icon

Tehotenstvo a pôrod vo Švajčiarsku

betka26
6. aug 2016

DOBRY DEN 🙂 chcem sa opytat ci niekto rodil vo svajciarsku a ako cele tehotenstvo prebiehalo ? dakujem za odpoved

Strana
z2
riccardorozo
16. okt 2016

@sense dakujem za odpoved. No v podstate mimosezony by sme sa alebo aspon ja mohol nahlasit na urade prace tak by mi povolenie predlzili ale stale by to bolo Lko.. neviem fakt preto by bolo najlepsie priamo od dakoho kto ma uz skusenost prave s Lkovym..

sense
16. okt 2016

@riccardorozo Lko ako povolenie problem nie je ak splna podmienky...som ti to napisala aj skopirovala nemecky text...takze podmienku ze 9mes. pred porodom plati ahv nesplna kedze predpokladam ze teraz nie je platitelom odvodov vo svajciarsku...a ci sa to da spatne to by som skusila na AHV sa priamo spytat...

riccardorozo
16. okt 2016

@sense tak to by asi mala mat narok pretoze v case otehotnenia pracovala a este pracovat aj bude takze tam bude splneny ten limit a viem aj to ze sa da aj spatne doplatit poistenie takze to by mohlo byt tiez v suchu a nahlasit sa po sezone na urade tiez nieje problem..no uvidime, mame este dohodnutu debatu s jednou znamou zo slovenska co robi vo svajci v sudnictve tak dam potom vediet ako to dopadlo. Dakujem

sense
16. okt 2016

@riccardorozo aha tak teraz pracuje este , ja som myslela nepracuje a bude az v decembri a ak tie podmienky splna tak potom narok mat bude, ale daj vediet ako ste dopadli...

martinhorvath
Odpoveď bola odstránená
cingi
22. aug 2018

Ahojte, mam otazku k dokladom potrebnym k porodu vo Svajciarsku. Na stranke pisu, ze treba originaly rodnych listov a sobasneho listu... a nie starsie ako 6 mes? Co presne treba? Staci original, alebo ho treba aj prelozit?

slniecko35
22. aug 2018

@cingi musela som si vyziadat z mestskeho uradu v trnave kopiu mojho rodneho listu (moj vyse 30 rocny original mi neakceptovali) a dat ho uradne prelozit. Sobasny list stacil len uradne prelozeny, oba do anglictiny.

cingi
22. aug 2018

@slniecko35 dakujem, takze ma caka cesta na sr a zopar vybavovaciek. Uz sa neviem dockat

slniecko35
22. aug 2018

@cingi netreba ist osobne, mne pre to bola mama a poslala mi to postou, preklady tiez po poste.

bubelko
22. aug 2018

@cingi netreba osobne. Vsetko mozu vasi doma. Vyzdvihnut rodne listy, dat apostilovat a potom prelozit a poslat postou.

dorothea221
26. dec 2020

Ahojte viete niekto prosim ako to je s rizikovym tehotenstvom vo svajciarsku? Po konizacii, ako potom platia ked je zena zamestnana v CH ale lekara ma na SK aj pocas rizikoveho tehotenstva je na SK?

Strana
z2