icon

Vysnívala som si dievčatko, bude to chlapček

1. sep 2022

Ahojte žienky, prosím nesúďte ma a napíšte len tie, čo ste si podobným prechádzali. Po fakt dlhých xy rokov snaženia vďaka car sme sa konecne dočkali aj my, a bude bábätko. A nejak podvedome som si vždy priala mat dievčatko. A fakt všetci naokolo majú dievčatka deti. A pred pár týždňami sme zistili že to bude chalan. Jasne tešíme sa je zdravý. Ale teraz keď sa nakupujú vecičky a ja chodím okolo tých saticiek a ružových vecičiek ma vždy tak zastaví a uvedomím si že to kúpiť nemôžem 🥺 a navyše dnes keď sme sa rozprávali s manželom, že by sme sa mohli začať snažiť čím skôr o druhé nech je dievčatko, nech to zas netrvá niekolko xy rokov, mi povedal že on už ďalšie nechce 😭 ja to asi nedám kebyže mám len chalana. Som taká sklamana plus tehotenske hormóny do toho, že večer sedím plačem a píšem toto 😢 a tak rozmýšľam čo ďalej ak vážne nebude chcieť ďalšie a ja to moje dievčatko mat nikdy nebudem. Asi si nájdem nového muža? Alebo fakt neviem 😢 normálne by som si objednala veľký sushi set aby som zahnala žiaľ, ale ani ten si teraz nemôžem dať a čokoláda na to nepomáha 🙈🤦‍♀️

Strana
z2
simca06022011
2. sep 2022

Mala som to isté, ale teda ja som chcela.chalana... Opakovat to nejdem, uz sa tu toho popísalo dosť.
Len tolko k tomu, ze mas skreslene predstavy trosku o fungovaní mama-dcera, mama-syn... Vobec nejde o pohlavie, ale povahu ci sa vobec budete mat o com bavit. Vacsinou su práve dcéry naviazane na otcov 😁 tak by si bola prekvapená.

martinaju
2. sep 2022

Tiež som cely zivot tuzila po dievcatkuc vsetci okolo mna maju dievcatka… po umelom nie na prvy krat mame chlapca ja som sa tesila mne bolo aboslutne jedno ze to je chclapex jedine co ma zaujimalo ze je zdravy a ja sok bola roztopena z toho ze vobec nejake dietatko mame. Ano pri veciach to zamrzi ale tak ja sa viem vysantit aj pre nakupe chlapcenskeho aj ked teda tie take fesi veci nekupis za par korun ako dievcenske ale tak niekedy sa pritrafi aj lacnejsia vec…teraz som nahodne otehotnela prirodzene co sa vlastne podla lekarov nemalo nikdy stat no stalo sa🤷🏽‍♀️ Tesila som sa a bolo mi absolutne jedno co to bude malo to byt dievcatko ale bohuziak bolo chore a o dietatko sme prišli. Zrutil sa mi svet a poviem tu jedine co ma drzi nad vodou je ten maly chlapček, ktorý príde a obijma ma tolko kolko to potrebujem. Vzdy som chcela parik, momentálne ma nezaujima nic ine len aby tento nas drobec mal surodenca a je mi absolutne jedno co to bude hlavne nech je to dietatko zdrave a aby nohli soilu vyrastat.
Len som tym chcela povedat ze si vaz ze budes matka zdraveho dietatka. Ze vobec dokazes priviest na svet dietatko ktore prezije. Nie nie je to samozrejmost. A na pohlavi naozaj nezáleží. To dieta nebude potrebovat aby si ho ucila nieco o autach. Ano stale mam v sebe ze by som chcela aj dievcatko ale takto svet nefunguje. Budem sa tesit rovnako z chlapca ako z dievcatka lebo doležite je že mi bude umožnené byť matkou dvoch dietičiek a to aby nas drobec neostal sam. Treba sa na veci pozerať inak. Ano si sklamana ale pozri sa na to z inej strany. Bolo by ok nemat dieta ziadne? Vies ze do car chodia pary ktore este to dietatko nemamu a chodia tam 10 rokov? V prvom rade bud vdacna za to co mas.

