Vplyv pitia vody na výsledok glukózového testu počas tehotenstva
Ahojte dnes som absolvovala testy výsledky ešte nemám ale čítala som že sa nesmie piť ani voda ale ja som počas čakania medzi odberom vodu pila... Za 2h asi 3dcl vody myslíte že to vadí
@naty_123 čistú vodu môžeš.
Čistá voda sa môže a odporúča pred aj medzi odbermi.
Ale len čistá.
Ja som pila, ale len po dúškoch a možno len nejaké deci .tehotná by som to nevydržala.ked som bola u diabetologicky a tam robili glukozove testy,tak im zakázala piť vodu
Ja som bola pred tyzdnom a povedali mi ze ani cistu vodu, predtym ano, pocas testu uz nic.
Mne vyslovene povedali, ze ak sa nebudem citit dobre, mam sa napit cistej vody.
A čo to spôsobí tá voda? Skresluje to výsledky?
A čo to spôsobí tá voda? Skresluje to výsledky?
@naty_123 ano, pretoze voda posobi na vyprazdnovanie zaludka a teda moze mat efekt na vysledok. Vo vseobecnosti povolia par glgov vody a to je vsetko.
Ale vidis, skusenosti sa lisia.
voda/tekutina riedi krv.
daj si polievkovu lyzicu cukru ( povedzme 10g ) do 2dcl pohara a rovnako do 5dcl pohara oba samozrejme naplenne vodou.. potom z kazdeho zober 1ml. kolko v ktorej vode bude cukru? v prvom bude 0,05g a v druhom 0,02g.
no smaozrejme mensie mnozstvo vody nevai, este je aj podstatne, kolko si vypila pred testom, lebo aj ta voda je v organizme. ak si napr rano moc nevypila, tak tej vody nebude vela, ale ak si dala rano 0,5l, tka to uz je vcelku dost.
no ale vsak uvodos. ak by mali byt vysledky vyssie hodnoty, ta voda tolko toho as neskresli, krv ma objem okolo 5l ( v zavislosti od pohlavia a konkretneho organizmu ) no v tehu sa krv riedi, cize tam je jej asi o nieco viac. cize 3dcl snad tolko neurobia.
Tak v podstate to môže skreslit ale k.lepsiemu vysledku
Čistú vodu môžeš mňa sa sestrička pýtala ci ju.mam pri sebe ze môžem pit
Mne zakázali piť
Tak vyšlo mi na lacno 3.9 a po glukóze 5.2

@naty_123 čistá voda určite nevadí