icon

Styk 3 dni pred ovuláciou a TT + Dúfam,že to bude dievčatko 😉

gina1769
5. sep 2011

Ahojte,som tu medzi vami nová 🙂 Som veľmi šťastná,že po dvoch mesiacoch sa nám to na tretí mesiac podarilo 🙂))))) Prvý mesiac snažilkovania som bola úplný laik a ani som nevedela,že kedy mám plodné dni a vôbec ovuláciu.Tak som si začala merať BT každé ráno po prebudení a zapisovať hodnoty na fertilityfriend stránke,sledovať cervikálny hlien a polohu krčka maternice,prípadné bolesti pri prasknutí folikulu, a v mojom prípade citlivé bradavky na dotyk....Moja BT je pred ovu 36,6-36,8°C a po nej 37,1°C. Mám pravidelný 28DC pri ktorom mi ovu nastáva na 15DC, (lut.fáza mi trvá 13 dní),prítomnosť cervikálneho hlienu je 3-4dni pred ovu.Pohl.styk sme mali v den ovu ( večer ) a po.Ale podľa všetkého na splodenie bábätka ( aspoň u mňa ) už neskoro.A tak boli výsledky TT negatívne.No a tak som niekde čítala,že ak chceme dievča ( čo mi chceme,pretože doma už máme jedného chlapčeka ,kt. má 4 rôčky ) ,najlepší čas na jej splodenie je 2-3 dni pred ovu. Tak sme to tento mesiac vyskúšali 😀 Snažilkovali sme presne 3 dni pred ovu a to 1x a potom už nie 😅 No a čuduj sa svetu,podarilo sa 🙂)))))) Asi to aj ˝hore ˝ tak chceli 😝 teraz nám nič iné neostáva len čakať do vytúženého týždna spoznania pohlavia bábätka😀 Podľa čínskeho kalendára mi chlapček vyšiel a teraz to má byť dievčatko.Aj obrúčka na retiazke mi ˝ukázala˝,že prvé dieťa bude chlapec a druhé dievčato,tak uvidíme 😀 Ak bude chlapček,tak samozrejme aj jemu sa budeme veľmi tešiť.1. TT som si robila 8 DPO a vyšla mi druhá čiarka slabulinká,potom druhý TT na 10 DPO a už tam druhá čiarka bola oveľa tmavšia. TT má citlivosť 10mlU/ml. Tu vám posielam aj graf BTT http://www.fertilityfriend.com/home/372f8a a pridávam aj fotku TT. Prajem všetkým žienkam,kt. túžia po bábätku aby mali tiež vytúžené //. Držím vám palce 😉

Styk 3 dni pred ovuláciou a TT + Dúfam,že to bude dievčatko 😉
manamani1
23. sep 2011

@gina1769 tak tebe sa to podarilo,gratulujeeem🙂))

manamani1
23. sep 2011

@gina1769 ni neviem,ci by som to bola schopna sledovat🙂))...aj meranie bazalnej teploty ja na nervy.ja sa spolieham na testy a na hlien..

evitaa777
24. sep 2011

@mishuu tak potom aj ja som sisina ;)inak ja som si dnes rano robila testik,ja si to neviem presne vyratat,ale posledny den ovulacie mi internet vyratal na 14.9,testik negativny ;( a asi pred styrmi dnami ma fest bolelo podbrusko,ale odvtedy nic,ziadne predmenzesove priznaky,trosku som podrazdena,ale z toho,ze sa touto temou moc zaoberam,vela citam a uz mam z toho chaos ;)..menzes by som mala dostat v pondelok,utorok,tak neviem,ci to bolo skoro...skusim sa este v pondelok otestovat :(

alia13
24. sep 2011

No zienky, robila som si test a nic. Vedela som ze sa to hned na prvy pokus nepodari. Aleee mozno som ho robila skoro a nie z ranneho mocu, tak neviem. Este skusim neskor a z ranneho.

evitaa777
24. sep 2011

@alia13 ja sa moc nevyznam v tych ovulacnych dnoch,ale kolky den od posledneho sex.styku si si robila testik?alebo kolky den cyklu?ja som si robila po 10 dnoch od styku a nic mi neukazal..a to by som mala dostat v pondelok menzes....

