Tehotná s milencom
Dobry den,
chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.
@martina303
Proc ses obratila na mamu?
Aby se Ti ulevilo?
Preci jsi nemohla pocitat s radou podle TVEHO srdce... 😉
Mozna(urcite) toto Ti zkomplikovalo rozhodovani...
@martina303 moja mama zareagovala negativne aj na moje prve tehotenstvo. neposlala ma priamo na potrat, lebo vedela ze som rozhodnuta a stastna, ale jej prva reakcia bola: TO NEMYSLIS VAZNE!! 🙄
napriek tomu som lietala v oblakoch, stastna prestastna z babatka v brusku.aj ona sa potom zacala tesit.ale stale mi obcas povie- no nebolo lepsie keby si si urobila prv skolu?
a ked jej teraz poviem o druhom tehotenstve, pravdepodobne hned zacne buzerovat.
niekedy proste nie je podla nasich mam ta najlepsia chvila, ten najlepsi partner a pod, ale to babo co nosime,
je pre nas vzdy to najlepsie 😉
@martina303 ak ta lubia, budu ta lubit a podporovat aj potom.rodicovska laska je hadam najsilnejsia 🙂
aj tak stále nechápem,čo vyrieši interupcia ☹
celkom nič podľa mňa
nemáš záruku,že muž zostane s tebou navždy
priateľ-ten teda asi nie
ja fakt ako nechápem
peniaze-treba ich pre život,ale nie sú dôležitejšie ako život. či sa mýlim?
@martina303
@irriss babka zije daleko a vidime sa len par dni do roka. mama zije v Pakistane a aj ked pride 2x do roka, je prilis sebecka aby mi pomohla.je tu 3 tyzdne, chodi na lyzovacky, na dom k muzovi..atd..a potom si pride na par dni (napriklad3) pozriet maleho. a potom mi dalsi polrok do telefonu hovori, ako jej ten vnuuucik staaaasne chyba a ako s nim bude, ked pride..ano ano 😀
skusky mam teraz, muz je s malinkym takmer cely den 😉 pripadne svokrovci pomozu.
@irriss pravdu preco som sa obratila na mamu? Mozno ma vysmejete ale preto, ze som chcela vediet ci mi financne pomozu pocas doby na materskej ak by som ostala sama. Mozno by mi moc treba nebolo, ale ak by sa nieco stalo, dialo, choroba, neviem. A preto ci by som sa mohla k nim "vracat" teda navstevovat ich s dvoma detmi, rozvedena, sama ako ich dcera. Chcela som to prosto vediet. Byvame kusok od seba, navstevujeme sa kazdy druhy den... Moja mama je uz doma, nepracuje tak sme spolu stale. Moji rodicia su financne na tom dobre, to ale nechcem tym povedat, ze ich mienim vyciciavat a spokojne zit. Vsetko by som im vratila ked by som sa zamestnala. Len som sa bala tych naklado s dvoma detmi sama. Milovat ich mozem, ale tie naklady su velke. Keby si ja odtrhnem od ust a dam len im, je to aj tak nad moje prijmi, ktore by som mala. Preto som sa obratila na mamu.
@martina303 Tuším nám tu niečo v Tvojich rečiach nesedí. Buď zastupuješ ľudí na súde a pritom neovládaš zákony, alebo o svojom povolaní klameš.
Takže, ked zastupuješ ľudí pred súdmi, tak by si mala vedieť, že NEMÓŽEŠ v Tvojom prípade neuviesť otca do rodného listu. Lebo podľa zákona o rodine je otec v tomto prípade jasne daný aj keby sa do pôrodu staval na uši. Otcom pri pôrode do tristo dní od rozvodu je automaticky exmanžel. Podľa zákona Ti musí automaticky platiť výživné aj na druhé dieťa a to až do okamihu, kým ho súd nezbaví otcovstva. Zbavenie otcovstva v tomto prípade je možné len PO pôrode a len súdnou cestou. Exmanžel má potom nárok žiadať súdnou cestou peniaze od skutočného biologického otca.
