Tehotenstvo a práca blízko strojov na vstrekovanie plastov
Ahojte, mozno tu odpoved nenajdem, ale skusim.. Uz cca 3 mesiace pracujem na mieste, kde v tej istej miestnosti je niekolko strojov na vstrekovanie plastov (PU) myslim, su to malicke drobne plastove vyrobky. Uz pri prichode je ta guma a plast citit. Praca to nie je narocna, sedi sa tam, kolektiv fajn, ale aj tak mam strach, ze co ak.. to skodi? Zatial som tam nestretla ziadnu inu tehotnu zenu tak neviem.. pytala som sa na to aj dvoch kolegov a ti hovorili, ze v pohode nemusim sa bat (ale inak by asi hovorili keby cakali dieta). Sefovi nic hovorit zatial nechcem, kedze som tehotna len velmi kratucko vlastne v piatok cakam MS a nechcem aby ma vyhodili, vzdy sa to aj tak oznamuje az po 3 mesiaci..
Co poviete moze to skodit?
@angela5 ono ked si to uz povedaladvom kolegom, resp sa pytala, tak to sa rozdiri hned - ak sa uz aj nie 🙂 ako vravim, porad sa sdoktorom, mohlaby sisa pytat na ine pracovisko, resp v krajnom pripade sibnut na PN. aj ked ja take riesenei nemam rada, lebo zamestnavatel je povinny ti dat vhodnu pracu ako tehotnej.
mozes to povedat hned ako to budes mat potvrdene lekarom pisomne, .... len ak este len caka ms tak asi by lekar este nic na sone nevidel aj keby tehotna si...
@angela5 ahoj mozem vediet v akej firme pracujes? Aj mi cakame babyy a pracujem na strekolisovni...
@nikolkananska ahoj, ja nie som na Slovensku... a u vas je to ako v praci? Citit tam ten plast? Co tam konkretne robis?
@angela5 vies co,citim plast iba pri niektorych strojoch,ale ja pri nich pre istotu niesom,,, nocne nerobim,podla zakona tehotna nesmie tahat nocne,....ale inak robim na gheme...ale to len teraz lebo za chvilu ma prekladaju na montaz a tam neviem co lebo som tam este nebola... 🙂 Ale parada inak,clovek sa tam nenarobi,ale uz v praci vedia ze cakam baby,musela som im to povedat,lebo nemozem dvihat takze veci a prenasat krabice...takze tak....a treba to v praci povedat co nejskor..moj nazor 🙂

@angela5 co sa tyka skodlivosti tineporadim, ale oznamit tomozes aj skor, akonahle ti da gynekolog potvrdenie, ze si tehotna. akonahle oznamis - aj s potvrdenim - a najlepsie pisomne - uz ta nemozu prepustit len tak.
co sa tyka skodlivosti sa asi porad s gynekologom. my nevieme, ake latky sa tam vylucuju, ake plasty spracuvaju.