Tabletka verzus miniinterupcia
Ahojte,viem,ze toto forum je pre mamicky,tehulky a snazilky,ale aj tak sa potrebujem vyrozpravat a opytat...Meska mi menzes 2 tyzdne,je mi zle,som asi tehotna,kedze som rok nebrala HAK zo zdravotnych dovodov som ju prestala uzivat.Tak sa to stalo..co nemalo...Mame dve krasne deticky,mam novu pracu..takze tehotenstvo prislo velmi nevhod a manzel navrhol interupciu a ja som napokon suhlasila...Ano,je to hrozne..Nie je to lahke,tak mi nepiste,prosim,aby som sa rozhodla inak...Inak to nepojde,svokra nam povedala,ak bude tretie,okamzite nas vyhodi (byvame u nej),ani muz dalsie dieta nechce,ani ja velmi nie,teda by bolo velmi nechcene a je toho ovela viac proti babatku ako ZA.Samozrejme,ze sa vo mne buria vseliake pocity,v noci nespavam atd...ale ine riesenie naozaj nie je.
Chcem sa spyat zien,ktore toto prezili,ci je lepsia ta nova potratova tabletka alebo miniinterupcia...Vsade si minusy aj plusy a chcela by som vediet,ktora volba by bola pre mna najlepsia.Kludne aj do sukromnej spravy.
Dakujem za odpovede a prosim nepiste mi,nechaj si to,nezabijaj to...lebo je to aj tak pre mna tazke a viem,ze cely zivot si to budem vycitat,ale ine riesenie nie je.
@smutnazienka - dieta moze ist aj k opatrovatelke, ked pises, ze nie je robota - desat zien ti po tych peniazkoch skoci... statny prispevok na to je 230e mesacne. Ale ako pisem, kto chce, hlada sposoby, kto nechce, hlada dovody... rozhodni sa prosim spravne. My mame tri deti, mi srdce stisne si predstavit to posledne, ze by tu nebolo, aj ked sme neplanovali v tej dobe.
@smutnazienka tehotna si zo zakona chranena nemoze ta vyhodit to po prve
po druhe budes to niest cely zivot zo sebou bude ta to stale dobiehat den aj noc..
a ked mas dve deti isto najdes aj nejake veci vybavicku po sekacoch bazaroch a myslim ze ked navaris pre dve deti navaris aj pre tretie
mozes pouzivat latkove plienky,kojit a to babo do pol roka ti tolko penazi neuberie
potom ozes ist naspat do prace a male do jasli(moze ti prispevat stat tusim namiesto rodicaku)
a uvidis budete stastna rodina a mozno nnekde do nejakeho bytiku do podnajmu sa da mozno sa budete trosku tlacit ale no a co vsetkos a da pekne usporiadat a kazdy bude mat miesta dost
neboj sa toho naozaj
alebo ked daj tomu dietatu zivot a daj ho na adopciu je to to najlepsie riesenie pre dieta ono sa na svet nepytalo
a uvidis ze ked chlap uvidi ako mu jeho vlastna krv rastie v tvojom brusku neboj sa hned si zvykne a uvidis bude vsetko dobre a svokra este bude rada ze a malinke vnucatko a vsetci budu z neho paf
Adopcia anonymny porod niekto tu asi vela pozera televiziu....
ja by som odišla od neho......toto by mi iba raz povedal
@jahodnicka Ono nebolo to tak ,ze hned ma poslal.Prveze som isla do prace a som plakala,tak som mu napisala,ze mi je luto,ze to male nikto nechce atd.On mi odpisal,ze on tretie chce.Potom to na druhy den vravel svojej matke,ze mozno bude tretie a ona sa zacala rozculovat,ze ziadne tretie,ze nam nebude uz sa starat (lebo pri tych dvoch nam velmi pomaha) a mozme sa vystahovat atd.Mozno to ani tak vazne nemyslela,ale on sa potom zmenil a potom prisiel na druhy den za mnou,ci neporozmyslame nad interupciou,ze teraz to nevychadza,mam robotu,ze uz dve krane mame atd...
@smutnazienka no nedavno o tej tabletke vraveli v spravach a na slovensku nie je legalna, v cechach je. Ale to uz je jedno predsa akym sposobom to vriesis.
Ked si spomenula kysuce tak koniec, vobec sa ti necudujem. A pokial si v srackach uz teraz, drzim ti palce aby sa vsetko vyriesilo hladko, nech uz sa rozhodnes akokolek.
