Tabletka verzus miniinterupcia
Ahojte,viem,ze toto forum je pre mamicky,tehulky a snazilky,ale aj tak sa potrebujem vyrozpravat a opytat...Meska mi menzes 2 tyzdne,je mi zle,som asi tehotna,kedze som rok nebrala HAK zo zdravotnych dovodov som ju prestala uzivat.Tak sa to stalo..co nemalo...Mame dve krasne deticky,mam novu pracu..takze tehotenstvo prislo velmi nevhod a manzel navrhol interupciu a ja som napokon suhlasila...Ano,je to hrozne..Nie je to lahke,tak mi nepiste,prosim,aby som sa rozhodla inak...Inak to nepojde,svokra nam povedala,ak bude tretie,okamzite nas vyhodi (byvame u nej),ani muz dalsie dieta nechce,ani ja velmi nie,teda by bolo velmi nechcene a je toho ovela viac proti babatku ako ZA.Samozrejme,ze sa vo mne buria vseliake pocity,v noci nespavam atd...ale ine riesenie naozaj nie je.
Chcem sa spyat zien,ktore toto prezili,ci je lepsia ta nova potratova tabletka alebo miniinterupcia...Vsade si minusy aj plusy a chcela by som vediet,ktora volba by bola pre mna najlepsia.Kludne aj do sukromnej spravy.
Dakujem za odpovede a prosim nepiste mi,nechaj si to,nezabijaj to...lebo je to aj tak pre mna tazke a viem,ze cely zivot si to budem vycitat,ale ine riesenie nie je.
@jankik Ako sa ty nemozes vzit do mojej situacie,tak sa ani aj nemozem vzit do tvojej situacie...Mam ta zacat odcudzovat za nieco??? Ale o tomto som tu uz pisala,to su tie zufale snazilky,co si ventiluju svoj hnev a bezmocnost na tych zenach,ktore deti maju alebo sa rozhodnu pre potrat.Proste taky je zivot...Myslis,ze som stastna,ze som spokojna,ze sa toto stalo? Tisickrat by som to dopriala napr.tebe,aby si otehotnela...a ja by som uz nemala ziadne deti.Kiezby sa to dalo.
@ukulela Nie,ja nevaham...Len potrebujem trosku podpory oz dien,ktore ma aspon trochu chapu..Viem,ze potrat je hrozna vec,ale uz sme rozhodnuti a podstupim to.
@sorciera24 No neviem,asi som matka,ked mam 2 deti a staram sa o ne nielen financne,ale aj starostlivostou a laskou a opaterou,aj vychovou.Nikdy nebudem svoje dcery viest k zivotu,aby chodili na potraty ako na beziacom pase.Budem ich viest k tomu,aby si nasli poriadnych priatelov a ked zacnu sexovat,predpiseme tabletky.Asi si uz zabudla,ze ja som tabletky vysadila kvoli peceni a neurobila som to preto,aby som riskovala alebo nieco.
Ale to uz je jedno,je mi luto,ze som ta sklamala.Ale nehadz to na tuto spolocnost,potraty boli vzdy,za kadzej doby a aj budu.
@smutnazienka pisala som ti spravu
Toto som kdesi čítala, volalo sa to denník nenarodenej.
1.august– z lásky privolali ma dnes moji rodičia do života.
15.august – vznikajú moje prvé žily a moje telo sa utvára veľmi rýchlo.
19. august– už mám aj ústočká.
21. august– srdiečko mi už začína biť: kto by mohol pochybovať o tom, že žijem?!
22. august – vôbec nechápem, prečo je moja mama taká ustarostená.
28. august– začínajú mi rásť ruky a nohy, už sa preťahujem a vystieram.
8. september– z rúk mi začínajú vyrastať prsty. Aké je to krásne! Čoskoro budem môcť nimi hmatať.
15. september – až dnes sa moja mama dozvedela, že žijem v nej. Veľmi som sa z toho tešila.
20. september – teraz je už isté, že som dievčaťom.
24. september– všetky moje orgány sú už predurčené: už môžem pociťovať aj bolesť
6. október – už mi rastú vlasy a obrvy. Aká je to ozdoba!
8. október– oči mám už dávno hotové, i keď viečka mám ešte zavreté. Ale čoskoro budem môcť vidieť všetko, celý krásny svet a predovšetkým moju milú mamičku, ktorá ma ešte nosí pod srdcom.
19. október– srdiečko mi bije priam zázračne, cítim sa celkom bezpečná a som veľmi šťastná.
