samsung-...

uplne zbytocne riesis nieco co nie je podstatne toto neni praca pre tehotnu a nevydrzala by si ju ... ries to co je podstatne prave teraz ... dieta partnera rodicov a pracu si skus najst skor ako napr. telefonistka a pod .. a nie robotnicka za pasom v samsungu ... leda ze by si chcela o dieta prist ...

anatalia77
16. sep 2014

@sp2213 tak su to 2 tyzdne co podala vypoved kolegyna-tehotna. Tam nemas sancu sa ist napit,ist na zachod..tam len makas ako moravata. Ale pories si skor ridicov,partnera a ine dolezitejsie veci.

dejna20
16. sep 2014

Absolutne neries ferovost voci zsmestnavatelovi. Pre samsung si len jedna z davu a ked ta bude treba nahradit, tak ta nahradia. To je velka firma. To ze ides na pohovor neznamena, ze ta vezmu. Tehotenstvo je velmi vcasne, moze sa vselico stat, samozrejme nic zle ti neprajem, ale na pohovore to urcite nehovor. Chod najskor lekarovi a rodicom. Ex bude musiet prispievat na deti a co ty vies, mozno este budete spolu. Lebo moc o nom nepises, co bolo zle, skor len to co tvojim rodicom na nom vadi.

zvolsiinylogin
16. sep 2014

@sp2213 ahoj, mas 20...este vsetko pred sebou...mas dve moznosti - praca a odstahovanie, prico mozes pist o babo, alebo ostat doma pri rodicoch ako slobodna matka, a po materskej by sa ti mohla naskytnut nejaka praca, avsak s ohladom, ze budes mat dieta, tak si velmi vyberat nebudes moct,a budes musiet najst uz aj vhodneho otca aj pre neho......si este v zaciatkoch tehu, si mlada,mas rozpadnuty vztah, nemas prijem....ja by som v tvojom veku riskla, isla by som do prace, a ak sa ma male udrzat, tak ho budes mat....je to v konecnom dosledku na tebe....mas 20, nie 36, a vies, ze deti mat mozes....tak vyber si podla toho, co naozaj raz v zivote chces...

sp2213
autor
20. sep 2014

Ahoj. Najprv som navstivila gyn. aby som vedela na com som.. Tak mi oznamila ze som asi v 3-4tt. S priatelom sme sa medzi tym,, udobrili,, najprv vsak bola aj hadka.. Povedal ze nas nechce stratit, ze by sa stoho zblaznil. Problem je teraz zasa s mamaou, najprv mi povedala ze nech sa rozhodnem sama a ze bude vedla mna stat. Potom som z nej slov vybrala tolko ze radsej by bola kebyze idem na potrat ;(. Ona sa stym nevie zmierit ze cakam babo prave s nim.. Totalne neznasaju s otcom priatela. Isla na mba s recami ako- dobre si to rozmysli, pokazis si zivot, ze taraz by to bola,, iba,, mini interupcia a aby som zabudla na priatela a zacala novy zivot tak... Mame som povedalaze skusim ist do tej prace com som minule riesila,sspolu s priatelom o com ona nevie. Iba by sa na mna zvrhla ci som normalna. A nevedela by to akceptovat. Mozno to s priatelom ide tazsko, ale predsa sa lubime, a chceme to babo. Na plane mame vybrat si tam niaky byt a in by dalej pracoval, samozrejme kym by som mohla robila by som aj ja. Zatial nemam ziadne priznaky ako vracanie, ci zle id zaludka, akurat sa mi toci hlava, ale na tom zviknuta lebo mama nizsky tlak okolo 95/70a uz asi od 16tich..Len sa bojim ze co ak sa zas pohadame, alebo sa rozideme v buducnosti.. Budem to zvladat sama? A co ak mi potom nepomozu ani rodicia? Z tych 200eu co by som dostala sa to proste neda.. Alebo ano? Je tu niekto kto ma aspin podobny problem? Sorry za chyby v pravopise, pisem z tel.

binaa
14. okt 2014

Ahoj, urcite sa vrat k rodicom. Vsetko si v klude porozpravajte a spolu sa teste na babatko. Modli sa hlavne k Panu Bohu a uvidis vsetko bude super. Aj ja sa za teba modlim

veronkaj
14. okt 2014

ťažko radiť, podľa toho aj o akú pracovnú pozíciu ide, a na druhej strane každý sa sťažuje, že nemá príjem a podobne ale na druhej strane volľakedy aj teraz je dosť normálne že ten kto musí a potrebuje ide do práce aj skôr ako za 3 roky ja som tiež tak bola navyše teraz je už možnosť že dostanete od štátu príspevok na opatrovateľku a jasle a rodičovský a podobne. každý by chcel byť zo svojim dieťaťom čo najdlhšie doma ale ked sa nedá tak je to východisko, voľakedy bolo bežné že sa išlo po pol roku do práce, teraz ked tak zrhuba po roku sa ide aj vtedy ak má niekto dobré miesto a chce si ho udržať a prídavkami na opatrovne sa poplatok za jasle či opatr. vykompenzuje a dieťaťu dáva rodič niekedy za menej času viac ako ten čo je s ním doma.
alebo potom sa rozhodnúť že budem doma ale teda s príjmom aký je na materskej a robiť niečo brigádne doma všetko sa dá

Strana
z2