icon

Výlet do New Yorku v 21, týždni

chrustikova
5. mar 2018

Ahojte baby, prosím je tu niekto, kto letel počas tehu do NY. Budem v 21tt a neviem sa rozhodnúť, či ísť alebo nie.

Ďakujem za každé info prípadne rady.

zuzina316
5. mar 2018

Mne lekárka "zakazala" aj do Chorvátska. To som ale čakala dvojičky. Ale podľa mňa zbytocne plasila, lebo ja som nemala žiadne komplikacie po cely cas tehu. Mam dve zname ktore po 20 tt. boli Chorvátsku a letecky v Izreali. Urcite odporucam spytať sa lekarky najprv.

chrustikova
autor
5. mar 2018

S lekárom som to riešila povedal, že nevidí problém v tom neísť. Ale zase druhý lekár sa vyjadril tak, že mi nevie povedať, že sa musím rozhodnúť sama. Preto som sa chcela poradiť s niekym, kto letel. 🙂

ruthke
5. mar 2018

@chrustikova Preco nie? Ked je to bezproblemove tehotenstvo a citis sa dobre? Pripadne sa porad s gynekologom. Ja som letela na konci druheho trimestra cez Atlantik. Kanada- Izrael (11 hodin let), Izrael - Madarsko (tusim 4 hodky) a nakoniec naspat do Kanady Budapest- Mnichov- Toronto. Vsade ma vybavovali prednostne ked videli brucho. Pi vela vody, pocas letu sa hyb, poprechadzaj sa sem tam po ulicke, a mozes si pripardne kupit stahovacie podkolienky aby Ti nohy neopuchli. Tiez rataj s unavou z casoveho posunu. Pokial Ti gynekolog nepovie, ze je nejaky zdravotny dovod aby si neletela, tak je to na tom ako sa citis.

matrix87
5. mar 2018

ja osobne som neletela, ale sesternica z USA priletela v 5.mesiaci v pohode na SVK.
Ak nemas problemove tehu a trufas si, tak kludne chod, si myslim...

chrustikova
autor
5. mar 2018

Cítim sa práveže už ok. Troška únava ale nič hrozné. Chcela som len vedieť nejaké riziká, či sa môže niečo stať. Prvé som síce potratila kvôli nejakej infekcii ale lekári tvrdia , že to bola náhoda a malo to tak byť. aj to tak berieme.

tictactoe
5. mar 2018

do 35 tt mozes lietat, potom ta uz ziadna letecka spolocnost nevezme na palubu. urcite si vybav potvrdenie od lekara ze letiet mozes, samozrejme po anglicky musi byt, odo mna ho pytali. neodporuca sa lietat len z dovodu predcasneho porodu.

andula09
5. mar 2018

Vidíš ale ani jeden ti to vyslovene nezakázal a ani nepovedal, že by vám to mohlo ublížiť. Ak sa cítiš dobre, nemáš žiadne problémy tak prečo nie 🙂

bluka2
5. mar 2018

Choď. Ja som bola v tehotenstve v Kalifornii a na viac iných miestach, ešte v ten posledný deň, čo berú tehotné na palubu som letela z Londýna. Je to trochu náročnejšie s bruchom dlho sedieť, ale stojí to zato. Moje teraz už dieťa rado lieta tiez 🙂

chrustikova
autor
5. mar 2018

bluka2 prosím a mala si niečo špecialne so sebou , kompresné ponožky poprípade nejaké lieky. Ďakujem za info

lula313
5. mar 2018

No ja by som sa bala najviac toho žiarenia, ktoré je pri USA letoch hrozne vysoke(info od kamošky letušky). Osobne by som stastie nepokúšala, aj keď ja som na začiatku tehu tiež letela a to, že som tehu som sa dozvedela až na dovolenke a domov som sa vratit samozrejme nejako musela..

bluka2
6. mar 2018

@chrustikova Nemala som nic so sebou, ani mi nic nebolo treba. Sama budes citit potrebu castejsie vstat a natiahnut si nohy. Maj so sebou flasku, aby ti mohli naliat vela vody

veroni_21
6. mar 2018

@chrustikova Ak máš bezproblémové tehotenstvo tak toto rozhodnutie je vyslovene len na tebe. Gynekológ sa nikdy konktrétne nevyjadrí, nakoľko nechce byť za nič zodpovedný a na druhej strane prečo aj, je to tvoje tehotenstvo. Ja som letela v 9tt a 2 dni pred odletom som sa dozvedela že som tehotná a vracala som sa v 12tt. Jediné s čím som mala problém boli tie "vône" no pre mňa smrady 😂 v lietadle na WC, strava. Preto som si nakúpila na let cukríky a sladké aby som prežila 😂 Ale inak let úplne super, dokonca sme šli s prestupom kde sme čakali 5 hodín. Ale cítila som sa super, takže som si ani nepripúšťala žeby sa malo niečo stať, to je podľa mňa to najhoršie čo môže byť keď si niekto pripúšťa že čo ak potratím, čo ak. No tak ak, tak si to pripúsťaš, tak sa ti to aj stane. Ja som v tomto pravý opak. Som tehotná, nie chorá 🤒