Tehotné od marca
Ahojte. MS mi meska 2 tyzdne, ciarky na teste su 🙂 Tesim sa z tehotenstva, len akosi to nejde naplno. Neustala unava, jemne nechutenstvo, bolave prsia a nechut na sex... Ktora zdiela rovnake pocity? Pekny tehulkovy den prajem.
@boniqa podľa mňa ešte je skoro, a pokiaľ si len na začiatku 6t, tak to duplom. A tiež je otázka, akej kvality USG Tvoj doktor má. Asi by bolo lepšie prísť s časovým odstupom aspoň 2t, nech sa nestresuješ zbytočne dlho, ale ani nemá význam to opakovať za týždeň. Čo Ti doktor povedal?
@boniqa Ahoj. Ja som mala posledny menzes 17.3. Pri lekarovi som bola 23. 4., lebo som mala hnedy vytok. Robil mi sono od spodu a potvrdil tehotnost, ale plod este nebolo vidiet. Mam ist na kontrolu 7.maja, ked dovtedy vobec vydrzim, lebo ten vytok mam zase.Myslim si, podla toho, ako si pamätam prvu tehotnost, tak srdiecko by mal potvrdit tak o tyzden- dva. Drzim ti palce
Ahojte, ako sa dari? Co tehu priznaky? Ja som momentalne 7+5tt. Najblizsie idem k dokymu v 10tt. Zda sa mi to cela vecnost. Ako je to s tymi vytokmi v tehotenstve? Nespinim, ale nohavicky suche a ciste nemam. Trosku som z toho taka nekludna, uvazujem, ze v piatok navstivim dokyho. Poradte
@lenuliatko28 Ahoj Leni, povzbudila si ma. Dnes dom bola znova na ultrazvuk a je to super 🙂 vydýchla som si, oproti minulému týždňu bol vak krásne oválny a bábo už malo 7,5 mm. A Duphaston budem brať aj naďalej. Mám trošku dilemu aké množstvo kyseliny listovej mám brať, lebo mi to doki nepovedal..Nevieš náhodou?
@jendzela skvelééé 🙂 teším sa s Tebou, juchuuuuu 🙂 Kyseliny by sa malo vraj papať 400-600mcg. To je odporúčané množstvo, ja papám teraz čistú kyselinu listovú od Elasti Q a tá má vraj 800mcg, ale pred otehotnením som jedla Inofolic a tej jej obsahoval 200mcg, ja som sa opýtala mojho dokiho a povedal, kľudne môžem aj túto od ElastiQ. V Inofolicu je jej už menej ako sa odporúča tehotným, tak som si kúpila to. A plus Duphaston mi kázal 1x denne. My máme teraz skoro 10mm 🙂 a srdiečko bije ako zvon 🙂. Krásny pocit. Takže skús neakú kyselinu určite inak aj tu na modrom k. sú diskusie o kyseline listovej, ale je to individuálne ako ktorá berie, niektoré vraj ani nie, že im je zle. Ale mne je zle aj bez aj s ňou ☹. Ale vydržím kôli mimi 😉 Tak ešte raz dakujem za skvelú správu a teším sa s tebou, uvidíš, že všetko bude dobré. Ver mi. Teš sa a mysli pozitívne. A bude veľmi rada keď mi dáš priebežne vedieť ako sa s drobčekom držíte 😉 prajem len to naaaaaj 🙂
Tak kočky, dnes návšteva u gynekologičky. Som 7+6, máme 14,1mm, a malý hematóm.. Tomu sa moc neteším, ale čo narobím? Mám ležať doma a nenamáhať sa. Kontrola 19.05.2014...Držím vám všetkým palce..SAša
@sasa1983 ahoj, mozem sa ta opytat, mala si nejake spinenie, kedze mas ten hematom? Ja mam ist na kontrolu v stredu, cely tyzden mam vytoky, raz svetlohnede, raz tmavohnede. Uz som z toho na nervy. Volala som lekarovi, tak povedal, ze si to nemam vsimat a lezat. Strasne sa bojim, ze potratim. Uz som to zazila 3x. Drzim ti palce, aby sa ten hematom vstrebal a vsetko bolo OK 🙂
@sasa1983 ahoj musím ťa povzbudiť,ked som bola v 6tt tak mi doktorka zistila hematom,nebola nadšná a velmi sa vyjadrovať nechcela,uplne ju chápem v tom momente som ani nič nechcela vedieť.Predpísala ascorutin a duphaston a povinne ležať,o dva týždne som prišla a hematom už tam nieje ,som strašne rada ,takže vela lež a verím,že ked je malý tak ho tam nabuduce už mať nebudeš. 🙂
@ematko29 Ja mam tie vytoky uz tyzden, od vcera mam uz len malicko. Predtym som ich mala uz 2x, isla som k nemu, no kym som tam dosla, tak som nemala vobec nic. Ked lezim, je to Ok, len ked trosku pochodim alebo nieco robim,tak to zacne. Picham si fraxiparine a vraj lieky ako je duphaston brat nemozem, lebo s fraxiparine "nejdu dokopy". A to sa jednoducho neda nevsimat si ten vytok, si myslim, ze kazdy by sa bal.