@smutnazienka V práci povieš o tehotenstve až po skúšobnej dobe. Na materskej môžeš byť len pol roka a potom môže ísť na materskú tvoj muž. Keď bude mať dieťa rok, môžete ho dať do jaslí, štát vám prispeje 230 eur mesačne alebo sa oňho môže.starať tvoja svokra a budeš dostávať aj plat aj rodičovský príspevok. My sme boli štyria, mama celý život domáca, živil nás len otec, mali sme hypotéku a prežili sme. Mama čakala piate dieťa, ale v 7. mesiaci jej v bruchu odumrelo, mama sa s tým nemohla dlho vyrovnať. Plakala za ním rok. Bojuj.O svoje dieťa, ono si vás vybralo.
@smutnazienka To malé nikto nechce, si jeho matka. Tak aspoň ty ho brán. Muž.si to časom rozmysli a od svokry sa odsťahujte. Ja by som svokru neposluchla, keby ma posielala na potrat. Môže sa stať, že raz ti bude vyčítať, že čo si to za matku, že si bola na potrate.
@junova 1.svokra sa mi o to nebude starat
2.muz na matersku nepojde,ved by sme zahynuli od hladu,z mojej minimalky by sme neprezili.
3.jasle u nas nie su.
@smutnazienka pozri,podla mna to take zle nie je,to len teraz sa rozculuju,ale ked sa narodi,tak sa to nejak utrasie uvidis... Boze,toto je tak smutne,ked ini rozhoduju o tom ci si mas nechat dieta,co je to za zenu ta tvoja svokra.
Ked si toto dieta nechas,mozno bude tazko,ale este mozes byt stastna,ale ked pojdes na potrat...to mas na cely zivot...
@junova Nie,ona ma neposielala na potrat,ona o tom ani nevie,ani nebude vediet,je to strasna krestanka.
@diusik Brutalny tlak okolia,povedala by som ze 100percentny,o mne rozhoduju.Ja by som si to aj vedela s malym predstavit,ale ked sa mi uz teraz vyhrazaju,tak neviem,ked mi nikto nepomoze.Ja uz sa v duchu s malym pomaly lucim,ze este neprisiel jeho cas,nech si hlada ine.Bohuzial.
@smutnazienka Pozri sa, my sme 6 ľudia žili z jedného príjmu. Tak ostan na materskej rok a potom si nájdi mamičku na materskej, ktorá ti bude opatrovať aj tvoje dieťa a budeš jej platiť. Ved budeš mať rodičovský aj plat.
A to na zaklade toho, ze ti je zle uz sa chystas na potrat ?
Ved chod k lekarovi, mozno ti tehotenstvo nepotvrdi ...
ale kebyze otehotniem nechceme, svokra by bola posledna osoba, co by mala pravo rozhodnut o tom, ci moje dieta bude alebo nebude zit ... keby si cakala desiate dieta alebo mala cez 40, da sa to teoreticky pochopit, ale takto ani trochu ... moralne kazne v ponuke nemam, ale po tom, cim som uz v zivote presla a s cim sa casto stretavam, pre taketo veci pochopenie nemam ☹ ☹ ☹ ☹
@smutnazienka ach tí "kresťania"...... 🙄 keby nemal Ježiš nohy pribité, nejedna by mala zuby vybité .......
@smutnazienka nuž teraz je darmo plakať nad rozliatym mliekom, nad tým ste mali rozmýšľať predtým...Teraz sa ale treba k tomu postaviť ako dospelý zodpovedný človek...Ide tu o ľudský život, nie o fazuľky...Viem, že je to ťažká situácia, ale ja by som si dieťa nechala, ja by som nešla na potrat...Minimálne len vynosila, porodila a dala na adopciu, ak by som sa rozhodla nenechať si ho...Potrat necháva na žene stopy, v duši, na tele, všade...A ak už aj máte dve deti, tretie sa pri nich zvezie už ľahko....a je to tvoja vec, na svokru kašli, muža by som asi preplieskala na tvojom mieste....držím prsty...
@smutnazienka A čo jej poviete, že si akože potratila? Raz jej to tvoj muž môže povedať a bude ťa odsudzovať a ohovarat. Ale najmä záleží na tvojom svedomí.
@lenka.s No..meskaju mi 2 tyzdne a je mi tak zle,ako mi bolo pri prvych...Viem,kazdy ma svoj nazor a neberiem ti ho.Samozrejme,ze svokra mi nemoze nic rozkazovat,ona je dobry clovek ,v podstate,velmi nam pomohla a pomaha...Ale naco dieta,ktore nikto nechce????
@smutnazienka vies co,neveris,ale fakt sa mi tisnu slzy do oci,ved toto je strasne,myslis,ze ked pojdes na potrat,budes mat po probleme?Jasne ,pre nich je to lahke hovorit a kto hladi na teba?Na tvoje pocity?
