Tehotenstvo a epilepsia

lucka12399
14. mar 2019

Ahojte, som tehotna zatial 10 tt. 4 roky som sa liečila na epilepsiu.. už mám sice ukončenu liečbu ale zachvaty sa môžu vrátiť.. lékar mi zatial nič nehovoril ale počula som, že epilepsia môže spôsobovať nejaké problémy hlavne pri pôrode.. lekara sa ešte spytam ale zatial máte niektorá taku skusenost? Mala ste s tým problém?

nessmikulova
15. mar 2019

@lucka12399 nie z vlastnej skúsenosti viem, že pôrod vždy prebieha v celkovej anestéze a to sekciou.

lucka12399
autor
25. mar 2019

@nessmikulova no dnes som zistila ze mozem normalne rodit .. 🙂 prirodzenou cestou .. takze to asi nebyva vzdy

nessmikulova
26. mar 2019

@lucka12399 tak super !! Záleží zrejme od pôrodnice alebo od zdravotného stavu. Tak Dufam že porodiš prirodzenou 🙃

lucinika
16. apr 2019

Ja mam EPI od 19, momentálne som druhýkrát tehotná. Za celý čas t. j. 12 rokov som mala 3 záchvaty typu Grand Mall. Počas tehu beriem lieky, sú bezpečné aj pre bábätko (aj podľa lekára aj podľa výskumu co som si našla). Pri prvom tehu som nemala žiadne problémy, rodila som prirodzene no skončilo to sekciou (nie však kvôli EPI). Spôsob pôrodu závisí od typu záchvatov, ich početnosti,atď.

lucka12399
autor
16. apr 2019

@lucinika ja praveze lieky neberiem ziadne uz dlhsie .. a som bez záchvatov urcity cas 🙂 takze .. hadam to bude ok

lucinika
16. apr 2019

@lucka12399 prajem ti aby to zo tak zostalo, mne vysadil neurológ lieky, 2 roky som bola bez záchvatu a potom v priebehu pol roka hneď 2. Preto mi ich nasadil opäť.

lucka12399
autor
17. apr 2019

@lucinika ja som mala asi aj tak trocha inu EPI ako ty.. ak budem dodrziavat rezim aky mam nemalo by sa nic stat ..

lucinika
17. apr 2019

@lucka12399 môže byť, u mňa áno nevedia zistiť prečo ju mam 🤔 držím palce aby si to zvladla aj bez liekov 👍

dilino
5. okt 2019

ja som pred pôrodom dostala epileptický zachvát nič nenasvedčovalo tomu nič mi nebolo cele tehotenstvo úplne nič normálne som chodila do roboty až dokiaľ ma lekár nevypisal na tu matersku a pred pôrodom som dostala mám postihnutu dcérku a predtým som bola bez zachvátova 16 rokov po pôrode som skončila na ARE na pristrojoch 2 týždňe som bola na pristrojoch takže ja už deti nikdy viac.

lucka12399
autor
5. okt 2019

@dilino no to mi je luto ale zas vela zien ma epilepticky zachvat aj pocas tehotenstva, lieci sa na epilepsiu aj behom tehotenstva a deticky maju zdrave .. takze ja uz sice tehotna som, ale kvoli tomu ze mozem dostat epilepticky zachvat by som si deti odopriet nenechala a aj tak by som to skusila .. nie vzdy to tak musi byt .. ale je to samozrejme kazdeho vec a rozhodnutie ..

dilino
5. okt 2019

@lucka12399 naša dcérka je postihnuta veľmi to je starostlivosť na celý deň od rána do večera ked ju musime za deň aj 35 krát preložiť aby nedostaal preležaniny musi sa krmiť pravidelne ako kojenec každe 4 hodiny kvôli inkontinenci sa musi prebaľovať a prezliekať aj 5 krát za deň tak ak by si nedajbože bola v takej situácii ani ty by si nechcela to mi ver prajem ti všetko dobré s postihnutým dieťatom je žiť veľmi ťažko.

lucka12399
autor
5. okt 2019

@dilino viem ze je to tazke, mam postihnutu maminu .. ma DMO otec tiez tazko chorý a vidis 🙂 ja som zdrava uplne, az na tu epilepsiu.. no kazdopadne chapem ze starostlivost o postihnuteho cloveka je velmi tazka a na cely zivot .. zila som medzi postihnutými ludmi .. je to tazke ..

dilino
5. okt 2019

@lucka12399 prajem ti zo srdca všetko najlepšie aby sa ti darilo a aby sa ti narodilo dietatko zdrave

lucka12399
autor
5. okt 2019

@dilino dakujem .. ja vam prajem vela sil .. viem ze ich potrebujete ...

nicolenicki
6. jún 2021

Ahojte mamičky, síce píšem asi neskoro no dúfam že si to nejaká budúca mamička prečíta!!!

Mám 26 rokov. Keď som mala 15 rokov mi bola diagnostikovaná epilepsia. Všetko prebiehalo v poriadku. Žiadne problémy (záchvaty).... v 24 rokoch som otehotnela (neplánovane). Bála som sa ako zvládnem celé tehotenstvo, doktorka ma ukludňovala, že to dám! DALA S0M TO! Bez problémov som porodila zdravého chlapčeka PRIRODZENOU CESTOU! Dokonalý a rýchly pôrod. Netreba sa báť zlyhania mamičky... my sme predsa hrdinky my dáme všetko! Sme skvelé sme úžasné! Všetko dáme ... choroba nechoroba! Nikto nás nedokáže nahradiť, NIKTO! pretože sme mamy! ❤❤❤

zbety321
28. apr 2022

Dobrý večer ja sa chcem opýtať ci je tu nejaká budúca mamina alebo mamina ktorá užívala zonegran a nemala problém otehotnieť? Ďakujem

radkadadka33
21. júl 2022

Ahoj ja mam epilepsiu od 8r. Mam 8r syna rodila som cisar. A teraz s priatelom chceme bábätko trosku sa obávam 1porod bol v 35tt. Co myslite? Rozhodne chcem konzultáciu s neurologom a gyn.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre