Tehotenské skúsenosti vysokých žien
Vysoké ženy (180 cm +), koľko ste pribrali v tehotenstve? V ktorom týždni ste rodili? Aké veľké dieťa sa vám narodilo?
nepomylila, ale ok, to bolo na margo tych 20 kg...
a ak rodia po termine, kazdy tyzden vo vysokom stadiu tehu moze znamenat cca plus 300 g navyse pre plod...teda 2 tyzdne po predpokladanom termine moze mat dieta 3,5 kg plus 600 g...preto tie 4 kg deti...
Ak ti to pomôže, tak ja mám 177cm a prvú dcéru som rodila po termíne cisárskym rezom, pretože bola otočená KP a mala 3300g a druhá bola plánovaný cisársky, takže tá mala 3100g. Pri prvej som pribrala hádam cez 30kg a pri druhej ledva 20kg .
Znama cez 175 porodila 4.9kg syna 😅 a ked sme sa stretli u gyn, vravim jej, tiez to mas za par, co? A ked mi povedala, ze termin ma o 2m, nechcelo sa mi verit, vzdy bola ako prutik, no tych 20kg pribrala minimalne 😅
Mám 180. Prvá mala 2,5 kg, ja som pribrala 18, druhý mal 2,5 kg, ja som pribrala 10, tretia mala 3,3 kg a ja som tuším 12 kg pribrala. 🤷♀️
Moja znama, co ma 180cm + isla rodit s takym malym bruskom, ze sa jej pytali, co tam vlastne robi....
ja mam 174 cm, pribrala som 12 kg pocas tehotenstva, rodila som v 42 tt, dieta 3800 g
177 CM pribrala som 12,5 kila, nič nemá výška s priberanim v tehotenstve
Mam 179cm,
Rodila som v 42 a 43tt😅 prvy 4,5kg a 55cm a druhy 3,8kg a 51cm
Neviem ci ti to nejako pomoze, ale ja mam 164cm, pri prvom tehu som pribrala 17 kg a syn mal 4290g. Pri druhom tehu som pribrala tiez skoro 20 kg a syn mal 4010g.. Takze pochybujem ze to ma nieco spolocne s vyskou.
Mam 178cm. (Tak neviem ci mozem). 65kg.
Ale... pribrala som 13-15kg.
Deti mali 3200-3600-3900-3350.
To nesúvisí s výškou 😃 Možno ešte veľkosť bábätka, ok - môj muž má 1.9 m a malý je tiež dlhý. Ale moja 1.67m sestra pribrala 25 kíl a ja s 1.65 m iba 12. Moja 1.8m svokra pribrala 40kil - dosť ma tým strašila 🤦 A 1.75 m kolegyňa ledva 8.
Prostredný tuším 3 týždne pred, nestihla som ani predoperačné na sekciu, sám sa vypýtal, najstaršia sa tiež vypýtala asi 10 dní pred termínom a skončila akútnou sekciou a posledná jediná si počkala.
Ja 180+ 30kg + dieťa 4 kg 😀😃🙂
Aby som nešálila, prostredný mal 2,7 tuším. 🫣
183cm, 2x pribrala 25kg a do roka to bolo aj dole (deti sa narodili v 36 a 37tt), treti raz uz s problemom so stitnou zlazou pribrala 40kg, za 3 roky som dala dole len minimum. Tretie dieta bolo v 41tt a najvacsie, 3800g.
Ja skôr poznám malé ženy a tie pribrali po viac ako 20kg, deti málo od 3kg. Ja 171cm, +5kg, dieťa 3750kg
Ja mám pod 180 CM (175) a obe deti mali 4kg a narodili sa presne na termín. Pribrala som oba razy cca 12-15 kg, po pôrode išla z pôrodnice s kilami v mínuse ...
pribrala som skor 20kg, rodenie po termne, dcera bola ale normalne velka a mam len 164cm.
tieto udaje s vyskou vobec nic nemaju. mam kolegynu, ktorej 2 synovia mali 4300g a 54cm a jeden dokonca 4700g a 57cm a ona ma 160cm. kolko pribrala to netusim.
a paradox, tato kamoska a jej sestra sa narodili predcasne s hmotnostou okolo 1600-1700g. samozrejme ze dovod bol inde - slaby krcok maternice u ich mamy
no akoze ani neviem co ti mam na to napisat. napisem opak k tvojmu nezmyselnemu vyzdvihovaniu niektorych znakov vzhladom na vysku zeny a ked napisem, ze toto sa deje aj nizkym zenam, tak to nie je pre teba protiargument.
tak inak, ak mala zena moze mat velke dieta a moze ho mat aj male, potom velka zena to moze mat rovnako a absolutne to nema nic s vyskou zeny.
uz dost dlho sa zaoberam rastom deti po narodeni. existuje aj hypotroficky novorodenec, co je dieta narodene mensie na prislusny tyzden a hypotrofickych novorodencov mavaju aj vysoke zeny. taketo deti mozu trpiet poruchou rastu, preto viem, ez taketo deti su u vysokych zien, lebo predpokladana vyska sa prepocitava podal vysky rodicov. hoci v skupine asi nemame zeny nad 180cm, ale organizmus nie je stroj, ktori sa prepne an urcitej urovni. ak by platilo pravidlo vyssia zena - vacsie dieta, potom aj zeny nad 175cm budu to dieta mat vacsie, ako tie, co maju o 10cm menej. a aj taketo zeny mame v skupine a maju hypotroficke deti, resp neiktore ani nei su hypotroficke, ale su na hranici, cize okolo 47cm a teda do 3kg.
takze to, co si odpozorovala je cista nahoda, nic ine a na to,a yb sa to dalo povazovat za fakt to treba odpozorovat u mnohych zien. 3 rozhodne nestacia.
Mam 178, prvy syn ma 3,280 kg a druhy 3 kila, len ten bol narodeny mesiac pred oficialnym terminom. Pribrala som cez 20 kil a zostalo mi asi kilo navyse, uz som vyse rok po porode.

@autorka cisto zo zaujimavosti. To su tie tehotenstva a priberania a porody a deti u 180+ akoze ine, ako pri nas, co mame 170 cm? 😅