Ťažká práca v tehotenstve
baby mam taky problem, a potrebovala by som vas nazor, aj laicky pripadne odborny. 😉 Neako sa mi to nedari vyguglit 😝 . Pracujem v zahranici v holansku. Mame tu ine zakony ako na SR 😝 . Ja momentalne pracujem v hoteli, upratujem izby a som v 4 m a pomaly 3 tt tehu. Zamestnavatelovi do kancelarie som prilozila papier, ze somtehu aj termin porodu od sestricky. Sefka mi dala trosku lahsiu pracu nerobim nove izby, iba tie kde su klienty, z tym ze v mojom hoteli ina praca pre mna nie. Konzultovala som to u lekarky som zdrava, cize pracovat mozem do 8m, mozno neaka dovolenka predtym vycerpam 🙂 . Tuto pracu co robim zvladnem pocitam tak mesiac, 5 m uz budem mat dost, mam velke brusko uz teraz. Pracujem iba 3 neakedy 4 dni v tyzdni,ale poslednu dobu chodim domov z migrenou a pijem aj papam v robote dost. Urcite budem neskor menit za pracu este lahsiu, aj ked v inom hoteli, su aj lahsie dokonca pracuju aj na polovicnom invalidnom, len sa vyhovaraju, ze pre mna praca nie je ☹ . Velmi sa neakedy bojim a mam respekt je to moje prve mimi, a zatial sme zdravy. Ja som sa narodila v 7m mojej mamine tiez sa viac pretazila, tak asi viete v akom som obcas strese. Viete mi poradit ci ta praca je okej, alebo je prilis tazka na moje tehu. Pracujem asi 5 hodin denne.
@eri28 ja som pracovala az do 7.5mesiaca tehotenstva v bare- barmanka,casnicka, mala som 13hodinove smeny, roboty tolko ze sme sa velakrat nedostali za cely den na zachod a ani najest len narychlo postojacky a dvihala som tazke prepravky a proste robota velmi velmi tazka a moj sef mi ju sprijemnoval ako mohol, len naprieky mi robil, takze ja som sa namakala dost a poviem ti ze som rada ze som donosila zdrave dieta. neriskuj ak ti aj malo roboty robi problem, dieta je prvorade.
@fidka79 sorry to nemlo byt, ze paci sa mi to, nehnevaj sa, ale toto by aj mna zabilo, som zdadna, aj fyzicky dost velka 182cm, hi, ale nocne to sa mi nezda, to urcite ani iri nemaju v zakoniku prace, alebo vsetky tehu, takto robia zdrave, sorry, ale tomu neverim, viem ze zena toho znesie az az, aj ja som robila v nemocnici, sice iba na SR, aj nocne, a pametam si ako somprebalovala babicky na postel jedna noha, druha nikto mi nepomohol nasla som si grifi sama skoro som popadala do postele, robila som na viacerych odd. no ale neviem neviem, niekedy sa vyhovaraju, nepovolia, ale to je na nas vybojovat, ci doma, ci z zahranici, lebo tak ako chory maju pravo na osetrenie, tak aj tehotne zeny maju PRAVA, len v nemocnici je to casto o tom sebadarovani a kazdy viac zabuda na seba, a mysli na druhych.
Ja som kontrolovala aj zakonik prace v Holansku vyguglila som sme v EU, ale zena, nesmie robit nocne, ked je tehu, a neviem ci Irsko je vynimka.....
@mimave ja zasnem co sa tu docitam, v ktorom bare, 12 sky a urcite nafajcene, to nemyslis vazne, a ani mi nenapis co ti zaplatili, lebo to poznam, ale by som utekala podat znaznost, taku pokutu by mu naparili, zakony su na to, aby sa dodrziavali, aj tehotne aju prava, baby neblaznite ma odtial potial.... 😠
baby ja viem uz to mate za sebou, niektore peklo, treba okolo 4 m doniest zamestnavatelovi biele na ciernom, ze ste tehu, bez potvrdenia, sa o vas neoptru, tehu netehu, a potom, ked nepovolia, tak sa stazovat, a vyhrazat, oni meknu, ked maju v tej hlave, lebo zakon nepusti podate staznost, neviem kde na SR u nas viem na jednom urade, a mate vyhrate to mi verte, alebo to nezajdeaz tak daleko, lebo mame pravo a majitel, sef musi povolit 😉
baby dnes som si popisala s vami, dakujem uz balim, lebo dnes nasluhujem ideme konecne spinkat a zajtra do prace 😅
My žijeme v Dánsku , tiež som pracovala v hoteli, take o Tom viem svoje 😒
Poslednú prácu som mala tiež nočnú , upratovanie, fyzicky menej náročné ako hotel ale predsa ťažké odpadky, vozík atd... Našťastie som nemala problém s pn, skrz chemikálie kt sme používali a tiež som aj krvácala tak má dr vypisal .
Ale pravdupovediac, neviem si predstaviť koľko by som to vydržala v hoteli, keď si spomeniem že koľko sme tam Makali... Ale ak som dobre pochopila robíš ´iba" stay overy , co nie je väčšinou take strašne ... Podľa mna rob ako vladzes, pokial sa ty cítis ok, rob si viac prestávok, a uvidis dokedy budeš vládat . Novú prácu si už asi nenájdes počas tehu , teda aspoň tu u nás nie je šanca že na pár mesiacov niekoho zamestnaju 😒
Každopádne držím prsty a veľa síl 🙂
@eri28 no tak ja neviem,ale pracovat 3-4 dni v tyzdni cca 5 hodin denne mne vobec nepripada vela 😝 na SK to vobec tak nefunguje,ze zamestnavatel ti nieco bude platit..ja som bola rada,ked som nemusela robit nocne a robila som 12 hodinove smeny v zafajcenom prostredi...to co robis ty by bola pre mna prechadzka ruzovou zahradou...ja viem,ze sa neviem vzit ako sa citis,ale skus sa trosku vzchopit a nemysliet negativne....to,ze tvoja mama porodila v 7 mesiaci to neznamena,ze aj ty musis.takze zacni trosku viac pozitivne mysliet,drzim palce
@eri28 no, ja nechcem byt nejaka hnusna a kriticka, ale mne sa to nezda az tak moc...odpracujes 5 hodin a hotovo.....
ja mam domacnost, 2 deti, tretie na ceste, musim fungovat nonstop a nikto mi PN neda.....mm mam skveleho, pomaha ako moze, no aj on chodi do prace a je unaveny, takze od neho nemozem chciet ked pride domov, ze mu zavesim na krk 2 deti a idem oddychovat....
ked budes cakat druhe dieta, kam ho odlozis, aby si mohla oddychovat??? /je to dost hnusna otazka, ale musis ratat aj s tym 😉 teda ak druhe planujete / 😉
nechcela som nejak urazat, prosim, neber to tak 😉
@bacula dakujem, aspon vies o com pisem, mam len stay teraz od 4m a pol a som happy aj ked unavena okej...
a ten smrd cheikali, mas pravdu od toho mam migreny, cize od dnes davam cistu vodu 😀 , a som rada, ze trosku vladzem neskor uvidim.
ja mam mozno jednu vyhodu, aj ked platovo, nie, ze som pomala, aj ked som nebola tehu neslo mi to od ruky, ale teraz som rada, lebo chranim minco davno by som o neho prisla, keby makam ako baby ako stroj.... 😝
@katren neurazila si ma cakala som aj tak viac kritiky od bab, ale ako vydim, pomaly vsetky sme opatrne co je super....Ja chcem via deti, nemam este, neskor, snad, ale mne to pride doma kolotoc a v praci o inom...
uvidim ked budem mat doma viac...
Proste praca je praca, ci 5 hodin, alebo desat, a doma je doma, je jasne ze si nezapnes telku a nekukas, serialy, ale pride mi to strasne krasne starat sa o 2 a cakat tretie, gratulujem stale sa staras len o svoje a rodinku, aj ked to velmi vycerpava, ta laska tam musi byt vsade..
v robote sa osoplia a ides, ja robim 5 hodin, ale som tam podstatne dlhsie, obcas prestavka, ale ina mino lahsia pomoc, su tam take co odmakaju a utekaju, ale to nie je moj styl, ja tam musim mat trosku aj pohodu a zazemie, a kde sa da ju snazim vytvorit. Som spokojna, len skoda, ze nemam viac casu pre seba, lebo 3 dni skola a vikendy robota, a nemam ani den pre seba to ma najviac ubyja, ale v skole zregenerujem v robote nabehnem svalovka, bolesti a zase v skole zregenerujem, takze da sa to 😀
tiez sa opatruj a tisko ti zavidim velku rodinku, po ktorej aj mi tuzime snad sa podari 🙂
baby ja som mala predtym velke problemy, nechce sa mi rozpisovat, takze opatrnosti nie je dost, bolo to zdravotne, ale viac zohrala psychika a bohuzial moja rodina, ktora je daleko, cize v skratke uz nie som na liekoch velmi kratku dobu, cize tak ako pisete, pri prvom je asi kazda opatrna, a hlavne ked to zdravie kriva, no sami vieme odhadnut co vladzeme, ale niekedy je ten kolotoc, taky dlhy, ze trosku sa vytesujem, ze mimco spinka, este v brusku, lebo ked sa narodi, asi sem nebudem dlho...vladat napisat ani ciarku 😅 , a budu uplne ine starosti, ako ci mam tazky vozik plny pradla a nik mi nepomoze, alebo vel stay a nevladzem 😀 , uz bude muzik obcas nestastny, ze sa nevyspi, a ja z kruhami pod ocami, ako kedy som si nieco dalo, no to bude zivot, takze som happy, ze sme este maly v brusku a dufam, ze si rastieme 😀 , nastastie som vzdy nad vecou, oproti mojej polovicke, ktora je uplne opacna a stresuje 😵 , ja echt doplname.
vsetkym krasnu nedelu, ja idem do prace, ale oki, a vela krasnych dni mamickam z rodinkami aj tehulkami a vela pohody doma Vam prajem 😉

@irriss okej draha, nepamatam sa, ale neva, 🙂