icon

Tehotná s milencom

martina303
28. jan 2012

Dobry den,

chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.

alice107
31. jan 2012

@zexi ,hlavne by nemali trpiet nevini..jej deti,manzel ,rodina.....rodina milenca.....alebo je pre teba uplne o.k ,ak je niekto neverny,a podsunie a oklame partnera,ze je otcom?to je moralne?

martina303
autor
31. jan 2012

@alice107 Nekutocne.. Tak poprve o ziadne financne zazemie mi nejde. To si vybudujem, verim tomu. Pracujem od 16 rokov popri skole, ak odratam rok a pol materskej. Manzela nemienim obrat ani o korunu. Samozrejme, ze obavy mam, nakolko ma moze zasiahnut choroba alebo nieco ine... ale to uz riesit nebudem. A nikdy som nepovedala ze budem zatlkat vecne., ale ze sa necitim povedat to teraz.

O moju dceru som sa vzdy starala s laskou, case ked bola chora som pri nej ani nespala, absolvovala som kazdy jej uspech, prvy krok, prve slovo, prvy den v skolke, prve vystupenia vsetko. To ze som zlyhala lutujem strasne, no bohuzial to nevratim.

zexi
31. jan 2012

@alice107 nemali by trpieť, preto martina hľadala riešenie kde by trpeli všetci zúčastnení čo najmenej. Ale ty jej podsúvaš také, kde by trpela ona čo najviac a pritom ostatní by trpeli tiež. v tomto prípade sa toto klamstvo volá milosrdná lož.

alice107
31. jan 2012

@martina303 tasto debata pre mna nie je o cite predovsetkym..ale ano,mam sucit hlavne s tvojim manzelom,detmi na jednej aj druhej straneoboch rodin...ale nejako neviem,preco by som mala sucitit s tebou......to ty si ublizila..nie naopak...

zexi
31. jan 2012

@stardust no ja verim tomu, ze keby sa tie casy vratili, mnohi moralisti by si prisli na svoje 😀

martina303
autor
31. jan 2012

@alice107 to ja od Teba ani nežiadam. Viem, že si nezaslúžim ani súcit, ani pochopenie. Žiadam len aby si ma nesúdila, že sa neviem postarať o svoje deti!

grace90701
31. jan 2012

@elise suhlas

hariet
31. jan 2012

@martina303 ahoj, je to teraz velmi takze, ale nezufaj si.. Urcite si velmi dobra mamina. Len ti chcem povedat, ze chapem, preco si sa rozhodla tak, ako si sa rozhodla. Myslim, ze by som rozmyslala rovnako. Drzim ti velmi palce a myslim na teba!

alice107
31. jan 2012

@elise ,ja by som sa nemohla dostat do takej situacie.to zalezi na morlanom profile cloveka....ze nieco pripusti,nieco nie.....ty pripustats,zeby sa toto tebe stalo?ze tvoj moralny ,voljmeto´´kodex´´ zivotnych hodnot v tebe zahrna aj taketo mozne spravanie?suloz so zenatym muzom,ublizenie svojej ajeho rodine?moj zivotny postoj je iny....ja nesudim.ja vyjadrujem svoj nazor.ako kazda tu na fore..nietore snou sucitia a vidia sa trerarz v jej situacii......je nie.....

bettypo
31. jan 2012

@alice107 @alice107 nechceš nám vysvetliť aký máš problém? Síce píšeš, že autorka obnažila svoj súkromný život na nete.... ale ona si už neželá pokračovať v tejto debate, len sa bráni. Je také ťažké rešpektovať to?

alice107
31. jan 2012

@martina303 sama si napisala,ze sa asi nedokazes o deti materialne postarat.....takze ja vychadzam z toho.....ja teba nesudim.ja vyjadrujem svoj nazor..ako ty yjadrujes ten svoj.....dala si nam tu na fore moznost sa k tebe a tvojmu zivotu vyjadrit....tak sa nesmies cudovat,ak to robime....a ja som vyjadrila pochybnost,ci dokazes fungovat ako dobry priklad pre svoje deti.....vyjadrila som nazor......to je vsetko.....

grace90701
31. jan 2012

@martina303 kazdy kajucnik si zasluzi sucit, ale urcite nie odsudenie...toto, co prezivas je pre teba dostatocnym trestom a dufam aj ponaucenim...zelam ti, aby to vsetko dopadlo najlepsie ako sa da...

alice107
31. jan 2012

@bettypo ,ak si nezela pokracovat v debate, ,tak treba poziadat o zomknutie fora............nic lahsie.....

zajo79
31. jan 2012

boze ved ju uz nechajte... 😔 ma toho sama dost, tak autorke este nebudeme nakladat.. nieje ani prva ani posledna, ktora sa v takejto situacii dostala...verim ze to vyriesia, ci tak alebo tak...

