icon

Tehotná s milencom

martina303
28. jan 2012

Dobry den,

chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.

eri28
30. jan 2012

@martina303 ahoj moja 😉

co sa tyka tvojho pribehu, ja som bola horsi kvietok, ale babo, nikdy z toho nebolo 😉

a teraz k tvojej teme, urcite by som si vyriesila problemy z muzom, su dlho trvajuce, povedala by som mu co je vo veci, a co si ty myslis, ze babo nie je jeho, na 90% , a ked nie tak by som mu napisala list a polozila na stol a od strachu sa par dni neukazala 😀 😀 😀
asi mas dolerantne chlapa, moj by ma prizabil, pametam si len jeden telefonat od kamosa, ziadny sex a od zlosti rozbil moj mobil hodil o zem 😀 😀 , ale ja som ina kapitola.
a co trosku na tebe obdivujem spat z druhym chlapom a zit z druhym v domacnosti......
akoze mohla by som mat 4 deti ked si z chlapom nerozumiem koli sexu, mohol by mi dat modre z neba nevydrzala by som pri nom poznam sa..........
pisem aj o sebe sorry, ale davam si to do kopi vsetko ur 😀 cite podla mna na prvom mieste by som riesila muza svojho a co dalej, nechodia by som po byte okolo neho a urcite by som nespala na jednej posteli s nim, nehovorim o zenskych domacich pracach, asi na teba nema cas, ale obcas v rodine je 😉

a keby som toto zvladla, tesia by som sa na miminko, mi mame v rodine tiez jednu ma dve deti, kezde z inym a nezije ani z jednym 😉
ja na tom nevidim nic zleeeeeeeeeeeee 😉 😉 😉
deti su deti a zivot mame len jeden ziadna veda...........
no a keby som si to poskladala, vsetko v hlave a muz by mi neodpustil, nic ine by mi neostalo iba zbalit si kufre...
vztah z miloncom by som neriesia rodinu , by som mu nekazila, ked je taka idealna, aj ked tomu neverim.....
a tesila by som sa na mimino, otca by neskor urcite poznalo a mozno by ho lubil tak ako svoje deti, preco niekomu nedat sancu na zivot, ved mimco za to nemoze, ze dvaja, sa maju radi a sex k tomu patri...
asi by som sa z milencom nadalej stretavala, ale iba ako mama dietata, a mozno by som si hladala vazny vztah, to som priklincovala 😉 fuuuuuuuuuuuu, alebo neviem dala by som si pauzu vo vsetkom a tesila sa zo zivota, aj ked je na hov................... co uz 😅

pikino
30. jan 2012

@martina303 prajem ti vela šťastia, nech sa to vyrieši čo najlepšie hlavne pre detičky.

aliza
30. jan 2012

@martina303 tiez ti drzim palce a prajem, nech sa vsetko vyriesi. Zvladnes to, uvidis a nenechaj sa zdeptat 'dokonalymi' ludmi, ktori by to nikdy nespravili....cerpaj silu z tych, co ta neodsudzuju a chcu ti pomoct. Drz sa!

mata1826
30. jan 2012

@martina303 ahoj dobre si spravila ale neviem či to uzamknú držím palce aby áno čítala som tému a niektoré príspevky ma tiež zarazili človek hľadá pomoc a podporu a namiesto toho sa naňho zosype kopec výčitiek a blbých poznámok. naozaj myslím že tie tebe netrebajú. myslím že ťa viac znechutili a určite ublížili. ja som to tak cítila a to sa ma ani netýkalo. človek robí chyby každý a je blbosť niekoho súdiť pretože o pár mesiacov môže byť v tvojej situáciíí každá jedná z nás. človek sa proste zamiluje a nevie si pomôcť chápem to. ruku na srdce milé dámy ktorá z nás nebola niekedy v živote zaľúbená do toho nepravého myslím že každá. zakladateľka len v nevhodnom čase no a čo. čo sa stalo sa neodstane a keď sa chce sa cesta nájde. držím palce aby to dobre dopadlo nech sa rozhodneš akokoľvek. všetko chce čas. uvidíš spraví sa to. 😉 a vysvetlovať dcérke neboj ona ťa tiež určite miluje a neodsúdi a nebude hanbiť si jej mama a dôležité sú pre ňu úplne iné veci. je maličká také veci ona nerieši a až jej to budeš chcieť povedať a vysvetliť neskor tak to urobíš. je to tvoja osobná vec 😵