martinaju
2. sep 2022

@kukulienka999 neviem nemala som depresie a ani sme sa nehadali a to mal maly koliky a reval ze vkuse. Keby to bolo mozne my by sme si druhe soravili aj hned ake teda kedze u nas to je narocne plus sekcia tak sa nedalo takze nie je to vsade tak ze prve mesiace depresia a hadky…

w3ronika77
2. sep 2022

Aj ja som chcela dievcatko, od mamy som odjakziva mala vtlkanu predstavu, ze iba dievca ti pomoze, mozes sa s nim porozpravat o vsetkom, je stale s tebou, je tvoja kamaratka atd. Ked som zistila, ze cakame prveho chlapca strasne som plakala, potom som si to vycitala...dalsie mam uz dievcatka😊. a mozem ti povedat, ze s chlapcom si asi rozumiem najlepsie. Je schopny rozpravat sa so mnou o vsetkom, stale sa ma pyta ako sa mam😁 pomaha mi najviac, je uplne maxi sikovny🙂 a vobec s nim nepreberam pocitace,auta, motorky a ine chalanske temy,na to ma tatina 😉 uz neplac, lebo ho budes neskutocne lubit a nikdy by si ho za ziadne dievca nevymenila. A inak pri obleceni u chlapca mas lepsi vyber, tak siroka skala farieb, motivov, pasikave farebne svetriky, chlapcenska moda v tejto dobe je uplne skvela😊

kukulienka999
2. sep 2022

@martinaju napísala som česť výnimkám

h2
2. sep 2022

Autorka, veľmi dúfam, že sú to naozaj len hormóny. Lebo je do istej miery normálne, že si človek vysníva jedno konkrétne pohlavie a je potom sklamaný, keď to nevyjde. Ale ty to veľmi preháňaš. Ešte si ani neporodila a už mužovi hovoríš, že sa musíte čím skôr po pôrode začať snažiť o druhé, len aby bolo čím skôr dievčatko? A keď muž nebude chcieť, tak si nájdeš iného? Dobre, možno to nemyslíš vážne, ale ako ťa také niečo môže vôbec napadnúť? Ako sa má cítiť tvoj muž? A čo chudák tvoj ešte nenarodený syn, už teraz ho matka "nechce" a sklamanie z jeho narodenia chce čím skôr prebiť narodením "toho správneho" pohlavia. 🙄 A plakať kvôli nakupovaniu vecičiek? Veď aj pre chlapcov sú úžasné a krásne vecičky.
Aj ja, keď som bola tehotná, tak všetci okolo mňa mali dievčatká. V rodine, aj medzi kamoškami. A práve preto som chcela chlapca. Aj ho mám a som za to veľmi vďačná a šťastná. Lebo chlapci sú proste úžasní. ♥️

alexka89
2. sep 2022

Tento tvoj príspevok ako keby som ja písala a prežívala...pri prvom chlapcovi mi bolo jedno pohlavie bola som rada že sa konečne zadarilo dieťatko...no pri druhom som si to čo najneskôr nechávala že sa nasula hádam dievča a bum zase chlapček a potom také reakcie ako ty ...teraz by som druhého nemenila je to môj zlatý chlapecek a skôr prvého by som brala za dievča...no ty samozrejme neovplyvnis to či bude ch alebo d ...všetko je to v muzovi čo on akých kamošov zaseje

