Tabletka verzus miniinterupcia
Ahojte,viem,ze toto forum je pre mamicky,tehulky a snazilky,ale aj tak sa potrebujem vyrozpravat a opytat...Meska mi menzes 2 tyzdne,je mi zle,som asi tehotna,kedze som rok nebrala HAK zo zdravotnych dovodov som ju prestala uzivat.Tak sa to stalo..co nemalo...Mame dve krasne deticky,mam novu pracu..takze tehotenstvo prislo velmi nevhod a manzel navrhol interupciu a ja som napokon suhlasila...Ano,je to hrozne..Nie je to lahke,tak mi nepiste,prosim,aby som sa rozhodla inak...Inak to nepojde,svokra nam povedala,ak bude tretie,okamzite nas vyhodi (byvame u nej),ani muz dalsie dieta nechce,ani ja velmi nie,teda by bolo velmi nechcene a je toho ovela viac proti babatku ako ZA.Samozrejme,ze sa vo mne buria vseliake pocity,v noci nespavam atd...ale ine riesenie naozaj nie je.
Chcem sa spyat zien,ktore toto prezili,ci je lepsia ta nova potratova tabletka alebo miniinterupcia...Vsade si minusy aj plusy a chcela by som vediet,ktora volba by bola pre mna najlepsia.Kludne aj do sukromnej spravy.
Dakujem za odpovede a prosim nepiste mi,nechaj si to,nezabijaj to...lebo je to aj tak pre mna tazke a viem,ze cely zivot si to budem vycitat,ale ine riesenie nie je.
@fidka79 na margo katolickych knazov, jednemu sa pred tyzdnom narodilo druhe dieta (s tou istou zenou).. A "pan" Sokol tiez nebol bezdetny 😉
Co sa tyka signalizacie tela na 100% ti mozem povedat, ze u mna hlieny, krcky a podobne veci nefunguju (a to nemam 20, ale raz tolko, takze svoje telo poznam dokonale). Jedine co funguje je meranie BT, co je pri detoch a moje praci nerealizovatelne.
@fidka79 Ja som už 3 roky sama s malou, pracujem a zivim nás. A som maximálne spokojná a šťastná, lebo ona je proste moje No. 1 😉 No nepovažujem za sebectvo a nezodpovednosť, keď žena myslí na svoje 2 deti, o ktoré sa treba postarať a netrúfa si na tretie, keď by s nimi ostala sama. Podľa mňa je to naopak sakramentsky ťažké, ale aj sakramentsky zodpovedne rozhodnutie. A ver mi, keby tu čo len jedna z prispievateliek dala reálnu radu, ako to celé zvládnuť, bola by som za všetkými 20-timi.
keby bolo keby, boli by sme v nebi. pokial nie ste v kozi danej zeny/neprispievate jej na zivobytie, tak nemate co kritizovat a hodnotit kolko chce zena deti. jediny dobry prispevok tu je od @monikaken.
@fidka79 Zdržiavať sa v určite dni bolo už aj odborníkmi vyhodnotené ako najmenej spoľahlivá metóda 😉 A ďakujem ti. No musím povedať.... Tak dá sa zvládnuť sama aj viac, ako jedno. ALE. Nie bez práce, bývania, zázemia. A presne o to tu ide. Mať dieťa je úžasné. Ale porodit ho je ešte tá najlahsia časť oproti tomu ostatnemu. Teda ak drobcovi chceš dať normálny život. 😉
@fidka79 nikdy ani len sekundu som nerozmyslala aby som dala dieta niekomu cudziemu!...ja uz nehladam k dietatu opatrovatelku, uz je vacsie, len konstatujem svoju situaciu ked bol mensi....nemala som na opatrovatelku, ale ani by som mu ju nedala. nemala by som pokoja len by som trpla ci je dieta v poriadku ked ho ma nejaka cudzia zenska.... a nechcela som ani mat viac deti...mala som problemy zdravotne a poviem smelo, keby sa pritrafilo, tiez by som to riesila tak, aby nebolo. neviem ci by bolo lepsie hrat sa na hrdinku a byt odkazana na invalidny vozik s dvomi detmi, ako prezit plnohodnotny zivot s jednym dietatom. takze si myslim ze zeny co tu pisu nemaju pravo sudit alebo odsudzovat @smutnazienka , lebo neziju jej zivot a nepoznaju cele pozadie....
@smutnazienka neviem ci este citas tuto diskusiu lebo sa to dost zvrhlo mimo, ale chcem aby si vedela ze sa za zachranu tvojho dietatka budem kazdy den modlit Krizovu cestu za nenarodene deti.
viem a chapem ze to mas momentalne velmi tazke a ine riesenie nevidis, ale skus prosim obmakcit svoje srdce.
keby sa chcel niekto pridat v modlitbe, tu je link http://modlitba.sk/htm/poboznosti/kriz_ces/kriz...
@fidka79 ucitelky v skolke su vyskolene, nie su to nejake baby ktore nepoznas a pridu si len privyrobit a odsediet par hodin....nie som nejaky krkavec ktory dieta niekomu odlozi a ide si kade tade kavickovat ci sa zabavat a podobne...matersku som si pekne odkrutila 3 roky a stacilo. co ty vies o mne ze pises o nejakom kopulovani??? ja mam len jedno dieta, takze si z toho vyvod ci kopulujem hlava nehlava....a podotykam nie som ziadny anjelickar a taktiez sa nenapchavam antikou ako vacsina zien. takze druhýkrát si premysli co napises... ak je tvoj datum dátumom roku narodenia, mala by si mat viac rozumu kym nieco taketo napises o niekom koho vôbec nepoznas.
@fidka79 ucitelky v skolke poznas lebo si s nimi kazdy den a pocas celej skolky....a ked by sa nieco stalo vazne,tak z toho skolka vyvodi dosledky... na materskej som bola 3 roky a stacilo. viac by som nebola ani za svet. ale tie prve 3 roky su najdolezitejsie pre to puto co sa vytvori...na zapade maju iny system preto tie vazby medzi rodinami nie su take silne...ver mi, precestovala som toho dost, preto mam aj len jedno dieta, lebo som nechcela ostat uviazana doma. a dnes je este ina moda....davat dieta do skoly az ked ma 7 rokov!! ze aby sa este pohralo!! dalsia somarina. moj bol sice hravy, ale keby som ho nechala este rok, nudil by sa. tak ako vsetci ostatni,ktorych vychytrale maminy si myslia ako im "pomohli". ..ale aby som ostala pri teme...nech sa @smutnazienka rozhodne ako je najlepsie pre nu, nie ako jej tu radia vsetky premudrele hlavy ktore jej nevidia do kuchyne
@ena70 pisete, aby sa rozhodla ako je najlepsie pre nu, pre matku. Ale akosi zabudate, ze tu neide len o nu , ale aj o dalsiu ludsku bytost, jej dieta. Preco sa nerozhodnut tak, aby to bolo najlepsie pre dieta? Nemyslim si, ze matka ma pravo rozhodnut sa o tom ci jej nenarodene dieta ma zit alebo nie. Ja osobne mam dve deti. Pocas druheho tehu mi bol gynekologom navrhnuty potrat, pretoze vsetky opakovane vysledky ukazovali vysoku pravdepodobnost, ze moje dieta bude mat downov syndrom. Ani ma nenapadlo, ze by som ho kvoli tomu zabila. Az ked sa narodilo sa ukazalo, ze je zdrave. Nie som hrdinka a predstava, ze budem mat postihnute dieta bola neuveritelne tazka. Ale potrat nebol pre mna riesenie. Mimochodom tiez byvam u svokry, ktora nas podla nalady vyhadzuje na ulicu. Dokonca na mna zavolala socialku, ale to je uz iny pribeh. Ked uz dieta splodim mam sa on aj postarat.
