icon

Som v tom. Mám ísť na pohovor?

sp2213
16. sep 2014

ahojte maminy/buduce maminy. Potrebujem poradit. Mam 20rokov s priatelom sme sa pred par dnami rozisli kvoli viacerym,castym hadkam.. Moji rodicia su od zaciatku proti vtzahu,mama mi na zaciatku povedala ak snim nadalej zostanem tak nech na nich zabudnem lebo ze oni tento vztah nevedia akceptovat..,vraj poculi o nom vela zleho..ze svoju byvalu par krat udrel,nechce sa mu robit atd.. Po dvojmesacnom vztahu som sa ku nemu prestahovala a na svoju rodinu a znamych som sa vykaslala. Kazdy mi hovoril aby som snim nebola,ze ku mnenie je vhodny,ze si zasluzim lepsieho.. ja som vsak nepocuvala na nikoho. Zajtra som chcela ist na pohovor do Samsungu,chcela som vypadnut z tohto okolia a zabudnut na vsetko co sa za par mesiacov prihodilo (boli sme spolu iba7mesiacov). Dneska rano som si spravila tehu test,ms mi meska 6dni a pred par dnami som mala ruzovy vytok. Test vysiel pozitivne. Ziadny ,,duch,,. Ked som byvala u neho sme planovali babo,nepouzivali sme ziadnu ochranu. Potrebujem poradit,co dalej.. Na interupciu nechcem ist. Bojim sa ze by som v buducnosti nemohla mat dlsie,(mama viac krat po mne potratila), a ten maly cloviecik nemoze za nic. Aj tu pracu sme este pred par dnami tak planovali ze tam pojdeme spolu. Ale teraz neviem co dalej.Mam ist na ten pohovor a zacat pracovat? alebo ostat doma u rodicov? A doktor kedy vie potvrdit tehu?prosim napiste mi :/

Strana
z2
sp2213
autor
16. sep 2014

36Dc

mimikas
16. sep 2014

Chod na pohovor, zacni pracovat a po materskej sa budes mat kam vratit. Ma pohovore sa ta na tehotenstvo pytat nemozu ale mozu ta poslat na prehliadku ak sa jedna o pracu rizikovu. V kazdom pripade hadam nechces sediet doma a byt iba v starostlivosti rodicov. zarob neake paniazky, budes mat aj na vybavicku, pravdaze ex. ma pravo vediet ze bude otcom

libka1
16. sep 2014

to ze ides na pohovor este neznamena ze ta zoberu...
to ze si tehotna neznamena ze uz nemusis robit....
druha vec je ze keby som mala zamestnanca co uz nastupi vedomky tehotny do prace, tak by sa dlho u mna neohrial, povazovala by som to za podvod...

zuzka0605
16. sep 2014

ja by som nesla..ako hovori mamicka vyssie..nie je zakazane ist na pohovor ale je to podvod. zamestnavatel nehlada niekoho kto za chviu odide na 3r na matersku.takze zostava ti sa len vratit k rodicom a dufam v ich zhovievavost a podporu pre teba i babatko.

sp2213
autor
16. sep 2014

dakujem za odpoved 🙂 to by som chcela aj ja.. nechcem byt zavisla na rodicoch. A ku doktorke by som kedy mala ist na potrvdenie tehu? asi cim skor nie? A bojim sa aj reakcie rodicov,nakolko ex-a neznsaju,neviem ako zareaguju.Mama uz bola aj v nemocnici kvoli tomu ze som sa odstahovala,ma problemy s nervami a hovori mi ze to vsetko kvoli mne a mojmu priatelovi. Rano som ex pratelovi volala a povedala som mu o teste,ostal v soku. Je pravda ze povedal ze sme toto chceli, ale nic take mi nepovedal z coho by som citila jeho oporu alebo ze sa na neho mozem spolahnut.Tak som mu napisala ze kvoli dietatku nemusi byt somnou,aby sa rozhodol co chce,ze mi nemusi hned odpoved nech si to rozmysli. Ale od vtedy mi ani nevolal/nepisal.

lauricka
16. sep 2014

ostan u rodicov a chod na pohovor. Alebo to s priatelom dako urovnajte, ak za to stoji vobec. Pracovat mozes zacat, preco by nie? Nemusis sa priznat, ze si vedela, ze si tehotna, ked si nastupovala. A ani im to hovorit nemusis, staci az neskor. Uvidis, ako pohovor dopadne. Ja viem, ze su tu nazory, ze je to nefer voci firme. Neboj sa, firma si poradi. V prvom rade sa firmy spravaju k ludom ako k handram a Ty predsa nemusis vediet, ze si tehotna. Ako chces. Kazdopadne, rodicov budes potrebovat ako podporu tak, ci onak.