evaachesa
2. sep 2022

Aj ja som veľmi túžila po dievčatku a bola som presvedčená že ho čakám keďže pleť sa mi zhoršila, vsugerovala som si ako som oškaredela (veď sa tak vraví keď sa čaká dievčatko 😅) a bum chlapec. 🤭 Najskôr to bol šok a sklamanie, no skôr zo samej seba, že som pocítila smútok že to nebude dievča, aj keď našťastie bolo zdravé a to bolo predsa hlavné. Ešte v ten deň som ale utekala pokupit modré vecičky aby som urobila prekvapenie pre manžela, keďže on to nevedel a ako som tie chlapčenské vecičky kupovala, zalial má úžasný krásny pocit a láska. U mňa to dlho netrvalo a začala som sa veľmi tešiť na chlapca, hlavne keď som videla aký je manžel nadšený. 🥰
Teraz plánujeme druhé a ja som akosi viac naklonená ďalšiemu chlapcovi. 🤭💁 Už viem čo a ako s nimi 😅 možno je to aj tým, keď vidím v okolí aké sú dievčatka (náročnejšie? upistane?), tak sa akosi toho vnútorne obávam a asi by som radšej mala opäť chalana. 😁

evaachesa
2. sep 2022

Inak tiež len dúfam že čo teraz prežívaš je len obrovská hormonálna búrka a to s výmenou manžela nemyslíš vážne. 😏 Daj si radšej magnézium a dobrý koláčik. A teš sa že čakáte zdravé dieťatko, lebo to nie je vôbec samozrejmosť! Držte sa. 🍀❤️

danica2711
2. sep 2022

ty si sklamaná z postoja svojho muža, že nechce ďalšie dieťa (ktoré môže byť dievča len 50:50) - nenapadlo ti, ako musí byť sklamaný on z tvojho postoja k jeho nenarodenému synovi? A tvoje úvahy, čo budeš preberať so synom... myslíš si, že výchova dieťaťa je len o autíčkach alebo make-upe? Dieťaťu treba dať do života predovšetkým hodnoty, kritériá a postoje k dôležitým veciam, lásku a oporu a nie ohŕňať nos nad chlapčenskými zábavami alebo vychovávať Barbie

liloastitch
2. sep 2022

Priateľ chcel veľmi dcéru, meno má už vybraté roky.. keď sme išli prvý krát na väčší ultrazvuk, išiel tam s presvedčením, že nám doktor určite oznámi, že čakáme dievčatko o chlapcovi ani počuť nechcel. To , že je to chlapček na vyšetrení aj prepočul, pretože to lekár povedal až potom ako určil vážnu diagnózu. Synček nám zomrel pár hodín po pôrode. Teraz čakáme druhé bábätko, pohlavie viem len ja . Aj keď má roky vysnívanú dcérku, teraz ho pohlavie vôbec nezaujíma. Uvažovať nad tým, že si nájdeš nového muža lebo s týmto už možno nebudeš mať dievčatko? Áno, tehotenské hormóny sú masaker, ale zdravý úsudok máš kde? To akože vezmeš syna od otca aby si si splnila sen o dcére v ružových šatičkách? Nesúdim ťa, len tí nerozumiem .

viky173
2. sep 2022

No je to naozaj velka tragedia, ze po rokoch snazeniach a navsteve CAR mate zdraveho chlapceka 🙈 Nemas istotu, ze druhe, tretie ci stvrte by dievcatko bolo. Susedovci cez ulicu maju 4 chlapcov a ani jedno dievca, kludne by ste tak mohli dopadnut aj Vy a potom by si co urobila? Riesis uplne malichernosti a nevazis si to co mas. Spamataj sa.

samkolea
2. sep 2022

Ked som cakala prve, vysnivala som si dievca. Upla som sa na to. Dokonca som aj ruzove veci dostavala 🤣. Potom mi povedali, ze chalan, tyzden som to rozdychavala. Tiez urcite sklamanie. Druhe- vravim si super to bude dievca. Chalan. Tiez ma boli ked vidim hned prve v obchode vycapene dievcenske veci ako chalanske. Lakaju ma volaniky, a kolkox som si aj poplakala. Ucim sa s tym zzit a stale si hladame cestu. Bicyklujeme a turistika- je to moje srdcove. No tiez nestavi lego, nehram sa s autickami, nedokazem pocuvat siahodlhe rozpravanie o minecrafte, atd. Zvyknes si 🙂. Budes musiet. Neda sa to zvratit.

autor
2. sep 2022

Ďakujem maminky vidím že niesom sama ❤️ Dnes napr už na to ani nemyslím ale včera som z toho bola taká smutná a som sa chcela vyplakať. A je super vedieť že nie som sama a že je veľa mamičiek ako ja, že sú to hormóny a je to normálne 😊
Btw jasne že neviem či druhé bude baba ale vždy som chcela mat aspoň 2-3deti, takze tá predstava len jeden chalan ma trosku desí no. Podľa mna to chalani majú v živote práveže ťažké, veľa je takých bez žien, starí mládenci a častokrát aj umrú skôr ako ženy, všade je hrozba vojny a neviem čoho, no bojím sa aj z takého hľadiska pri chlapcovi. Kamarátka u UA ma syna vo vojne a síce ma už 20, ale čo prežíva je strašne no. Plus samozrejme problémy s kolikami, vajkami, operácia toho atd, to dievčatka zas nemajú no 😊

kittykat22
2. sep 2022

S dievcatami je viac starosti - a vzdy bude. Su drahe, maju biologicke hodiny, su tehotne, rodia, staraju sa o deti, kym muzi su len prenasaci HPV - zeny dostavaju z HPV rakovinu, su sexualizovane v spolocnosti a svetom este stale vladne nerovnost napriklad v praci. Neviem preco si myslis, ze byt zenou je nejaka vyhra 🤷🏻‍♀️
Koliky maju chlapci aj dievcata a muzi zomieraju skor lebo nechodia k lekarovi. Nie preto, ze by mali horsie zivotne predpoklady.

simca06022011
2. sep 2022

no a ked zacnes s vojnou :DDD kolko z nasich chlapov muselo bojovat?? najvacsi boj dnesnych 30-40-50tnikov je ist rano do prace, a pohnut zadkom z gauca alebo pre ych aktivnejsich nejaky ten sportovy vykon (cisto dobrovolny)... netreba mat traumy. V pripade vojen, a aj vsetkeho co opisuejs to zeny mozu mat este tazsie... dievcata tiez maju problemy s genitaliami sem - tam, a problemy vaginalne v puberte, dospelosti castejsie ako muzi...

autor
2. sep 2022

@kittykat22 ano ale zena žena ten “problém” že otehotnie to je práveže super lebo má bábätko a nebude sama 😀 kde muž častokrát si ani len nenájde ženu pre seba, a niektorí aj keď si nájdu ich žena oberie o všetko aj o to dieťa, a tebe väčšinou aspoň to dieťa ostane 😅
@simca06022011 no teraz tu nieje vojna ale ktovie čo bude o 20-30rokov to nikto nevie 😄 a muž musí sa vedieť postarať a všetky nároky sú kladené na jeho plecia. Neviem všetci vravia že muži to majú v živote ľahšie, podľa mna nie. Ja poznám strašne veľa v mojom okoli čo sú smutní a sami, ani si nevedia nikoho nájsť a tak 🥺

gleep1
2. sep 2022

Ja som cely život chcela chlapca, narodila sa mi dcérka a tak milujem mat dievčatko že keby bolo druhé, tiež by som chcela dievčatko.. lebo aj keď som vonku s kamoškami tak ma ti chlapci neviem prečo už nelákajú, proste milujem svoju slečinku a pokojne by som brala ďalšiu. Samozrejme keby to bol chlapec tak by som si spomenula na dôvody prečo som chcela chlapca. A brala by som to ako výzvu vychovať jedneho poriadneho chlapa za ktorého by mi možno budúca nevesta poďakovala (alebo nie 😂)
Každé pohlavie ma plusy a mínusy… píšeš že nevies co ho máš naučiť.. prosím ta, prečítaj si tu tie diskusie zúfalých žien z toho ako sa správajú ich muži a uč ho ako sa tak nespravat… ako si vážiť ženy.. predstav mu ženský svet ale nie tak že z neho spravíš pupusa a naľakujes mu nechty ale napríklad keď si tie nechty nalakujes tak mu vysvetli prečo nemôžeš teraz nič robiť, prečo sa o tie nechty staráš, prečo si ich lakujes (dobre, toto nie je najdôležitejšie, lakovanie nechtov ale bol to prvý príklad co ma napadol po tom co som napísala že mu nemáš lakovat nechty 😀).. proste aby pochopil ten ženský svet, aby chápal svoju partnerku co najviac, aby bol milujúci muž co bude mat milujucu ženu a rodinu… zapájaj ho do domácich prác, žiadne take že on je muž a to sú ženské prace… dúfam že chapes co myslím.. proste ty ho máš veľa co naučiť, máš ho naučiť byt poriadnym chlapom a dobrým partnerom, nauc ho úcte k zenam- ale to ho musí učiť aj tvoj muž.

