icon

Tehotná v 15 - ako to bude prebiehať?

miluna345
5. mar 2021

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať je tu niektorá taká ktorá bola v 15 tych tehotná ? ...
Chcela by som sa spýtať ako to všetko prebieha ...
•Mama nesúhlasí z mojim rozhodnutím,dieťa si predovšetkým chcem nechať ...
•Povedala že ak si to nechám mám ísť bývať k frajerovy, to nie je žiadny problém frajer ma 21 ma robotu a ma bývanie...
•Tu je problém ten že chce zavolať sociálku a podpísať papiere aby ma zobrali ...
•Ako to bude vsetko prebiehať? ....
•Ak uvidia že priateľ ma robotu byva sam plati si vsetko dieťa už bude mať všetko pripravené nechajú ma u neho ? ...

Ešte by som sa chcela spýtať ku gynekológovi musím ísť z mamou? Lebo ona tam určite nepôjde ...
Myslíte že by som tam mohla ísť z frajerovou mamou?

Dakujem za každú odpoveď
Blbé komenty si nechajte pre seba ...

pribinak
5. mar 2021

@nafka0483 píšem svoj názor, ale ja fakt nepoznám ani len z počutia že by úplne bezproblémové dievča zostalo tak veľmi skoro tehotné.
Tie bezproblémové dievčatá v 15tich fakt pohlavne ešte nežijú, nehovorím, že nemajú frajerov a nič neskúšajú, ale aktívny pohlavný život ešte nie
Majú iné záujmy a čas väčšinou venuj krúžkom a iným aktivitám

olusik112
5. mar 2021

Mama ta z domu vyhodit nemože. Memože ti povedat pobal si veci a chod byvat k frajerovi ona sa o teba musi starat do 18r. Ak ale ta pošle k frajerovi nech on na dude žiada od mamy vyživne na teba. Do redukačneho ta možu a nemusia umiestnit ak si doteraz nerobila problemy v škole či mimo s alkoholom fajčenim vandalizmom ktore by boli zadokumentovane policiou tak je mala možnost že by ta vzali.
Ked sa dieta narodi budeš mat ešte 15 alebo už 16?
K dr možeš ist sama mamu ani nikoho ineho tam nepotrebuješ
Držim ti palce

renata1405
5. mar 2021

@olusik112 Nemyslim si ze tato slecna bude chodit do skoly takze ziadne vyzivne nebude dostavat.

miluna345
autor
5. mar 2021

@olusik112 Ešte nepoznáte moju mamu hah ....
Ona si mysli že môže všetko ...
Čo sa týka problémov:
•Nerobila som nič ani v škole ani mimo školy...
•Nepijem,Nefajčim ...
Za 5 mesicov budem mat 16 ...

Ďakujem

nafka0483
5. mar 2021

@pribinak Ale su aj take 🙂 nehovorim, ze nemas pravdu, ale kym nepozname okolnosti, tak nemozeme s urcitostou tvrdit, ze je niekam umiestnia.
Ale urcite ak tam boli uz nejake ine veci, ktore riesia socialka v danej domacnosti a teraz do toho toto tehotesntvo, tak jasne, ze si na to posvietia.

leuchtturm
5. mar 2021

Polievka sa neje taka horuca, ako sa navari 😉

pribinak
5. mar 2021

@nafka0483 ale veď ja ani nepíšem že to urobí na 100% aj v uolne prvom príspevku píšem, že mama môže

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
lucia147852
5. mar 2021

Mozete sud požiadať o uzavretie manželstva, aj ked si neplnoleta, ale to musíš mat tuším už 16. Priateľ si ta vezme na zodpovednosť a môžete spolu vychovávať dieťa. Musí dokázať zázemie a záujem.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
marpel
5. mar 2021

@miluna345 ahoj, prešla som si niečim podobným - tehotenstvo v 16tich. Bábätko sme si nechali, hoci naši rodičia neboli nadšení ale neboli ani vyslovene proti. Dohodli sme sa, že sa vezmeme, takze sme podali žiadosť na súd, aby ma uznali plnoletou. Žiadosť nám schválili, začali sme spolu bývať a drôtom sa vzali. To sme stihli kým som porodila. Po pôrode som si dala v škole odklad na rok, potom so ju dokončila, šla som na VS, vyštudovala aj tu a našla si prácu. Takze to hlavne prajem veľa zdravia a sily. Pokial priateľ stojí pri tebe, je veľká šanca že to zvládnete. Nebude to ľahké ale nie je to áno nemožné.

sisa9496
5. mar 2021

@acrobaleno cudak? Môj muž je asi strašný čudák, keď mal on 28 a ja 15 a odvtedy sme spolu a funguje nam to vyborne 🙈🥰

sisa9496
5. mar 2021

@miluna345 poradiť ti neviem, ale držím palce

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
acrobaleno
5. mar 2021

@sisa9496 No je cudak a poriadny. Skoro 30 rocny a nevedel si najst seberovnu, len ziacku zo zs 👍🏻 radsej by som sa nechvalila nie prave najlepsimi rozhodnutiami vo svojom zivote.

