icon

Tehotenstvo a dieťa, ktoré treba nosiť na rukách?

januska555
6. máj 2011

Ahojte som v 20 tt a mám 14 mes a 12 kg synčeka, ktorého sa snažím všemožne vôbec nedvíhať, ale jednoducho to nie je vždy možné.Maminy, ktoré ste mali podobný vekový rozdiel ako ste to riešili, myslíte že to môže ešte v takom tt veľmi poškodiť, ked ho občas nadvihnem?

tehula
6. máj 2011

to by ti mal aj gynekolog povedat, ako je na tom tvoj krcok, ci ti tvrdne brucho a podobne
Ja mam skoro 2roc. dceru, ktoru som sem tam jednoducho musela dvihat. Nema sice este 12kil, len nieco okolo 11, ale tak doktor odporucal zbytocne nevlacit ju na rukach.
Ako som pisala, dviham, ked musim....a zatial klop klop som cela a krcok zavrety, takze ja problem nevidim, pokial nemas nariadeny kludovy rezim.

ilijanka
6. máj 2011

Ahoj, ja som otehotnela, ked mal malý presne rok, tiež už vážil cca 11kg, ale ako hovoríš, nie je možné vôbec nedvíhať také malé dieťa, to sa jednoducho nedá, keď bolo treba, tak som ho zdvihla a bolo, tehotenstvo bolo ok, paradoxne, pri prvom som sa šetrila a od 20.tt mi tvrdlo brucho, a pri tomto druhom som také ťažkosti vôbec nemala 😉

hori
6. máj 2011

ja zatial v pohode... mala ma 8 kg, nosim ju tak vyssie, nad bruchom a nie celkom vpredu, ale dam si ju trocha na bok, samotne nosenie nie je problem, ale to dvihanie... a najhorsie, ked musis dvihnut uplne zo zeme... dufam, ze uz budem vycvicena a ani v buducnosti sa nic nestane...

katkatt
6. máj 2011

Ahoj, ja prave take nieco tiez prezivam. Maly ma skoro 22 mes. a 11,5 kg. Nastastie tehu prebieha ok, takze obcas ho zdvihnem, odnesiem a pod. Ked sa ale vela namaham, tak to citim a ked sa da, tak zalahnem na obed s nim, alebo aspon podvecer ich vyzeniem s tatom von 🙂 Najhorsie situacie su asi vzdory, ked sme vonku. Doma ho polozim na zem (nastastie si neublizuje) a prejde ho to. Ale vonku sa nie vzdy da nechat ho na zemi... Este sa mi obcas podari odputat jeh pozornost od hnevu na nieco ine zaujimave vonku, radsej si cupnem a skusam vselijake finty. Niekedy ideme kratky usek straaaasne dlho, ale radsej cakam a stojim ako ho vleciem. Ked sa to ale fakt neda, tak ho obcas aj vleciem par desiatok metrov na rukach. Kocik uz moc nepouzivame, ale niekedy na rychly presun, ale uz je to torchu narocnejsie tlacit ho s bruskom.... Som zvedava na ten 8., 9. mesiac, ale nejako zvladneme. Pomaha aj rodina. Obcas citim bolesti v podbrusku, ked sa moc namaham, ale nastastie sa vzdy po kazdej poradni ukludnim, ze sa neotvaram (podla doktora), takze obcas ho nosim a dviham. Inak sa snazime mojkat a tulit sediacky, leziacky a tak. 😉

benne
7. máj 2011

Pokiaľ sa dalo, tak som nedvíhala, nenosila... ale situácií na dvíhanie bolo vždy dosť. Dávala som si pozor, dvíhala celé tehu, takže to nebolo ako keby som v 9tom mesiaci zrazu zdvihla niečo ťažké... som si trochu aj zvykla 😅

atrami
7. máj 2011

Tiež som malých dvíhala, len v tom najnutnejšom prípade, boli o niečo starší, tak to chápali. Hlavne veľa oddychuj. Ja som mala všetky deti sekciou, ale problémy som nemala. Treba poznať svoje hranice, viac zapájať rodinu.

