Tabletka verzus miniinterupcia
Ahojte,viem,ze toto forum je pre mamicky,tehulky a snazilky,ale aj tak sa potrebujem vyrozpravat a opytat...Meska mi menzes 2 tyzdne,je mi zle,som asi tehotna,kedze som rok nebrala HAK zo zdravotnych dovodov som ju prestala uzivat.Tak sa to stalo..co nemalo...Mame dve krasne deticky,mam novu pracu..takze tehotenstvo prislo velmi nevhod a manzel navrhol interupciu a ja som napokon suhlasila...Ano,je to hrozne..Nie je to lahke,tak mi nepiste,prosim,aby som sa rozhodla inak...Inak to nepojde,svokra nam povedala,ak bude tretie,okamzite nas vyhodi (byvame u nej),ani muz dalsie dieta nechce,ani ja velmi nie,teda by bolo velmi nechcene a je toho ovela viac proti babatku ako ZA.Samozrejme,ze sa vo mne buria vseliake pocity,v noci nespavam atd...ale ine riesenie naozaj nie je.
Chcem sa spyat zien,ktore toto prezili,ci je lepsia ta nova potratova tabletka alebo miniinterupcia...Vsade si minusy aj plusy a chcela by som vediet,ktora volba by bola pre mna najlepsia.Kludne aj do sukromnej spravy.
Dakujem za odpovede a prosim nepiste mi,nechaj si to,nezabijaj to...lebo je to aj tak pre mna tazke a viem,ze cely zivot si to budem vycitat,ale ine riesenie nie je.
@88summer88 strašne silné slová :(
@salamistka Tak to mas pravdu,ale tak kazdy ma svoj nazor a nikto nevidi do toho druheho.Len som chcela vediet,ze ktore riesenie je najlepsie.Bola som pripravena na odcudzovanie.A este k tomu moja gyn je na materskej,obcas pracuje,tak u nej pochopenie tiez nebude.Ale ved este mam trosku casu,co dalej,ale na 3 deti naozaj nemam,ani ja.
Reci typu zabi to starsie,nechaj si toto...to mi uz pride dost brutalne.Je mi to luto,ale toto 2 tyzdnove,to je len zhluk buniek,treba 9 mesiacov,aby bol z toho clovek.A ktovie,kedy dostane babatko dusu,pri pocati asi nie.Aj tak je to o svedomi,viem,som pripravena s tym zit.
Ja asi odpadnem!!!!! Je pani je z kysuc a rada vynos ho a daj na adopciu . Prepacte ale toto sa uz neda citat. Este keby Kysuce boli Amerika tak snad pochopim ale toto . Toto je uz smiech cez slzy pre mna.
rozmyšlam, ako to tým myslíš, že to dieťa vôbec nikto nechce- ved ty si písala že ho vlastne aj chceš len okolnosti ti nedovoľujú si ho nechať...a že aj muž ho vlastne chcel najprv ... a nalomili ho až svokrine slová, potom píšeš že svokra by ťa určite na potrat neposlala a že sa to nemože dozvedieť. Predpokladám teda, že to s tym vyhodením z domu bola skôr jej skratová reakcia na nečakanú novinu ... navyše ked píšeš že o staršie detičky sa vám dobre stará ... myslím, že ak by ste si to všetko poriadne nechali rozležať v hlave a rozdiskutovali hoci aj všetci o ktorych si písala, že by ste sa s potencialnym babetkom vysporiadali a prijali ho... ak je svokra naozaj kresťanka jej musí byť jasné, že každé dieťatko je Božím darom a že neprišlo len tak náhodou...
prečo niektoré píšete že - adopcia, utajený pôrod? vedela by s týmto niektorá z vás žiť? Dalo som dieťa an adopciu, utajený pôrod som mala - to je ako z tých priblblých amerických filmoch - aby som rozmýšľala že kam sa moje dieťa dostalo. Viem interupcia nie je riešenie, pretože svedomie nepustí ale adopcia? No neviem. Alebo hniezdo záchrany? porodím dieťa a potom si ho dám zobrať? Smutné.
Interupcia je a aj bude a myslím s že nejedna žena ktorá sa dostala do podobne situácie, nad ňou rozmýšľala ale žena ktorý si je ňou istá, ju rieši sama a nie cez fórum s mamičkami na stránke ktorá je venovaná mamičkám. ak som rozhodnutá, idem k lekárovi a riešim, a neriešim situáciu s inými, ale len sama so sebou...a nikto nič nemusí vedieť!
@lalinko2010 Nie,mame dve dievky.On manzel nie je zly,ale mne sa zda,ze sa strasne toho zlakol.Ja sa skor ojim,ze pridu vycitky z mojej strany,ze ma k tomu ,,donutil,,.,ze ho uz nebudem milovat,lebo teraz ho nemam velmi rada.
