icon

Sú screeningy počas tretieho tehotenstva nutné?

17. sep 2025

Ahojky, mam 38 rokov a som tehotna treti raz. Rodila som v 31 a 34 rokoch, oba prirodzene porody, obe tehotenstva docela ok, bez komplikacii, aj porody boli bez komplikacii. Ani raz som nebola na screeningu. Obe deti su zdrave, samozrejme som chodila behom tehotenstva na kontroly ku gynekologicke.
Otazka: Je naozaj nutne chodit na screeningy, ked mam 38 rokov a som tehotna treti raz? Termin porodu mam, ked uz budem mat 39 rokov😁.
Dakujem.

rivini
17. sep 2025

@anonym_autor to je co za otazku? Tie screeningy su presne tri a su na to, aby sa sledovalo, ci je s babatkom vsetko ok. Ak ta uz toto obtazuje, tak neviem, naco ti bolo treba tretie dieta🤦🏼‍♀️

anonym_ba2aa3
17. sep 2025

@anonym_autor ak vies, že by si si dieťa nechala aj keby bolo postihnuté tak potom to nie je nutné.

anonym_c247c5
17. sep 2025

Keď máš toľko rokov tak hádam vieš, že to, že si mala v poriadku predchádzajúce tehotenstva neznamená, že musí byť v poriadku aj toto tehotenstvo a plod.

anonym_ba2aa3
17. sep 2025
@anonym_c247c5

Keď máš toľko rokov tak hádam vieš, že to, že si mala v poriadku predchádzajúce tehotenstva neznamená, že musí byť v poriadku aj toto tehotenstvo a plod.

@anonym_c247c5 urcite vie a aj lekár jej povedal ze s vekom rastie riziko ochoreni plodu...ale asi jej je to jedno a prijme ho aj tak 🤷‍♀️

beata_k
17. sep 2025

@anonym_autor To je mozne odmietnut?

domiklik
17. sep 2025
@beata_k

@anonym_autor To je mozne odmietnut?

@beata_k samozrejme, akýkoľvek zdravotný úkon môžeš odmietnuť

beata_k
17. sep 2025
@domiklik

@beata_k samozrejme, akýkoľvek zdravotný úkon môžeš odmietnuť

@domiklik Nemyslim nehradene poistivnou. Ale prave tie nutne. Nepride takto o tzv, kocikovne?

reela
17. sep 2025

@anonym_autor no, ono aj ked vies, ze si to za kazdych okolnosti nechas, tak je dolezite vediet, ci babatko nema napriklad srdcovu vadu, na ktoru by ho hned museli operovat... potom by si si to mozno vycitala, keby to zistili az neskor po narodeni a vtedy by uz mozno bolo neskoro

anonym_83ffdf
17. sep 2025
@anonym_ba2aa3

@anonym_autor ak vies, že by si si dieťa nechala aj keby bolo postihnuté tak potom to nie je nutné.

@anonym_ba2aa3 nutne to nie je, ale aj ak dokazem prijat akokolvek chore dieta, na niektore veci je dobre byt pripraveni, ak o tom vie clovek vediet skor... Jednoducho mat tu informaciu. A nebyt potom len hodeny do vody.

Autorka: super ze si mala dve bezproblemove tehotenstva aj porody. Zelam Ti aj tretie take. Ale sama asi vies, ze zdravie Tvojho tretieho dietata nema nic do cinenia so zdravym predoslych.

domiklik
17. sep 2025
@beata_k

@domiklik Nemyslim nehradene poistivnou. Ale prave tie nutne. Nepride takto o tzv, kocikovne?

@beata_k kočíkovne dostaneš za predpokladu, ze raz za mesiac prídeš na kontrolu. Ale osobne si to neviem predstaviť. Dobrý deň, prišla som na kontrolu ale skríning mi nerobte.

majus2323
17. sep 2025

@anonym_autor toto je vymyslená téma ľudia. Niekto vás tu chce dobre podráždiť

barka1
18. sep 2025

Samozrejme, že to nie je nutné. Či myslíš, že je nejaky sposob, akym by ta niekto donutil ist na screening? Nie je. Nie je na to žiadny zákon ani ine nariadenie.

zuzanaete
18. sep 2025
@beata_k

@beata_k Je potrebne sa dostavit na kontrolu ku gynekologovi, ale stale zostava zachovane pravo odmietnut vysetrenie. Proste staci sa ukazat, povedat, ze sa citi ok a hotovo. Ziadne vysetrenie nie je povinne.

