icon

Tehotná v 15 - ako to bude prebiehať?

miluna345
5. mar 2021

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať je tu niektorá taká ktorá bola v 15 tych tehotná ? ...
Chcela by som sa spýtať ako to všetko prebieha ...
•Mama nesúhlasí z mojim rozhodnutím,dieťa si predovšetkým chcem nechať ...
•Povedala že ak si to nechám mám ísť bývať k frajerovy, to nie je žiadny problém frajer ma 21 ma robotu a ma bývanie...
•Tu je problém ten že chce zavolať sociálku a podpísať papiere aby ma zobrali ...
•Ako to bude vsetko prebiehať? ....
•Ak uvidia že priateľ ma robotu byva sam plati si vsetko dieťa už bude mať všetko pripravené nechajú ma u neho ? ...

Ešte by som sa chcela spýtať ku gynekológovi musím ísť z mamou? Lebo ona tam určite nepôjde ...
Myslíte že by som tam mohla ísť z frajerovou mamou?

Dakujem za každú odpoveď
Blbé komenty si nechajte pre seba ...

Strana
z4
littlebubble
6. mar 2021

@nikyball Určite s tebou súhlasím, že po materiálnej stránke to nebudú mať jednoduché.Nemá podporu od vlastnej matky.Nečudujem sa, že sa matka hnevá ale namiesto vyhrážania sa by sa s dcérou mala normálne porozprávať a všetko jej vysvetliť.
Mala by jej objasniť čo ju všetko čaká.Vysvetliť, že sú aj iné možnosti ako túto situáciu riešiť (interupcia, adopcia) aj keď mňa by matka nikdy na zákrok neposlala.Chlapec mal byť už dávno na koberčeku.

V 15 som veľmi dobre vedela čo očakávam od vzťahu.Tiež som vtedy randila.Ak sa takto na tom smejú aj muži tak sa ani nečudujem, že ženy stretnú najprv idiotov ktorí s nimi chvíľu pobudnú a potom ich odkopnú.Čo ak nejaká 15stka chce vážny vzťah to je akože na smiech? Poznám taký párik mali 16 a 18.Sú spolu viac ako 20 rokov.Vďaka takému nepochopeniu som tiež bola chlapom na smiech, až kým som nespoznala manžela.Pre chlapov je aj 25 ročná dobrá len na zábavku a keď chce dieťa tak ju kľudne opustia aj tehotnú takže dnes nie je na vzťah pripravený skoro nikto ani v tej 30tke.

Nemyslím si, že každá je v 15 neschopná.A nemyslím si ani to, že sa nedokáže postarať o dieťa a dokončiť si vzdelanie.Najväčší problém je materiálne zabezpečenie.

Moja bývalá kolegyňa rodila v 16 a nebola to žiadna cigánka.V mojej rodine tiež jedna rodinná príslušníčka rodila v 16 a dnes má jej syn 2 vysoké školy a perfektnú prácu.

Ja mám tiež normálneho vysokoškolsky vzdelaného muža, vzťah bez jedinej hádky.
Nikdy nesúdim ľudí dopredu.Jedna chyba nepredpovedá celú budúcnosť.

Nie je to najvhodnejší vek ani situácia.Zvážila by som iné kroky ak to dieťa bude trpieť.Len oni dvaja vedia, že či to zvládnu.Chalan ju kľudne mohol poslať na potrat.Neposlal ju tak až taký hlupák to nebude.

nikyball
6. mar 2021

@littlebubble uvidíme časom. Hlavne nech jej to dopadne tak ako si sama želá ♥️ len sem tam treba brať do úvahy aj ten horší scenár

littlebubble
6. mar 2021

@nikyball To je jasná vec.Ja by som si zvolila tú jednoduchšiu cestu a bolo by to poučenie do konca života.Nesúdim ju lebo ja by som nemala takú odvahu ako oni.Obdivujem ich odhodlanie a snáď to zvládnu.

eliss94
12. mar 2021

@miluna345 Ahoj. V prvom rade sa skláňam pred tvojim rozhodnutím.
Moja mamina pracuje na UPSVaR - odpoved je od nej : 1. Ak si sa rozhodla dieťa si nechať - matka nemá právo tvoje rozhodnutie zmeniť. 2. Ak matka bude robiť problémy tak existuje možnosť , že si ťa doslova tvoj priateľ vezme do pestúnskej starostlivosti - je to náhradná osobná starostlivosť - pro forma - ale takto by mama nemala nad tým dosah. 3. Nech ťa nič neodradí - pokiaľ ste s priateľom rozhodnutí bábätko si nechať a postarať sa - možnosti sa nájdu !! 4. Ak bábätko porodiš a otec uzná otcovstvo - tak sa to papierovo urobiť tiež tak , že akoby tvoj priateľ sa o dieťa bude starať a ty budeš s ním. 5. V 16tich môžeš požiadať súdnou cestou o uzavretie manželstva - a všetko sa tým vyrieši.
Silno vám držíme palce. Ak by si mala akékoľvek ďalšie otázky - kľudne nápiš.
( a máš biologického otca ? Ak by aspoň ten súhlasil s vašim rozhodnutím - mama by nemala žiaden dosah )
PS: tvoja mama je veľmi naivná ak si mysli, že si potratom zniciš život menej. Verím, že keď sa bábätko narodí - aj ona zmení názor.

Strana
z4