Mimochodom, zrejme vieš aj to, že ak sa manžel dozvie, že druhé dieťa nie je jeho až po tretích narodeninách, tak nemá šancu zrušiť svoje otcovstvo, lebo mu to zákon neumožňuje a musí na cudzie dieťa platiť až do dospelosti. Dúfam, že nekalkuluješ s týmto. 😠
A to, že to pri neplatení výživného od otcov finančne sama a bez pomoci nezvládneš, je fakt.
K milencovi: už som to tu písala.. Neposudzuj ľudí podľa rečí, ale činov. Milenec vie v akej si situácii, chce s Tebou žiť a aj tak sa zastaví len na pár minútiek? A najbližšie si nájde čas na stretko až v utorok? Takto sa správa muž, pre ktorého si na prvom mieste? Myslím si, že nie. No, si v riadnej kaši..
@irriss tak no nemame rodicov idealnych, ale vacsina rodicov, najma ak maju dobre vztahy ako u
@martina303 sa svojim detom chrbtom neobratia.
@macamac nie su dolezite pre zivot, ale cim deticky uzivim? Nemam nic nasporene, planovala som ze nejak nasporim teraz. A este jedna vec. Moja 4,5 rocna Bublinka vzdy mala vsetko na co si zmyslela, ci uz tato kupil, ci ja, ci moji rodicia. skratka vsetko. Bola na detskej onkologii, nador bol nezhubny,ale vsetci sme sa zlakli, okrem lasky ktorou sme ju zahrnali, sme jej vsak dali vsetko na co si pomyslela a tak sa to aj vlecii s nou dodnes. viem, chyba vychovy. Ale my sme do jej dvoch rokov byvali u mojich rodicov. Obaja sme studovali, pracovali a stavali dom. Hockedy pride k nasim otvori ladnicku a so skryvenymi ustami, preco vy ju mate taku plnu a my nemame skoro nic. Pritom ja kazdy den varim a mame vsetko 😀 Len moj dedko tam skladuje 100 kompotov, co to opticky vyfarbi. A preto sa bojim, ze si ju moj muz bude kupovat, ked ja na to mat nebudem a ona sa rozhodne ist k nemu...
@kveta Mas pravdu, dopodrobna som nesla. Viem ze moj manzel je podla domienky otcovstva otcom. Myslela som ak hned poda na sude ziadost o zapretie otcovstva ked sa to dozvie... Ja uz pesimisticky hladim na to co bude po tom.
A NEKALKULUJEM s nicim, to nie! To som nechcela aby tak vyznelo. ☹
@kveta ano len na par minutiek a hned mu volala manzelka tak som odisla... Vravim, ze on s tym neratal tak nebudem cakat ze sa ku mne postavi a ani to necakam!!! Nepovedala som, ze chce zit so mnou... Keby sa to prevali, potom sa vyjadril, ze "pojde ku mne".... vsak co ine by mu ostalo, ked ho zena "mozno" posle v certa....
A este aby som uviedla na pravu mieru, zastupovala som len pri uprave styku a vyzivnom, pri zapreti otcovstva nikdy.. 😔
@martina303 A keď Tvoj milenec "pôjde k Tebe".. Kam pôjde manžel?
Odkedy som si včera večer prečítala Tvoj príbeh chodí mi celý deň po rozume. Ráno som to povedala aj môjmu manželovi a trochu sme to rozoberali (môj manžel je na rozdiel od mojej ženskej duše realista a pozrel sa na to z chlapského pohľadu) - včera večer sa mi ešte zdalo dobrý nápad priznať sa ale keď sa mi to rozležalo silne pochybujem že by Ti odpustil.
