Tabletka verzus miniinterupcia
Ahojte,viem,ze toto forum je pre mamicky,tehulky a snazilky,ale aj tak sa potrebujem vyrozpravat a opytat...Meska mi menzes 2 tyzdne,je mi zle,som asi tehotna,kedze som rok nebrala HAK zo zdravotnych dovodov som ju prestala uzivat.Tak sa to stalo..co nemalo...Mame dve krasne deticky,mam novu pracu..takze tehotenstvo prislo velmi nevhod a manzel navrhol interupciu a ja som napokon suhlasila...Ano,je to hrozne..Nie je to lahke,tak mi nepiste,prosim,aby som sa rozhodla inak...Inak to nepojde,svokra nam povedala,ak bude tretie,okamzite nas vyhodi (byvame u nej),ani muz dalsie dieta nechce,ani ja velmi nie,teda by bolo velmi nechcene a je toho ovela viac proti babatku ako ZA.Samozrejme,ze sa vo mne buria vseliake pocity,v noci nespavam atd...ale ine riesenie naozaj nie je.
Chcem sa spyat zien,ktore toto prezili,ci je lepsia ta nova potratova tabletka alebo miniinterupcia...Vsade si minusy aj plusy a chcela by som vediet,ktora volba by bola pre mna najlepsia.Kludne aj do sukromnej spravy.
Dakujem za odpovede a prosim nepiste mi,nechaj si to,nezabijaj to...lebo je to aj tak pre mna tazke a viem,ze cely zivot si to budem vycitat,ale ine riesenie nie je.
@ena70 by ma iba zaujimalo odkedy je to dieta. Embryo alebo plod nech to nazves ako chces je dieta iba je v rannom stadiu vyvoja. Je to clovek. @smutnazienka a aby som sa teda vyjadrila priamo k teme tabletka verzusinterupcia. Laicky povedane po tabletke sa obycajne oddeli placenta od maternica a tym dieta strati privod tekutin, vyzivy a kyslika. Potom samozrejme postupne zomrie. Trva to niekolko dni. Potom sa vyvola porod mrtveho dietata. Su aj ine druhy tabletiek ktore napr. vyvolaju porod dietata, ktore potom mimo maternicezomrie. Pri interupcii sa dieta odstrani mechanicky. Roztiahne sa krcok maternice, aby sa mohol zaviest nastroj, ktorym sa dieta bud rozreze alebo roztrha na kusky a po castiach vytiahne von. Nasledne je vycistena maternica od zvyskov placenty. Takze co je lepsie uz necham na vasom rozhodnuti. Mimochodom je vedecky dokazane ze nenarodene dieta citi bolest uz v osmom tyzdni tehotenstva. Mozno aj skor, ale to nie je zatial dokazane. Nie som nabozensky fanatik, ale toto su veci, o ktorych sa radsej nehovori, aj ked su vseobecne zname.
@lenka_21 neverím,že by ju z domu vyhodili,ak by si dieťa nechala,toto je vyhrážanie sa,ktorému ona podľahla,bohužiaľ 😒 ku kolegyni-ak by ma muž nútil na potrat,tak ani nemusí odchádzať,odídem ja,s takým by som žiť nemohla..a možno ju tie deti k smrti dochovajú a ešte bude Bohu ďakovať,že ich má...poznám 4 ženy,ktoré interupciu podstúpili a ľutuje každá..autorka je rozhodnutá,teraz tu píše a zdôvodňuje (načo,pre koho ?/ čakám,či napíše niečo aj potom,asi ťažko 😒
@smutnazienka predpokladam ze si tak niekde v 7.-8. tyzdni, resp. budes buduci tyzden. takto teraz asi vyzera tvoje 3. dietatko:
Je veľké asi ako malá fazuľka a malo by mať približne 14 až 20 mm.
Drobček má vytvorené aj očné viečka, oči sú široko od seba po stranách hlavy. Má vyvinuté lakte aj kolienka a je schopné pohybovať rukami a nohami.
Vyvinuté sú dokonca aj prsty na rukách a neskôr sa vyvinú aj prsty na nohách. Vytvárajú sa pomaly ušká, pršteky. Krvný obeh je už vytvorený a srdiečko silno bije. Takisto sa už začína vyvíjať aj tráviaci, dýchací a močový systém.
a este obrazok pre tie ktore tu tvrdia ze dieta @smutnazienka este nie je dieta, "len zhluk buniek"
- ma hlavu, ruky, nohy s ktorymi vie hybat, mozog a bijuce srdce.
