icon

Vidíte na tejto fotke jedno alebo dve bábätka?

stratenanajdena
28. sep 2015

Ahojte maminy a cakatelky, prosim vas pekne, zda sa to iba mne alebo vidite na obrazku z UZ viac ako jedno babatko? dve fotky vytvorene tesne po sebe a na prvej vidim vpravo v hornom rohu (akoby za ciernou dutinou) babatko spredu (hlavicka a lava rucicka) a hned na druhej zozadu akoby stavce, hlavicku a svetle "ciarky" - nozicky. Totiz cim viac to pozorujem, tym viac neviem na com som. Podla mna sa pocas "fotenia" otocilo lebo aj to prve sa velmi rychlo stale hybalo. Prosim vidi este niekto okrem mna viac ako jedno dietatko ci nie? dakujem za vase nazory, DAKUJEM velmi velmi!
PS to dietatko ( aj ked vidno iba jeho cast) v strede v tej tmavociernej casti je iste a potvrdene doktorom... ;)

Vidíte na tejto fotke jedno alebo dve bábätka?Vidíte na tejto fotke jedno alebo dve bábätka?
dismonika
9. okt 2015

Ahoj - vyzera to ako babo otočene chrbatikom a hlavička je hore - ale chýba ta dutinka, ci vačok v čom by to babo bolo 🙂 Niekedy to môže byť iba nejaký odraz, alebo niečo iné čo tak vyzerá 🙂 Mysli hlavne na už existujúceho drobčeka v brušku a teš sa z neho 🙂 - nech všetko dobre dopadne

perzefona
9. okt 2015

Niekedy ked taketo nieco vidim tak si ozaj hovorim POMOC! Ked niekto z maternice a ciev urobi druhy plod, ktory akoze nevidi lekar a ty ano... A to dieta este k tomu bez plodovej vody. Och...

mircalla
9. okt 2015

@stratenanajdena je tam jedno, prosim ta uz to neries, fakt je to uz trapne....akoze neverim, ze tato diskusia vobec existuje a co si namyslas....asi si budes tvrdit svoje aj o pol roka

barnica
10. okt 2015

Ja myslim zse tato tema by sa mala uzavriet urcite uz aj sama zakladatelka vie ze babo je tam len jedno...

mircalla
10. okt 2015

@barnica pokial je to vobec realna tema, o com velmi silno pochybujem

mamjka
10. okt 2015

@mircalla
@barnica
žienky ona to nezačala riešiť zase 😕 troška sa skľudnite ja som otvorila túto tému zase lebo som bola zvedavá ako dopadla...ak vás to nezaujíma alebo obťažuje načo to čítate a načo prispievate? 🙄 troška ohľaduplnosti by vám nezaškodilo 😒

mircalla
10. okt 2015

@mamjka nemam rada vymyslene temy.....ale kludne sa pytaj ako dopadla
ta zenska si z vas vsetkych robi prdel alebo trpi nejakymi bludmi

mamjka
10. okt 2015

@mircalla túto žienku poznám už dlho z inej skupinky... nieje tu teraz zaregistrovaná..nerobí si prdel ak má pochybnosti nech sa pýta od toho sme tu a celkom sa teším čo jej povie doktor 🙂 kto sa s témou nestotožňuje nech neodpovedá....ja tiež nebudem písať do témy o neočkovaní keď očkujem 😝

