Tretie bábo. Zvládneme to?
Baby...som v šokuuu..alebo neviem ako to nazvat..
V prvom rade anoooo!!!!! Vieeeem ze ked sme nechceli babo tak sme mali davat pozor!!!!! No s otehotnenim sme mali aj prvy aj druhy krat problemy...tak som si nejako myslela ze sa nezadari?
Nooo a buuum...dnes mala prist mrcha a na teste slaba //
Anoo ak budem tehu a dobre to dopadne (uz sme mali 2potraty😥😥) tak ho budem milovatt !!!!!! Ale ta panika...ze teraz sme sa prestahovali...splacame dom
Ako to zvlaaadneme jeden 4rocny druhy bude mat 9mesiacov...
Ste tu niektora co tak neplanovane otehotnela??
Zvladate to???
Dakujeem..vlastne som to len potrebovala zo seba dostat..
Presne pred rokom v marci som zažila rovnaký šok 🙂 v januári sme sa presťahovali vo februári otehotneli a v marci na to prišli 🙂 poviem ti dlho sme sa spamätávali, ja som ešte kojila druhu dcérku s ktorou som bola na materskej mala vtedy 15 mesiacov. No a teraz má nas tretí miláčik 2 mesiace a sme šťastní 🙂 je to niekedy makacka no myslím že je to tak ako malo byť a neskutočne milujeme všetky svoje deti. Keď zvládneš dve tak zvládnes aj tri uvidíš. Akurát tá prvá zima je najhoršia poobliekat všetkých aj bábo do tých vrstiev a ísť niekde je teda riadna makacka :D
my mame 5 rocneho, 3 a pol rocnu a dvojrocneho. tiez sme mali dlhodoby problem otehotniet kym sa nam vobec podarilo prve. po druhom som brala antikoncepciu. dostala som ale zapal pluc s ciernym kaslom a silne antibiotika mi antikoncepciu oslabili. s manzelom sme tomu nechceli verit. neboj sa, budete spokojni. my sme velmi. blahozelam.
jej gratulujem. Ja mam len jedno dievcatko ale som vdacna aj za to. Mali si problemy. A mozno sa aj nam este postasti. Jasne ze to zvladnete len nech je zdrave. Drzim prsty uzivajte si tehotenstvo a teste sa.

@martuska90 ja som vdacna za dve , ale tretie nechcem, ber to ako dar a tes sa 🙂
Mam 6, skoro 4r. Synov a takmer 1r.slecnu. vsetky planovane+2potraty. 7.rokov som alebo tehotna alebo kojim😆 len som prisla z porodnice a ludia sa ma pytali ci uz posledne?! Pravdupovediac neviem. Ale viem ze kazde je uzasne ine a zdrave (celkom) co je dnes najviac. Ked poviem muzovi ze dovca letecky 4tis. lapa po dychu....zrejme tak.skoro nebude hoci more milujemr..... Ja neznasam balenie niekam.... Veci kupujem prevazne v zlavach....ale to su tak nepodstane veci. Ja uvazujem o 4tom, muz ani pocut, ale viem ze ho bude lubit tako tie predosle, ak nam bude dopriate. Zivot je o tom, nie o majetkoch kariere ci gucci kabelkach. Takze sa nicoho neboj a teste sa. Inak najvacsi sok a zmena bolo prve, druhe uz lepsie a tretia pohodaaaa 🙂
@martuska90 Blahoželám, jasne, že zvladnete, aj ja som mala hroznú paniku, aj z 2. aj 3. a všetko sa nejak dá.
@kratulka Nechaj muža chvílu vychladnúť. Každá situácia sa dá vyriešiť. (ale nie radikálne, potratom) Kolkí majú ovela viac ako 4 deti. čítala som o jednej španielke, čo majú 18 detí, z toho polovica s vrodenou vadou srdca, čiže nesmeli deti moc nechať plakať. (https://www.kumran.sk/rodina-a-vychova/18327-ak...)
Muž je tak isto zodpovedný za otehotnenie, ako žena, tak nech sa k tomu postaví zodpovedne. Držte sa, užívajte si, možno je to posledné tehotenstvo, posledné miminko
@kratulka co je viac? auta, dovolenky, mienka druhych- alebo ZIVOT, ktory ty darujes dietatu? myslim, ze ty vies odpoved a si rozhodnuta, ostava ti, len ho chranit aj pred druhymi..drzim ti palce aby si bola rozhodna, s nadhladom a s doverou ze to hravo zvladnete, hoc jasne ze to bude komplikovanejsie ako doteraz ...ale ucite to nie je nezvladnutelne...
@kratulka takze asi prvacka a predskolak? snad by najstarsia na bud. rok zvladla uz nieco sama - ci prist zo skoly, ci ist na kruzok, ci to mate vsetko tak daleko alebo komplikovane? my tak stastne byvame, ze skolku rovno pred cinziakom (cize som dve deti nechavala doma a sla sama) a skola 8 minut a nejde sa cez cestu, takze chodi aj prvak sam.
