Ultrazvuk ma bolel

lusinda3
10. júl 2014

Ahojte maminy,
prosim o radu, nech sa zbytocne nebojim. Som tehu 17 tyzden. Pred tyzdnom som bola u lekara v poradni. Keby sa sestricka nepreriekne, tak mi ani nepovie, ze som mala v krvi protilatky na toxoplazmu. Hodnoty 0,31 lgG 700. Povedal mi, ze sa nemusim bat, ze babo bude imunne na toto ochorenie. Viac ma ale znepokojuje vysetrenie. Ultrazvuk cez brucho riadne bolel, nechapem preco. Vysetroval ma ovela dlhsie ako inokedy/klasika prstami../ pritom sa tak cudne zatvaril. Ale neprezradil nic. Poslal ma na morfo / chodi sa vzdy? /napisal diagnozu z34.8 starostlivostvo ine normalne tehotenstvo. Stretli ste sa uz? Co to znamena?

lalinko2010
10. júl 2014

@lusinda3 ahoj, keď ti lekár nič nepovie, tak ho treba zmeniť. zbytočne sa stresuješ, keby ti vysvetlil čo to znamená, bola by si v pohode. nie na morfo sa nechodí, keď netreba!

jul11
10. júl 2014

@lusinda3 lekara sa treba pytat na mieste. ale viem,ze clovek si to casto ani neuvedomi a ked pride domov,zacne dumat. ved skus mu zavolat,pripadne si dohodni novy termin. a na morfo sa chodi,je to ten velky ultrazvuk v cca polovici tehotenstva.

belllinka
10. júl 2014

@lusinda3 Na morfo chodi kazda okolo 20-teho tyzdna.

rea92
10. júl 2014

Morfologicky ultrazvuk sa chodi okolo 20 tyzdna a posledny okolo 30 tyzdna...a chodi.nan kazda...takze je to v poriadku....zhodnoti sa tam celkovy zdravotny stav babatka

lusinda3
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amonda
10. júl 2014

@lusinda3 toto som našla k tej diagnoze na nete - odpoved lekarky:
neviem prečo vás ten kód až tak veľmi trápi.Je to kód MKCH-znamenajúci tehotenstvo, bez nejakej negatívnej pôrodníckej anamnézy a je to kód univerzálny, celosvetovo platný.

jasminet
10. júl 2014

@lusinda3 toxoplazmozu som mala aj ja, pri prvom tehu mi to z krvi zistili, ze som ju prekonala... nic viac sa so mnou nedialo. diagnoza neviem, podla googla je to normalna gravidita, mozno kvoli tej toxo ti to tam dal.

trgypadl
10. júl 2014

Prekonanu toxoplazmozu potvrdenu v tehotenstve ma x maminiek,problem by bol ak by bola toxo v akutnej faze pocas tehotenstva

lusinda3
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivec16
10. júl 2014

protilatky na toxoplazmozu mozes mat, znamena to, ze si ju uz prekonala, dieta bude mat tiez protilatky... (problem by naozaj nastal len vtedy, ak by si predtym toxoplazmozu nemala a dostala by si ju pocas tehotenstva, to by ti urcite povedali)... na morfologicky ultrazvuk chodi kazda tehulka, okolo toho 20 tyzdna

22beba
10. júl 2014

prečo si sa nepýtala??? musíš sa pýtať ak máš pochybnosti a máš na to právo ... ja som sa pýtala na každú blbosť každu volovinu hoc mi aj u zadku prdlo ... drž sa 🙂

lusinda3
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre