icon

Viditeľnosť bruška a pôrod po cisárskom reze

liana1234
25. júl 2025

Ahojte, som 14 mesiacov po prvom porode cisárskym rezom a som opäť tehotná aktuálne v 6. Týždni.
Mám dve otazky:
1. Kedy vám, v druhom tehotenstve po cisárskom reze bolo viditeľne tehotenske brucho? Je normalne že ja mám pocit že mi uz vybehlo? A dosť veľké. Vyzeram ako v 5. Mesiaci 😃
Po prvom mám aj diastazu.
2. Pôrod vychádza na koniec marca, čo bude 22 mesiacov po cisárskom reze, daju mi automaticky druhý pôrod cisárskym?(chcem), alebo ma budu tlačiť do vbac?
Za skusenosti ďakujem.

anjelicek26
25. júl 2025

Vysoka hladina progesteronu sposobuje nafuknutie bruska, to este nie je tehotenske... v 6tom tyzdni je to mala bodocka a aj maternica malicka... diastaza tomu tiez nepomaha, pozname... vsetky tieto otazky poloz lekarovi, vsetko zavisi, ci sa male uhniezdilo pekne daleko od jazvy a ako je jazva zahojena. Podla toho bude lekar s tebou diskutovat tehotenstvo a sposob porodu do buducna...co plati pre jednu, nebude pre druhu, uplne vazne 😇

liana1234
autor
25. júl 2025
@anjelicek26

Vysoka hladina progesteronu sposobuje nafuknutie bruska, to este nie je tehotenske... v 6tom tyzdni je to mala bodocka a aj maternica malicka... diastaza tomu tiez nepomaha, pozname... vsetky tieto otazky poloz lekarovi, vsetko zavisi, ci sa male uhniezdilo pekne daleko od jazvy a ako je jazva zahojena. Podla toho bude lekar s tebou diskutovat tehotenstvo a sposob porodu do buducna...co plati pre jednu, nebude pre druhu, uplne vazne 😇

@anjelicek26 samozrejme že tie iste otázky položím aj lekárovi, nepotrebujem o tom poučiť, ja som sa pýtala na reálne skusenosti žien ktoré sú na tom rovnako ako ja, teda druhé tehotenstvo po cisárskom a s diastazou, nepotrebujem nejaké všeobecne nazory keďže nie su relevantne🙈ďakujem za pochopenie

anjelicek26
25. júl 2025

No jo, len pre teba to nie je relevantne... kamoska mala rupturu maternice, 6h operacia, hysterektomiu, niekolko transfuzii, maly jej prekopol jazvu v siedmom mesiaci... taketo veci ale pocut nepotrebujes a su uplne zbytocne, lebo to riziko je tam len 1%, ze sa nieco take stane aj tebe... ja som bola pri tom a volala jej sanitku, ja mam zazitok do zivota teda riadny...

ika02
25. júl 2025

Ahoj, ja mám 2 sekcie a mala som oveľa väčšie brucho pri 2. tehotenstve. Tiež mám diastazu. K cisárskemu rezu : záleží, či sa bábätko otočí, tvoj zdrav.stav, koľko máš rokov.....
Ja som 1,sekciu mala z dôvodu, že sa neotočil a druhý pôrod mi navrhoval prirodzený, no ja som chcela sekciu a vzhľadom na vek (36r.) lekár súhlasil.

anonym_4d9718
25. júl 2025

@liana1234 Prisaham pri druhom dieťati už v 6tt bolo vidieť brucho keď som si robila test. A to som nemala diastazu z prvého tehotenstva.
Pokial viem, do VBAC ta nikto nesmie nútiť ak už jedna sekcia bola.

123el123
25. júl 2025

Ak bude vsetko v poriadku budes su moct sama vybrat

maryetta
25. júl 2025

Mala som prvu sekciu. Celkovo prve tehu mi brusko vybehlo neskor.
V druhom mi vykuklo azda hned. Cca v 12.tyzdni som uz bola ako v 5-6.mesiaci.
Ja som mala ale odstup necele 3 roky. Rodila som prirodzene (sekciu som nechcela) dokonca mi porod vyvolavali.
Mala som ale v porodnici mamicky ktore aj po roku od sekcie mali pokus o vbac.
Takze asi zalezi od stavu. Od nemocnice. Do lekara...