Strach z gynekologických vyšetrení počas tehotenstva
Ahojte mam 34 a nemam dieta. Ale planujem. Strasne sa bojim tehotenstva resp. Skkr vysetreni.
Krok po kroku az do porodu orosim povedzte mi co ma caka ako mamicku.
Ake vysetrenia bolestive co vsetko ake vwci ultrazzvuk sono po brusku to asi nebude. Moc ya zbiera a krv ale co sa robi cez vaginu ake vysetrenia lebo ja nezvladam gyn. Vysetrenie kultivacou napr a pod. Mna to strasne boli. Lekar povedal ze som uzsia tam. Dole ze preto mam pocit ze ma trhaju zaziva ked tam da nastroje. Neviem co robit. Tohto sa bojim.
@anonym_autor zo zaciatku bude ultrazvuk zospodu (do toho 12tt cca) potom uz ultrazvuk cez brusko aby videli babatko a tiez na premeranie krcku ultrazvuk zospodu. Je to chvilocka, aby lekar vedel, ci nehrozi predcasny porod. Niktoei lekari robia aj palpacne vysetrenia od 5 mesiaca, ale to by som ja odmietla... pretoze to je najhorsie a moze sposobit predcasne otvaranie a porod
zeny vy cele tehu ani nesexujete? infekciu skor dostanete od muza ako zo sterilnej "gumy"
Este raz napises vnutromaternicove sono a praskne mi cievka. Ty vies kam ti to strka ze? Ze to nedava do maternice? Penis ti kam dava muz? Lebo cez usta nie je mozne otehotniet. Cely vaginalny ultrazvuk trva mozno 3 minuty, mne ho robili raz. Krcok sa vysetruje prstami, nikto ti nebude robit fisting. Tampon si davas? Lebo asi tak budes citit aj vysetrenie krcka. A este ze ,,ruku dal tam dole pri porode,, 😂 moja zlata, vies ze ti porodnymi cestami prejde hlavicka? Ze ti mozu urobit nastrih? Ze ta budu zasivat?
@sim_mi ona chce rodit iba sekciou-akoby to bola vyhra.
Nepocita asi s tym ze aj po porode sekciou mozu (nemusia) nastat komplikacie a potom ju budu riesit aj tak "zdola".
Asi si tiez neuvedomuje ze aj to dieta moze chodit po lekaroch. A s nim je ten strach este vacsi-aspon u mna ak idem so sebou k dr som ok. Ale ak ide o deti bojim sa viac. Neviem ako to zvladne autorka potom....
Autorka, na začiatok psychológ, toto čo tu predvádzaš nie je normálne.
Na zistenie a potvrdenie tehotenstva vaginálne sono, aká infekcia, vieš, že lekár na sondu dáva kondóm a mrte gélu, že? ŽE? To je nutné, inak neuvidí tehotenstvo.
Krv asi 2x za celé tehotenstvo. Moč na každej poradni dávaš. Merajú tlak. CCA od 12 týždňa už pozerá cez brucho, ale ak sa mu čokoľvek nezdá, krčok cez brucho nepozrie, čiže opäť spodná sonda.
Akékoľvek vyšetrenie môžeš odmietnuť.
Úplne normálne na poradni vyšetruje palpačne (rukou) lekár krčok zvonku, otváranie bránky, etc.
A pôrod sekciou nie je o nič jednoduchší ako vaginálny. Je to obrovská brušná operácia, kde ti prerežú 7 vrstiev brucha, tak to len na okraj.
zeny vy cele tehu ani nesexujete? infekciu skor dostanete od muza ako zo sterilnej "gumy"
@natalka13 Veď toto :D :D :D :D

Este raz napises vnutromaternicove sono a praskne mi cievka. Ty vies kam ti to strka ze? Ze to nedava do maternice? Penis ti kam dava muz? Lebo cez usta nie je mozne otehotniet. Cely vaginalny ultrazvuk trva mozno 3 minuty, mne ho robili raz. Krcok sa vysetruje prstami, nikto ti nebude robit fisting. Tampon si davas? Lebo asi tak budes citit aj vysetrenie krcka. A este ze ,,ruku dal tam dole pri porode,, 😂 moja zlata, vies ze ti porodnymi cestami prejde hlavicka? Ze ti mozu urobit nastrih? Ze ta budu zasivat?