@smutnazienka: nechaj si to,nezabijaj to
@smutnazienka myslela som že máte syna a dcéru. jedno ti napíšem - dieťatko si nechaj! lebo môže sa stať že ak si dáš dieťatko preč,tak manžel po čase povie - mohol to byť syn a teraz?
ty výčitky budeš mať, pretože si k tomu donútená, ak by to bolo tvoje rozhodnutie, tak riešiš tak ako som ti napísala vyššie. Isto si dlho doma, si rada že si si našla robotu a zrazu? Nebudeš k nemu cítiť to čo ešte cítiš, pretože ťa donútil urobiť to čo si nechcela!
@polystyren a vychováš, ošatíš ho ty a zaplatíš mu školu aj krúžky ?
@lalinko2010 Ja ani tak neriesim ci ano,ci nie...ale chcela som vediet,ci niekto nepocu o tej tabletke alebo ako je to s tou miniinteruociu...urcite to uz mnohe zazili,urcite na tom boli,ale nikto to nepovie,nepirzna sa,neda sa len tak opytat.Tak sa pytam vo fore.Nechodia tu len mamicky,je to napr.aj dost chlapov.
Co sa tyka adpocie atd,to neprichadza do uvahy,to je uplny ze nonsens.
@smutnazienka to je iné, keď to nie je tvoje slobodné rozhodnutie...nemôžu ťa k tomu nútiť, je to tvoje telo, tvoj život...
@smutnazienka nikto sa ti neprizná že podstúpil interupciu, je to tabu téma.
čo vlastne chceš ty?
@smutnazienka jaaj ... takze ked napr budes stara a uz ta nik nebude chciet, tak ti maju slahnut tabletku, aby si im nenarusala luft ? ... viem, ze su situacie, kedy zena nema ine vychodisko, dokonca nie som ziadny zarity odporca potratov, lebo skratka naozaj niekedy je diatatku "lepsie" ked sa nenarodi, ale argument, ze naco je niekomu dieta, ktore nikto nechce ? .... a preco mas potom nick smutnazienka a nie vesela ? ... ked ho naozaj nechces .... lebo ja mam taky troska pocit, ze tymto chces len sama sebe presvedcit, ze je lepsie to vyriesit razne .... aj ked teda moja nazor je, ze kym lekar tehotenstvo nepotvrdil, je to zbytocna polemika a stres pre teba .... hmmm ? aspon testik si kup ... ja som mala vsetky priznaky, dokonca som odpadavala, mala som aj test pozitivny a nakoniec to bola cysta ... takze hlavne vyries to, ci vobec treba nieco riesit ... a drzim palce, aby to predsa len to tehotenstvo nebolo, ak si ho teda naozaj tak velmi nezelas 😉
@salamistka Ak by bolo moje, tak áno. Ale krúžky by som mu neplatil. 🙂
a píšeš že máte dievčatá- myslím, že muž bude potom cely život rozmyšľať, či to nebol chlapček a či by nemal ešte syna- veľmi veľa chlapov chce mať syna a nikto nevidí do buducnosti, čo sa stane alebo nestane
.
jeden príbeh, stal sa jednemu znamemu, ked mal 20 rokov, otehotnela jeho priateľka a poslal ju na potrat lebo sa bal finančnej zodpovednosti... začalo sa mu veľmi dobre dariť, je teraz už 15 rokov ženatý (s inou ženou) on je uplne zdravý, ona je úplne zdravá, všetci lekari tvrdia že nie sú vobec žiadne prekažky aby mohli mať dieťa, ale nedarí sa, boli už na x umelych oplodneniach na najlepších klinikách- dokonca kade tade v roznych štátoch europy- a stále nič... ten známy je presvedčený že to nejako súvisí s tým potratom - keby vtedy vedel, čo mu prinesie buducnosť, určite by si to dieťa nechal ... jednoducho potrat nie je dobré riešenie 😔
@smutnazienka skus zavolať sem: http://www.alexisporadna.sk/tu-najdes-pomoc/ sú tam veľmi milý ľudia a poradia Ti (ubytovanie financie, osobná pomoc) - mám s nimi osobné veľmi dobré skúsenosti.
Interrupcia je krok, ktorá sa nedá vziať späť a budeš s ním celý život musieť žiť Ty. Ani tvoj muž ani svokra sa s tým nebudú musieť vyrovnávať tak ťažko ako ty, zvlášť ak nie si s tým rozhodnutím úplne stotožnená. Ty budeš rozmýšľať o tom, či to mal byť chlapec, alebo dievča, ako by asi vyzeral, kedy by sa narodil pod. Väčšina žien má po takomto zákroku po čase problémy, je to zásah aj do psychiky nielen "do tela".
Postoj tvojho muža a svokry je bezohľadný. Želám správne rozhodnutie a veľa síl.
@smutnazienka A nemas radsej nejake dobre kamosky ktorym by si sa mohla vystazovat, vyliat si srdiecko a poplakat a poklebetit? Ako sama vidis tu ti nikto nepmoze, tu chodia same matky Terezy a ich mudre rady ti na pokoji v dusi nepridaju. Ja ta chapem, viem ako sa citis, tiez by som takto rozmyslala na tvojom mieste. Mysilm si ze vycitky budu, ale nebude to take strasne ako to tu kadekto opisuje. Proste ked sa neda tak sa neda, co predate ladvinu aby ste to zvladlli? Deeti netreba mat za kazdu cenu, len preto lebo jedna babka povedala ze potrat je zly... Treba mat istu zivotnu uroven a nie len zivorit a mesiac co mesiac spavat v depresiach ze z coho zaplatim jedlo na dalsi tyzden ale budem sa suchat na hrudi ze ale som hrdninka mam osem deti ale hrabu sa s prepaceni v kontajneroch aby sa najedli... to je smutne podla mna a nie to ked zena rozmysla racionalne.
@smutnazienka Za bývanie budete platiť rovnko, kúpite mu trochu jedla a oblečenie po starších súrodencoch. Kde je problém?
@lenka.s By ma porazilo bývať s rodičmi alebo svokrovcami aby ma komandovali ako malé decko.
@smutnazienka ale ved o to vobec nejde,ci je to zhluk buniek a ci ma dusu...aj ked srdce mu uz bude byt urcite ked pojdes na potrat...
este k tej tabletke teda,to nie je len tak,ze das si jednu tbl a mas po probleme,to je aspon 3 dnovy proces,pocas ktoreho su v zeny v nemocnici pod lekarskym dohladom!!!A uz vobec nejde len o jednu tabletku.A tento potrat je sprevadzany bolestami.Urcite by som neriskovala kupovat si nieco na internete ked o tom nic nevies a dokonca to ani nie je povolene u nas.
@polystyren no ja by som nezila koli velkym nazorovym rozdielom, ale keby som musela, iste by ma mama ani svokra na potrat poslat neskusila .... ale tak u nas ani mama ani svokra na to povahu nemaju ... cakam tretie babo a obe sa tesia 🙂
@smutnazienka Je mi veľmi smutno z tejto témy a zrejme ťa neprehovoríme. Ale za pokus nič nedám.
Už som takto pred rokom písala inej mamine v podobnej situácii ako si ty. Minulý rok som tiež s dvomi malými deťmi neplánovane otehotnela a prvá reakcia bolo všetko len nie radosť, obaja sme s manželom boli zaskočení, ja som plakala a on mlčal. Mali sme predtým veľmi náročné obdobie, ktoré sa ako tak začalo stabilizovať a do toho tretie dieťa... Ale pozbierali sme sa, nastavili pozitívne... a skrátim to, keď sme sa konečne začali naozaj tešiť, o bábätko sme prišli, zamlčaný potrat.
Dlho som smútila a výčitky máme doteraz. Pretože medzi prvými myšlienkami bola aj myšlienka, že sa "to dá vyriešiť" .
Ale obaja sme túto "možnosť" zhodne bez diskusií zamietli..
Lebo by som sa nemohla pozrieť svojim deťom do očí bez myšlienky, že mohli mať ešte jedného súrodenca.
Lebo by som stále myslela na to, že som dvom deťom život dala a tretiemu vzala.. a čo ak by moje prvé milované dieťa prišlo na svet ako tretie v poradí?
Lebo ľudský život je viac ako naše finančné pohodlie.
Lebo by som všetko zlé, čo sa nám v budúcnosti prihodí brala ako trest za to rozhodnutie a výčitiek by som sa nikdy nezbavila.
Už teraz si to vyčítaš, ako s tým budeš žiť? Ja ťa neodsudzujem a nechcem deptať. Viem, že si v ťažkej situácii, ale nebude ti lepšie, keď urobíš, čo chceš urobiť. Tak ako porodiť dieťa, tak aj nechať si ho vziať je rozhodnutie, ktoré ovplyvní celý tvoj život, rozmysli si prosím ešte raz, ktorá z možností ti život naozaj zničí.
Ale keď už pristúpiš k UPT, choď k lekárovi na zákrok, tabletky u nás nie sú stále legálne, pokiaľ viem, a navyše môžu sa vyskytnúť komplikácie...
A k tej sterilizácii... keď už, dobre tu niekto písal, nieže pôjdeš na sterilizáciu ty! Nech ide pán manžel!
Tento pan táta, keď si dovolí rozhodovať o tvojom tele, o živote svojho dieťaťa, nech ide príkladom a naloží so svojím najcennejším kúskom tak aby vás nevystavil viac takejto situácii . Hanba mu.