@smutnazienka ahoj, ja si myslím, že robíš správne rozhodnutie, prvou najdôležitejšou vlastnosťou rodiča, je zodpovednosť. Je nezodpovedné priviesť dieťa na svet, keď nie je chcené, keď bude nezaopatrené, keď bude choré .... rozhodnúť sa ísť na potrat je veľké rozhodnutie a to hlavne pre matku, ktorá svoje narodené detičky nadovšetko miluje. Ja mám jednu dcéru, ktorá bola veľmi chcená, otehotnela som dva roky po spontánom potrate, takže celé tehotenstvo som sa bála o ňu. Takže chápem všetky mamičky, ktoré prišli o nenarodené bábätká, ktoré sa snažia a každý mesiac dúfajú, no chápem aj deti, ktoré sú choré, trápia sa a vyčítajú rodičom, prečo dovolili aby sa také narodili, chápem nahnevané detičky, ktoré nezažili teplo domova, lásku vlastných rodičov ... niekedy ľahké riešenia nie sú tie najlepšie. Je ľahšie počkať čo bude, je ľahšie sa nechať poľutovať spoločnosťou, ktorá odcudzuje potraty a fandí mamičkám, ktoré majú 7 detí, ktoré nevedia obuť, obliecť, nakŕmiť, vychovať. Ľutujú rodiny, ktoré vedome priviedli na svet choré deti, ktoré sa len trápia a nie sú na osoch pre seba a ani pre spoločnosť . Na čo to všetko ? Keď stačilo sa len správne rozhodnúť. Pre toto! Nečítala som všetky príspevky, ale tie čo áno ... stačilo! sebecké matky! veď áno radšej MŇA poľutujte a spievajte mi ódy pre statočnosť, NO MÝLITE SA! statočné nie je priviesť dieťa choré na svet, bez budúcnosti ale statočné je vzdať sa dieťaťa, pre dobro toho nenarodeného dieťaťa....Smutnazienka, choď gynekológovi a ten ti vysvetlí, poradí. Nič nerob čo by ohrozilo tvoje zdravie, žiadne internetové tabletky a hlúposti, keď máš dobrého doktora, tak sa nemusíš ničoho báť, on si určite zažil už svoje a určite nebudeš prvá a ani posledná....želám veľa šťastia
@izabelllv Ty sa strašne MÝLIŠ. Pretože už sa nebavíme o tom, či dieťa priviesť na svet alebo nie. Ono už na tomto svete JE. Len je skryté pred našimi očami. Ale to dieťa už existuje a už niekoľko týždňov mu bije srdce. Mohla by si mať trocha pravdy, keby sme sa bavili o tom, či dieťa počať alebo nie. Ale to dieťa už tu je. Nuž a to, čo ty nazývaš že "vzdať sa dieťaťa" je v skutočnosti nechať dieťa za živa roztrhať na kúsky... 😔 😔 😔
Keby sme tvoj spôsob rozmýšľania aplikovali troška širšie, tak by bolo podľa teba správne a zodpovedné povraždiť všetky chudobné a nešťastné deti v detských domovoch.
A keď už ozaj sa nijako nedá... Stále je tu možnosť utajeného pôrodu a následne adopcie....
@ewellina nie nemýlim sa. Ty motáš jedno cez druhé. Ako môžeš dávať na jednu úroveň narodené deti a zárodok, ktorý je ešte len na začiatku prenatálneho obdobia. Keby sme môj spôsob rozmýšľania aplikovali troška širšie, tak určite rodičom by sa nemohol stať hocikto. Človek sa od zvierat líši srdcom?
@izabelllv To dieta chore nebude, resp. s najvacsou pravdepodobnosotu, chcene by aj bolo, ved je jasne uvedene ze keby boli okolnosti ine, bolo by vitane ("len prislo v zly cas"), tam ide ciste iba o strach zo znizenia zivotnej urovne, teda mozno tej tretej tvojej podmienky a sice zaopatritelnosti. Tam sa v nasej konzumnej spolocnosti tazko urcuje hranica kedy dieta rastie v chudobe, zakladatelka sama ma traumu ze nemala v mladosti to co ine deti zo skoly a pisala tiez ze mat sa o chlp horsie radsej by nezila. To je taky pristup ze by vyzadoval patadvadsat na zadok, aby sa pasivny floutek prebral z letargie. Ludia skusali zit a prezit v chudobe, za vojen, v koncentrakoch, aj v biednych casoch si vazili moznost ZIT. A tu hla rozmaznani zapadania sucasnoti ked nemaju na drahe dovce ci znackove veci BY RADSEJ NEZILI. Akoze kurnik sopa, toto uz je taka zmakcilost ze az. U tohto dietata ktore ideme zabit nie je predpoklad ze by nemalo co do ust, ze by hladovalo, ze by nemalo na knizky ci jogurty. Nemalo by akurat mozno ten nadpriemer a zaroven by sa znizil trochu konfrort celej rodine a to teda nie, rodina nazamaka viac ale radsej sa hodi do modu pasivity. Neviem ci vobec vidis tu zvratemost v uvazovani. Niekolho nizsia pociatocna materialna uroven namotivuje viac sa snazit a viac makat, niekto rezignuje a ledva preziva, najde si len muza co by ju zivil, zije u svokry a len sa prisposobuje, ale mozno to dieta by bolo typ ze by rado zamakalo a nakoniec strcilo do vrecka svojim platom celu svoju byvalu rodinu z ktorej vzislo a este aj mamicke na dochodok prispievalo. Poznam x deticiek z viacdetnych rodin kde to bola pre ne motivacia, za destva sa mali ako sa mali, nestradali ale ani si nevyskakovali a potom zamakali a maju sa dobre. No my tu tomu dietatu vezmeme aj moznost zobrat zivot do vlastnych ruk, moznost sa niekam prepracovat, len a vyhradne pre nase pohodlie.
