icon

Užíval niekto Aspirin protect v tehotenstve ?

21. jan 2020

Ake mate skusenosti s uzivanim lieku aspirin protect v tehotenstve? V akej suvislosti ho beriete? Mne ho predpisal lekar po 1.skriningu ako prevenciu pre rastovy vyvoj babatka.

nerya
21. jan 2020

Aj ja som brala, v UK dávajú ako prevenciu mamickam, ktoré majú nadváhu napríklad ,prípadne ešte pri nejakých iných veciach, brala som takmer až do pôrodu a v pohode

dejna_
22. jan 2021

@nerya veľmi zaujímavé ja som počula že to dajú ak je nejaký problém s krvou ale len 1-2 trimester

nerya
22. jan 2021

@dejna_ môže byť že aj vtedy, oni majú na to pár kritérií a keď splnas viac z nich, tak to nasadia

dejna_
24. jan 2021

@nerya a takmer až do pôrodu čo znamená že tesne predtým ti ho vysadili? Resp. kontrolovali ti aj krv že či nie je veľmi riedka alebo ako to nazvať?

nerya
24. jan 2021

@dejna_ že som si dala 27. Ráno a 28 som šla do pôrodnice má vyvolávanie a 30 rodila, krv len sem tam, na poradniach

dejna_
24. jan 2021

@nerya aha zaujímavé 🙃..lebo tak mňa napadlo že prečo to potom u nás na Slovensku ženám vysádzanie neskôr 🤔 v treťom.trimestri i keď niekde písali tuším že do 34 tt

nerya
24. jan 2021

@dejna_ tu napríklad keď mi tvrdlo brucho, spýtala som sa, či môžem si teda dávať magnézium a midwife že na co, či si myslím že mi to pomôže 😄

deny81
24. jan 2021

Ja som brala, od začiatku az do konca 2.heho trimestra, potom som si pichala fraxiparin. Mne ho bolo ale treba na riedenie krvi.

dejna_
26. jan 2021

@nerya niekedy sú tie názory fakt úplne odlišné ...potom človek nevie už čomu veriť a čomu nie