sp2213
autor
16. sep 2014

@zuzka0605 v tom mas pravdu,ale bez penazi nechcem byt.Nemam ziadne uspori,nic. Ale bojim sa aj od tej roboty,co ak bude praca namahava a co ak tym budem skodit plodu.. mam pockat na lekarske vysetrenie a potom oznamit mame,alebo cim skor.? som uz zufala s tohto celeho :(

mima4
16. sep 2014

@sp2213
mozno sa ta nebudu pytat na pohovore na tehotenstvo, ale pokial ides na fyzicky narocnu pracu, ktora si napr. bude vyzadovat tip top cloveka bez akehokolvek obmedzenia, moze to poskodit tebe aj dietatku... toto velmi dobre zvazuj.

asi nema zmysel to tajit rodicom, popravde ja sa im necudujem, ze mali z teba take nervy a ty ich len tymto presvedcis, ze sa nemylili. Porozpravaj sa s nimi, ci su ochotny ta zivit, alebo pojdes k partnerovi ci do vlastneo byvania.

sp2213
autor
16. sep 2014

@lauricka cakam na jeho odpoved.povedala som mmu nech si to rozmysli a ze je to len na nom ako sa rozhodne. Praca by bola aj s ubytovanim na mieste. Podla vas sa to da zvladnut? nerobila soom este ne takomto mieste.. A tehotenstvo v praci by som mohla oznamit aj o mesiac/2 nie?

inffinity
16. sep 2014

@sp2213 na pohovor klidně bež, nikdo ti nemuže dokazat jestli si to vedela nebo ne..to je blbost 🙂 držím palce aby to dobre dopadlo 😉

lauricka
16. sep 2014

@sp2213 ano, mohla. Pracu ste nedefinovali, co to ma byt zac. To skonzultujte s gynekologom, nakolko je vhonda pre tehotnu.

zuzka0605
16. sep 2014

@sp2213 skus sa skor poobzerat po nejakej brigade, opatrovanie deti a pod.ja by som im to oznamila az ked to potvrdi lekar, mozes ist k doki aj zajtra, ak ti to potvrdi tak im to oznam, nema zmysel to dlhsie tajit. kazdy normalni rodic vezme svoje dieta naspat byvat, urcite budu v soku a nahnevani, ale u 99p rodicov zvitazi radost z vnucata, naplni dom stastim. neviem ako su na tom financne tvoji rodicia, ci budu ochotni ti pomahat dalsie obdobie.

sp2213
autor
16. sep 2014

@mima4 zmysel tajit to nema.. len neviem ako s tym zacat. Teraz uz vidim aj ja ze mi nechcely zle a ze sa len o mna baly.. na vlastne byvanie nemam,preto som chcela ist robit aby som aspon niake peniazky mala

sp2213
autor
16. sep 2014

@lauricka praca by bola nieco ako -operatorka vyroby..

sabina1975
16. sep 2014

@sp2213 prepac ale toto je taka nezodpovednost vztah sa ma budovat laskou porozumenim a doverou a nie najprv spravit dieta a potom plakat nad rozliatym mliekom sa vam baby cudujem ze take mlade idete do postele s clovekom ktoreho ani poriadne nepoznate nevieta ako sa zachiva v ak sa stane problem a ze nepouzivate ochranu @libka1 bola som v podobnej situacii v lete som otehotnela a 31.8.mi koncila zmluva na dobu urcitu a od 1.9.som dostala zmluvu na dobu neurcitu takze bola som uz 9tt nepovedala som to dalej som normalna robila a na kontrole v 11tt som miesto materskej knizky dostala papier na prijem plod uz 4tyzdne nezil keby som to povedala v praci tak by mi tu zmluvu nedali a ja by som ostala bez roboty aj bez babetka

sp2213
autor
16. sep 2014

a dakujem vam vsetkym za odpovede a rady 🙂

sabina1975
16. sep 2014

@sp2213 v samsungu ti aj tak daju na dobu urcitu a ked ti skonci tak to uz bude na tebe vidno a dalsiu ti proste nedaju