stvura
Odpoveď bola odstránená
vejinka
7. máj 2011

povedala som synovi ze na ruky ho zobere tato ked bude doma hrozil mi predcasny porod krcek skrateny od 25tt. Takze som neriskovala nakoniec od 37tt som sa vselijako snazila porodit a stalo sa to 4 dni po termine.zdvihala som ho jedine do stolicky ked isiel papat.inak nie no obcas sa musi dieta upokojit a to sa da aj na rukach.vacsinou som ho mojkala po sediacky a aj on vedel ze moze ublizit nielen maminke ale aj babatku v brusku.

didi35
7. máj 2011

Ja som v 33tt, syn ma 19 mes. a 12 kg a dviham ho uplne rovnako ako pred otehotenenim. Neda sa ho nedvihat, niekedy si na ihrisku zmysli, ze "hopa" a nepohnem s nim inak, musim ho nosit... Ked nechce chodit, tiez ho vynasam na 1. posch. - nemame vytah.. Toto tehotenstvo sa nijak nesetrim, zatial ziadny problem nemam. Obcas vsak po namahe citim tlaky v podbrusku...

babula
8. máj 2011

ahojte,tak ja mam zhruba 10tt do porodu a maly ma 17mes a viac ako 14kg.denne ho zdviham niekolkokrat,paradoxne som mala tiez prve tehu rizikove a tvrdlo mi brucho a prelezala som cele tehu.teraz sa mi zda,ze mam lepsiu kondicku aj ked niekedy vecer uz vazne nevladzem ale kazde poobedie sa snazim si s nim lahnut a aspon hodinku si pospat a vylozit nohy.najhorsie to je fakt niekedy vonku,ked trucuje,uz zacal posluchat ale ked nie je po jeho,tak s nim nepohnem,tak si vsetky drzme palce,nech to uspesne dobojujeme.

diusik
8. máj 2011

Ahoj,ja som bola tehotna ked mal maly 11kg a v pohode som ho nosila a dvihala cele tehotenstvo

ollski
8. máj 2011

Ahoj, ja som mala tiez prve tehu rizikove, aj som lezala v nemocnici....cele druhe tehu som dvihala dcerku, este nevedela chodit a aj ked vedela tak ju bolo treba drzat a aj casto nosit, na konci mala okolo 11kg a absolutne bez problemov 😉 noseniu prvorodeneho dietatka sa tazko vyhnes a hlavne aj si s nim cez den sama....

zrzulka
8. máj 2011

...medzi detmi je sice 2,5 roka vekovy rozdiel ale dcerka spravila prve krociky ako 2 rocna. Otehotnela som tesne pred jej 2 narodeninami. Cize vacsiu cast tehu som ju nosila, zdvihala, cvicila vojtovku. Velmi rada si "hovela" na svojom brachovi ked uz bolo brusko velke a viditelne. Nemyslim si zeby to drobca nejako poskodilo. Je uplne normalny, zdravy. Ono sa odporuca v tehotenstve nenadvihovat, setrit sa. ja som sa v 7 mesiaci zacala otvarat takze som mala nariadeny setriaci rezim ale to sa nedalo dodrzat.Uz len do postielky som ju nadvihovala, do krmiacej stolicky, pri prebalovani. napriek tomu ze som bola otvorena od 7 mesiaca drobcovi sa na svet nechcelo, museli ho vyvolavat 😖

sirinka
8. máj 2011

aj ja som baby dvihala, akurat tu starsiu som uz teraz moc nie, predsa len ma skoro 18 kil, takze to bolo narocne...
ale ty sama musis vediet, ako sa citis, sleduj svoje telo, samo ti ukaze, co je ok a co uz nie 😉

ivett1
9. máj 2011

ahoj...my máme vekový rozdiel 2roky aj 2 mesiace, a tiež som sa snažila šetriť a dvíhať dcérku čo najmenej...ale nedalo sa tomu moc vyhnúť...až kým mi v 5 mesiaci nezistili diagnózu pp...kľudový režim (obmedzený pohyb a pod...), takže potom som sa dvíhaniu poctivo vyhýbala 😉 ...a tatinko si to užíval🙂...my dve baby sme sa len stále mojkali 😀