cookie29
5. mar 2021

Koľko si tehotná? Máš to potvrdené lekárom?
Nejdem sa k vyjadrovať k tomu ostatnému, ale skús zvážiť optimisticku aj pesimisticku alternatívu. Pretože nikdy nevieš čo Ti život prinesie. Ta optimistická je že ok môžeš sa spoľahnúť na priateľa, ktorý bude zodpovedný a postará sa a bude živiť. Ta pesimistická, ktorá je tiež pravdepodobná je, čo keď si to chlapec rozmysli? Môžeš od neho požadovať výživné ale to nebude stačiť. Ako konkrétne si to predstavuješ pri tejto možnosti? Že Ta frajer nechá. A Nehovor že on by to nikdy neurobil. Proste treba myslieť na všetko. Kde budeš bývať? Z čoho budete žiť? Čo Tvoj další život? Škola? Práca? Atd. Samozrejme každý túži po tom lepšom ale treba zvažovať či to ustojís aj v prípade toho horšieho. Lebo nejde len o Teba ale aj o dieťa

sisa9496
5. mar 2021

@cocolino234
@acrobaleno
Čo je na basu? Ja som nepovedala, že je bežné, byť tehu v 15 (môj prípad to nie je), ale myslím si, že je dosť nemiestne okomentovať príspevok tak, že je to čudák. Keby má ona 25 a on 31, tak by nikto ten rozdiel neriešil.
Čo sa týka mňa a môjho manžela - máme výborný vzťah, nejde podľa mňa o vek. Ja si napríklad neviem predstaviť mať vzťah s "chlapom" v mojom veku, keď vidím, ako sa niektorí správajú. Radšej budem so starším, zrelším a uvedomelejšich mužom. Nám to takto vyhovuje a napriek tomu, že situácia, ktorú @miluna345 momentálne prežíva nie je bežná a áno, je to od 21ročného "chlapa" dosť nezodpovedné, to ešte neznamená, že treba ju, alebo jeho urážať alebo oslovovať všeliakými takýmito rečami/slovami. Ja jej držím palce v tom, aby bol chalan teraz zodpovednejší ako pred pár týždňami....
Každá máme na rôzne situácie aj rôzne názory, rešpektujem každý jeden. Ale taktiež si neprajem, aby mi tu niekto písal že to, že sme s mužom spolu od 15tich je "na basu", ja vás tu taktiež nesúdim.
Pekný deň všetkým 🙂

acrobaleno
5. mar 2021

@sisa9496 Keby ma ona 25 tak je uplne inde ako ked ma 15. Co to nechapes?

pribinak
5. mar 2021

@sisa9496 to vy naozaj nikto neriešil, preto vo veku 25 rokov je už 7 rokov dospela.
V 15tich je to decko

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
oli18
5. mar 2021

Ti muzi, ktori si zacnu s dievcatami zo ZS musia mat nejake komplexy, za ktore sa pred rovesnickami hambia. Takym 15kam vela netreba, aby ich dospely muz ohuril. Nemaju este naroky na muzov, lebo toto su ich prve flirty, o ktorych ani ony same nepredpokladaju, ze by boli vazne. A zrazu pride tehotenstvo a je z flirtu vazny vstah a dokonca aj manzelstvo.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
any_soj
5. mar 2021

@miluna345 si veľmi statočná. Neviem ti poradiť, ale gratulujem k rozhodnutiu nevziať život dieťaťu, ktoré v tebe rastie ❤️ aj keby si sa neskôr rozhodla napríklad pre adopciu, nenahraditeľná pre neho si teraz. Najbližšie mesiace je závislé len od teba 🙂 ku gynekológovi isto nemusíš s mamou, môžeš aj sama. Ak by si potrebovala podporu vo svojom rozhodnutí, ak by na teba mama či sociálka tlačili, aby si šla na potrat, ozvi sa do poradne Alexis, sú tam skvelé ženy. https://www.alexisporadna.sk/

any_soj
5. mar 2021

@cookie29 dobré pripomienky. Ale to všetko sa dá riešiť, ak sa to stane, adopciou. Kľudne aj hneď po pôrode. Neporovnateľne lepšia alternatíva (pre ženu aj dieťa) než nechať ho zabiť.

any_soj
5. mar 2021

@cocolino234 akože sorry ale podľa teba je viac mužom niekto, kto by ju poslal dieťa v sebe zabiť (so psychickými aj fyzickými následkami na ňu, nie na neho)? Či ako to má podľa teba teraz on riešiť, ak tvrdíš, že táto verzia je nezodpovedná?

any_soj
5. mar 2021

@pribinak stačí ak nemá napríklad dobrý vzťah s otcom a je veľká pravdepodobnosť, že začne žiť pohlavne kľudne aj v 15. A to píšem ako niekto, kto bol panna až do svadby v 28. Myslím, že sex v 15 nemusí znamenať, že je to flákačka s problémami.

pribinak
5. mar 2021

@any_soj vec názoru, pre mna za mna nech sexuje kľudne v 15tich, ale o antikoncepcii už asi počula.
K sexu patrí aj zodpovednosť

any_soj
5. mar 2021

@ivanka12311 niesť následky nie? Veď to, že sa chce o ňu a dieťa postarať, je predsa nesenie následkov. Koľkí starší muži a kľudne aj manželia nenesú následky a pošlú ženu na potrat.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
cocolino234
Odpoveď bola odstránená