@lenka.s Naozaj to moze byt cysta??? Lebo ja neviem,picha ma pod pupkom,je mi stale zle,ale nevraciam...No neviem,musim si ten test kupit.
ahoj necitala som vsetko, a ani nemam za sebou potrat sice pri tretom som nad tým dumala a to sme použivali prerušovanu sulož plus krem,,,,, a keby sa stalo teraz ked pouzivame kondom prerusovanu sulož a nesuložime v plodne dni ....tak zrejme vyhladam na internete ten potratovy balicek a spravím to bez vedomia partnera......minulý mesiac mi meskala tyžden po dvoch dnoch som robila testy a hladala na nete ako potratit som z toho zufala partner nechce počuť o podviazaní vajecníkov....hormony nemožem
kazde rozhodnutie bude tažke....................................ci si to nechas alebo nie
@salamistka ja viem ale keby autorka chcela ist na interupciu tak to urobi a nikde tu nepise akou formou to a urobit
citit z jej prispevkov ze ona to male chce vedela by si to predstavit preto som jej navrhla nech ho vynosi a da na adopciu(tym by rodina ziskala cas na vychladnutie a urcite si m yslim ze na adopciu by ho potom nedala preto som to napisala
taka zena ktora je rozhodnuta o tom ze ide na interupciu jednoducho skoci za lekarom a ide bez toho aby sa tu pytala ako to spravit
@smutnazienka vies, ja som o svoje babo prisla a to sme sa nan velmi tesili. zamlknuty potrat. prajem Ti zo srdca nech potratis, tym sa ukonci Tvoje trapenie a neminies peniaze, ked ich mate tak malo.
a ak Ta tato sprava nahnevala, tak je jasne, ze to male chces a nevzdavaj sa ho!
p.s. samozrejme Ti nic zle neprajem, len dobre rozhodnutie.
@smutnazienka
OMG ked je to pre teba len "zhluk buniek" to tvoje dieta, ktore podla teba nema dusu asi ..pisem naschval podla teba, lebo nepredokladam, ze by si bola nejaky filozof, ktory sa tym zaobera, a tu mi prepac tu ironiu ...
stve ma tolka nezodpovednost..je tu stranka kde sa zeny roky snazia o deti, placu nad kazdou menstruaciou , vyhodia neskutocne peniaze na umele oplodnenia, o kopec babatiek pridu a do svojho nicku si napisu, ze prisli o maleho anjelika a ich anejik by prave teraz mozno uz mal tolko a tolko rokov... tak prepac vsetky tieto zeny su asi diletantky, pretoze veria v to, ze ten ich zhluk buniek je ich anjel, ktoreho maju v nebi.. boze kolka ironia.. ze deti mozu mat tie, ktore ich ani nechu, ktore neveria, ze ten zazrak v nich je len telo bez duse a to srdce co v nich bije je len zhluk buniek.... tolka nespravodlivost...
zijeme v 21 storoci a kazdy si musi niest nasledky svojich cinov...len tolko k teme .. 😠
úplne obdivujem niektorých vševedov, ktorí presne vedia, čo sa bude diať "predtým a potom", ako bude rozmýšľať manžel, manželka, ako svokra, čo urobia, ako sa zachovajú,....spamätajte sa, to nevie nikto a ani len zadávateľka témy. Takisto rady neboj sa vychováte, veď čo takému decku treba.... nič, trochu jedla a staré oblečenie...nech je rado, že sa mohlo narodiť 😖
nechcem to zľahčovať, ani byť bezcitná, ale osobne si myslím, že drvivá väčšina žien, ktoré majú doma 2-3 deti a ďalšie tehu sa rozhodli ukončiť interupciou nie sú do konca svojho života zdeprimované chudinky, ktoré bojujú s nočnými morami nenarodeného dieťaťa.
@smutnazienka najskôr si riadne potvrď či si alebo nie si tehotná. Ak je výsledok pozitívny, ešte raz dobre porozmýšľajte, či dieťa chcete alebo nie - ty a tvoj muž, tvoja svokra ak vám necáluje celé vaše živobytie a nestará sa vám o deti nonstop by do takého rozhodnutia nemala zasahovať. A či už bude vaše spoločné rozhodnutie také alebo onaké, ale bude definitívne a po ňom by už nemali nasledovať žiadne sprosté reči, výčitky, .....
@smutnazienka v prvom rade si urob test aby si urcite vedela ci je dieta alebo nie je
baby inak by ma dozralo ze sme sa tu vsetky kvalitne rozculili a bola by to vymyslena tema... 😝 😀

@salamistka vies,co,podla mna praveze potrebuje,lebo keby chcela len strohe informacie ci tabletka ci interupcia,tak si to vie zistit aj inde,podla mna ju to trapi a velmi a potrebuje to rozoberat,aj ked to napisala jak to napisala,lebo nie je rozhoduta