icon

Testy na Downov syndróm

krisstinaa
19. mar 2016

neviem sa nikde na nete dopatrat, aky je ROZDIEL medzi TRISOMY testom a PRENASCAN. Pri oboch ide o odber krvi, pokial nechce zena podstupit amnio. Cenovy rozdiel je viditelny. Viete v com su aj ine rozdiely? dakujem

seahorse27
19. mar 2016

Je to to iste, len Trisomy sa robi u nas a pri Prenascan-e ti u nas len odoberu krv a posielaju ju do Ciny alebo USA, kde urcia výsledok, preto je to drahe.

slniecko35
19. mar 2016

Tie mena testov sice nepoznam, ale test, ktory sa robi bezne okolo 12tt urci len pravdepodobnost vyskytu downovho syndromu a inych chromozonalnych odchylok, berie sa tam do uvahy aj vek matky a vysledky merania NT, napr ja som mala pravdepodobnost 1: okolo 3500, teda velmi nepravdepodobne. Ak by bola pravdepodobnost vyssia robi sa bud amniocenteza alebo iny krvny test, za ktory sa urcite musi platit a ten je presny na 99%.

seahorse27
19. mar 2016

@slniecko35 toto je nieco ine. Pri týchto dvoch testoch sa zisťuje chromozomalna vada priamo z DNA plodu, ktora je prítomná v krvi matky. Neprepláca to poisťovňa.

majka99999
19. mar 2016

@slniecko35 mysli ten "iny krvny test" okrem amniocentezy

krisstinaa
autor
19. mar 2016

@seahorse27 to vazne? tak potom nie je o com ked je to lacnejsie a este su aj skor vysledky. potesila si ma ak je to naozaj tak