icon

Štvrté tehotenstvo

olgajun
23. mar 2014

Babulky mám veľkú dilemu...mám 39 rokov a zatial 3 deti , 11 ročnú dcéru cisárskym rezom, syna 8 ročného normálny pôrod, a najmladšia dcérka má 10 mesiacov a tiež som rodila cisárskym rezom . Všetky tehotenstvá som mala rizikové a pri poslednej dcérke som mala cukrovku pichala som si inzulín, vysoký tlak a preto som rodila aj cisarákom..a po pôrode som mala strašné komplikácie....ešte teraz mám ztoho hrôzu.... včera som zistila, že som znovu tehotná.a som ztoho na prášky... vôbec sme daľsie dieťatko neplánovali.. neviem čo mám spraviť .. nie je to príliš skoro po cisárskom reze? Mám strach nielen z tehotenstva ale aj ztoho ako to zvládnem ved malá bude mať 19 mesiacov ked sa malinké narodí..ako ste to zvládli vy? V hlave mi stále behá veľa otázok čo spraviť.... no a ked to povieme moje mame a svokre tak to bude ešte iné halo... :(

zuzitko74
23. mar 2014

@misaelka Treba si povedať aj pravdu, áno, aj o tom je fórum, ale do ležiaceho sa nekope. Myslím si, že tá maminka má dosť aj bez teba a v tomto momente do nej hustiť, že bola nezodpovedná, je minimálne necitlivé. Niektoré veci sa ktovieako plánovať nedajú a plodenie detí je jednou z nich. Nevieš, ako sa stalo, že zostali tehotní, či sa chránili a ochrana zlyhala, alebo sa nechránili. To sem ona ani nie je povinná písať, toto nie je súd a my nie sme porota.

lessiie
23. mar 2014

ahoj, ak ti môžem ja niečo napísať tak to bude asi to, že som počula raz jeden príbeh ktorý je pravda...jedna rodinka mala 2 detičky a 3 už neplánovali...ale prišlo...veľmi dlho rozmýšľali či si ho nechajú, mali strach, obavy ale nakoniec si ho nechali...po rokoch keď už boli deti dospelé, syna zrazilo auto a zomrel, dcéra odišla do zahraničia a tam dostala nejakú exotickú chorobu a zomrela...ostalo im to jedno neplánované bábo...nevravím, že Tebe sa niečo také stane to nie, ale možno prestaneš premýšľať či si ho nechať 🙂 neviem či veríš v Boha ale ak áno tak ver, že ho neposlal náhodou 🙂 nikto tu nie je náhodou...ani ty, ani ja ...nikto..🙂 držím palce...zvládnete to 🙂

misaelka
23. mar 2014

@zuzitko74 preboha ved ja ju nesudim ved nevravim ze urobila nieco spatne, ja len vravim ze mne to prijde nezodpovedne. ale to moze byt kludne byt aj moj problem, lebo vela rozmyslam nad roznymi veciami a co najviac veci sa snazim mat pod kontrolou. mozno to je niekedy aj na skodu. neviem ci som napisala dostatocne zrozumitelne co som myslela.

lulu369
23. mar 2014

@aliza ja sa neobhajujem, ale sa na nič nevyhováram, ale nerozumiem jednej veci, prečo niektorí ľudia nechápu určité veci...viem, že moja situácia je iná ako situácia zakladateľky aj to, že každý má právo na svoj názor, mne sa nepáči to, že niektoré tu súdia, vynášajú súdy a nevedia čo za tým je. A zakladateľka sem nepísala preto, aby ju tu niekto súdil či odsudzoval, ale hľadá tu trocha pochopenia...trocha som sa nechala uniesť priznávam, a preto sa ospravedlňujem všetkým, ktoré som nejak urazila...PREPÁČTE!!!! @aliza nič v zlom, ale nepoznáš ani moju situácia a vynášaš nado ňou súdy...Nevieš čím všetkým som si musela prejsť aké som mala tehotenstvá či pôrody, ale súdiš a vynášaš súdy a to mi vadí...dúfam, že sme sa pochopili čo som tým chcela povedať.