@kratulka Vydrz. Dieťatko je tvojou súčasťou a ak cítiš, že by to bolo nesprávne, nenechaj si ho vziať. Ja mám troch chlapcov a priala by som si mať ešte dieťa. Tiež som kedysi chcela len dve, teraz by som pokojne išla aj do štvrtého hoci presne viem o čom hovoríš. Do auta sa nezmestí, do bytu sa nezmestí ale kde milujete tri, obohatí vás aj štvrté. Bude to ťažké ale podľa mňa každé dieťa je dar. Moj manžel už tiež nechce o ďalšom ani počuť ale keby náhodou prišlo, milovali by sme ho rovnako ako naše tri. Držím palčeky
@zabka788 Ďakujem. ..Ale je to zlé. ..konečne sme kus dali vzťah dokopy. ..zmieril sa s tretím. . kúpili sme rodinné auto ktoré budeme ešte 2.5 roka splácať A do ktorého už nevojdeme. ..m manžel nechce ani počuť že ho predáme A kupíše druhé 7 miestne... No tiež mi to neulahcuje. .izba konečne po x rokoch sme dali urobiť skrinky stolíky posteľ poschodová 3-ka. ..No naozaj tam ďalšia nevojde.... No proste celé zle...totálny škrt....
@martuska90 My sme chceli tri detičky stále. Ale druhá dcérka nás prekvapila trošku skôr. Chápem, že si kladieš veľa otázok. Ja som tiež prešla chvíľkovou panikou - kvôli zdravotnému stavu. Ale všetko dobre dopadlo. Treba to brať deň za dňom a krásne sa pripravíš na pôrod aj ďalšie bábo. Viem, že sa to ľahko píše, že nemáš stresovať. Tiež som stresovala. 🙂 Máli sme dve náročné deti, pribudlo tretie ešte náročnejšie a to sa už popri nich akosi "ťahá". 🙂 Je to občas ťažké, ale dá sa to zvládnuť. Si predsa mamina, vydržíš viac, ako si teraz myslíš. 🙂
V neposlednom rade Ti gratulujem a opatruj seba i miminko. 🙂
@kratulka neboj nič.. Úplne ťa chápem, že nie si stotoznena.. A najmä komentáre okolia budú top.. Vykašli sa.. S mužom sa to tiež utrasie.. Povedz mu, že ho teda vynosis a dáte na adopciu, lebo ty ho ľúbiš..a chvíľu ho v tom nechaj.. A basta.. Ale hlavne to ber tak, že je to ten prvotný sok.. Áno, všetko sa komplikuje, e systém si nájdete a aj dovolenky budú.. Ba čo výhoda, že sa spolu pohraju a keď budu väčší aj vám pomôžu..
veru na komenty okolia sa "tesim"....svokrovci už pri druhom !!!! boli v soku ...A na svete je dosť zla aby som.pridavala. ... Len je to ťažké veľmi. ..
tiež sme tretiu čakali tak ako ty , prve dve za podpory liekov a rôznych vecí, a tretia zrazu bum, no skoro som onemela ked som to zistila. mala som doma 3 ročku a 1,5 ročku, teraz už maju 7, 5 a 3 roky.zahraju sa spolu, maju len jednu izbu a aj tak sa zmestia, neboj sa tretie už sa zvlada ovela lahšie ako druhe, už si v jednom kolotoči, už ti aj najstaršie pomôže trocha.
kratulka, vieš čo ja by som nebyť troch cisarskych a komplikácii kludne šla aj do štvrteho a to byvame v 3 izbovom byte. Všetko sa dá ak sa chce, ak nechce predať svoje auto nech si ho necha a tebe nech teda kupi jazdene 7 miestne. my sme ho kupovali už pri tretej lebo sice sme sa zmestili aj do stareho auta ale proste kvoli komfortu sme kupili - jazdene 7 miestne. Ak nechcel dieťa mal sa aj on o to postarať, nielen nechať všetko na teba. Ved si si ho neurobila sama, mal isť na vazektomiu, potrat predsa nie je antikoncepcia... a čo ak pojdeš nan a zasa otehotnieš lebo si pánko nedá pozor, zasa ťa pošle na potrat? och cele zle toto. Bojuj za seba a za to dieťatko, dieťa je dar. a všetko sa nakoniec utrasie.
blahozelam 🙂 presne, toto som prezivala pri druhom tehu, myslim,ze je to normalne, velmi sme malu chceli, snazili sa, ale ked to prislo, nez to ten mozog prijal.., hehe drzim palce a supeeeer!!!
@kratulka podľa mňa si sa už rozhodla, a už keď tam pôjdeš, daj si podviazať vaječníky prosím ťa

@kratulka tvoj muz je debil,chápem že štvrté dieta je škrt cez rozpočet,ale ooháňať sa autom a dovolenkami?? Už mohol hľadať lepšie argumenty a držať si náradie v nohaviciach,keď si nevie dávať pozor.