icon

Tehotná na dovolenku

nikitta17
24. jún 2016

Ahojte, dnes som zistila,ze som tehotna 🙂 A chcela som sa vas opytat,kedze je to moje prve, planovali sme ist v lete na dovolenku kedze sa budeme brat a teraz si nie som ista ci tehotna na dovolenku k moru ci odporucate alebo nie? 🙂

Strana
z2
lili007
25. jún 2016

Ja som bola 1x tehotná v Chorvátsku ani som o tom nevedela. Zacala som jemne krvacat, myslela som si, ze sa jedna o menzes. Po navrate do SR mi doktora povedala, ze sa zrejme jednalo o uhniezdovanie. Povedala mi, ze co sa ma stat stane sa. Tak som to brala. Nastastie vsetko OK aj najpriek tomu, ze dovolenka bola pekne adrenalinova.
Samozrejme idealnejsi pre cestovanie ako tehulka je 2trimester. Otazkou je, kam cestujete, ci to nie je prilis exoticke atd. Dlha cesta v tehotenstve nie je idealna ale ani problemom. Kupanie v tehotenstve nie je problem. Pozor si mozno treba dat akurat na stravu.
V druhom tehotenstve som absolvovala cestu do Talianska, horucavy, plaz atd...opat bez problemov. Krotila som sa v slneni aby sa neprehrievalo brusko a myslim si, ze ak Vam doktorka vyslovene nezakaze, mohli by ste ist a dobre si to uzit.

adrianka22
25. jún 2016

@nikitta17 vraj najidealnejšie je ísť 16tt-26tt pokým ide o cestu lietadlom, ked pojdete autom záleží ako sa budeš cítiť

nikitta17
autor
26. jún 2016

Urcite lietadlom inak by som nešla ani kebyže nečakám bábo 😂 chceli by sme ísť do Turecka,ale uvidím ako sa budem cítiť v auguste už budem v 2.trimestri tak sufam,ze to bude fajn 😉

A ešte otazocka na vás teraz keď je tak horúco,neviem či sa môžem kúpať v bazéne, partnerov sestra a rodinou majú bazén a neviem či môžem alebo radšej by som nemala 😃

madana
27. jún 2016

@rebeka7501 ved som to aj napísala 😵 ,ze neodporucam ziadne spolocne kupaliska,kde sa da chytit vsetko mozne od plesní az po chlamydie,radsej niekde k vode,citaj este raz 😉

madana
27. jún 2016

@monicm ja len vravím,ze k moru by som sa bala ist ako tehu,v pripade ,ze sa mi nieco stane ako tehulke,a nebudem mat lekara pri sebe.Jednoznacne odporucam more pred Seneckymi jazerami ,ale nie v tehu,vtedy je idealnejsie ostat na SK doma,ak nahodou zena zacne krvacat,mat bolesti atd...ja by som osobne neriskovala v 1.trim. tehotenstva.A neodporucala som kupalisko,neviem preco ste to takto vsetky pochopili v mojom prispevku,citaj este raz,moj prvy prispevok 😉

sono2
27. jún 2016

@nikitta17 jasne, môžeš všade. Nič iné sa ti nestane ako obyčajne. Ja chodim a nic mi Neni. Aj dovolenku ideme august. Akurát pozor na nevoľnosti, je to nepríjemné. Ja som mala presne do 12tt ani na slnko som nemohla. Hlava bolela dennodenne. Turecko by som nešla. Odporúčam niekam, kde sa schladíš vo vode, tam to teda Neni možné.
Bazény fakt len kde je čistá studená voda. Nič kde je milión ľudí, to nejdem ani keď nie som tehu. Ináč krém atď ako normálne. Človek sa predsa pozná nie sme malé deti. Telo ti povie, či sa cíti dobre. Si len na začiatku.

zabulka1
27. jún 2016

@nikitta17 u nich doma sa mozes kúpať v bazéne len nie na verejných kde je plno ludi a nevies co mozes od koho chytit

elzena2
27. jún 2016

@nikitta17 Vraj teplota vody do 34 stupnov je v pohode. Pokial sa bojis infekcie, tak odporucam tieto tampony. http://hygienicke-tampony.heureka.sk/senta-prot... Ja som chodila na plavanie pre tehotne a sice by tam mala byt nezavadna voda, ale pre pokoj v dusi som si ich kupila a nic som nechytila. Su napustene vazelinou, takze su nepriepustne. Tieto su lacnejsie, ale mensie a suchsie, neviem, ci plnia vobec nejaku funkciu. http://www.lieky-online.sk/aqua-stop-tampon-swi...

Strana
z2