moni244
23. mar 2014

ja nechápem jednej veci, fajn nenapísala, že sa nejako chránili a to automaticky znamená že sa nechránili? Napísala dosť chaoticky, keďže je v šoku, vy ste nikdy nepočuli že žiadna ochrana nie je 100%? 100% je len nesexovať. Mám v okolí dosť žien ktoré otehotneli aj keď brali antikoncepciu, používali kondóm, mali zavedené teliesko. Tiež boli nezodpovedné, keď neplánovane otehotneli?

purplelife
23. mar 2014

Pre mna je dieta za kazdych okolnosti dar. Ja som zo 6 deti a viacpocetna rodina je skvela. Puta medzi surodencami pretrvavaju na cely zivot a vzdy sa budu mat navzajom o koho opriet. 🙂 Drzim palce 🙂

zuzitko74
23. mar 2014

@misaelka Veď to, že tebe to príde nezodpovedné...a pritom o nej nevieš nič, nevieš či im nepraskol kondóm náhodou, možno brala tabletky a dostala hnačku, takže celá ochrana v prdeli..doslova...jednoducho nevieš nič, ale automaticky predpokladáš, že bola nezodpovedná. Je to nefér.

renee17
23. mar 2014

@lulu369 Akú liečbu si mala na anavoluacne cykly?brala si nieke lieky?

lulu369
23. mar 2014

@misaelka prepáč ak som ťa urazila, nechala som sa trocha uniesť ☹ Len sa mi nepáči, že niektorí ľudia nechápu, alebo nechcú pochopiť niektoré veci...PREPÁČ. Ja sa nechcem obhajovať, ale niekedy si veci naplánujeme inak, no skončí to úplne inak. Každopádne ti so srdca želám aby všetko dobre dopadlo a dočkala si sa vytúženého dieťatka

misaelka
23. mar 2014

@zuzitko74 priznavam sa, z tejto strany som nad tym neuvazovala.

lulu369
23. mar 2014

@renee17 chodila som každý mesiac na folikumeriu a doktor mi predpísal clostylbegyt, tie som brala 3 cykly (1. cyklus 2x1 tabletku, ďalšie 2.cykly 2x2 tabletky), lenže nezabrali tak mi doktor dal na 3 mesiace pauzu a potom mi ich predpísal znova...

zuzitko74
23. mar 2014

@misaelka Okolnosti málokedy bývajú ideálne, taký je už život. Vieš čo sa hovorí : ak chceš rozosmiať Boha, tak si niečo naplánuj.
Tým nehovorím proti plánovaniu, tým len hovorím, že treba myslieť aj na to, že to nemusí vyjsť...a prípadne naplánovať núdzový variant.

lulu369
23. mar 2014

@aliza a ešte jedno - či s tým súhlasím alebo nie, nie každé tehotenstvo sa môže nazvať plánované. Čo má podľa teba povedať žena, ktorá otehotnie po znásilnení, že tehotenstvo je plánované, alebo žena, ktorá napriek tomu, že berie antikoncepciu alebo má vnutromaternicové teliesko a napriek tomu otehotnie - tehotenstvo je plánované???Áno viem, možností ako sa chrániť pred tehotenstvom je v dnešnej dobe veľa, ale bohužiaľ môžu niekedy zlyhať...

anina929
23. mar 2014

@kalea myslim ze je s toho dost zakomplexovana ze ona sama mat deticky tak nedopraje ani inym.....vsak ona sa on starat nebude, ani noci nebudu tazke tak co tu riesi,olgajun potrebuje povzbudit a nie udupat upne.....

maznacik007
23. mar 2014

@olgajun v prvom rade ries prakticke veci ... tu najstarsiu dcerku priprav na to ze ak by si musela ist do nemocnice lezat .... tak bude musiet sa vediet postarat o mladsich surodencov... samozrejme s dohladom otca ... pripadne si zabezpecit nejaku pani na opatrovanie ... asi z prace si nebude moct muz vziat vela volna... pripravit jednoduchsie jedla ... a pod ...
skus si vybavit bezplatnu sterilizaciu ... po tomto predpokladam ze pojdes znovu cisarskym ked budes tak skoro rodit ...

co sa tyka babiek tak ja by som to s nimi neriesila ak teda s nimi nebyvate a nemohli by ti pomoct...

ako jednoduche to cele nebude .... nikto z nas ti deti strazit k vam nepojde ked bude treba ... ale tak zvladnut sa to musi ... ine vam neostava ...

maznacik007
23. mar 2014

mozes aj jedla do mrazaku a tak .. ja som si presla takymto koncom leta a na jesen az do vianoc ... ked mal maly vazny uraz ... doma dceru desatrocnu ... muz proste nemohol z roboty si ostavat a chodi domov po siestej , babky u nas nefunguju ... a museli sme viac krat byt v nemocke, potom denne chodit rehabilitovat ... a dcera sama ... na obedy nechodi do skoly ma svoju stravu, kvoli zdravotnemu stavu ...

zvladli sme ale teda bolo to o drzku ... ja som sa davala donedavna z toho dokopy...

misaelka
23. mar 2014

@anina929 ked myslis... tak sa tu navzajom krasne slnieckovo povzbudzujte co ja s tym mam 😀 myslim, ze tretikrat (!) pisat ze radsej 4 deti ako ziadne nema zmysel. zelam @olgajun vsetko dobre, nic ine ako vydrzat ani nezostava, ked sa na to dala. skor treba poriesit organizacnu stranku a vsetko bude ok.

olgajun
autor
23. mar 2014

@millatina neplanované nakolko mam vysoky krvný tlak tak mi gynekologička odmietla predpíísať antikoncepciu....a dana mi nesedí...takže tolko preco sa nemozem chrániť týmto spôsobom.. ☹

ottka
23. mar 2014

@olgajun Aj ja čakám štvrté bábo a musela som to pár dní rozdýchať . A netvrdím, že som už s tým celkom zmierená 😀 . Na dieťatko sa teším, viem, že ho budeme mať radi, ale mám strach ako to všetko zvládneme. Najstarší syn chodí do školy, dvaja mladší budú od septembra škôlkári a malé sa narodí v novembri. Na deti som od rána do večera sama. Všetko okolo nich si musím zabezpečiť a vybaviť sama. Babky a starké u nás nefungujú. Moja mama býva od nás ďalej a svokra má 80 rokov, má dosť roboty sama so sebou , ale našťastie je samostatná.
Nepočúvaj tu baby, ktoré sú premúdrelé . Vždy sa tu nájdu také, ktoré si potrebujú kopnúť, keď je človeku ťažko. Aj moja mama bude mať veľa rečí okolo toho všetkého , aj tetky z ulice to budú musieť okomentovať, ale potom si poviem, že sú to moje deti, ktoré veľmi ľúbim a vychovávať ich budem tiež ja a nie susedy, tak nech sa nestarajú.
Držím ti palce, nech to všetko dobre zvládneš a teš sa na svoj ŠTVORLÍSTOK ... 😅 😅 😅

anina929
23. mar 2014

@misaelka mila moja ty porozmyslaj nad tym co tu strielas, deti su dar ci uz planovane alebo nie // no ty to zrejme nevies predychat.....

maznacik007
23. mar 2014

@olgajun tak ale to vsetko su dovody navyse preco zvazit sterilizaciu ... a ostatne zdravotne veci ries so svojmi lekarmi ... gyn ti zmeria hrubku jazvy a budu ta urcite viac sledovat ... resp. si zajdi za lekarom mozno ti zmeni lieky na tlak ... alebo zvysi davku ..