alia13
25. sep 2011

@evitaa777 ja som mala naposledy stik 16.9. takze 9 dni, skoda, nic,

evitaa777
26. sep 2011

@alia13 pekny den prajem,takze dnes dom si robila ten moj dlho ocakavany testik a sklamanie-negativny :( robila som si ten barbara,citlivost 25..dnes som mala dostat menzes a nic,ani brucho ma neboli,ani ho nemam nafuknute ako mavam,ani prsia ma nebolia,tak neviem,..asi az dalsi mesiac ;(

anjelicek26
26. sep 2011

@evitaa777 - skus mamatest, ten je skvely, urcite ti nieco ukaze. 25-ka je fakt dost nizka citlivost, mozno sa babo uhniezdilo neskor a preto nic neukaze. Pokial nemas priznaky na mrchu, nehadzala by som flintu do zita 😉

evitaa777
26. sep 2011

@anjelicek26 dakujem krasne za povzbudenie 🙂 pri Davidkovi ma bolelo brucho ako na mrchu a teraz nic,tak som z toho zmatena 🙂

alia13
27. sep 2011

@evitaa777 neboj, ved MS zatial nemas a meska, to je dobre znamenie, asi mas este nizku hladinu hormonov. Pockaj este. Ja pevne verim ze si tehulka 😉 ja mam mat MS 2.10. tak cakam, samozrejme ze som neodolala a pred 3 dnami som si robila test, samozrejme negat. Uz sa nepozorujem, priznavam, bola som sklamana....ale nadej zomiera posledna, MS este len ma prist, tak uvidime.

evitaa777
27. sep 2011

no ak Ti MS este len ma prist,moze byt negativny,mne testiky ukazovali negativ,az kym neprisiel den,kedy mi mal prist MS,vtedy sa mi ukazala ta slabunka ciarka na foto a dnes mi to zase nedalo,skusila som test,ze ci to nie je nahoda a ukazala sa mi aj dnes ciarka,o trosilinku silnejsia,tak uvidim..kamoska teraz otehotnela a mala stale taku slabu ciarocku a uz drzi v ruke tehotensku knizocku..akurat dnes mi dala test,co jej ostal Clearblue,ale nie ten digitalny,vraj je najlepsi,tak si ho zajtra skusim urobit a uvidime,ci z toho bude sestricka..ja verim,ze ano,ale este sa netesim,kym nebudem mat aj ja doma tu peknu knizocku 🙂 2.10 je za chvilocku,aj ked viem,ze teraz idu dni strasne pomaly,ako naschval,ale uvidis,za chvilku je to tu a pribudne aj druha palicka v okienku 🙂 drzim palceky 🙂

gina1769
autor
7. okt 2011

@evitaa777 ahoj 🙂 tak ako,máme tehu knižku? Ja ju mám dostať 10.10........už sa jej neviem dočkať 😵

evitaa777
7. okt 2011

ahoj 🙂 knizku este nemam,kedze som prisla moc skoro,ale co uz zvedava som bola 🙂 mam ju dostat 19.10,tiez sa neviem dockat,aj ked to mam potvrdene od lekara,ale knizka je hmotny dokaz,az potom sa budem naplno tesit 🙂) drzim palceky,nech Ti idu dni rychlejsie ako mne,lebo mne sa to teraz tak vlecie,ako naschval..ale tak to byva,ked sa na nieco tesime 🙂) pekny dnik

andelka
7. okt 2011

@gina1769 tak vidím že vše vypadá velmi dobře, už 9tt, super 😵 a v pondělí těhuknížka a začnou se sbírat "body" do ní 🙂
Já se pořád cítím na holčičku. Za měsíc mám jít na velký utz, tak doufám že si mimi nebude hrát na schovku a něco ukáže. 🙂

gina1769
autor
8. okt 2011

@evitaa777 no ja som bola naposledy 19.10 a musím priznať,že mne to zas ubehlo ani neviem ako 😅 teraz si pozerám kalendár a vidím,že si musím zobrať so sebou aj ranný moč......a sa smejem ,že určite na to do pondelka zabudnem 😀 ja neviem, odkedy som tehu všetko zabúdam 😨 pekný dník aj tebe 😉

gina1769
autor
8. okt 2011

@andelka no už rastieme 😉 ja zas určite viem,že to bude dievčatko 😨 neviem ako,ale viem 😀 t ak držím palčeky,aby sa nehanbilo 😉

gina1769
autor
10. okt 2011

Moja knižočka 😵 😵 😵 dnes som ju konečne dostala....... fantastický pocit držať ju v rukách 🙂

gina1769
autor
10. okt 2011

a tu je moja malá fazuľka, pekne nám rastie 😵

gina1769
autor
10. okt 2011

do nasled.poradne som si mala vybaviť interné vyšetrenie,tak som tam dnes hňed po gynde skočila.Chvalabohu som vôbec nemusela čakať.čísla boli vyložené,tak som si zobrala (13.č )a ledva som ho mala v ruke,ked pani sestrička už bola vo dverách so slovami-nasleduje 13-tka 😀 Mimochodom dnes som sa pýtala mojej gyndošky,že aký má názor na tzv. Boy or Girl testy a jej odpoved ??? SOMARINA,že výsledky vôbec niesú presné.....