kralicica
30. jan 2012

@martina303 nic sa neboj, taketo veci sa stavaju a necit sa pre to hrozne. stalo sa. bola to chyba a to vies. preto som nemala potrebu ti vysvetlovat tento fakt (na rozdiel od mnohych inych). bude dobre, len sa ukludni, zrataj si plusy a minusy a rozhodni sa tak, aby to bolo dobre pre teba aj dcerku. ak sa to dozvie manzel, urcite musis pocitat s istou davkou hnevu a nemaj mu to za zle. ale sme na tvojej strane. kazdy ma svoje slabe chvilky a tebe sa to akurat vypomstilo. nie si prva ani posledna, nelutuj sa ale ani si netlieskaj. budeme na teba mysliet a neboj sa, este vzdy mozete byt vsetci stastni. pre teba tymto zivot neskoncil, hoci teraz sa to tak zda, opat sa budes smiat. chvilku to potrva ale cas vsetko vylieci.

macamac
30. jan 2012

@totty 😉

jabadaba
30. jan 2012

@aliza ale ja som nepisala o tvojich zasadach, ale o svojich. Ty si pisala o iluziach, ja som Ta len opravila a spomenula som zasady. Ze su tvoje, o tom rec nebola. To len, aby sme si tu nevkladali do ust slova, ktore sme nepovedali. 😉

Presne, pises o kratkozrakych, kratkodobych rieseniach. Niekto im podlahne pod tlakom krizy a okolnosti, niekto nie.

Ty tiez o mne nevies absolutne nic, aby si smahom ruky uzatvarala to ci tu pouzivam len nejake prazdne slova. To je najlepsie. Ale nemusis nutne prezit uplne vsetko na vlastnej kozi, aby si vedela zaujat rozumne stanovisko. Sorry. To potom si kazdy vezmime drogy, lebo len na vlastnej skusenosti budeme moct zaujat postoj, ze su zle. Nie? To je tvoja logika? Rozumiem tomu spravne?

bridget
30. jan 2012

@martina303 Velmi ti drzim palce, nech tvoje rozhodnutie bude to najspravnejsie! Nech to uz dopadne s manzelom akokolvek, dietatko ti da tolko lasky, ze ti vynahradi vsetky trapenia... Prajem ti vela sily, aby si zvladla nastavajuce dni a tyzdne a potom vela radosti s milovanymi detickami. Vsetko dobre!

gelinka75
30. jan 2012

zaujimava tema, necitala som vsetko, ja by som volila dieta, niet nad cim rozmyslat, ostatne sa zariadi same 😀

kala17
30. jan 2012

jej manžel ju tiež podviedol ,po 1/2 ročnej marodke,ked ona ako dobrá manželka chodila za ním do nemocnicea robila si starosti a on sviňa sa uzdravil a našiel si známosť ....ona martinka mu odpustila a žila s ním dalej kvôli dcére a určite v každej ťažkej chvíli a kríze aj ked odpustila nezabudla tak nech jej aj on odpustí ,keby mohli byť chlapi tehotný tak sú každý piaty tehotný s mileneckého vzťahu lenže Boh to zariadil inač, tak zato čo sa u nich deje môže aj on.manžel..keby to u nich fungovalo normálne nenašla by si priateľa...takže je jedno zachvíľu by sa stalo niečo iné a blížilo by sa ku koncu.. takže ak si by som sa zaujmala v o svojom svedomí o to či dokážem uživiť dcérku a to nenerodené dieťa,?ked si bola šikovná v tom ako si nájsť lásku a priaťeľa ,tak verím že vymyslíš aj to ako si popri materskéj privyrobíš,budeš mať materskú,výživné od jedného aj druhého ,prídavky...určite nejaké veci po prvom dieťati ,máš rodičov ,obľubia si dalšie vnúča, kedže už doma bola kríza.. zachvíľu by si sa s manželom rozišla aj tak by si riešila s čoho vyžiješ a kde budeš bývať,?nič nieje pre nič,bola jej daná úloha ide sa riešiť,..to že budú na teba ukazovať prstom...chvíľu,,to ti môže byť jedno ked sa to narodí pomôžu ti aj tý čo to najprv nevedeli preglgnúť,ty aj dcérka/ bude mať súrodenca / budete tie najšťastnejšie ... nie si posledná, v zamilovanosti je človek naivnejší ,nevníma následky realne,každý je ako ožiarený...takže povedať mužovi čo sa stalo,a zariadiš sa podľa neho ako sa k tomu postavý ....a priateľ ...záleži aké veľké sú jeho 3 deti...tam nezáleži na vzťahu inom ,lebo ako Martinka aj on hľadal lásku pohľadenie niekde inde len nie vo svojom manželstve,ak mu išlo len o sex a škatulu a vedel byť milý .,tak sa to zachvíľu prejaví..nik nemôže čakať, že odíde od 3 detí kde mám citovú väzbu ,ak sa tak stane tak to bude jedine preto, že táto situácia by bola preneho vyslobodením na začatie nového vzťahu ,lebo doma mal tiež problém ,...veľa šťastia nik ťa nemá právo posudzovaťaj tak urobíš to čo chceš a káže ti tvoje vyššie ja,ked sa rozhodneš ako chceš všetko má svoje +/-