stratenanajdena
autor
10. okt 2015

@mircalla vies, existuje jedno pravidlo, mozno si uz o nom pocula. Vies, ktora otazka je hlupa? Len ta, ktora ostane nepolozena. Takze ja som moju otazku polozila v tejto diskusii hned na zaciatku. Takze v tom pripade ta otazka nie je hlupa a ani trapna ako pises ty. Mircalla, vies, co je naozaj "trapne"? (Nie je to moj slovnik, skor by som radsej napisala neprijemne). Navazat sa do druhych, urazat ich, vyvrsovat sa na cudzich osobach, povysovat sa nad nimi, domyslat si, neustale nad vsetkym a vsetkymi pochybovat, a este k tomu klamat! Toto vsetko si Ty dokazala vyjadrit v jednom tvojom kratkom prispevku. Pardon, v dvoch. Vies, nikto ta tu nenuti citat otazky, ani diskusie, z ktorych sa citis trapne, alebo sa vyjadrujes verbalne agresivne co samozrejme obtazuje cele okolie, ktore danu diskusiu sledovat chce.
Vies, citit z teba obrovsku ziarlivost a zaujatost. Ak chces, rada sa s tebou stretnem osobne, vidim, ze nebyvame daleko od seba. Mozno potrebujes iba priatelske vztahy a trocha lasky od druhych. Pretoze ten, komu nechyba laska, nema dovod ublizovat druhym. A ked sa stetneme, aspon uvidis, ze som realna a porozpravam ti co - to o mojom zivote a babätku v brusku a tych, co uz mam. A potom sa mozes vyjadrovat na moju adresu klamstavmi, agresiou a neslusnostou. Myslim, ze to po nasom stretnuti nebude potrebene. Uzi si pekny vikned napriek pocasiu a zacni mat rada ludi okolo seba. Pa.

stratenanajdena
autor
10. okt 2015

@mircalla este nieco, nabuduce ak sa chces hned do niekoho navazat, precitaj si celu diskusiu a az ptom utoc na druhych. pretoze ja som NIKDE nenpaisla ze tam su urcite dve deti a tiez som NEnapisala, ze to druhe, ktore vidim, ma dutinku a plodovu vodu. Opakujem to tu tisicikrat, lebo pride novy citatel (napr. ako teraz ty), zbada nieco co sa mu nepaci a hned vyleje vsetku svoju nahromadenu zlost zo svojho osobneho zivota na nevinneho cloveka. Takze skus este raz prehodnotit svoje slova, lebo ja NETVRDIM, ze tam su dve babätka, ale ze nechapem, ze je vidiet obrysy druheho babätka bez druhej dutinky a mimo tej ciernej dutinky s jednym babatkom,, ked dr videl len jedno. Tiez som sa vyjadrila a opakujem to (uz viacerykrat) teraz kvoli tebe, ze to moze byt mizerny UZ a zachytil to jedno dietatko v pohybe - v polohe predtym. Takze nabuduce citaj cele diskusie a ludia okolo sa vyhnu neprijemnym vyjadrovaniam sa z tvojej strany - ovsem, ak na tom budes chciet popracovat. urcite je v tebe aj veeelky kus dobreho, si maminou, uz zachvilu dvojnasobnou, tak viac mileho slova do zivota a bude krajsi pre teba aj pre okolie. urcite si super osobka. pa.

stratenanajdena
autor
10. okt 2015

@barnica uzatvaraj si prosim svoje temy ak su obtazujuce, tu sme viacere zvedave na UZ, ktory bude utorok, tak neviem preco by sa mala sobotou uzavriet tema. vies, niektori vidia iba jedno, niektori dve, aj ked tiez nesedia ine veci okoo toho ako som uz pisala vyssie - a nebudem to uz opakovat. kludne na tuto temu neklikaj a mas vyriesene to, co ta obtazuje. pa.

lubka484
10. okt 2015

@stratenanajdena držím palce 😃 tiež nemám rada závery vyvodené z čiastočných informácií. Tému sledujem od začiatku a sama som zvedavá, ako to dopadne. Teším sa na utorok... 😃😃😃

stratenanajdena
autor
10. okt 2015

@mamjka dakujem, ale asi to nema zmysel, ked niekto chce utocit tak jednoducho utocit bude. keby citali prispievatelky vsetko,
@mircalla,
@barnica,
tak by vedeli aj to, ze vcera som napisala, ze ratam s jednym babätkom ale nechapem z tych fotiek. no co uz. kto chce utocit, bude utocit. kazi si svoj charakter.
@mamjka dakujem ti velmi pekne za tvoje mile spravy. 🙂

stratenanajdena
autor
10. okt 2015

@lubka484 dakujem ti za tvoju spravu!