Vieš väčšina Ti radí nechať si dieťa ale neviem - oni asi majú svoj štastný usporiadaný život. Je úžasné rozhodnúť sa pre život ale musíš myslieť aj na to, čo všetko ťa to bude stáť. Neviem či si uvedomujú čo všetko to obnáša ostať sama s dvoma deťmi v dnešnej dobe. Nemôcť sa spoľahnúť na pomoc manžela alebo svokrovcov - zrúti sa Ti všetko a zrúti sa aj tvojej dcére (teda ak Tvoje manželstvo a Váš rodinný život za niečo stojí).
Nezdá sa mi, že by Tvoj vzťah s milencom mal budúcnosť alebo ružové vyhliadky - no po utorku budeš múdrejšia - keď Ti povedal že bude stáť pri Tebe ale čo tým vlastne myslí ? Vieš reči sa vedú.... aby si nakoniec nezostala sama s dieťaťom, bez prostriedkov a bez rodiny. Pritlač naňho aby sa yvjadril ako presne si plánuje Vašu spoločnú budúcnosť a keďže nie si prvá tak aj tak to ber s rezervou.
Ak chceš zostať s manželom a máš ho stále rada, je tu asi jediné riešenie, obe vieme aké, zaprisahaj milenca aby to nikdy nikomu nepovedal, uzatvor túto kapitolu a nikdy sa k nej nevráť. Zamkni v sebe tajomstvo pre vyššie dobro.
Staré heslo rokmi preverené známeho Dr. Plzáka - zatĺkať, zatĺkať, zatĺkať.
Moja najlepšia priateľka sa práve rozvádza. Manžel ju roky zanedbával - vytrvalo jej nadbiehal jeden chlapík, tak sa z nich nakoniec stali milenci. V slabej chvíli to naželovi prezradila.... manžel sa tváril, že O.K., že ju vlastne chápe a že nech sa teda rozídu. 2 týždne bol milý a pomaly z nej ťahal informácie, Keď konečne zistil, kto to je a kde ho nájde tak si milenca počkal, zmlátil a milenec sa tak zľakol, že sa s nou okamžite rozišiel (priznal sa že to aj tak nemyslel vážne, hoci ju o tom presviedčal) a priateľka ostala sama, rozvádza sa, musí predať byt lebo ho sama neutiahne, dieťa je neštastné, všetko je v troskách, začína odznova a zostala bez manžela, aj bez milenca s ktorým si plánovala budúcnosť( a to sa ešte nevyjadrujem o stránke finančného zabezpečenia). ZAsiahla ju tvrdá realita. MAnžel jej ponúkol návrat ale on je taká povaha že jej to bude pripomínať a trestať ju za to.... takže zostáva sama.Pred mesaicom štastná a zamilovaná so super vyhliadkami a dnes sama s dieťaťom v byte z ktorého musí odísť.
Priznám sa, sama si neviem predstaviť, že by som bola v Tvojej situácií, držím Ti palce nech sa už rozhodneš akokoľvek.
@kveta Ja som povedala jeho slova... nehovorim, zeby to tak bolo. Niekto sa mu tu pytal na jeho postoj. Tak som jeho skromny postoj opisala...
@martina303 chápem, aj my sme v rodine prešli detskou onkológiou-a nie raz 😔
ale bola to taká normálna rodina-nemá koruniek nazvyš,takže malej dávali naozaj LEN lásku 😔
neviem, skrátka neviem, ale ja by som mala jasno jedine v tom,že dieťa nezabijem
a nech tu nik prosím nepíše,že tu radia len také, čo majú usporiadaný a šťastný rodinný aj osobný život
lebo to je tiež riadna utópia
@katka121 Katka tym jedinym riesenim myslis inerupciu?
@martina303 Martinka Tvoje slová : "Nechcem si dat vziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon" ..hovoria za všetko..