martina303
autor
30. jan 2012

@kala17 My sme manzelia neboli ked marodil az rok a pol asi na to. A on sa so mnou ferovo rozisiel. Pockal sice kym zostatnicujem a az potom, nehral so mnou spinavu hru.

Ja si tiez myslim, ze nejak vyzijeme. Vzdy sme to nejak zvladli. Len bohutial sa necitim na to manzelovi povedat pravdu! Nemozem sa premoct a myslim, ze sa ani nepremozem. Dnes som sa zastavala v praci kolegyne a sefka mi hovoril, seba si zastat nevies, za seba bojovat nevies ale o inych sa staras a najma o tych co sa ta nikdy nezastanu. Jednoducho mu teraz pravdu nepoviem. A nech sa potom deje co sa deje. Budem zit len pre nich, snazit sa upevnit to co je narusene, ale pravdu mu nedokazem povedat.

Tomu druhemu uz len to, nech je stastny, nic zle mu neprajem.

winipega
30. jan 2012

@martina303 tak si sa rozhodla ze dietatko si nechas a ostanes s manzelom?alebo nechapem? 😕

eri28
30. jan 2012

@martina303 mozno az pri porode snad ho netrafi slak 😉

andrea679
30. jan 2012

@martina303 Daj vedieť ako si sa rozhodla. Držím tebe a celej tvojej rodinke palčeky

tilkao
30. jan 2012

@martina303 martina ak si sa rozhodla nepovedat manzelovi pravdu,skus si vytycit jasne ciele, ktore ti mozu pomoct do buducna, ktore ti prinesu nejake pozitivne pocity a nenechaju ta utapat sa v ziali;
pripravuj sa a urob skusky, upevnuj vztah s manzelom, stravte ako rodina co najviac casu spolu.
presne ako povedala tvoja sefka, bojuj aj za seba

lvka
30. jan 2012

@martina303 drz sa Matka, uz si v sebe to rozhodnutie urobila len ho pripusti ;) vsetko dobre dopadne

macamac
30. jan 2012

@irriss prečo by mala nenávidieť dieťa ako spomienku na jeho otca? 😕
to môže takto uvažovať len nezrelá osobnosť
stokrát bolo napísané,že to dieťa za nič nemôže
@winipega myslím,že striedavka sa nedá schváliť len na žiadosť jedného z rodičov. bolo to tak v prvopláne, ale kdesi som čítala,že je zmena 😉 neviem určite, ale kdesi som to zachytila

macamac
30. jan 2012

a opakujem sa - ale prečo je tu stále hypotéza, že Martinkina dcéra bude trpieť?ako toto môže niektko vedieť predpovedať?
to môže,aj keď jej mama pôjde na potrat-a prípadne jej to potem "prepne", psychicky. bude mať chorú mamu a bude žiť s otcom.....ale takéto predpovede ja nemám rada....