Možno sa ti stane to čo mne, že po narodeni chlapca zabudnes na dievčatko a budeš chciet dalsieho.
Tvoj smútok ale chápem, ako vravím, aj ja som jo chvíľu mala ale teraz som najšťastnejšia na svete 😀🙂

kittykat22
2. sep 2022

Prepac, ale to, ze zena bude mat dieta nie je pravda. Vzdy ma dieta zena+muz rovnakym dielom a asi budes v soku ale striedava starostlivost v pripade rozvodu je celkom casta. A nieco take, ze zena oberie muza o majetok pri rozchode, je tak trochu sci-fi. Neviem kde chodis na tieto hluposti, co si mi napisala.

andreal1
2. sep 2022

To co budes citit k synovi a aku lasku ti da on bude take silne ze si na tuto temu ani len nespomenies.
Prvy den po 3d usg som plakala ze to nieje dievcatko.
Ak by som bola teraz znova tehotna a znova je to chalan poviem si len ze waw ako dobre.
Je to nieco comu budes rozumiet ak uz budes mat babo pri sebe. Nemusi sa toho báť

nickpick
2. sep 2022

autorka v prvom rade sa prenes z rise snov a predstav do reality, budes matkou chlapca (teraz), odporucam to zacat akceptovat a nastavit sa na to ako na fakt, este si neabsolvovala ani prvy porod a uz riesis druhe dieta, ak to bude opat chlapec, pokusis sa o to treti, stvrtykrat? budes si hladat ineho muza, ktory ti spravi dievca? Nezda sa ti tvoje uvazovanie sebecke?
Porod a aj prve dva roky zivota dietata su sakra tazke obdobie, uvidis sama ci sa vobec budes citit na druhe dieta, za polroka ked budes nonstop nevyspata, vycerpana, riesit koliky a zuby si spomen na to ako si riesila dievcenske satocky a bola si nestastna, ze muz nechce druhe dieta…zivot nefunguje vzdy tak ako si vysnivame, fakt bud vdacna, ze sa vam toto dietatko podarilo….

hlubik
2. sep 2022

čo ja by som dala za chlspčeka hoc mam už 1

scila
2. sep 2022

Je tu na túto tému viac diskusii. Už som do nejakej písala. Aj ja som chcela dievčatko - prvé dieťa chlapec, druhé chlapec. A ďalšie som nechcela, ale teda neplánovane sa nám podarilo tretie a dievča. Ale so synmi si oveľa lepšie rozumiem ako s dcérou, ona je taká zdrobnenina mojej svokry, usekirovala by aj svätého, zlatí moji chalani, ešte že ich mám. Takže len toľko, že nie vždy je dievča výhra 😁

henka123123
2. sep 2022

Ako vies ze 2he bude dievcatko ? Ja mam 2 chlapcov napriklad....bud hlavne rada a dufaj abg bolo zdrave...ja mam syna autistu a vies co? Ak by som mala mat 3tie co dufam ze o par rokov bude ...nechcem dievcatko alrbo chlapceka ..chcem zdrave dieta....dieta nie su len vecicky a pod..to su uuuuuuuplne nepodstatne veci

hendikep
30. júl 2023

tak co autorka ako to nakoniec pokracuje s tym chalanom? zvykla si si? :D

Strana
z2