zuzanaete
18. sep 2025

Ja som niektore vysetrenia odmietla. Ale druhy a teeti velky screening som mala , dovodu, ak by nebolo nieco v poriadku, tak nech to vieme. Napr. pri niektorych vadach srdca je potrebna operacia kratko po narodeni. Nech su lekari pripraveni.

really8
18. sep 2025

Rollujem temy rad radom a odpadavam co to tu zas je za mentalna elita v temach. Jedna sa boji ist na kontrolu a to ani tehotna nie je, druha nejde ani lebo sak vzdy bolo vsetko ok...dufam ze len admin si rano vylosoval temu tupela u gyna a ide rad radom

autor
18. sep 2025
@domiklik

@beata_k kočíkovne dostaneš za predpokladu, ze raz za mesiac prídeš na kontrolu. Ale osobne si to neviem predstaviť. Dobrý deň, prišla som na kontrolu ale skríning mi nerobte.

@domiklik jajaj, na kontroly chodim vzdy ku gynekologycke, to znamena aj ultrazvuk a dokladne vysetrenie. Nie iba som ok, dovi. Otazka bola na prenatalny screenink, ktory obycajny gynekolog nerobi a ktory ani poistovna nehradi.

autor
18. sep 2025

Inak dakujem za normalne odpovede a zvysne tupe sa vyjadrovat nebudem. Clovek iba rozmysla a pyta sa a ani som nepovedala, ze nepojdem na screenink, hoci som predtym nebola. Ale v uz mam 38 rokov, tak preto som sa pytala.

euka210
18. sep 2025

@anonym_autor klasicky tripple test ano, na nejaky specialny test som nesla.
Ale ako pisu, pri vrodenych chybach vedia byt dr.pripravani a hned operovat. Manzel maju v rodine rastep podnebia a tak hned dieta po narodeni operovali .

majlo1234
18. sep 2025

Ved nechod, tvoje babatko, tvoje tehotenstvo. Ale nechapem, preco nie?

domiklik
18. sep 2025
@anonym_autor

Inak dakujem za normalne odpovede a zvysne tupe sa vyjadrovat nebudem. Clovek iba rozmysla a pyta sa a ani som nepovedala, ze nepojdem na screenink, hoci som predtym nebola. Ale v uz mam 38 rokov, tak preto som sa pytala.

@anonym_autor screening ti robí tvoj gynekológ v každom trimestri. Píšeš, ze si na screeningu nikdy nebola, tak sa nečuduj tým odpovediam. Skorako sa začneš urážať, ujasniť si, co sa chceš vlastne opýtať.

anonym_fe12e1
18. sep 2025

Autorka, nic v zlom, vies, co znamena slovo screening? Mam 4 deti a jedno tesne pred 40-kou, ale chodila som normalne na kontroly a KAZDY GYNEKOLOG ROBI skreening, ja neviem, ci vobec dnes existuje gynekolog, ktory babo nepremeria, nepocuva akciu plodu cez ultrazvuk, pripadne neskor aj prietoky a krcok, vsetko cez sono...🤔. 3 velke ultrazvuky su povinne a musi ich robit gynekolog, ak nema vybavenie alebo schopnosti, posiela niekam inam a vtedy sa to asi plati, ale ak myslis tie 3D, 4D pre pekne videjko, fotky, tak to som neabsolvovala ani raz.
Ja som nic nikdy neplatila navyse za tento zaklad. Alebo len 5 eur za fotku zo sona, to ano. Tak si nabuduce rozmysli, co sa chces vlastne spytat, lebo to, co si sa spytala v uvodnom prispevku a potom to, co si sa rozculovala dalej, to vobec nie je to iste 🙃.
A nedavala som si robit ani speci geneticke testy, ani amnio, rodila som v 30, 32, 37 a 39, nemame v rodine nejaku vyraznu geneticku zataz v tomto smere. Navyse podla mojho gynekologa, 37 nie je "ziadny vysoky vek" v dnesnej dobe, zvlast ak ide o tretie dieta.
Takze Ty si vlastne absolvovala vsetky povinne screeningy...Tak zle si polozila otazku, neviem, zeny to pochopili tak, ze si nechodila a nechodis na poradne 🙃.

kiki68
18. sep 2025

Tak v 38/39 je to ina liga, asi vies . V 31 to bolo zbytocnejsie ako teraz, kde mas velke percento moznej tazkej vady. Rodila som teraz ako 40rocna. Pozri, cokolvek nejak povies spravis, budes s tym dietatom zit. My nie. Tych 200 eur navyse je to najmenej. Podobne ako tych 500 za nipt. Ved kocik mas, tak radsej to dam do vysetreni