icon

Vyhodil vás niekto zo sedadla pre tehotné, keď ste ešte nemali bruško?

29. júl 2025

Ahojte, som tehotná, no este mi nevidno brusko. Ráno mi býva zle aj 4 hodiny po zobudení, samozrejme chodím do práce a to autobusom. Obcas si naozaj potrebujem sadnut, no kedže mi nevidno brucho, bojim sa, že ma odtial vyhodi alebo ma slovne napadne nejaký starý protivný dedek. Už sa mi to v minulosti stalo, zostala som sediet ale celu cestu mal na mna sproste poznamky.
Ako to je? Môžem sediet na tých vyhradených sedadlach aj bez viditelneho brucha? Co by ste robili keby vás niekto chcel vyhodit? Poviem: "Som tehotná, je mi zle." Ale nemusia mi verit, a celkovo je to proste nepríjemne...tí starí su naozaj niekedy mimoriadne agresivni, ked je mi zle, nepotrebujem si este zvysovat tlak subojom s nejakym degešom.
Vdaka za názory, skusenosti.
PS: *Alebo nosit tehotensku knizku? Som povinna ju ukazovat cudzím v takomto pripade?

Strana
z3
tanicka907
1. aug 2025
@dvanastka

@tanicka907 prosím ťa pekne, to ako urobíš, že vyhodíš ostatných? To máš nejaké predplatené miesto? Ja som bola s 2 ročným dieťaťom na rukách a nikto ma nepustil sadnúť. Nevedela by som niekoho vyhodiť.

@dvanáctka slusne poviem s prepacenim ale som tehotna a mam na rukach dieta a je to nebezpecne drzat dieta a aj seba. Staci byt slusny a asertivny. Dobri ludia stale existuju. Vacsinou su vzdy miesta pre tehotne a ludi s detmi, takze ano mam pre seba specialne vyhradene miesto.

dvanastka
1. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_f9efdf To je zaujímava rada. Prosim ta, kto mi dá papierik, že nemusim chodiť do práce kvoli tomu, že si ráno pogrcam a je mi doobeda zle? To nie je rizikove tehu a bohužial ma z práce nikto neospravedlni. Taktiež mi nikto nedá peniaze, aby som si v klude mohla vzdychat doma. Po dalsie, v práci mám svoju stolicku, o ktorú nemusim bojovat a nevolnosti tam nejako predýcham. Po dalsie, ak autobus prudko zabrzdí a tehotná žena spadne, može pokojne potratit, je bezpecnejsie ked sedi, ak je to čo i len trochu možné.

@anonym_autor ja som bola vypísania od začiatku tehotenstva, lebo mne bolo zle celé prvé 4 mesiace celý deň. A potom som mala rizikové tehotenstvo.

Strana
z3