Štvrté tehotenstvo príliš skoro po treťom cisárskom
Ahoj maminky, odkázali mě sem, že prý tady je víc maminek se zkušeností. Teď v březnu (marec) se mi narodil syn 3. císařem, takže mám doma děti 6 let, 2,5 roku a 7 měsíců. Nechala jsem si u operace vzhledem ke zdravotnímu stavu (nemůžu brát HA), 3 císařům a doporučení lékaře rovnou podvázat vaječníky. Jenže se to podvázání očividně podělalo a 5,5 měsících od porodu jsem otěhotněla (přes dost velké krvácení a špinění prakticky až do teď - prý to možná byli dvojčata). Takže jsem aktuálně v 8.tt a úplně na prášky. Doktoři doporučují interrupci, manžel se o mě strašlivě bojí a další dítě za těchto podmínek nechce. Když jsem konzultovala s doktorem svůj operační nález, přestože tam nemám nic zásadně strašného, tak mi rovnou vypsal žádost na potrat. Termín teď ve středu, že prý ať se rozhodneme. Těhotenství by bylo vysoce rizikové. Je to šílený. Už třetí miminko bylo neplánované a celá rodina mě do potratu tlačila. Horko těžko jsem to vybojovala, vlastně i proto ta sterilizace, abych znova nemusela stát před tohle volbou. Tohle je ještě horší, tentokrát bojuju i sama se sebou...rozumově vidím, jak je to riskantní, srdcem zase všechno popřu....Za každou zkušenost budu vděčná.
Treba navstivit viacero odbornikov.mozno je to pozehnanie.a ini by ti povedali ze ta to neohrozi.je tazke sa k tomu vyjadrit.rozhodnutie musis spravit sama.musis byt aj zospovedna kvoli dalsim detom ktore ta potrebuju.
@popolusska Tomu doktorovi jsme šuma fuk. Rozebírali jsme to s manželem. Já to beru tak, že mi vlastně zničil život. Ze zacatku po prvotním šoku jsme se s manželem nebyli schopný spolu bavit. Měla jsem dojem, že pro nej potrat nic neni a ze me do toho nutí kvůli vlastní pohodlnosti, takze to vypadalo, ze nam nekdo zničil celou rodinu...no Jak jsem se mýlila. Trpěl se mnou, ale jinak. Pro nej je to embryo, ne dítě. Dat mu šanci znamená dat mu šanci mě zabít. Klepal se strachy, paralizovalo ho to. Navíc vnímal, co to rozhodování děla se mnou a neumí pomoc se svym racionálním řešením. Chlapi jsou asi jiní, každopádně jsme si ted spolu blízko. Vzal si dovolenou, nepůjde do práce, abychom byli spolu. O ručičkach a nozickach... ve všech 3 tehotenstvich jsem sledovala každy tyden a radovala se z novinek. Myslim na to, jestli by mělo modré očka jako všechny moje deti...kdyz vidím jak se na me nejmladší usmívá, jak je bezmocný a závislý, ze je vlastně stejný, netuší, ze mu nekdo odpocitava čas....kdyby to bylo na me, ja do toho jdu i kdybych měla umřít s nim, ale ja to nemůžu těm ostatním udělat, proto je to tak strašný rozhodnutí. Radši si uriznout nohu nez tohle volit.
Nech sa rozhodnes akokoľvek, bude to ťažké😞 ja by som si asi to dieťatko nechala,aj napriek riziku, dala mu šancu..držím palce, každé rozhodnutie bude v podstate dobré aj zlé....
Pozri, podla mna si pomerne citlivá osobnosť, ak podstupis interupciu, zrejme ta to bude dlho trápiť
Byt na tvojom mieste, tak riešim ako poriesit veci v pripade komplikácií, muz moze ist na OČR, je to sice menej financií do rozpočtu, ale da sa to zvládnuť
Potom ked sa babatko narodi, budes mat školáka a škôlkara, urcite by sa dalo dohodnut s nejakou kamoskou ci susedou, ze by ti vyzdvihli deti z MS a ZS
Ja som zástanca hľadania riešení, v tvojom pripade to nevidím az tsk žalostne
Mas muza, nie ste ani jeden chorí, ani ziadne dieta
Niektore kocky tu na koňovi, ked vítam ich príbehy co vsetko dokázali a zvladli, ked ich situacia pritlačila, tak klobúk dole
Snad aj ty tu za par mesiacov napíšeš svoj-vas príbeh ako povzbudenie pre ostatne mamky v ťažkej situacii
Drz sa, ty aj cela tvoja rodinka
ja fakt nerozumiem, ona tu riesi, ci si ma nechat dieta, ci mas ist na potrat a predpokladam, ze posledne naco ma v momentalnej situacii chut, silu a peniaze su tahanice po sudoch, kde aj tak zvitazi lekar-nemocnica, kedze ako tu uz sama pisala, na dokumente, ktory podpisovala, bolo napisane, ze ochrana nie je 100per.....
@murnice jeeeejda, uplne s tebou sucitim, ja som bola v strese ked mal maly dva mesiace, ze som opat tehotna a bol to hrozny pocit....Ine zeny sa tesia a ja som sa bala, ale nastastie, to bol plany poplach, tebe netusim ako poradit....fakt nie. Nikto nikdy nevie ako sa ten zivot zvrtne a v akej situacii sa ocitne....
@murnice a pod ktoru porodnicu by si tu na Slovensku spadala? Mozno ta tu niekto odkaze na nejakeho odbornika alebo niekoho,s kym mal v tomto dobru skusenost
@senta_sofia nechci přímo jmenovat město, ale zapadakov to neni. Versiho odborníka nez přímo přednostu gynekologicko-porodnickeho tu nenajdu. Musela bych do Bratislavy.
@murnice ja si zase nemyslim,ze by si zrovna musela do Bratislavy. Ja mam priblizne v rovnakej vzdialenosti Nitru,Piestany a Trnavu a ked som po cisarskom riesila moznost prirodzeneho porodu po cisarskom,pri chadzala do uvahy len Trnava.Tym vhcem povedat,ze nic nedas za to,ak mailam oslovis prednostov aj dalsich gynekologicko-porodnickych klinik a nebudes sa drzat nazoru toho jedneho,ktory to posral a budme uprimne,je prirodzene,ze ta viacmenej odhovara,lebo keby sa cokolvek stalo,ma okrem tej nepodarenej sterilolizacie na svedomi aj teba.
Pri kazdom tehotenstve aj bezproblemovom sa moze hocikedy nieco skomplikovat alebo uplne inak skoncit nez sa predpoklada...
Lekar nie je Boh.ani on nevie vsetko...nevie predpovedat..skus sa obratit na viacerych lekarov ako tu uz bolo spominane ...ich stanoviska..podla toho sa rozhodnut.spolu s manzelom....
Drzim prsty nech sa rozhodnete spravne 😘😘😘

@kondaska1 Vím o tom případu v ČR, nevím teda jestli nakonec něco vysoudila. Jinak teda můj manžel je Slovák a rodila jsem třetí ditě na SK, kde i aktuálně žijeme. Porad jsem tu trochu ztracená a necítím se natolik odvážně jako kdybych byla v ČR.