cmulinko
9. máj 2011

Moje deti budu mat v Juli 4 a 2 roky..Mladsieho dviham kazdy den bezne a stalo sa,ze aj starsieho som musela...napr ked mi zaspal na gauci vecer,tak som musela aj starsieho prenasat do postielky.Obaja su v dobrej forme,takze patria medzi tych viac vyzivovanych deti,ale vahu neviem presne 🙂

cipuska_
10. jún 2011

Moja malá má teraz 19 mesiacov a teiž ju dvíham hocikedy, ked chce, ale ked jej mm doma tak poviem že hopa zoberie tato...nerobí mi to problémy a ked ju potrebujem odniesť tak dalej (100-200 m) tak si malá zvykly že ju zoberiem na konika (na plecia)ale dvíham ju premierne cez den tak 10 až 15 krát. Ale je to samozrejme na teba, ako sa cítiš a čo ti tehu dovolí....prajem úspešné ukončenie tehu... 🙂

vinyan
13. jún 2011

Syncek ma asi 16kg (je vysoky) hoci este nema 2,5roka. Nenosim ho na dlhe trate (ze na prechadzke), ale podvihnem ho barskedy a vobec nic sa nedeje. Myslim, ze zeny matky su nastavene na nosenie svojich deti, aj ked su tehotne. Ine je, ked je rizik.tehotenstvo.

katka888
15. jún 2011

mne vravel doki, ze do 10 kg dvihat mozem, viki mala doteraz tak do 10 kil, uz ma mozno 11, no nikdy som ju na rukach extra nenosila ani rped tehu, neucili sme ju na to, a ani to v takej miere nastastie nevyzadovala.
treba mi ju dvihat napr na nocnik, doteraz este z postele,ale posledny mesiac uz zlezie sama, ked zaspi v obyvacke tak rpeniest, do kociara, na schodoch a pod. ale snazila sommsa to maximalne minimalizovat.
takze ak mozes, tak minimalizuj dvihanie, ja som to zo zaciatku nemohla, kedze viki nechodila a ani nestala. ale odkedy chodi, tak uz je viac veci, co zvladne ssama.

miskax
19. sep 2011

ahojte, a co v pripade - na zaciatku tehot., ked je na vas starsie babo zvyknute zaspavat .. a vazi uz cez 10 kg, je to bezpecne, alebo radsej rychlo odnaucit ? vdaka

meusicka
19. sep 2011

ahojte, tak u nas je to tiez tak, ze ked treba tak dvihem, dcerka ma uz cez 13kg ale ked raz potrebuje tak potrebuje. mame troska problemy so zadrziavanim stolice a tvedy ked citi ze daco sa bude diat a boji sa, tak veru mi ju treba na ruky zobrat. snazim sa radsej si k nej kladnut a tak upokojit ale nie vzdy sa da. a aj na stolicku treba este pomoct, ale aj to uz robime skor stylom, ze ja ju len istim a ona vylezie. na WC ju ale treba davat, zlezie aj sama. na zaciatku som sa snazila nedvihat vobec aspon prvych 12tt (moje predchadzajuce tehu skoncilo potratom, tak som sa velmi bala). ale aj vtedy som sem tam musela. kym krcok drzi, tak bude hadam vsetko ok, a to teraz cakame dve babatka, takze som uz dcerke povedala, ze nosit naraz tri deticky uz naozaj mamka nevladze. nastastie respektuje, a dokonca uz pochopila i to, ze ja ju na bycikli uz tlacit nemozem, takze si kazdy den pocka na ocka a ten sa jej potom ujima 😀 ale inac som prave po tych cviceniach s malou zistila, ze uz mi treba zacat doplnat magnesium. 😝

berus222
19. sep 2011

nas ma 15 kg a nosim ho bezne este teraz. aj ked ma dr varovala, ze ho nemam nosit. potrebuje sa sem - tam ponosit. este teraz ho bezne vozim na bicykli. a na ten porod to stale nevyzera 😒

bera225
17. jan 2013

ahojte, ja som tehotná a veľmy by som už chcela vedieť čo to bude. 😉 a idem doktorke pondelok🙂 a my z mužom sa veľmy tešíme :D a najradcej by som uz kupila kocik ale este nevieme co to bude. 😝