moonlightka
10. okt 2011

baby a to ste si ako pocitali kedy mate presne ovulku? alebo ste pouzivali ovul test? kolko ich je v baleni a aka je asi cena? ja sa tiez chcem trafit tak 3 dni pred ovu...tiez chceme dievcatko no neviem neviem. Poradte.

andelka
10. okt 2011

@moonlightka záleží jak máš pravidelné cykly, ale i tak se to přesně spočítat nedá, protože obecně k ní dochází 9-16dní před další MS, období od ovulky do MS bývá konstantní, ale od MS do ovulky nemusí být. Při 28dnovém cyklu může být ovulka 12-19DC, takže jen tak to spočítat nejde. Blížící s eovu signalizují změny hlenu a čípku, tíms e dá poznat že brzy přijde. S ovu testy osobní zkušenost nemám.
Já poznám ovulku podle hlenu a pak se potvrdí zvýšením bazální teploty.

@gina1769 skvělé, gratuluju 😵 a ty testy ti vyšly bezvadně, pěkně rychle 🙂

gina1769
autor
10. okt 2011

@moonlightka no tak ja som zo začiatku ani ˝šajnu˝ nemala,že čo a ako to je s ovulkou 😅 tak som si začala merať BT,kt som si zapisovala na fertilityfriend.com,sledovať cervikálny hlien,atd.pre istotu som chodila aj na gyndu v polke cyklu ( tak na 12 DC) a vtedy mi zmerala dominantny folikul ( okolo 16-18mm meral vtedy). Tak nám poradila snažilkovať celý týždeň cez plodné dni,ovu a po nej ....... Bodľa BT z grafu som mala pri pravidelnom 28 DC ovuláciu na 15DC. Dva mes. nič........ všetky testy negatívne 😖 Tak som sa rozhodla,že na 3.mes. budeme snažilkovať 3 dni pred ovu a potom už nič-bud to vyjde alebo nie 😕 A čuduj sa svetu,vyšloooo to 😀 Ovu testy som ani raz nepoužila.....aspoň som lepšie spoznala svoje telo,ked som si všetko pekne sledovala a zapisovala 😉

gina1769
autor
10. okt 2011

@andelka dakujeeeem 😉

ia.
26. okt 2011

ahoj holky,tak já jsem typický příklad, že tohle nefunguje 😀
prvního syna jsme počali během ovulace, hlídala jsem si ji a sexovali jsme každý den. u druhého syna to bylo 3 dny před ovulací, jeden jediný nechráněný "šťouch" v tom měsíci (byla jsem 2 měsíce po samov.potratu, tak jsem ještě nechtěla otěhotnět), přesto jsem byla těhotná. Bylo mi děsně blbě až do 20tt, měla jsem úplně jiné chutě než v prvním těhu a celou dobu jsem byla vnitřně přesvědčená, že to bude Thea. Jaké pak bylo překvápko, když u porodu vyšel Vítek 😀 (pohlaví jsem si nenechala říct předem). Takže u mě ta pravděpodobnost, že pokud bude sex 3 dny před ovu že to bude holka nefunguje....

gina1769
autor
28. okt 2011

@ia. fíííha,tak to bolo riadne prekvapko 🙂 no ja stále cítim,že to bude dievčatko,no uvidíme 😵

andelka
9. nov 2011

Tak hlásím, že ani u nás se teorie nepotvrdila 😀
První syn byl opravdu počat den před ovulací, měla jsem od 6tt silné tušení, že to je kluk a byl. Podruhé byl sex 3dny před ovulací, silné tušení že je to holčička...a ode dneška víme, že je to opět chlapeček 🙂

barbulinka1
9. nov 2011

@andelka Gratuluju k chlapečkovi 🙂 Takže opravdu jde otěhotnět tři dny před ovulací ? 🙂 nějak mi to nejde do hlavy, že ty mršky na to vajíčko počkaj 😀

andelka
9. nov 2011

@barbulinka1 jde, 3dny úplně v pohodě, mělo by jít i 5dní před. Ale ty tři dny většinou vydrží, když jsou odolné a mají příznivé prostředí.
děkuji 🙂

gina1769
autor
12. nov 2011

@andelka tak ja už fakt neviem 😀 Ale 24-ho idem na sono,snad sa nam ukaze 😉

andelka
12. nov 2011

@gina1769 no já byla tak přesvědčená že to bude holka, že to byl fakt šok, když Dr našel jasného pindíka 😅