V ktorom týždni môžem už ísť k lekárovi?
Keby som išla v 4tt+4d, myslíte, že by tam dr. už niečo videl?
Ja som bola na krv tri dni pred ocakavanou mrchou ale sono az 6 tt + 6 a uz bola aj srdiecko...
v prvom tehu som bola v 3+5tt a mala som vacok, teraz sa chytam az v 7tt lebo lekar je mimo SR, takze bude uz aj srdiecko 🙂
Kľudne choď hneď, veď lekár/lekárka ťa usmerní, kedy máš potom prísť zase najbližšie. Mohol by vidieť už vačok. 🙂
To je ešte skoro.. Ja som bola v 6 tt a nebolo ešte vidieť srdiečko mojej lasky. Išla by som už určite o niečo neskôr.
ja som si sice zavolala, ale po skusenostiach som vedela, ze je zbytocne sa tam ponahlat. Idem az 31 a to uz by som mala dostat rovno knizku, ak bude babo v poriadku. Bola som len na odberoch, ale na sone nie. Samozrejme ak by som mala velke bolesti, alebo som zacala krvacat....tak utekaaaam skor 🙂
ja som si spravila test ked mi mrcha meškala 3týždne a bol pozitivny, spravila som si este jeden aj ten bol tak som na druhy den isla k dr. ale nebol tam tak ma sestrička objednala o 4dni. Podla utz. som bola v 4tt a 5dni a doktro videl plod aj bit srdiečko....
ja som volala lekaeke som v 5tt no o tyzden mi uz kazala prist
Ja by som na Tvojom mieste bola určite netrpezlivá a zvedavosťou by som išla umrieť a tak by som išla hneď ako sa dá a doktorka Ťa určite usmerní, kedy máš ísť nabudúce.
ešte je skoro, ale ak veľmi chceš, choď, lekár Ti už povie čo a ako, ale určite Ťa objedná na neskorší termín....Ja som išla lekárovi nejak okolo 6 tt a ešte myslím srdiečko nebolo vidieť, tak ma objednal o dva týždne a to už malinkej aj srdiečko bilo a aj knižku sme dostali..😉
ja by som urcite po mojej negativnej skusenosti, ked ma lekar pomaly poslal na kyret lebo nevidel srdiecko isla az v 8tt nakoniec som mala nastastie vsetko ok, len posunute o 2 tyzdne....knizku som dostala az v 14tom tt
mozes ist ved ked nebude nic vidno pojdes znova ja som bola v 5tt este nebolo vidno a o tyzden uz bolo pekne vidno
tiez som bola v 5tt a este nebolo nic vidiet. Ked som sla o tyzden, kvoli krvacaniu, uz bilo srdiecko, takze este trosku pockaj 🙂
ja som isla tiez hned, 4tt, vidno sice nieco bolo, ale lekar si tym nebol velmi isty a akurat ma zneistil, ze moze ist o mimomaternicove tehu.. povedal mi, ze som prisla prilis skoro 😉 ale urobila by som to znova, dlho sa cakat nedaaaaa ze? 😉
Ja som v 9tt a som objednaná na prvé sono o týžden.Vraj preto aby bolo vidiet aj srdiecko a vsetko.
U nas sa standardne robi 1. vysetrenie v 8tt pretoze az vtedy sa da najskor spolahlivo potvrdit akciu srdca (u niekoho sa da uz aj koncom 6tt ale nie je to az take caste ale v 8tt uz by to malo byt u kazdej - na nejake extra vynimky). Potom sa chodi kazde 4tt takze dalsie vysetrenie je 12tt kedy sa robi aj geneticky ultrazvuk. Ak niekto pojde skorej, samozrejme ju neposlu prec... ja som s prvym isla 4+6tt ale bol vidiet len gestacny vacok, tak som musela este raz na kontrolu, aby to tehotenstvo bolo potvrditelne. No ale zakazdym tam cakat hodiny, vypytat sa z roboty... usetris si aj sebe, aj doktorovi ak pojdes az neskor, 4+4 tam este urcite nic nebude len prazdny vacok.