aliza
30. jan 2012

@jabadaba nie, nemusis si nutne vsetko prezit, najlepsie je poucit sa z chyb druhych a nemusiet to sam zazivat. Ale povedat, ze nieco by sa mi NIKDY nemohlo stat, rozhodne nie je rozumne stanovisko. Nie, nemusis si zobrat drogy, aby si pocohopila, ze su zle. Ja takisto nemusim nikoho podviest, aby som zistila, ze to nie je spravne, ale zaroven sa tu nebudem trhat, ze by sa mi to nikdy nemohlo stat a to je ta skusenost, o ktorej som hovorila. MArtinka sa tiez volakedysi takto dusovala, ze ona by nikdy toto nespravila....aj to tu pisala a hen, spravila. Nazor moze vyjadrit kazdy, samozrejme, ale v pripadoch, ako tento, treba najprv pochopenie a to pochopenie pride, iba ak ma niekto podobnu skusenost, odsudzovanie a nadradovanie je uplne odveci, nikto na to nie je zvedavy, ze nejaka XY by to nikdy nespravila...akoze, o com? aky to ma vyznam? jedine ten, ze robi seba lepsim, ako su druhi 😖

martina303
autor
30. jan 2012

@macamac To je blbost. Ja voci nemu necitim nenavist a nikdy ani nebudem. Nic mi nesluboval, nic sme neplanovali, nic mi nedlzi. je pravda, ze citim sklamanie, ale nenavist urcite nie. Prajem mu nech je stastny, avsak uz s nim nechcem komunikovat ani nic riesit. Nie preto, ze sa hnevam, ale preto ze som sa sklamala.

Macamac ak jeden z rodicov nesuhlasi, nariadi sa znalecke dokazovanie a na zaklade posudku znalca sud rozhodne.

irriss
30. jan 2012

@macamac
asi budu pro nekoho nezrala na tuto myslenku, ale citim se dostatecne zrala na to, abych uz sem neprispivala...
Je mi z toho smutno..myslim si, ze uz bylo receno VSE a mozna i vice nez by melo..
😒
Vim, ze LZE zahrnout dite "zlobou, nestestim, smutkem" a neucinit ho dostatecne stastnym - nepokryt ho dostatecne Laskou..protoze je v nem mozne najit "zrcadlo" zloby, zlosti, nenavisti..vuci jeho "rodici"
To, ze za nic NIC dite nemuze...to je sice pravda, ale skutecnost je JINA..
Je mozne "nenavidet" dite JEN z TOHO DUVODU, ze je PODOBNY otci - a pokud vyrazem, vizazi..je to jeste horsi..

Dite muze pykat za neco , za co nemuze, ale zaroven muze pykat za to, CEMU (komu) se podoba...
Tezko lze prijmout tuto moznost jako alternativu..ale toto se muze stat, i kdyz pocatecni stav je "teseni se na miminko"..situace se muze vyvinout zle...dojde k vycitkam, kdy se vycte vse diteti...."matka" se zacne potacet s otazkou..
KDYBY dite nebylo..
KDYBYCH tenkrat se byla rozhodla jinak..
KDYBYCH tenkrat byvala vedela..
KDYBYCH tenkrat se nerozhodla pro nej, mohla jsem to a to..

aliza
30. jan 2012

@martina303 ak si sa tak rozhodla a citis to tak, tak je to urcite to spravne riesenie pre teba. Nam neprinalezi to posudzovat, je to tvoj zivot, tvoje rozhodnutie a tvoja zodpovednost. Ja len, ze co s milencom? si si ista, ze toto tajomstvo uchova? ako sa on k tomu postavi, ze chces utajit jeho dieta? chlapi su jesitne stvorenia, treba na to mysliet 😉.

macamac
30. jan 2012

@martina303 presne-som rada,že si úplne normálna ženská 🙂 spájať dieťa s nenávisťou /prípadnou/ je riadne choré. aj keby si ho napríklad nenávidela-snáď človek vie rozlíšiť " on" a "dieťa". ak už aj neľúbim jeho, to neznamená, že neľúbim dieťa, ktoré mám od neho.
niektoré tu už zachádzajú do neskutočných verzií a zbytočne deptajú človeka.
pane bože- za čias mojej babky, keď interupcie neboli na dennom pláne, v každom dome pomaly bolo nemanželské dieťa-takže skoro všetci sú tu rodina 😀 😉 na odľahčenie
konkrétne- v našej rodine, niekoľko generácií dozadu, bol muž, ktorý nemohol mať deti a jeho žena ich doniesla domov niekoľko-postupne. a on všetkým tvrdil,že sú jeho. aj keď to bolo verejné tajomstvo.on na ženu nedal dopustiť, deti vychoval. chlapi niekedy pre nás reagujú aj dosť "inak" a prekvapia. takže-nevieme, ako bude tvoj príbeh pokračovať.
ja ti len nesmierne moc držím palce. ale viem,že to zvládneš. ja ti verím- ver si aj ty viac!
nie si o nič horšia ako ktokoľvek z nás. a reči typu,že sú tu ženy,ktoré hovoria Nikdy nehovor nikdy - len preto,že si chystajú popredu alibi na svoju prípadnú neveru, vypovedajú tiež o zrelosti pisateliek.
ach bože, súdiť.... súdiť nás bude niekto iný.
buďme ľudia a majme pochopenie pre ľudskú slabosť. Boh má to pochopenie. nik nie je bez viny, ani hriechu.

a striedavka? to teraz nerieš. v prvom rade treba dať do poriadku oznam o miminku v brušku 😉
potom uvidíš, či vôbec nejaká striedavka príde na pretras 😉

macamac
30. jan 2012

@irriss ale ona píše,že necíti nenávisť k milencovi 😉

cmulinko
30. jan 2012

@martina303 tvoje rozhodnutie mlacat nikto nemoze sudit.....len respektovat...je to tvoj zivot,ale v tejto chvilke vobec nemyslim na to ako na tom budes neskor ty....mozno budem necitliva,ale za tychto okolnosti necitim lutost nad tebou..... premieta sa mi pred ocami muz,ktoremu sa raz zruti cely svet ak pravdu zisti....,ze vdaka tebe miloval dieta,ktore bolo splodene z inej lasky ako z jeho lasky k tebe.

martina303
autor
30. jan 2012

@aliza No tazko mi je dopredu hovorit, neviem ako sa mze zachovat. Ale ja si myslim, ze mozno bude len rad, ze som mu dala pokoj, nenarobila problemy, kontak som s nim prerusila ja, tak on vyjde z toho s cistym stitom. Neviem co este bude, dnes som mu uz telefon nezdvihla. Nieze by som sa sla zatajovat, ale bolo to to jeho klasicke uz pred odchodom z prace, tak na 2-3 minutky jej zavolam, aby nehundrala. No tak som ani nedvihla, v podstate svoj postoj uz zaujal, vedel o tom ako prvy. Presli 4 tyzdne a len reci, tak uz asi nove mi nic nepovie. Nemam na nho extra zlost, viem, ze rad ma mal, viem o nom vsetko, teda vsetko mozno nie ale vela veci, cim by som mu ublizila. Avsak to mojim cielom nie je. Mala som ho moc rada, aj niekde v srdci mam a preto mu prajem nech sa ma fajn. A ako sa zachova ku mne to uz neovplyvnim.

martina303
autor
30. jan 2012

@cmulinko viem mas pravdu,mozno sa moje rozhodnutie mlcat zmeni, ale momentalne sa buhuzial na to necitim. Viem, ze by sa zbalil hned a zaraz. A to aj kvoli malej nechcem.

elise
30. jan 2012

@nela82 v zákone to nie je využivaju dieru v zákone 🙂

irriss
30. jan 2012

@macamac
JA jsem nepsala osobne NIKOMU..psala jsem to jako alternativu..I jsem to tam do prispevku psala, ze to neni na nikoho osobne..ach joooo ☹

a kdyz uz musim jit do detajlu..

vysvetlim to takto:
moje mama milovala meho otce.., a presto mne pak zacla nenavidet....
prisel cas rozchodu, vycitek a naschvalu...a dite(ja) "uprostred"

nemohla mne ani videt - pry jsem se mu zacla cim dal tim vice podobat....

uz jen pohled na mne neunesla..protoze jsem ji ho pripominala...i kdyz jsem se pohla byla jsem "jako on" ☹

Tak jsem se prestala "hybat" - uz nekolik let nevi jak se hybam, co delam..a myslim si, ze "ozila".. 😉
Nema pred sebou OBRAZ, ktery ji pripomina rozbity Svet..(jeji Svet)

NIKDY nerikat NIKDY..co je dnes, neplati ZITRA

cmulinko
30. jan 2012

@martina303 tak si straz svoje tajomstvo az do hrobu,lebo tvoja pravda moze dostat do toho hrobu niekoho ineho a mozno aj skor ako by chcel.tvoje manzelstvo bude potrebovat uplnu rekonstrukciu...a ja ti k tomu prajem vela sil.