elise
31. jan 2012

@alice107 želám ti aby sa ti to nikdy nestalo ale nikdy nevieš čo sa v živote udeje nevieš ani či nebudeš chorá (aj ked budeš brať vitaminy a zdravo sa stravovať....) ja som vždy vravela ja na PN nikdy nebudem nebudem nikdy chorá vždy to nejako prejde a stalo sa to že som dostala cievnu mozgovu prihodu, viem si vážiť všetko čo život dá a som na pn už 3 mesiac, je na manželovi že mna a syna živý z výplaty, moje pn dávky stačia akurát na hypotéku ale nesťažujem sa aj ked som si takuto situáciu nikdy nepripušťala sme spolu už 12 rokov ako manželia a tiež medzi nami prehrmelo všeličo možne nie všetko sa dá riešiť krásnym ideálnym roprávanim nikdy nevieš čo ti zasiahne tvoje srdce aká bude situácia keby sme všetky vedeli takto perfektne predvidať svoje dni v živote ako ty všetko by bolo super, neboli by rozvody, nevery, nešťastia havárie choroby...ja kryštáľovu guľu nemám, neplánujem (po prekonani cievnej mozgovej porážky) žijem svoj život tak ako ide nič zle nevyhladávam , myslím pozitívne ale život sa nedá nalinkovať.

bettypo
31. jan 2012

@alice107 tak potom asi čítaš iba to, čo Ti vyhovuje. Píše že požiadala 3 x. Písala to už včera

laguardia
31. jan 2012

martinka, čítala som prvé strany diskusie, ale tak neskutočne rýchlo to pribúda, že nechcem čakať, kým dočítam a bude neskoro. Spočiatku sa mi to zdalo ako neriešiteľná dilema, ale potom aj po prečítaní názorov ostatných sa mi podarilo nejako si to utriasť v hlave. V prvom rade si myslím, že nikto nemá právo Ťa odsudzovať, vidno že čo sa stalo ľutuješ a myslíš aj na iných, takže to, že si v niečom zlyhala z Teba nerobí zlého ani sebeckého človeka a myslím, že sa to môže stať každému. To že aj napriek HAK si otehotnela, je naozaj asi osud, a podľa Tvojich reakcií otázka či si dieťa nechať je už vyriešená. Názory okolia, rodičov a tzv. priateľov sa Ti teraz môžu zdať podstatné, ale z dlhodobého hľadiska sa naozaj po čase zabudne, okolnosti sa zmenia a ľudia názory zmenia, jedni odídu a iní prídu, ale Ty s Tvojimi ďeťmi zostaneš a budeš rada, že ich máš, napriek tomu, aké to na začiatku bolo ťažké. Situáciu s Tvojim manželom by som asi riešila tak, že by som s tou pravdou ešte počkala. To že si tehotná manžel vie, tak načo ho hneď zavalovať priznaním, počkaj ako sa vyvinie situácia a ako sa k tomu celému bude stavať, viac si budeš všímať jeho reakcie a pripravíš sa na to, ako mu to povieš. Najhoršie je riešiť veci za horúca, keď si s nimi ešte ani sama nevieš rady. Skús to odložiť, keď sa to má dozvedieť, nejaký mesiac alebo dva na tom už nič nezmenia. Ak predpokladáš jeho búrlivú reakciu, stres Ti v začiatkoch tehotenstva môže ublížiť, ak sa budete neustále hádať. Navyše, ak ste sa len na Vianoce rozhodli, že to spolu skúsite, daj tomu chvílku čas, aby sa ukázalo, či to myslí ozaj vážne a ako sa správa, či to malé berie ako šancu na nový začiatok a je naozaj o čo bojovať, alebo sa kríza neutíši ani napriek bábätku a vtedy by si aspoň vedela, že to nekrachlo pre to, že zistil Tvoju neveru.Navyše na 100% istá si pri Tvojej situácii byť nemôžeš kto je otcom, tak keď sa mu to neskôr rozhodneš povedať, bude vedieť, že si s tým nemohla vyrukovať len kvôli hocijakej pochybnosti, podľa mňa Ti nebude až tak môcť zazlievať, že si mu to nepovedala hneď. Skôr bude témou samotný ten fakt, ako to kedy sa to dozvedel, takže tými pár mesiacmi asi už nič nepokazíš, aj tak to na veci nič nezmení. Myslím, že je istá šanca, že by sa to aj nedozvedel, a keby všetko klapalo a ty by si sa s tým vedela zmieriť, že by to možno bolo aj lepšie. Ja viem, že Ti baby radili povedz to čím skôr, ale ak sa toho tak bojíš a viac menej vieš, že ti to neodpustí, počkaj s tými stresmi na neskôr. Ale nie za cenu, že sa od nervozity ani jednu noc nevyspíš. Nechaj to utriasť, aj mame sa to rozleží v hlave. A na tú druhú rodinu až také ohľady neber. Ty myslíš na šťastie priateľových detí, ale na to by mal v prvom rade myslieť on, a to už pri opakovaných takýchto situáciách.. Asi nerátal s "komplikáciou" v podobe dieťaťa, ale to už Ty nevyriešiš. Do nich sa nemiešaj, nech si to rieši sám. Ak chceš ostať s mužom, mysli hlavne na seba a deti. Držím Ti palce a verím, že časom sa to všetko vyrieši. Drž sa.

cmeliatko
31. jan 2012

@laguardia super nazor
no ona tusim pisala ze milenec bol tmavej pleti a ona je biela...

zexi
31. jan 2012

@laguardia veľmi pekne 🙂

katy31
31. jan 2012

@usiko ziadne obety!!! to nevinne dieta za to nemoze... nikoho neznici tým, ze si dieta necha,... to je taká blbosť, že až... Všetci ostatní to prežijú... obetovať takto dieťa je tá najhoršia vec a nestojí za to, ani za jednu osobu z týchto zúčastnených ľudí... 😠

cmeliatko
31. jan 2012

@alice107 nechapem co tak do nej kopes.
ona vie co spravila. nevere moze kazdy podlahnut-a ty tak isto.
ti co hovoria ze v zivote by to neurobili tak tym sa to just stane...

alice107
31. jan 2012

@elise predsa dostat chorobu ,coo sa neda ovplyvnit/ani dobram stravovanim,pretoze tam su mohe ine fktory/ a rozhodnut sa dobrovolne mat milenca a lhkomyselne ohrozit svoju rodinu su dve odlisne veci......to hadam nemyslis vazne.......predsa kazda dospely clovek je zodpovedny za svoje ciny/teda ten pricetny/.a musi niest nasledky.na to treba zrelu osobnost.....clovek,co lahkomyselne kona,samozrejme ze ma problemy......vsetko je na osobnosti cloveka a jeho vyspelosti.....

cmeliatko
31. jan 2012

@katy31 ani ja by som si nedala dieta vziat....

grace90701
31. jan 2012

skus sa naucit odpustat...urobi to z teba lepsieho cloveka...aj na to treba dozriet...

elise
31. jan 2012

@alice107 hovoriš že si "dokonalá" s rozumným názorm a postojom k životu že tebe sa nikdy nič takto nestane a si dokonalým príkladom pre svoje deti. jednu vec tiež nemôžeš vedieť čo spravia tvoje deti, nikdy nebudeš snimi vždy a nebudeš ich viesť za ručičku. vieš kamoška (s veľmi dobrej inteligentnej rodiny Vš vzdelaných ľudi s perfeknými známkami, a prikladmi v živote) otehotnela v 17 rokoch, jej mama ked som knim predtým chodievala vždy vravela aká je super poslušná dobrá, že to čo čo sa stalo tej alebo tej (konkretne z ulice že jedna otehotnela pre maturitou a druhá po nástupe do 1 ročníka na strednu) stať sa jej dcere nemôže že maju výborný vzťah (mali aj maju výborný vzťah) lenže kamoška mame nepovedala že je tehotná a že vôbec s niekym spala tak to bol pre nu šok ale nakoniec všetko dobre dopadlo a predýchala to a tiež bola dokonalá matka vzorom pre deti🙂

elise
31. jan 2012

@alice107 chcela som tým všetkým povedať že nevera sa neplánuje ako čokolvek ine nikdy si maťka neplánovala a tak teraz podvediem manžela a vyspím sa s milencom, takto to nefunguje.

katy31
31. jan 2012

@martina303 Ahoj, nič si nevyčítaj.. Všetko, čo sa stalo sa stalo preto, že sa tak malo stať. Si perefetkná žena a aj matka.. inak by si nemala dielmu, čo a ako.. Vidieť, že myslíš na všetkých, ale v tomto prípade mysli len na seba a svoje deti. Ostatní si nejak poradia sami a prispôsobia sa vzniknutej situácii. Nemysli ani na hanbu, ani na názory matky a iných ľudí.. Riaď sa svojim srdiečkom, teš sa z nového života, dopraj sebe a bábätku kľudné a pokojné tehotenstvo. Ostatné všetko počká a má čas na vyriešenie, keď sa drobec narodí..Srdečne blahoželám k bábätku. 😵

elise
31. jan 2012

@katy31 krásne si to napísala🙂

daniela02
31. jan 2012

@martina303 ja ti poradim len jedno, zober uz konecne odvahu a urob nieco , je tu rad a rad, ale ty si ic hstale len citas a nic nerobis. Tym neviriesis zial absolutne nic.
Bud chod na potrat a nauc sa s tym zit, alebo povedz pravdu a postav sa na vlastne nohy. Nepredpokladam, ze manzel by to toleroval, na to su chlapi podla mna vsetci do jedneho az velmi jesitny. A tvoja dcerka ? Stale ta bude milovat lebo je to tvoje dieta, deti nesudia,lebo nie su skazene ako dospely

julika31
31. jan 2012

@martina303 zasluzis si aj sucit aj pochopenie, najma ked lutujes co si spravila. Odsudeniahodni su skor ti, co bez mihnutia oka idu v takomto pripade na interrupciu, podvadzaju veselo nadalej a v sebe ziadnu chybu nevidia. Inak je dost pravdepodobne, ze alice107 nie je zena ale muz pod zenskym aliasom... najma podla toho co pise a akym jesitnym sposobom, bez stipky empatie. Alebo sa jej muselo nieco podobne stat a ona v roli obete nedokaze odpustit.