fuska
10. okt 2015

@mircalla Vsimla som si ta vo viacerych diskusiach. Niekde som lajkla tvoj koment, ale vacsinou mam z teba dojem, ze nemas do coho pichnut a od nudy sa navazas do druhych. Asi nemas bohvieaku povahu v realnom zivote. A mozno su to len tehotenske hormony a po porode to prejde. Drzim palce. 🙂

kadan
10. okt 2015

ach jaj mrzí ma, aké sú niektoré kočky jedovaté, veď ak ma téma zaujala komentujem a snažím sa poradiť, podporiť, ak nie idem ďalej a vyriešené.
prečo sa hneď musí osočovať?
myslím, že je tu plno hlúpych tém, naozaj aj ja sa niekedy pozastavujem nad otázkami a problémami čo tu podaktoré riešia, no nebudem tu nikoho urážať a obviňovať či si tému vymyslel, aké má IQ a podobne, jednoducho prečítam, pokrútim hlavou a idem ďalej
a keď už chcem napísať kritiku tak si prečítam diskusiu od začiatku a nie posledných pár komentov.

robin_claire
10. okt 2015

@kadan a co chces radit? ked niekto stale odmieta uverit, ze tam je len jedno napriek logickym argumentom............a dokola to riesi....
@stratenanajdena akoze ja byt tvoj gynekolog, asi ma porazi....to ho takto otravujes na kazdej poradni s nejakymi obrysmi druheho babetka? no musi mat radost
obrysy druheho babetka vidis asi len ty a su v tvojej hlave. podla mna mozno nejaky psycholog by to poriesil...zvaz to
ja sa tym reakciam necudujem, neprides mi, ze si uplne v poriadku...myslim psychicky

stratenanajdena
autor
10. okt 2015

@robin_claire ahoj,
1. to, ze niekto nema nazor vacsiny, neznamena, ze nemoze mat pravdu.
2. logicky argument bol mnoho rokov aj to, ze sme z opice, pokial sa nedokazalo, ze chybaju vyvojove medziclanky medzi jednotlivymi druhmi. To, ze sam Darwin na konci svojho zivota vyhlasil, ze sa ohladom tejto teorie mylil, sa uz na skolach neuci.
3. co je logicky argument k mojej povodnej otazke? ze v dutinke je len jedno dietatko? ale ved to tvrdim aj ja. zasa dalsi prispevok od cloveka, co si neprecital diskusiu a "striela naslepo" lebo si potrebuje vybit svoje "naboje" (ego).
4. z coho musi mat moj doktor radost? s cim ho stale otravujem? ty si bola pri mojom vag. UZ a pri tom ako sme spolu komunikovali??? tam kde ani moj muz nebol??? odkial vies, o com sa my spolu pri vysetreniach rozpravame? asi sa ho spytam na toto, ci za nim nechodi nejaka zena z Dubravky a nevypytuje sa na zdrav. anamnezu jeho pacientiek.
5. odkial mas pocit, ze mas pravo vymyslat si tu na mna, co hovorim a ako otravujem moju doktorku a doktora?
6. obrysy druheho babätka - opät kvoli tvojej neinformovanosti - podotkynam, tu vidime viacere.
7. psychologa potrebuju agresivni ludia a ti, ktori maju problem s vlastnym sebavedomim a potom si to vybijaju na druhych a nie tehotna zena, ktora sa pyta iba na nazor druhych.
8. nezvazujem psychologa, nemam nato jediny dovod. a neviem odkial mas tu odvahu pisat na moju adresu taketo veci. ani mozno nevies, ze ta mozno bezne stretavam na ulici. nepoznas ma tak neutoc. Preto ta skusim poprosit - davaj zo seba viac lasky a spravaj sa k cudzim milo. ak to nevies, alebo nechces, tak vedz, ze niekedy je mlcat zlato.