@melonik7 ano tak to citim, ale bojim sa, ze to sama financne nezvladnem.
pardon,zabudla som, ze sa nemam pustat do citlivych tem, kde moj nazor je mozno jeden z desiatich..lebo po mne vystartuju citlive osoby ako vy dve a zacnu odsudzovat moje materstvo, pocity a tak..fakt ako stado sliepok , prepacte...ja k tomuto uz nemam co povedat.....no nic, zujima vas to, to je vas problem, ja vam na to neodpoviem tak vas to este bude zaujimat dlho....martine som povedala svoj nazor a nemienim sa dat zatiahmut do zbytocnej hadky, mam ine veci na praci...dieta mi uz davno spi, mozem sa venovat sama sebe a nie tu vam...martina, drzim palce🙂
@martina303 Ano, a nikdy nic neprezradiť. Uzavrieť sama v sebe túto kapitolu, odpustiť si a ísť ďalej.
Je ušlachtilé vybojovať so dieťa proti všetkým, ale pravdepodobne by si zostala sama na materskej, ja si to teda neviem predstaviť, pri príjmoch, ktoré spomínaš. Ja osobne napríklad viem, že by som to nezvládla, nie som taká supersamostatná superžena, ja som povaha ktorá potrebuje rodinný život, nie som konfliktný a asertívny typ, neviem sa ani poriadne hádať. Neviem aká povaha si Ty, snaž sa odhadnúť svoje sily.
žiadne riešenie nie je to ideálne. Keď si dieťa nenecháš budeš si určite klásť otázku - čo keby..... ale ak všetko stratíš a ostaneš v ťažkej situácií sama s dvoma deťmi - zaručujem Ti že si tiež budeš každý deň klásť otázku - čo keby... a je tu aj Tvoja dcéra ....
@nice202
fuuuuu..precti si to a nereaguj na posledni slovo..ale na cely kontext..
Nejlepsi je, kdyz nekdo prijde na posledni chvili, nevi o co "go"..
Zastavas se nekoho, kdo rekl, ze srdicko, ktere BIJE v 7tt NENI dite, ale TO..
p.s. Neni rec o interrupci..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
moj nazor alebo ako by som to spravila ja, dieťatko by som si určite nechala, všetko povedala manželovi, možno ostane s tebou, možno ťa opusti to bude to horšie ale bude to tvoj trest za ten hriech, neviem či si veriaca ale chyby robi každy, boh ti odpusti to že si podviedla manžela ale vražda to je už niečo ine- nie nie je interupcia to je skresleny nazov- povedz si idem zavraždiť svoje dieťa-pojdeš, nechod prosim nikdy to neurob, lebo s nim zomieraš aj ty alebo skor tvoja duša, ver mi, všetci robime chyby a nevieme čo sa ešte v živote stane nam, neodsudzujem len tak rozmyšľam a pišem par slov aj ja, drž sa, veľa sil a obetovania sa ti prajem 🙂
@katka121 veď to, že ja nie som typ, ktorý sa háda. Vzdy som sa snazila kazdemu vyjst v ustreti, pomoct. ani s manzelom ked sa hadame, mam pocit ze nevladzem argumentovat, ze sa stresom idem rozletiet na kusky.
Ale ked ja o to dietatko prist nechcem 😢 😢 😢 Viem, ze manzel odo mna odide, som si ista. Vcera sme sa len bavili o jeho zamestnancovi a hovoril mi ake ma na nho naroky, v pripade sklamania a pochybenia by ho okamzite prepustil. Hovorim, vsak on ma dve deti, je vdovec tak hadam by si mu sancu dal. On, ze nie, ze bol vystrihany a na pracovne miesto caka kopu ludi :( viem, je to ina situacia ale moj manzel je skala, on mi neodpusti nikdy.

@tea333 myslím, že radi ma majú. Ale nikdy neodhadnem či sa odo mňa neodvrátia.. predsa len tá hanba.. a oni vzdy zili pekne a sú "tu" uznávaní ako pár a ako ludia. To su také komplikovane spolocenske rebricky, ak treba rozpisem sa aj o tom...