A dalej ked uz ide o lahsie a tazsie riesenia, preco teda neda ani na adopciu utajeny porod? To by bolo tazsie riesenie, ale vyhodnejsie pre dieta. Ked uz je matka zbabelec, inde v inej rodine by bolo vitane, najskor aj bohatej zabezpecenej rodine kde nemozu mat deti, dlho cakaju komu by dali svoje sdrce aj zabezpecenie a toto by privitali. Biele zdrave dieta volne hned po porode, o to sa pobiju. Tam ide o to ci bude egostka povie si: ked nemoze patrit mne, tak nikomu, ale zaroven ho ani nechcem, ale aj tak nikomu. Nevidis v tom zvratenost?! Ona zakladatelka si moze postavit hlavu a povedat tlaku muza a svokry OK, ale az po narodeni sa ho zbavime. Okoliu sa povie ze dieta neprezilo porod, v tom duchu sa s nim v mysli moze rozlucit aj zakladatelka. Ale toto nie radsej mat pokoj, by pasivna, zamiest nenapadne stopy, vsak utaj porod by bolo ked tak tazsie riesenie ale ZODPOVEDNEJSIE - voci dietatu nez ho zabit, presne ta vlastnost na ktoru apelujes.
@ewellina vlastne nie zárodok,ale embrya, keďže má to srdce... asi by som ti odporučila prečítať, vidieť tie chúdence deti, ktoré s tým srdcom cítia všetku tú bolesť, utrpenie, žiaľ na tomto svete ... Predpokladám, že by si vtom prípade prišla za tými zodpovednými, správnymi rodičmi, ktorí dopriali žiť tento ich život a potriasla by si im rukou so slovami ,, MÚDRO STE SPRAVILI, HLAVNÉ JE, ŽE ŽIJÚ A BIJE IM SRDCE.
@izabelllv Pracovala som v detskom domove a predstav si, že aj tie deti tam sa niekedy usmejú a zažijú kúsok šťastia a predovšetkým, majú ešte šancu byť v živote šťastné. Poznám ženu, ktorá vyrastala v destkom domove, áno, mala ťažký štart, ale potom sa vydala, s mužom mali šťastné manželstvo a ešte si aj vzala k sebe jedno opustené dievčatko. Takže neodsudzuj na smrť z dôvodu posudzovania, kto bude/nebude v živote šťastný. Hovorí sa, že šťastie je vrtkavé.
@horana tento tvoj názor beriem, máš pravdu, len by som chcela k tomu povedať,že tá zodpovednosť je o tom zamyslení nad tým všetkým, čo bude po tom pôrode s tým dieťaťom. Či bude dostávať to čo je písané v ľudských právach. Ja netvrdím, že die´ta je šťastné len, keď je navlečené v značkových handrách
Z vlastnej skusenosti ti radim Nerob to..presne v takej situacii som bola sj ja...dnes ma 8...je stvrte nechcene babo a my ju lubime najviac na svete...

@smutnazienka
@smutnazienka z prace ta nemozu vyhodit, ked si tehotna ... zozakona to je ochranna lehota... a mozes ziadat o socialne byty... kazde mesto ma a matka s detmi je velmi uprednostena... je to tazke, ale nech manzel ide na potrat!... skus pizriet tie socialne skor nez spravis nieco co nechces... a hlavne nieco co nebude riesenim... a never tomu, ze by ta svokra vyhodila... bojuj dokaz, ze zvladnes,,, nestalo sa to nahodou... uvidis... ked si nieco velmi prajes, tak to pride... najde sa riesenie a budes stastna... ver mi... aj nam to trosku financne nevychadzalk, ale vzdy nam pridu niake peniaze.. a yrcite sa najdu ludia ktori pomizu... neboj sa a bojuj!!!