PS: citaj iba diskusie, ktore ta zaujimaju a bavia, a nie tie, ktore ti "dvihaju tlak". alebo je v tom nejaky zymsel, citat to, co nas ludi pohorsuje a potom byt plny zlosti a vylievat ju bez priciny na druhych?
PS2: potrebujes s niecim pomoct, co pekne by ta potesilo?

robin_claire
10. okt 2015

@stratenanajdena prosim ta, precitaj si svoje prispevky - ale ja tam vidim toto a toto....a opat...ale ja tam vidim...
diskusiu som citala uplne celu od zaciatku
akoze nejake obrysy, ktore mozno vidis nie su dieta - rozumies tomu? ak si aj presvedcila niekore....mozno ti tie obrysy pripominaju dieta, ale nie je to dieta....mozu to byt obrysy, co sa ti zdaju byt ako dieta. ved natolko po tych detoch co mas vies, ze z medicienskeho hladiska niekde v tme na sono to nemoze byt dieta, ci nie?
co budem citat a co nie prosim nechaj prosim na mna
cize to zhrniem....mam z teba pocit,ze si presne ten clovek, co je schopny vidiet ufonov, panenku mariu, a este o tom par ludi aj presvedcit, ze to je ozaj...
nad tym psychologom ozaj pouvazuj, nejake sugescie mozu byt nebezpecne. pouzivaj zdravy rozum a neanalyzuj nejake fotky cele tyzdne, ved to nie je uplne normalne...uznaj
pekny den

bajana
10. okt 2015

@stratenanajdena ak chápeš, že tam, kde vidíš obrysy dieťaťa, logicky žiadne dieťa byť nemôže (lebo je to tkanivo, sval alebo neviem čo, je to prierez pevnou látkou, kde skrátka nemôže byť ďalší plod), aký zmysel má táto diskusia? Áno, niektoré ženy ťa potešili a súhlasili s tebou, ale ani jedna ti logicky nezdôvodnila, ako by bolo možné, aby dieťa bolo tam, kde ho vidíte. Áno, aj ja vidím kvázi obrys hlavičky a 4 bodky, ktoré vy pokladáte za stavce, ale nepovažujem to za dieťa ani jeho odraz vplyvom nekvalitného sona. Takže to, že to vidím, má asi takú relevanciu ako čo som mala na raňajky = žiadnu, lebo plod je tam skrátka jeden. Stále sa ohanas tým, že nečítame celú diskusiu, no ja som ju precitala a tvoje príspevky svedčia o tom, že veríš tomu, že vidíš ďalší plod. Ok, ver tomu, alebo ver čomu chceš...na utz je skrátka jeden plod. To, čo vytvára štruktúra mimo maternice je úplne nepodstatné....
Verim, že som ťa týmto prispevkom neurazila (vsimam si, že si dosť citlivá), nie som si toho vedomá a nebol to môj zámer. Pekný deň.

mircalla
10. okt 2015

@stratenanajdena presne tak, jednoducho sa to moze niekomu zdat ako plod...ale plod to byt nemoze....ak to nemoze byt plod a tym padom dvojicky, tak tiez nechapem tieto nekonecne analyzy. a tiez teda prepac, ak som sa ta dotkla, ale mozno to uz potrebujes povedat natvrdo
to, co vidis moze pripominat plod, to je vsetko. ale medicina nepusti...ja neverim na paranormalne javy.radsej sa tes z toho jedneho a zbytocne sa tu nestresuj nezmyselnymi uvahami....

barnica
10. okt 2015

ja som tiež čítala každújednu reakciu a sledovala dôkladne tvoje vzsvetlenia kde by to druhé bábätko malo byť. ja fajn že tomu veríš že sú tam dve bábätka ale nefanatizuj. počkaj si na vyšetrenia a uvidíš ale ja vravím že tam bábo je jedno a teda nemá zmysel to riešiť iba si tým zbytočne ubližuješ. nemôžeš čakať že každý bude zdieľať tvoj názor

perzefona
10. okt 2015

A ked bude na oblohe mrak v tvare delfina tak tiez budes riesit, ze si po oblohe lieta delfin??? Lebo to tak vyzera? Este ma dostava ze si tu nejakej dakovala za to, ze napisala, ze to tiez vidi... Akoze za co dakujes??? A najlepsie, ze s manzelom sme to merali... No pomoc...... Sak o tebe uz dost hovori, ze si meteorizmus zamienas s pohybmi plodu, lebo nie urcite necitis pohyby 20gramoveho plodu.

