Sťahovanie a kontroly počas tehotenstva
Žienky vopred vám dakujem ak sa čo len posnažíte sa vžiť do mojej situácie a ak budete vedieť tak poradiť. Som už naozaj zúfalá, stále vystresovaná a nechcem ubližovať bábätku, ale už ani nespávam kvôli tomu..
Som v pre mna strašne zložitej situácii, neviem čo mám robiť, nikto mi nevie poradiť...Takže som v 18. tt, bývam v Prievidzi a priateľa mám z Prešova...Mám fyzicky náročnú prácu a už to nezvládam, ešte do konca augusta chcem odrobiť( 2 tt) a od septembra ísť na maródku. Teda to nechcem keďže kvôli tým problémom okolo toho ani nemôžem spať ale nemám inú možnosť, už kvôli bolesti v práci nevydržím. Takže ale logicky chcem byť s priateľom, budem tam bývať takže sa chcem hned odsťahovať do Prešova, tam budem aj rodiť a skrátka žiť...no lenže teraz je ten problém...
Dnes som bola u dr . na poradni, tak som jej toto povedala že teda aký bude postup, ked ma tu vypíše ale ja budem chcieť byť tam. Jej sa očividne nepáčilo že príde o pacienta ale ja nemám na výber.Sestrička začala že to ale tam sa mám prehlásiť k doktorovi a on nech ma vypíše, že mi príde kontrola a ja že musím ísť na sociálku tu to nahlásiť atd, vôbec som tomu nerozumela..ale mne príde logickejšie nech ma vypíše lekár ktorý ma pozná a potom prejdem počas marodky k dr v Prešove. Objednala ma na 4.9. a že však potom sa dohodneme ( to s veľkou nevôľou povedala). Ale poradte mi, aj ked ma tu ona vypíše, ja budem tu musieť ísť na sociálku nahlásiť že budem v inom meste? ale ja sa musím čo najskôr prehlásiť k doktorovi v Prešove aj tak, vlastne do dalšej poradne, čo by malo byť o 2 tt..alebo radšej zobrať kartu tu od doktorky a prehlásiť sa tam k dr. s tým že čo ked ma nevypíše..bude asi niečo treba odniesť aj k zamestnávateľovi, potom neviem čo s tou sociálkou, a ja sa potrebujem odstťahovať a čo ked mi príde práve v tedy kontrola? lebo to nebude trvať 2 hod..a zoberú mi aj to málo čo dostanem, asi budeme s malým potom na ulici ja neviem ☹...a neviem aj s trvalým pobytom budem sa musieť odhlásiť tu, potom nahlásiť tam a neviem kde všade ešte...ale ja nevládzem cestovať hore dole 7 hod vlakom( auto nemám) kvôli každej drobnosti, lebo nikto mi nevie poradiť aký je postup...ach ja viem že je to komplikované, ak sa to niekomu podarí pochopiť budem rada...
Ďakujem vám veľmi pekne za snahu a pomoc.
Držte sa mamičky
@sumalee Ahoj. Neviem čo ti radili žienky , nečítala som, ale ja by som to riešila tak, že by som zavolala mudr. ku ktorej chceš ísť, keď sa presťahuješ s tým, že či ťa vezme od 1.9. Hneď by som tam išla a dala sa vypísať. Alebo išla ešte pred prvým ešte k tejto terajšej nech ťa od toho prvého vypíše. Teraz sú ešte neni také časté poradne. Zavolala by som k novej či ma vezme napr. v strede mesiaca alebo od 1.10.
A ak budeš esšte ten jeden mesiac pri tejto, do maródky si dám napísať adresu kde sa budem nachádzať, čiže adresu v Prešove
@rencakm
Presne tak ako pises. Zazila som nieco podobne. Mne Pn vypisoval obvodny lekar.. S dalsou adresou od kedy sa budem zdrziavat inde. To som zaniesla na socialnu poistovnu do okienka- kde,jej povedia v okienku.Potom som menila lekara. Oni si zavolali. Vypisali papiere a poslali si navzajom.. Ked som sa prehlasila, pobyt, zmenila som aj gynekologa. Ked sa ukoncila liecba Pn mi uzatvoril obvodny. Ukoncenie som zaslala do roboty.
Podla mna si to niekedy komplikuju lekari.
Radim pisatelke temy napisat dotaz na socialnu poistovnu cez portal,s otazkou co je tvoja povinnost a co lekarov.to si vytlac a ukaz lekarovi u kt. Sa v sucasnoti liecis.ja to obcas robim,potom sa rozhybu..
Ide mi to sice na nervy... Lebo to je ich povinnost tiez sa trochu orientovat..
Cest vynimkam..
Ja nechapem ako niektori lekari nechaju pacienta v tomto tapat.. Je take tazke si to overit??
@sumalee ked som ja menila obvodneho lekara, tak mi sestricka dala podpisat ze od nich odchadzam a dala mi rovno kartu do ruk, ze ju mam dat novemu lekarovi. Skus zavolat sestricke a spytat sa je na to, lebo vela lekarov to stale takto robi. Pokial sa to nebude dat, tak popros priatelovu mamu, pokial pozna toho lekara aby za nim isla a dalu mu tvoje udaje a on ziadal tvoju dokumentaciu. Pokial nezmenis trvale bydlisko a s priatelom neurobite na matrike vyhlasenie o otcovstve (aby dieta malo otcove priezvisko), tak dieta dostane tvoje priezvisko a tvoju adresu a potom budes mat zase vybavovacky, aby si zmenila byslisko sebe aj dietatku a po porode, budes mat ine krajsie starosti ako taketo vybavovacky.🙂
Ahojte, pridam k tejto teme. Ak by ste mi vedeli niektora poradit. Som pn, vypisana som u obvodaka, no budeme sa stahovat pocas marodky.
Ako mam postupovat? Stahujeme sa daleko a nemozem chodievat hore-dole.
Pn vyplaca socialka, no ako to riesit u zamestnavatela? Vypoved este nechcem davat kvoli marodke, teda peniazkom.
Dakujem za rady.

@sumalee ked som bola tehotná, bola som dlhodobo PN a počas maródky sme sa stahovali ale doktorku som nemenila, len som jej zavolala ze budem na inej adrese a ona to nahlásila na sociálku... mas to komplikované, skus si najst doktora v PO uz teraz a na prvej návšteve sa s nim dohodnut...