@janinah nuz kolegynu som presviedcala, ze to tak chalan nemysli a vidis ako to dopadlo...Viackrat by som sa neodvazila takuto radu dat ... 🤐
Ako som pisala pokial nie si financne za vodou a nemas okolo seba ludi co ti pomozu (co z prispevkov @smutnazienka) bolo jasne tak by som asi takyto komentar nepisala...
Mna minuly rok prekvapila onko diagnoza, musela som ist na operaciu, prisla som o jeden organ a rekonvalescencia nebola za par dni. Bolo to v case ked som plne dojcila svoje deti a boli na mna 100% odkazane a bolo pre mna dost dlhe obdobie ked som sa o ne nevedela postarat. Mam stastie, ze mam rodinu a priatelov akych mam a kazdy pomohol ako vedel (a aj keby nevedeli tak mam dost finacnych prostriedkov, aby som si tu pomoc zabezpecila), ale toto nie je pripad kazdeho... A v zivote sa moze stat cokolvek...kolegyna o ktorej pisem bola pred podobnym problemom a nastastie sa jej rodicia prebrali (dovtedy neprelozili krizom slamky, lebo otec zavelil, ze ked bola taka hrdinka nech sa o deti postara) 😕 😕 😕 ...preto sa tu snazim radit radsej opatrne, mozno pozvbudit radsej ako odsudit ...
A mimochodom, nedavno som citala podobnu diskusiu i ked tu bol problem, ze zena sa necitila byt matkou a zvazovala adopciu alebo potrat ...reakcie boli rozne, vies si predstavit a aj ked to vyzeralo rozne a kocka to nakoniec ukoncila, ze dakuje za nazory, ale je rozhodnuta ...a potom mi po dlhsom case napisala IP, ze si nakoniec dietatko nechala a pomaly sa zmieruje s myslienkou (opat upozornujem, ze u nej nebol problem financie a pod.veci ako pise @smutnazienka) Dakovala mi velmi pekne, ze som ju nezavrhla a snazila som sa ju co naviac podporit ... velmi ma to dojalo a myslim si, ze o tom by mal byt MK 🙂
smutnazienka, obdivujem ťa, že si vôbec dokázala na tomto fore otvoriť túto tému a pasovať sa s toľkými negatívnymi reakciami.... máš pravdu v mnohých veciach...aj ja som bývalá snažilka, ktorá ke´d prvý mesiac neotehotnela, ako som si zmyslela, tak som sa vešala :( a potom sa to podarilo - hneď o mesiac 🙂 a mám 6 ročnú dcérku, viac detí nechcem... a ani nebudem mať! milujem ju nadovšetko, a som šťastná, že ju máme! neviem a nechcem sa vžiť do tvojich pocitov, ale myslím, že ťa chápem.... a naozaj zo srdca ti žeám všetko dobré. PS. písala si, že si uvrieskaný tip maminy- nebuď 🙂
@fidka79 No samozrejme. Neprotestujem, ochrana je dôležitá. Ale už som dosť stará na to, aby som vedela, že okrem abstinencie aj tak nič nie je 100%. A nie som naivná, aby som si myslela, že po 2 deťoch už netreba s partnerom spávať, keď nechcem ďalšie dieťa. A som aj dosť stará na to, aby som vedela, že ľudia nie sú dokonalí. Zrejme okrem niektorých dokonalych žien, ktoré ani neotehu, keď to nechcú.
nečítam komentáre, donos ho, ja si ho adoptujem...
@fidka79 este k tomuto: 1. "uz davno pracovat a postavit na svoje nohy ked vie akeho ma manzela a svokru" citas co pisala? konecne si po dlhom case nasla pracu!!! takze isla pracovat 😉
2. "uz davno mali mat vlastnne byvanie" ty asi predpokladas, ze vsetci v tomto state maju vlastne byvanie...
3. "ja keby mam takeho manzela co ma na interupku posiela a taku svokru tak uz davno sa snazim osamostatniyt".... no asi tuto situaciu riesi prvy krat a nie kazdy mesiac, takze asi nemohla vediet, ako sa k tomu manzel postavi...
Vies, je velmi jednoduche a velmi plytke moralizovat, ale pochopit, cloveka, aj ked ma iny nazor, aj ked sa nerozhodol, ako by som ja chcel...je ovela tazsie, ale zaroven aj ovela viac "bozskejsie" 😉

@smutnazienka uz ti je zle aj zo stresov a celého tlaku na teba...viem ta pochopit.... uz nech to mas cim skor za sebou veru...ak tam mas dake kamosky, co ta vedia podporit a pochopit, vybehni s nimi potom von, trosku vypnut, alebo len tak na vzduch ked bude slniecko...treba dobit baterky....