@marcelatje Konecne som sa aj zasmiala.. 😵
@smutnazienka nikto ho nechce...no podla mna nie to dieta nechcu,len proste nechcu tu stazenu situaciu,co by to dieta zapricinilo
@diusik Nikto na mna nehladi,a neviem,ci aj ma niekto v podstate rad a ci som tu v jeho rodine len ,,trpena,,.Ale poviem ti,uz som slaba,nemam odvahu do toho ist.
vidím, že autorka darmo písala, aby ste si nechali komentáre pre seba, hoci na diskusnom fóre s tým treba rátať...autorka nepotrebuje kázne o tom, čo má a čo nemá robiť a reči typu kde sa najedia dve deti, tam sa aj tretie nasýti, nie je to sranda vychovať tri deti, je to veľmi zodpovedná úloha a nie každý sa na to cíti a má na to podmienky, aby uživil tri deti, ja teda by som určite tri nezvládla, to viem presne...že prečo sa autorka nechránila lepšie, už nikto nevyrieši a obviňovanie a kritika nikomu nepomôže...skúste byť empatickejšie, prosím
@smutnazienka Ani ty ho nechceš??? Je to tvoje dieťa. Nechápem, že žena nechrani svoje dieťa. Prajem ti šťastné rozhodnutie. Pekný deň.
Ak je svokra taka krestanka, naozaj by vas vyhodila? A ak teda naozaj si tehotna, bolo by pre nu prijatelnejsie dieta prijat alebo ta poslat na potrat? Otazka samozrejmevnie je, co svokra povoli a co nie, ale ziadna kasa sa neje horuca. Ak mas plat minimalku, tak matersku budes mat len o nieco nizsiu, cize prijem budete mat prakticky rovnaky. Potom mozes ist spat do porace a dieta dat niekomu na strazenie za tych 230€ co prispeje stat, ked u vas jasle nie su. Je len na vas, ako sa k tomu postavite. Musis byt pripravena aj na to, ze ak pojdes na potrat, moze ta to psychicky znicit, lebo sa s tym nikdy nevyrovnas...
@smutnazienka mas svedomie. a to Ta bude velmi hryst. keby nie, tak sa tu nepytas o radu ale na tu interupciu ides a hotovo. z Tvojich prispevkov vidno, ze nekonas podla seba ale podla inych a ked to tak ini chcu, tak tak urobis. na co by si zabojovala o svoje dietatko ktore mas (mozno) pod srdcom? radsej sa riad podla inych a potom ked budes mat psychicke problemy a nebudes moct spavat lebo si zabila svoje dieta, nech Ti ti isti ludia pomozu... len aby sa potom na Teba nevykaslali.. 😒
@smutnazienka velmi mi je ta luto ☹ skoda,ze ti neviem nejak pomoct,toto mi pride jak ista forma domaceho nasilia,zit s takym muzom,v takychto podmienkach,lebo chudoba je zla,ale toto,ti poviem je 100krat horsie,lebo ty musis ist na potrat,aby im bolo "pohodlnejsie" zit...
@aqwalin123
ako môžeš vedieť, čo bude s tým dieťaťom, keď sa narodí? ako vieš, že mu bude lepšie keď bude adoptované a ako vieš, že ho rodina prijme s nadšením? čo keď sa zaradí medzi deti, ktoré to živote budú mať ťažké, alebo medzi týrané vlastnou rodinou a odstrkované kôli tomu, že bolo nechcené? jasné, každému dieťaťu treba dať šancu na život, alebo život nie je vždy krásny, nádherný ani ideálny...zodpovedná žena nebude rodiť ako jabloň a spoliehať sa na pomoc rodiny, štátu alebo detských domovov...že sa nechránila riadne pred tehotenstvom, už nikto nevyrieši, bude sa stým musiť vysporiadať sama, netreba jej ešte pridávať
@smutnazienka vieš čo si myslím keď som toto prečítala - Ale naco dieta,ktore nikto nechce???? - že to dieťatko chceš, lebo keby si ho nechcela neriešiš svoje pocity, neriešiš nič, ale ideš k lekárovi s jedným - chcem ísť na interupciu. Myslím si, že keby si povedala lekárovi toto, tak bez problémov by sa to zariadilo, hold ak to nie je zo zdravotných dôvodov, musíš si zaplatiť.
Vieš ale pokiaľ nič nemám od lekára, zbytočne riešiť, do pár týždňov - mám na mysli 3-4 týždne sa môže situácia zmeniť.
Len mňa mrzí to, že ako sa tvoj manžel zachoval, že dieťa preč, pretože už máte dve deti. Takýto postoj by chlap nemal mať. Vedel že neberieš antikoncepciu, on sa nechráni, tak nejaké riziko tam je, nie malé.
Vieš vo mne skôr to hlodalo, že čo bude o pár rokov, či by mi to manžel nevyhadzoval na oči, či by sa so mnou nerozviedol a podobne.
Podľa všetkého máte dcéru a syna, že?

Nečetla jsem příspěvky, ale toho tvého chlapa bych přizabila...on ti udělá dítě a pošle tě na potrat? Šmejd jeden.