robin_claire
10. okt 2015

Ano, to je su tam nejake obrysy to tam niekto mozno vidi....to, ze to nemoze byt plod pokial nechape zena, co ma za sebou viac tehotenstiev, tak uz neviem.....keby sa toto opytala 17 rocna baba, tak sa nad tym ani nepozastavujem.
pre mna je lepsie napisat nieco narovinu ako falosne niekomu pritakavat.

ja davam lasky dost, ale ked uz niekomu neni pomoci....do tejto diskusie som vstupila az to x stranach, ked uz sa to fakt nedalo. lebo mile su len tie prispevky, co tam nieco vidia...mne sa to zda byt take falosne....ved trosku racionalneho rozumu...znes aj nazor, co sa ti nepaci.....lebo toto uz tazko komentovat po par stranach fantazirovania inak....

ved povedz svojmu gyndosovi, ze uz par dni rozoberas na nete, ci je tam druhe babo....rovno sa ho opytaj v utorok

kadan
10. okt 2015

@robin_claire

pokiaľ si nepochopila ja som myslela diskusie vo všeobecnosti

keď ma raz niečo nezaujíma, tak idem ďalej

ja si ju nezastávam, naozaj neviem čo to je nie som doktor, ale už kašlite na to, nechajte ju nech si každý vidí čo chce trebárs aj toho delfína
hádzať hrach na stenu je zbytočné a múdrejší ustúpi či nie?
ak áno tak sa tu v tejto diskusii " nestretneme" a bude pokoj

pekný deň dámy 😉

robin_claire
10. okt 2015

@kadan mna to nahodou zaujima....ci skor sa nestacim cudovat, comu su ludia schopni uverit
a to nielen sama autorka temy
takze pekny den

denduska
10. okt 2015

Baby to dieťa môže byť hocikde v bruchu..na internete nájdete množstvo obrázkov z MR ktoré zachytávajú plody v okolí čriev, na pobrušnici, dokonca v močovom mechúri 😕 takže nie je vôbec pravda že nemôže byť mimo maternice. Ale to by skôr znamenalo mega problém. Takže dúfam, že je tam naozaj len jedno a v poriadku, ako by malo mať mimomaternicového kamoša.

robin_claire
10. okt 2015

@denduska urcite, ale ona mysli zdravy a zivy plod a taky aj hlada na tom sone...neviem, ci nechape, ze taky plod mimo maternice byt jednoducho nemoze.

stratenanajdena
autor
10. okt 2015

@perzefona ano, urcite ma triafa meteorizmus od 13 tt kazdy vecer medzi osmou a deviatou do brucha lebo ty si to napisala. Uz aj jedno z predoslych tehu som citila pohyby v 12 tt (aj ked to nebolo kazdy den) a dalsie od 14 takze neviem ci zavidis, ale iny dovod v tvojej reakcii nevidim. Pozri sa: mas prve jednomesacne babatko tak sa chod onho strarat a neutoc tu do skusenejsich prosim ta. Mimochodom vcera aj dnes som pisala, ze je tam jedno o ktorom VIEM. co necitas riadne? ale urazat ludi a utocit by si chcela. Mozno tvoje babatko prave potrebuje nakojit, tak radsej bez. tak budes viac uzitocna ako ustipacnymi poznamkami.

stratenanajdena
autor
10. okt 2015

@robin_claire
nazor znesiem, agresivitu a aroganciu a utoky na cudziu osobu - este k tomu bez priciny neznesiem. a tiez diagnozu toho, ako tu niektore zeny vidia do mojej hlavy a vravia, co si ja asi tak myslim. oni (vy) uz vedia co si ja myslim, skor nez nieco vyslovim ci vyjadrim. do diskusie o vesteni som sa nezapajala.
Trocha empatie zo strany arogantnych (nie tych co maju iny nazor!) a tato diskusia by vobec nebola rozdelena na dva tabory. si si vedoma toho, ze aj tvoj pristup mohol k tomu prispiet? (nevravim nazor!)
a vies co je falosne? ze si si vsimla len to, co si si chcela vsimnut, ale ked som dakovala aj za vyjadrenia inych nazorov, alebo vyjadrila suhlas s inymi nazormi, tak to si si uz nevsimla. hm, pride mi to od teba troska...
...falosne, vies?