@tina17 ja som mala silné krvácanie pred 10dňami, to som bola aj na pohotovosti, kde som išla s tým, že asi potrat a doktorka mi našla akciu srdca.. Ale ja som po IVF a vtedy zvyknú kočky pri uhniezďovaní viac krvácať..Držím Ti palce, ale myslím, že len špinenie nie je problém. Nakoniec, hematómy sa často len nájdu pri USG a to baby ani nemajú ťažkosti. takže špinenie nemusí automaticky nič znamenať..
@jendzela Mne kyselinu predpísala dokina a beriem 2x denne jednu tabletu po jedle. 😉
@quirell @tina17 Viem, že výtoky nie sú príjemné, ale ozaj, ak nie sú krvavé a nezapáchajú, tak to je OK. Niektoré ženy ich majú počas celého tehotenstva, niektoré vôbec a niektoré len zo začiatku. Ja zvyknem mať občas výtok ako pri ovulke, ale ako vravím - kým nepáchne a nič nesvrbí, je to OK. Držím palce! 😉
@boniqa Tvoj lekár ma asi slabší ultrazvuk. Ja som bola na kontrolu na konci 6.tt a už videla dokina aj srdiečko ako bije, nie len vak.
@tina17 PS: Vyšetrenie máme najbližšie spoločne - 7.mája. 😉 Drž sa!
@kristinka86 poslal ma do nemocky a tam už bolo pekne vidiet,lenže som začala špinit tak sa trochu aj bojím.uvidim čo mi povie zajtra idem znovu
@kristinka86 Dakujem 🙂 Uz sa nemozem dockat,kedy bude streda, nech uz viem, na com som. Vytoky uz od vcera nemam, tak dufam, ze to bude OK. Aj ty sa drž 😉
Ahojte. Tak vcera som bola na prvom ultrazvuku, zacina 10 tyzden a krpec ma 2,5 cm 🙂 tesim sa a som rada, ze som sla az tak neskor ku dokymu.
@30tnicka Super! Ja som tiež bola včera. Predbežný termín mám 12.12. Mala by som byť na prelome 8/9.tt, ale presne mi to lekárka nepovedala. Všetko je však v poriadku a za 2.tt krásne bábo narástlo. 😉
@kristinka86 Ahoj, tak aj ja som bola vcera. Som rada, lebo uz bolo vidiet, ze srdiecko bije. Som na prelome 6-7. tt. Na kontrolu idem o 2 tyzdne. No jedine co mi ide na nervy su tie cudne vytoky. Dufam, ze cim skor prestanu.
@tina17 Tak Ty budeš mať termín okolo Vianoce, čo? 😉 Ja som o nejaký týždeň-dva popredu, oproti Tebe, ale nejak mi lekárka nepovedala presne. Minule povedala, že koniec 6.tt. Teda, teraz by to malo byť koniec 8.tt, ale neviem to isto. Včera som sa aj na screaning už objednávala a tam mi do telefónu povedala hneď, že už 9.tt som začala. Tak som trošku v pomykove. 😅 😉 Som rada, že si už aj Ty videla srdiečko. A tie výtoky sú nepríjemné, to si viem predstaviť, ale ak sú bez zápachu, tak ich ozaj musíš len nejako prekonať. Inú možnosť, zrejme, nemáš. Nerobili Ti náhodou ster? Lebo mne robili pri prvom ster a zistili slabý zápal, tak mi nasadili nejaké kapsule. A vtedy som mala tiež výtoky, hoc nesmrdeli, ani ma nič nepálilo a nesvrbelo. Ale to už bolo nejak v 7.mesiaci, tuším. 😉
No, termin mi vychadza tak 23.12. 🙂 Pred 2 rokmi som Vianoce aj Silvester travila v nemocnici kvoli tomu, ze som potratila. Tak teraz sa to hadam uz podari a budeme sa tesit.
Ster mi nerobil. Zase ked som tam prisla, tak som vytoky nemala, no robil mi sono od spodu a kym som dosla domov, tak som mala dost vela.
Ty pocitujes nejake nevolnosti? Lebo mne je strasne zle, stale ma natahuje, no nezvraciam a je mi na odpadnutie. Pri prvom tehotenstve som to mala do 14. tyzdna. Ale nejako to zvladnem 😉
@kristinka86

Ahoj babenky .Ja som podla testou zistila krasne dve čiaročky tak som sa rozhodla že dnes zajdem za doktorom.Lenže jeho vyšetrenie mi divne padlo.posledny menzes bol 14.3 takže by som mala byt v 6tt.sono od spodu neukazalo nič lenže ked mi robil sono vonkajšie/na bruchu/ tak mi povedal že možno je tam niečo.nejde mi do hlavy že už v 6 tt by malo byt niečo vidno či nie?