20. október– Dnes ma moja mama zabila . . .
@smutnazienka vidis, opat mas kopu vyhovoriek...a. preto sa mi tvoje konanie nepaci a je mi jedno, co si myslis...si myslis, ze ja beriem alebo som brala niekedy tabletky? ten hnus? nikdy!......a napr. tie by som dcere ani neodporucila...ale opat vyhovorka, elbo chranit sa da aj inak.....milion moznosti a ich kombinacia...ano, ale nie ej to pohodlne, ze..... lenze v tvojom prip. si si vlastne o to koeldovala....a stalo sa to uz po 2krat!....toto nechapem! ked tvoje dcery otehotneju cez tabletky? tak co?.....vzdy je ta sanca.....ale suhalsim v tom, ze hlavvne ench maju partnera, kt. ich neposle na potrat.......cize ineho ako mas ty.....
a je mi jedno, co si myslis ty, ci ine...pre mna matka, kt. uz ma deti a vie ako v tomto tyzdni vyzeraju a aj tak ho da prec, proste normalne nie je...... a nezurim, lebo som snazilka, ci by sa nedarilo...len neviem pochopit, ako toto niekto dokaze z tak "blbeho" dovodu......a nie si jedina, preto hovorim o spol. .....ziadna zodpovednost nic......
a prepac mi, aj ostatne, ze pisem takto, ale nemozem ta podporit...proste ja takuto vec z takehoto dovodu podporit nemozem..... (bodaj by si to dieta dala radsej mne....len aby sa mu zachranil zivot....)
a mozno este taka banalita, rozhovor s mojim 5rocnym synom:
Ja: Mas rad Finiasa a Ferba?
R: Ano.
Ja: Ale Angry birds mas radsej, vsak?
R: Ano.
Ja: A co mas najradsej?
R: Život! Lebo najdolezitejsie je žiť!
on v 5tich rokoch to vie, pytam sa, kde je chyba, ked dospeli ludia si ho nevazia..... 😢 a z toho mi je velmi velmi smutno......
@smutnazienka vsak to som uz pisala..
@smutnazienka Prosím ťa, nabudúce nezakladaj takúto tému na stránke pre snazilky a mamičky. Prežívali sme to s tebou, podporovali ťa aby si si dieťa nechala, boli sme ochotne ti poslať oblečenie pre dieťa, plienky, ale ty si sa rozhodla pre smrť. Pisala si najskôr kvôli svokre, potom kvôli manželovi, kvôli peniazom a nakoniec kvôli tomu, že nemáš na tretie nervy. V utorok tiež za neho zapalim sviečku:(
@smutnazienka nerob to!
ja sa tiez priklanam k tabletkam.. ked uz i ked nemam rada ani jedno ani druhe.. ide o mensie zlo
@smutnazienka ja som bola dlhodoba snazilka, druheho drobca sme mali cez ivf, napriek tomu si myslim, ze mas pravo sa rozhodnut podla tvojej aktualnej situacie. Len ty sama vies, co zvladnes, ake mas moznosti, (ne)podporu....Drz sa! 🙂
Pre vsetky ostatne co radite adopciu: Keby mam vynosit svoje tretie dieta (hoc neplanovane) a dat ho na adopciu scvoknem z toho. Ale vy ste citovo asi ovela viac odolnejsie ako ja.....lebo toto by ste dokazali.....
Aka bezmoc vediet o zle, ktore ma nastat a nemoct mu zabranit... Ake tragicke, ze niekedy naozaj plati, ze proti ludskej slobodnej voli je aj Boh bezmocny...
@cecil36 Prepac, citovo ovela silnejsie?? Takze radsej upt?
Toto je strasne sebecke... Ked nebudem mat svoje dieta ja, tak nikto?? Ale chore a zvratene je, ze radsej svoje dieta zabijem ako ho vynosim a dam na adopciu. Samozrejme, ze ked ho nosim 9 mesiacov a porodim, tak sa ho tazko vzdam, ale vzdy lepsie, ako ZABIT!!! A ked sa hoci aj pri porode rozhodnem ze ho chcem, tak si ho necham a vychovam!! Co krajsie sa moze tomu dietatku stat?
ved vas boh je vsemohuci,nie? a tak jej maldat manzela, ktory by ju podporilatretie dieta privital ... howg.