libka1
16. sep 2014

@sabina1975 ja chapem co pises, a v tvojom pripade to bolo aj dobre riesenie, navyse ty si otehotnela pocas prace uz ak dobre chapem. ale kolko pripadov je ako ten tvoj a kolko je zien, ktore naozaj vychcane oklamu na pohovore? potom nejak pretrpia skusobnu dobu a hned sa daju na rizikove.. su ich mraky, osobne poznam aspon 3. a potom sa cuduju ze ked sa chcu po 3 rokoch vratit tak nie je kam, zamestnavatel nema zaujem... a kto je najvacsia svina? ten zamestnavatel nakoniec... citia sa este aj ukrivdene 😝

libka1
16. sep 2014

@sp2213 to je ok ze to oznamis o mesiac 2, ale hned kazdeho napadne ze si o tom pravdepodobne vedela pri nastupe do prace. ako tu uz niekto spomenul, aj tak ti daju dobu urcitu a potom ti nepredlzia, ale aspon si nieco zarobis ked si uz v takejto situacii otehotnela 😖 inac o mesiac 2 budes pravdepodobne este v skusobnej a to ta tiez na 99% poslu kade lahsie... tak ked uz oznamovat tak az po skusobnej...

eeffka
16. sep 2014

@sp2213
@libka1
@sabina1975
baby ale operatorka vyroby je vzletny nazov pre robotnicku pri pase, kocka ocividne nejde na manazersku fciu tak nech si zamaka, aspon pochopi o com je zivot... Druha vec je ze byt tehotna a musiet makat pri pase nie je bohvieco... to si musi kazdy zvazit sam, a to ze niekam idem na pohovor , je presne o tom ze si ide "pohovorit" o praci 🙂 nic viac, moze byt a ani nemusi ...

sp2213
autor
16. sep 2014

@libka1 ja uz tu pracu planujem tyzden, a o tehu som sa dozvedela iba dnes rano. Ja mam v plane robit do vtedy kym mozem, nie iba skusobnu dobu. Chcem sa vediet postarat o babo a necakat kazdy den niake drobne od rodicov. A aj preto som chcela od ist lebo sa uz citim ako by som mala depresiu, pred mesiacom som sa skoro predavkovala liekmi, spala som 2dni v kuse.. Uz som nezvladala situaciu. Ked som bola s priatelom chybali mi rodicia, ked som doma tak mi chybal on.. Chcem sa postavit na nohy a zabudnut na vsetko co mi prihodili. Mozno ze by to nebol fer voci zamestnavatelovi nastupit takto pracovat. Ale ani doma sediet nemozem

quaxi
16. sep 2014

@sp2213 co sa tyka prace - na pohovor chod a keby ta zobrali, tak nastupis a nic nepovies, az po skonceni 3mes. skusobnej doby. Dovtedy sa to da pekne utajit, zamaskovat, a aspon nieco si prilepsis, na RD sa ti to velmi zide. Akonahle oznamis tehotenstvo a nie si v skusobnej dobe, nemozu ta vyhodit. Operatorka vyroby je praca za pasom, to zvladnes aj tehotna, keby si nezvladala, das si potom PN - uz budes mat na to narok a budes mat aspon nejaky prijem. Je to povacsinou jednoducha praca kde netreba komplikovane zaskolovat zamestnanca, takze to nie je ziadny podraz pre firmu - horsie by bolo, keby si robila nejaku odbornu poziciu kde sa pol roka ucis a potom hned odides kvoli tehotenstvu, to by uz bolo nefer. Ale takto za pasom sa zamestnanci casto menia aj bez tehotenstva. Na matersku nebudes mat narok, iba na rodicak, takze rataj ze tvoj prijem pri dietati bude 220E mesacne. 99% firiem neda na prvy rok trvalu zmluvu, iba terminovanu, najma mladym zenam, takze ti nebudu musiet drzat miesto, ani z tohto ohladu to nebude voci nim podraz, ale rataj ze sa po RD nebudes mat kam vratit.

ukulela
16. sep 2014

@sp2213 doktor ti krv moze vziat aj teraz - a tehotenstvo ti potvrdi z krvi. na sone nemusi byt vidiet este nic. mne taktiez - krv brala po vynechani a pozitivnom teste, ale sonorobila az v 10 tyzdni.
s tym zamestnanim - ze sa budes mat kam vratit niekto pisal - s tym velmi nepocitaj, lebo predpokladam ze vsade davaju prvu zmluvu na dobu urcitu, zvacsa na rok, a v takom pripade sa po roku zmluva konci, ci si na materskej, ci nie ... na dobu neurcitu ti zmluvu na prvy sup sotva daju. okrem toho - ja som v tomto zla a povazovala by som to za nekorektne - ides na pohovor, nastupis mozno o mesiac a po skusobnej dobe mozno pojdes na PN :( ale zase su mamicky, ktore to takto vyuziju a nemaju s tym problem ....
skor skus nejaku brigadu kym budes moct a vladat
drzsa, porozpravaj sa s rodicmi, snad ta podporia psychicky.

