Správny výpočet termínu pôrodu

evitka83
30. apr 2014

Ahojte kocky. Stalo sa Vam, zeby Vam lekar menil termin porodu z povodneho terminu, ktory bol urceny podla PS na zaklade sono? Moja mala je podla kazdeho sona vacsia o 2 tyzdne, tak som chcela, aby mi lekar zmenil termin porodu aj kvoli materskej, lebo termin PS som mu povedala zbrucha, ale povedal mi, ze zmena termin sa neskor nerobi. Tak neviem, kde je pravda, pretoze sa mi to celkom nezda.

elina25
30. apr 2014

Mne poplietli všetko a malá je narodená 42tt a dva týždne ešte prenášaná

siska53
30. apr 2014

@evitka83 mne ho pi malom zmenili raz. o tyzden mi ho posunuli skor pri velkom sone v cca 20.tyzdni. a to mi pri prvej navsteve tvrdil,ze plod je mensi, ale tak ultrazvuk nedokaze presne zmerat. vsetko bolo ok, mne sa 2 dni pred novovovypocitanym terminom spustal porod, cize planovanu sekciu stihol dr. len tak-tak.
u mna to bolo aj tym, ze som nemala pravidelny menzes a bol aj poposuvany liekmi na oddialenie menzesu, preto tazko niekto mohol urcit presny datum pocatia.

hajajanka
30. apr 2014

@evitka83 Nie, nemenil sa mi ziadny termin porodu. Urcil sa na zaklade poslednej MS a aj napriek tomu, ze babo bolo o viac ako 2 tyzdne vacsie, tak termin porodu zostal.
To, ze je dietatko vacsie, neznamena, ze sa narodi skor. Moze byt proste len vzrastovo vacsie, ale vyvinovo moze zodpovedat povodne urcenemu terminu porodu.
A dva tyzdne hore-dole. Na matersku urcite pojdes 🙂

dobromila1111
30. apr 2014

mne dr vravel pri kazdom sone iny termin porodu.Napokon sme sa ale spolu rozhodli,ze kedy mi da nastup na md,zaujimal ho moj nazor (bolo to podla posl.menstruacie)a presne v termin som aj rodila:D

adelakk
30. apr 2014

mne tiez menili termin porodu pri kazdom sone, ale oficialne zostal ten, ktory urcil gynekolog hned na zaciatku. Nakoniec som tyzden prenasala, teda podla oficialneho terminu.

lulu369
30. apr 2014

@evitka83 mne napríklad termín nemenili, no viem, že niekedy vzyknú meniť, či už to záleží od veľkosti bábätka alebo od toho od kedy cítia pohyby...mne bol termín vypočítaný podľa poslednej menšrtuácie, no dcérka sa narodila 10 dní pred termínom, synčeka som prenášala 4 dni...
teraz mi termín doktor vypočítal podľa veľkosti bábätka, pretože podľa poslednej menštruácie nemohol...poslednú mrchu (a zároveň prvú po pôrode) som mala v čase keď som už bola tehotná 😉

denisafono
30. apr 2014

@evitka83 podla mna termin porodu je vypocitavany podla poslednej MS. Ja som mala v tehotenskej knizke od zaciatku uvedene 4.7.2012. Ked som bola v poradni uz pre papier na matersku tak som mu hovorila ze chcem ist na matersku 15.5.2012. Tak mi podla toho napisal do ziadosti o matersku davku, termin porodu 26.6.2012 aby to sedelo s tyzdnami, kedy musi ist matka na matersku. Bola to jeho ochota ze tam uviedol o osem dni menej. Na socke to nikto nikdy nezisti ze termin porodu podla poslednej MS nebol ten 26.6. A sa mi zda ze tolerancia +/- 2 tyzdne o niecom hovori. 36+0tt tehotenstva sa medicinsky povazuje za donosene a v poriadku. Takze ak mas ochotneho gyn tak by ti mohol vyhoviet, ked sa jedna o par dni.

monicm
30. apr 2014

@evitka83 termín pôrodu sa určuje podľa PM.dá sa zmeniť,ale len počas prvých 12 týždňov,kedy deti rastú rovnako,potom už každé dieťa rastie inak a tak nie je dôvod na menenie termínu,pretože každé dieťa má predsa pri pôrode inú váhu a dlžku.je síce tolerancia na termín +/- 2 týždne,len treba dať pozor,aby takto z toho nevznikol mesiac a dieťa budú chcieť hnať,aby sa narodilo,pričom by malo ešte čas.ak je to len pár dní,tak tam by nemusel byť problém ísť skôr na MD,ved môžeš ísť 6 týždňom pred termínom

adrika762
1. máj 2014

Ahoj aj ja mám toľko termínov že neviem ktorý je nakoniec ten správny, na poslednom sone my dali termín 28.5. a predtým som mala 31.5. a ako prvý mám 16.6. ale tak že podľa veľkosti dieťaťa to určujú no neviem tiež sama ako to je ale tak moja gynekologičká sa riadi podľa prvého dátumu podľa menštruácie. V utorok idem do nemocnice lebo som už začala opuchať že na infúzie tak som zvedavá že čo tam mi povedia že kedy bude ten porod.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre