Styk 3 dni pred ovuláciou a TT + Dúfam,že to bude dievčatko 😉
Ahojte,som tu medzi vami nová 🙂 Som veľmi šťastná,že po dvoch mesiacoch sa nám to na tretí mesiac podarilo 🙂))))) Prvý mesiac snažilkovania som bola úplný laik a ani som nevedela,že kedy mám plodné dni a vôbec ovuláciu.Tak som si začala merať BT každé ráno po prebudení a zapisovať hodnoty na fertilityfriend stránke,sledovať cervikálny hlien a polohu krčka maternice,prípadné bolesti pri prasknutí folikulu, a v mojom prípade citlivé bradavky na dotyk....Moja BT je pred ovu 36,6-36,8°C a po nej 37,1°C. Mám pravidelný 28DC pri ktorom mi ovu nastáva na 15DC, (lut.fáza mi trvá 13 dní),prítomnosť cervikálneho hlienu je 3-4dni pred ovu.Pohl.styk sme mali v den ovu ( večer ) a po.Ale podľa všetkého na splodenie bábätka ( aspoň u mňa ) už neskoro.A tak boli výsledky TT negatívne.No a tak som niekde čítala,že ak chceme dievča ( čo mi chceme,pretože doma už máme jedného chlapčeka ,kt. má 4 rôčky ) ,najlepší čas na jej splodenie je 2-3 dni pred ovu. Tak sme to tento mesiac vyskúšali 😀 Snažilkovali sme presne 3 dni pred ovu a to 1x a potom už nie 😅 No a čuduj sa svetu,podarilo sa 🙂)))))) Asi to aj ˝hore ˝ tak chceli 😝 teraz nám nič iné neostáva len čakať do vytúženého týždna spoznania pohlavia bábätka😀 Podľa čínskeho kalendára mi chlapček vyšiel a teraz to má byť dievčatko.Aj obrúčka na retiazke mi ˝ukázala˝,že prvé dieťa bude chlapec a druhé dievčato,tak uvidíme 😀 Ak bude chlapček,tak samozrejme aj jemu sa budeme veľmi tešiť.1. TT som si robila 8 DPO a vyšla mi druhá čiarka slabulinká,potom druhý TT na 10 DPO a už tam druhá čiarka bola oveľa tmavšia. TT má citlivosť 10mlU/ml. Tu vám posielam aj graf BTT http://www.fertilityfriend.com/home/372f8a a pridávam aj fotku TT. Prajem všetkým žienkam,kt. túžia po bábätku aby mali tiež vytúžené //. Držím vám palce 😉

@alia13dakujem pekne... MS by som mala mat 26.,27.9,takze este si veru pockam,ja nedockavec jeden ;) co uz,ked sa tak tesim ;)
tatak mas pravdu, nemysiet, ale ked je to take tazkeee, mozno po case ( ak sa to nepodari) tak to nebude take. Ja mam este veeela casu do MS ja az 2.10 ocakavam. MS mam zatial pravidelnu. Teda nikdy som sa tak nepozorovala az teraz, ked je to potrebne. 😵
Ahoj holky,zpetne jsem si overila,ze vsecky moje dcerky jsme "urobily" minimalne 3 dny pred ovulkou,tim myslim,ze to byl posledni sex pred ovu.Ted cekame ctvrte a nejak jsme nad ms cyklem nepremysleli a az potom jsem si vypocitala,ze to bude zrejme zase baba,coz nam na sonu neprimo potvrdili.A to jsme si prali aspon jednoho chlapce 😎 .Celkove se mi overilo,ze pokud mate kolem ovu casto sex,tak je velika sance na chlapce,protoze xy spermie jsou rychlejsi a zpravidla predbehnou pomalejsi xx.Tyhle zas vydrzi dele cekat nekde v koutku na vajicko...Drzim vam vsem palce pri vyrobe holcicek 😅 😅 😅
...jeste musim dodat,ze mi tentokrat vychazel chlapecek,podle prstynku,krve,cinskeho horoskopu,dr.Jonase a ja nevim podle ceho jeste...no a bude to zase baba 😉 .uz si ani nedokazu predstavit porodit kluka 😨
@mishuu cim bliz ovulky mas sex,tim je vetsi sance na chlapce.Zenska spermie xx vydrzi i 3 dny ziva a ceka...ale chlapecka xy mnohem mene,zato je rychlejsi.Takze kdyz mas sex casto kolem ovu a po,tak je sance az 80% ze chlapecka spermie dorazi k vajicku drive a oplodni ho.My jsme nikdy nemeli sex casteji nez v intervalu 3-4 dny (maximalne 2x tydne) a tak nam to nejak pokazde vyslo i casove daleko k ovu a tim padem holka.
@manamani1 hlen je před ovulací a po pár hodinách po ovulaci "zmizí" a je sucho. Hlen (ale jen ten tažnej a průhlednej) je pro pohyb spermií. Pokud chybí, nebo není kvalitní, tak spermie brzy uhynou a nedojdou k cíli. K dobrýmu hlenu je super grepový džus (červený) 😉
dievcence, tak ja sa priznam, som fajciarka a dnes mi prestalo chutit fajcenie, normalne odpor. Snad je to dobre znamenie, co mysliste.....
@verbalinka tak sa treba snazilkovat,ked je hlien,nie?
@manamani1 po cca 3 mesicich sledovani poznas, kdy mas jaky hlen a kdy ma smysl se snazit. Ja sledovala i cipek a treti mesic dusledneho sledovani jsem otehotnela. Ano, po vymizeni bilkoveho hlenu uz se nemusite snazit 🙂
@verbalinka cipek?akoze to ako?
@manamani1 na rodina.cz jsou o tom super clanky. Jmenuje se to symptotermalni metoda. Proste tam strcis prst a v kazdem stadiu cyklu je cipek jiny - kratsi, delsi, otevreny, zavreny...
@verbalinka a to viem posudit?
@verbalinka Otěhotněla jsem (neúspěšně) i bez plodného hlenu. Nezáleží na barvě, musí se aspoň trochu táhnout. já ho mám bílý vždycky, průhledný nikdy...
@mishuu 🙂 ja jsem si pokazde myslela,ze cekam chlapca a prvniho jsem taky chtela chlapce,protoze jsem z rodiny,kde jsou jenom same baby...takze jsem pri kazdem tehu doufala,ze tentokrat to uz prece MUSI byt chlapec 😀 😀 😀 .Tobe preju uspesne snazilkovani,vlastne vam vsem tady na diskusi 😎 .S tim plodnym hlenem souhlasim i cipek jsem se taky naucila pozorovat,ale ten je docela tezky posoudit,dela si co chce a meni se nekdy kazdou hodinu,takze na ten bych moc nespolehala. 😖
@manamani1 jasne, neni to nic tezkeho, jen to chvilku trva, nez poznas, jak fungujes. Jak pisou holky, da se s tim pracovat a kazda ma hlen trosku jiny a jindy (bily, pruhledny, kremovy...), ale plodny se musi tahnout. Ale muze byt plodny jen treba par hodin a ani ho nezaznamenas. A cipek je trosku tezsi, ale dohromady s hlenem je to super pomucka, kdyz nechces merit bazalni teplotu a nemas na sex cas (jako my s batoletem) 😉)
@manamani1 cervikálny hlien je počas plodných dní,vyskytuje sa už 3-4 dni pred ovulkou.Po prebehnutej ovu sa stáva bielym a krémovitým-neplodným,potom vymizne.No mne sa nezdalo( síce nebol až tak hustý ako po ovu ),že ho mám tak dlho a vôbec nezmizol...tak som si na 8 DPO spravila tehu test a hurááá // čiarky,jedna síce slabulinká,ale v den očakávanej ms už bola silnejšia a o pár dní bola rovnako silná ako kontrolná 🙂
@manamani1 čiže poloha krčka maternice ( v drepe)
sa má sledovať už pár dní po ms ,aby si ho vedela porovnať : počas neplodných dní je tvrdý ako špička nosa,zatvorený a nízko položený ( hned naňho ˝narazíš˝ ), pred ovuláciou sa stáva mäkkším,pootvoreným a vyťahuje sa hore ,počas ovulácie je mäkký ako pera,otvorený a vysoko položený ( ťažšie ho ˝nájdeš˝ ) 😉

@alia13 ja z LV tak na pôrodnici sa nestretneme 😀 😀 kiežby to vyšlo, ale už na to nemyslime, lebo nám šibne do termínu menzesu 😀 kedy máš mať? aký dlhý cyklus mávaš? Ja najčastejšie 30 dní, najkratší 28 - najdlhší som mala 35 dní, ale to bolo len raz.