Ja viem, teraz kazda minuta velmi pomaly ubieha 😉 ale oplati sa cakat.
Samozrejme ak by dovtedy nastali nejake problemy (krvacanie, spinenie, prip. extra nevolnosti ze potrebujes PN-ku) tak hned, aj na pohotovost.
ahojte... ja som bola bola prvýkrát u lekara tento pondelok, po dvoch pozitivnych testoch doma a vyse tydzen meskajucej menstr. sestricka mi hned povedala, ze to je este skoro, a aj lekar bol nejaky divny, tiez sa na mna pozeral akoby som z marsu spadla, ze co chcem, ale spravil mi sono, kde sa ukazala mala cierna bodka, a povedal, ze vyzera to, ze som naozaj tehotna... a potom mi len povedal, ze sa mam spravat ako tehotna, a mam prist o dva tyzdne... nic viac, nic menej... bud mal zly den, alebo neviem, ale ak sa nezmeni, pojdem asi k inemu... ved predsa som tehotna prvykrat, odkial mam vediet, kedy ist k lekarovi, odkial mam vediet, ako sa mam spravat, ako tehotna, atd. ... no proste jeho reakciou som bola dost sokovana a na konci ma pribil k stolicke, ked mi povedal, ze ci je to dobre, ze som tehotna... akoby cakal, ze mu idem povedat, ze chcem ist na potrat, alebo co... no nejaky divny bol... a este ked som mu povedala, ze som si dala jeden ibalgin, lebo som si myslela, ze idem dostat menzes, tak mi povedal, ze co on ma s tym teraz robit, ze uz som si ho dala tak co... no proste uplne ma upokojil fakt! a potom nemajte nervy uz od zaciatku...
Prvy slabucko pozitivny test sa mi ukazal po 5 dnoch meskania MS, co bolo tak nejak v strede septembra, ak si dobre spominam, potom som ho zopakovala a ked uz ciarka zosilnela, volala som doktorke..tam sa ma sestricka popytala, co a ako a objednala ma az na zaciatok oktobra..cize som cakala este dost dlho..🙂 Ale potom mi uz doktorka dala hned aj tehotensku knizku, to som bola v 9tt.
ja som bola prvy krat v 5tt, dr vie povedat podla prekrvenia, ale na UTG vidiet az okolo 7tt.
idealne je prvykrat navstivit lekara v 9-10tt. Skor je to zbytocne a predcasne....
V 11 tt. mne sestricka povedala.
ja som isla v 8 tyzdni uz bol pekne vidiet a aj bilo srdiecko, niekedy ak sa ide moc skoro tak tam nieco dr vidi ale kaze prist za 10 dni alebo o tyzden aby to bolo iste. Ja by som este pockala ale je to na tebe. 😉
ja som bola v 6. tyzdni a hned som dostala aj knizku.. 😉
ja som bola tusim niekedy v 5 tt ale velmi nevidel tak mi vzal krv a vysledky boli az na druhy den. A srdiecko drobca bolo vidno az okolo 7meho tt..
ja som bola približne v 7tt. nedobrovolne. (išla by som aj skôr pre nedočkavosť) test som si robila 1.januara, dovolenka mu skončila až 10.januara a aj to mali naval tak som si este par dni počkala kym ma objednal 😀 ale aspon si bol presne istý.
najideálnejšie je po 6tt 😉
Ja som isla hned,ako som si spravila doma testik,aby som to mala este raz potvrdene aj od doktora 😉
Zavolala by som tam a určite sestrička povie kedy máš prísť
Ja by som tiež najprv zavolala sestričke, no a ona ťa už objedná 🙂
ešte je skoro, ja som bola v siestom týždni a ešte okrem bublinky tam nebolo vidiet nič, žiadnu akciu, tak som musela prist o dva týždne, akurat len podla krvi som bola tehotná. a v osmom tam pekne blikalo srdiečko

nie. pockaj este 4tyzdne, bude vidiet aj srdiecko