@smutnazienka je mi luto ze ste nezmenili rozhodnutie.
tu je clanok, pod nim aj diskusia- prispievaju tam zeny ktore podstupili umele ukoncenie tehotenstva. prosim precitaj si ho http://najmama.aktuality.sk/clanok/222127/ako-i...
predpokladam ze si ho neprecitas. Vsetky zeny pisu o tom ze po potrate doteraz citia smutok a ze nic uz nie je take ako predtym.ty si pisala ze sa nevies dockat utorka aby bolo zase vsetko po starom.
neviem preco si myslis ze prave ty budes vinimka ktorej zivot sa vrati do starych kolaji. je to akoby si stala nad priepastou a myslela si si ze cesta pokracuje, ze sa iba zbavis nepohodlneho bremena.
sama pises ze sa "budes modlit k dusicke dietatka aby ti odpustila" ... napisala si to asi iba na zjemnenie svojho drsneho prispevku, pretoze ak nie, tak by si uznavala ze uz MAS dietatko s nesmrtelnou dusou, ze vies ze robis ZLU A ZAKERNU VEC (davas prikaz na zabitim nevinneho).
a co sa k nemuchces modlit? odpust mi ze sa mi nechcelo byt tehotnou, starat sa o teba, ucit ta a milovat.
neviem ci si niekedy videla video potratu. ak aj ano alebo nie, pozri sa co v utorok urobia s tvojim dietatom.
je to to stredne video http://www.7den.cz/video-nemy-vykrik-potrat-int...
asi si ho tiez nepozries...
Vsetky zeny,ktore ju tu idete priam ukamenovat by sa mali riadit heslom "nesud,lebo sam budes raz sudeny..."nik ju nema pravo sudit,je to jej rpzhodnutie,jej zivot,jej okolnosti preco sa tak rozhodla.ak nekracate v jej topankach,tak nemoralizujte....uz sa mi chce niekedy vracat z tohto sveta a ludi,nech sa stara kazdy sam o sebanech si kazdy najprv uprace pred svojim prahom.z niektorych prispekov som fakt mimo
Ja by som takemu chlapovi ako je muz zakladatelky na to povedala ze on uz fakticky 3 deti ma, a ked dalsie po tomto co uz ma uz nechce v ziadnom pripade, podviazanie semennikov to isti. A ze sa k tomu postavime ako rodina, lebo sa mi javi ked nebude ochotny pomahat s 3tim, ani tym dvom moc do zivota neda. Ale podla mna to nie je len o chlapovi, ale ako sa pisalo v pociatkoch diskusie, nakoniec naozaj o pohodlnosti. Nakoniec nie je to zena, ktora si brani dieta proti muzovi a svokre ale muz aj zena dieta nechcu, lebo nemaju na to nervy, jemu sa nechce pomahat, ale ani zena sa nechce mordovat, nehce sa jej zatlacit na toho chlapa, rada sa necha nim ovlyvnit. Nejde o to, ze by na to nemali, nejake tie ponuky oblecka, plienok ako niektore socialne odkazane co dieta chcu, ale nemaju nan, toto nie je ten pripad, preto to zakladtelke je suma fuk, nejake plienky, na to by v pohode mali. Aj oblecko. Ide skratka o nervy a pohodlnost. Nesudim, kazdy ma pravo, ale preco to nepomenovat pravym menom?!
Na potrate musi byt asi najtazsi ten aspekt vediet ze kazdym dnom sa vo mne tvorik vyvija, kazdym dnom preziva velmi bohaty vnutorny svet (svedcia o tom mozgove vlny, hovori sa ze 9mes v brusku je potom ako 90r zivota mimo neho, akurat ze v nom je ten vyvoj tak burlivy a rychly, ze aby to tvorik zvladol tak tam inak plynie cas, kazdy mesiac v psychike maleho cloviecika sa udeje tolko co potom za 10r. "na suchu"), kazdy jeden den ma mimoriadny vyznam. Preto sa niektori priklanaju k tomu vynosit aj dieta, ktore po porode ma z nejakeho dovodu vady nutnost zomriet, nakolko sme mu nevzali akoby ten prvy zivot, ktory sice nie je tak navonok viditelny, ale o nic menej dolezity. (Po porode ho sice tzv. "zabudne" ale tak isto ako po smrti clovek "zabudne" na pozemsky zivot) Z tohto dovodu mali asi v minulosti vacsie stastie ked ich kantrili az po narodeni, nakolko nebola este taka technika k dispoziacii, resp. nejaky taky podomacky potrat by risklo radovo menej zien, nakolko nim xnasobne viac ohrozovali aj same seba. Musi byt velmi tazke si povedat ktory den, bude pre dieta jeho poslednym a preco mu ich nedopriat aspon aspon o jeden jediny viac...alebo este par...a este par...a vlastne....
Ved keby vam pred smrtou ponukali predlzit si zivot aspon o 1 den, co by ste za to dali? Nemusite zomriet zajtra, moze to byt pozajtra, alebo by ste si vybrali popozajtra, alebo...?
@ukulela Ty si ma nepochopila... "Nas" Boh je vsemohuci, ale nechava cloveku slobodu v rozhodovani. A ja pisem, ze niekedy (ked ma nasim rozhodnutim zomriet nevinne dieta) fakt, ze ju mame, vedie k tragickym udalostiam... Zakladatelka svoje dieta jednoducho odmieta. "Nas" Boh ju nenuti, aby si ho nechala, nechava rozhodnutie na nej.
@trgypadl Vacsina z nas zakladatelku neodsudzuje, je nam jej luto, snazime sa ju varovat, snazime sa ju upozornit, ze ide naozaj ublizit SVOJMU DIETATU a sebe samej, ponukame jej pomoc. Odsudzujeme potrat, hovorime, ze nie je dobre ani spravne usmrtit dieta v matkinom lone. Neviem, ci toto dokazu vsetky mamicky pochopit.
@trgypadl ja ju neodsudzujem, ponukla som jej len iny pohlad na vec. Ale vidim, ze tu nie je ziadna vola bojovat. Napriek tomu, ze som od zaciatku videla, ze je to vopred strateny boj, skusila som to a "stracala" cas. Pretoze nejde len o JEJ zivot..ale predovsetkym zivot niekoho ineho a to doslova.
@trgypadl Zrejme je situacia pre nu naozaj bolestna. No pre zakladatelku je "bolest" z predstavy nechat si dieta zjavne vacsia nez bolest, ktoru pre nu predstavuje potrat. Normalne do diskusii velmi neprispievam... no ako ignorovat, ked sa niekto chysta zabit nevinne dieta a verejne to ohlasi? A co to dieta, ktore sa nemoze nijak vyjadrit v diskusii?!
baby,myslím,že tu už škoda čokoľvek písať 😒
Cela tato diskusia je omyl...nemala si to tu ani pisat. Mne ked niekto spomenie potrat tak sa mi chce plakat a roxklepe sa mi hrdlo!!!! Teraz pozeram na svojho syna a placem, ale od radosti, ze je zdravy a je tu! Ine zeny sa trapia a trpia ze nemozu mat deti a ty mrhas darom ktory ti bol dany-vynosit zdrave dietatko. Aj 5 deti keby mam tak urobim vsetko pre to aby som uzivila svoju rodinu. Mas znamych, kamaratky, rodinu a nas na konikovi. A hlavne mas chlapa! Chce s prepacenim trtkat tak si ma davat pozor ked nechce deti a nie robit pravy opak a teraz jediny kto bude trpiet si ty! Len sa hras na silnu ale pride to aj na teba. Je to na tebe odznelo tu toho vela ale ty si rozhodnuta uz asi davno...v utorok zapalime aj my sviecku za anjelika v nebicku...uz teraz mi je smutno 😢
celý čas som sledovala túto tému a stále som verila... 😔
toľko pomoci od cudzích ľudí, toľko myšlienok a podpory by snáď nenechalo chladného len tak hocikoho...
mne je tak nesmierne ľúto, že materské lono, ktoré má byť tou najnežnejšou kolískou pre Babulinko, je preňho krutým hrobom.... 😔 😔 😔
brat antikoncepciu,to ako jest rakovinu,ktora potom zozerie cloveka.da sa to aj inak.a ked raz Pan Boh da zrodu zivota,je to na pozehnanie.staci uverit,a aj pohlad na nepriaznive okolnosti sa tak zmeni.No,clovek je tvor slobodny,a kazdy sa raz zodpovieme za svoj zivot,ako sme nim nalozili.
Mozno ponuknutie fin daru za donosenie a nasledna adopcia....
Ako moze niekto dat na adopciu vynosene a porodene dieta co v zene rastlo 9 mesiacov a trpela pri porode? Len psychicky narusena osoba...stale dufam v to ze si to rozmyslis ... 😒

@smutnazienka ked uz si vyberas medzi interupciou a tabletkou tak radsej normalna interupcia.potratovy balicek (to je ta tabletka) stoji 80e cca na dobierku ale je to hrozna bolest neriskovala by som to aj zo zdravotnych dovodov.