lulu369
23. mar 2014

@celasapremenim presne tak isto som to mal aj ja pri dcérke a to bol dôvod, prečo som ju dojčiť prestala a trvalo 9 mesiacov, kým sa mi podarilo otehotnieť....

sashabb
23. mar 2014

@olgajun poviem to takto, vychovavaš 3 tak vychováš aj 4-te. Hlavne aby si bola zdravotne ok.
Jediné čo nechápem, je tvoja posledná veta "ked to povieme moje mame a svokre tak to bude ešte iné halo" ... uvedom si jedno, máš 39rokov!!! ty sa bojíš tvojej mamy a svokry??? to nemyslíš vážne 😲 Či ony ti vychovávajú tvoje deti? maju ich denne od rana do večera na starosti? asi nie že?
Poslala by som ich do teplych krajin. Je to hádam tvoja resp. vaša vec, kolko máte detí nie?

renee17
23. mar 2014

@ottka krásne a hlavne výstižne si to napísala. Držím obom Vám prsty, ja mám len jednu a tiež som si už čo to z ňou zažila, tak potrat z komplikác.ale určite by som chcela choc aj 2 len naj sú zdravé a šťastné 😉

bleee
23. mar 2014

@olgajun ahoj, všetko sa dá zvládnuť, neboj. Ak máš mamu, svokru, manžela a staršie deti, ktoré pomôžu, tak sa to dá. Ľahké to ale určite nebude, zo začiatku budeš potrebovať intenzívnu pomoc, po cisárskom sa zle zotavuje. Veď vieš. Ja som tiež teraz tehotná 4x, keď všetko dobre dopadne, narodí sa mi druhé bábo. Tiež sa toho obávam, aj keď to bude moje druhé. Verím, že nejako to zvládnem a držím palce aj tebe, aby si to zvládla takisto 🙂

misaelka
23. mar 2014

@anina929 pre mna za mna ich maj aj 10 ked su darom. nech ich panboh zivi :D uplne zbytocne sa rozdrapujes mna nerozculis :D uz ani nereagujem, idem off, toto nema zmysel. radsej idem pracovat :D

maznacik007
23. mar 2014

baby ale tak klud sak kazdy moze mat svoj nazor .... za mna osobne ked viem ze mam vazne zdravotne problemy a nemozem brat antikoncepciu tak to poriesim inak ... ale neriskujem a to prave kvoli tym detom co uz mam ....
ale tak ja mam zle skusenosti z okolia s takymto pristupom ... tak mozno aj preto to tak vnimam ...

jasne ze deti su dar a radost .... ale na druhej strane clovek ma rozum a dnes aj moznosti ako to poriesit tak aby bola rodina ok ...

osobne neuznavam interupciu za ziadnych okolnosti .. skor som za prevenciu ... a dojcenie antikoncepcia neni ... to ze je to tak najdete na nete a aj v skusenostiach ludi ....

anina929
23. mar 2014

@misaelka mas smolu moja mna takyto typ ludi nevie rozhodit, ale urobis fakt spavnu vec ked budes off, a radsej chod pracovat.....

lyzzy
23. mar 2014

ja nikdy nepochopim ako mozete byt niektore taketo sliepky
Debatuje sa tu o dost vaznej teme a vy sa tu posielate do peciek.ANO DAMY TOTO JE UROVEN!!!!

misaelka
23. mar 2014

@maznacik007 presne toto som chcela vyjadrit. jasna vec ze deti su dar. ale ved mame aj zdravy rozum tak ho treba pouzivat. vzdy je ina moznost. ked sa pretrhne kondom su tabletky po, nemozem pouzivat antiko necham sa sterilizovat, prip. DANA. mne osobne povedal moj partner, ze nechce aby som bola tehotna ak by ma to mala ohrozit na zivote, ze radsej bude mat mna, ako zostat sam s dietatom.