bluka2
16. sep 2014

Chod na pohovor, nevidim nic zle na tom ist na pohovor tehotna. Je to niekde zakazane, alebo nemoralne tehotnym uchadzat sa o pracu (myslim taku co sa da v tehu vykonavat)? Co mame doma sediet a 9 mesiacov cakat / citat knihy? Ved sa pracuje skoro do konca a dovtedy mozes odviest dobru robotu. Pre nieco sa nemaju pravo pytat na tehotenstvo na povohoroch.

gabrielaslivkova
16. sep 2014

Na pohovor môžeš ísť, to ti nikto nezakáže - bude to aj pre teba skúsenosť (každý pohovor je dobrá skúsenosť do budúcna). Ale ísť na pohovor hneď neznamená, že aj nastúpiš do práce, resp. že ťa príjmu.
Ďalšia vec - tehotenstvo máš potvrdené testom, nie lekárom. Kým ti lekár nedá definitívne stanovisko, tak to nerieš (aj testy sa môžu mýliť).
Tiež by som uvažovala do budúcna - je pravda, že voči zamestnávateľovi to nie je fér, nastúpiť do roboty s tým, že si tehotná, ale škodíš tým aj sebe. Je to dvojsečná zbraň - ak si to dáš do životopisu, neskôr sa ťa môžu na pohovoch pýtať, prečo si tam bola tak krátko a tvoja odpoveď bude, že si bola tehotná (matematiku poznajú, tak si to dajú dokopy), ak si to do životopisu nedáš, budú sa ťa pýtať, čo si v tom čase robila, prečo si si nedokázala nájsť nejakú robotu. V oboch prípadoch to potencionálni zamestnávatelia môžu brať negatívne.
Na pohovor choď, ale skús sa poobzerať aj po nejakej brigáde. 😉

asocial
16. sep 2014

@sp2213 na pohovor mozes ist, nie je nutne, ze ta zoberu, ale mozno aj ano..praca za pasom pre tehotnu je teda nic moc...ale vsak uvidis, kriticke su prve tri mesiace..

a este by som dodala, ako som pochopila, s tym tvojim frajerom ste boli spolu len velmi kratko a rozisli ste sa...
verim, ze s ak nemu nechces vratit...

da sa to porisit aj inak, bude ti na dieta prispievat...a vasi to pochopia..hadam..verim a drzim palce

sisaha
16. sep 2014

@sp2213 vybrala si si naozaj dobreho chlapa za otca svojho dietata... Rodicia ta pred nim varovali...byvalu udrel, robit sa mu nechce... Myslis, ze ti bude na dieta prispievat? zabudni.. budes s nim mat iba opletacky a dotahovacky. Nech ta ani nenapadne davat mu po nom meno. A na pohovor chod.., aj ked neznamena to, ze ta vezmu, alebo nemozu pod inou zamienkou vyhodit este v skusobnej dobe... Ja byt na mieste tvojich rodicov, tak ti nepomozem... bez urazky

sp2213
autor
16. sep 2014

Chlapec sa mi ozval.. Zevraj dieta chce, ale mna nie.. Zrutil sa vo mne cely svet ;( kazdy ma varoval, a ja som nepocuvala na nikoho.. Neviem co som si myslela, bola som a mozno aj som zalubena a nevidim od svojich vlastnych oci. Zasluzim si toto asi kvoli tomu co som svojej rodine spravila, same nervy atd.. . Len neviem ako dalej. Som z celeho v soku.

maznacik007
16. sep 2014

@sp2213 uplne zbytocne pojdes do toho Samsungu to nemas sancu ako tehotna vydrzat robit v tom odeve za pasom a ktovie ci by si vôbec presla cez lekarsku prehliadku ...

zbytocne riesis blbosti /teda ten Samsung/ ries partnera, rodicov a pod..

lauricka
16. sep 2014

@sp2213 no tak ostanes s rodicmi a hotovo, nie je to partner do zivota. Hlavne, aby Ti nerobil zle.

Strana
z2