Skríning - Downov syndróm

26. okt 2023

Toto tehotenstvo ma dáva totálne dole. Baby ktoré ste mali pozitívny tento skríning ako to s vami a s dieťatkom dopadlo? Pravdepodobnosť mi vyšla 1:20. Lekár odporúčal vyšetrenie plodovej vody alebo odber krvi ktoré by to potvrdili alebo vyvrátili. Úprimne, investovať sa mi do odberu nechce, tak isto ani podstupovať riziko ktoré prináša odber plodovej vody. Aj tak keby vyjde pozitívne tak by som si bábätko isto nedala vziať lebo už teraz ho ľúbim a neviem sa dočkať než bude už pri nás. Pri prvom dieťati bolo všetko ako má, výsledky boli dobré a zrazu toto.

anjelicek26
26. okt 2023

Pokial Si babatko chces nechat, Tak TI netreba Ani jedno ani druhe. Podrobny ultrazvuk TI aj Tak Uz vela napovie, Len nech viete na co sa pripravit.. Svagrina Mala 1:3 a podobny nazor takze ziadna ihla a ziadne dalsie testy, UCI na specialnej skole,Ale maly nakoniec uplne zdravy.

riskoh
26. okt 2023

Tieto testy casto vychadzaju falosne pozitivne, tiez som mala zvysene riziko, absolvovala som podrobny morfologicky ultrazvuk u odbornika, ultrazvuk dopadol dobre, viac som neriesila

gejb
26. okt 2023

Morfologicky ultrazvuk stojí podstatne menej ako testy a lekar tam vie vyvratit/ potvrdit DS.. držím palce

evkamotka
26. okt 2023

Ja som sla na trisomy test z krvi, neinvazivny a presny. Nebola by som ok cakat az do porodu

amelia89
26. okt 2023

Tak ak by si si babatko nechala netreba ti nic. Mne odber krvi pride ako fajn investicia v tom ze ak to potvrdia aspon sa teda vies pripravit na diagnozu,nastudovat si veci a byt po porode viac v pohode.

lauriik
26. okt 2023

Ak si babo chces nechat nech to dopadne akokolvek tak nema zmysel podstupovat odber plodovej vody ani platit drahe testy. Skusila by som este morfologicky ultrazvuk k inemu lekarovi. Uvidis co ti povie.

queen_mary
26. okt 2023

@amelia89 presne toto. Ak aj by som si dieta nechala, chcela by som vediet, aby som sa pripadne vedela poriadne pripravit.

Kazdopadne, 1:20 - stale je to len statistika, ze z 20 zien, ktore mali rovnake vstupne "data" ako ty, mala 1 dieta s down syndromom. Je to "len" pravdepodobnost.

Morfologicky ultrazvuk je presny len tak, ako oko a pristroj lekara v danom momente, to by pre mna v takejto situacii nemalo ziadnu vypovednu hodnotu. Amnio - hovoris ze invazivna, podla mna v dnesnej dobe rutinna vec, ale ak si chces dieta nechat, tak tiez nie, zbytocne. Jedine fakt tie krvne testy.

brezza
26. okt 2023

Ja som mala 1:5 a maly je zdravy. Zaplatila som si trisomy testy tie vysli negativne a bola som aj na morfologickom ultrazvuku. Nevydrzala by som na to stale mysliet do konca tehotenstva.

any_soj
28. okt 2023

Odporúčam stránku na FB Downov syndróm. Kopa inšpiratívnych príbehov. Napríklad : https://fb.watch/nYJq41Jhmn/ alebo z fotiek (to mi nejde zdieľať cez link, je to môj obľúbený)

maryetta
28. okt 2023

Ja som mala pri prvom zle vysledky. A presne to som si povedala ze aj ked by bolo neviem ake. Necham si babatko. Nechcela som podstupit odbery lebo tiez prinasaju iste riziko.

panizima
28. okt 2023

Ja som mala podobne hodnoty pri prvom. Ale dopadlo to dobre

saxana000
28. okt 2023

Ja by som.si dala urcite trisomy spravit

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre